Takie oto cuś zauważyłem : Jeśli w statku siedzi pirat rasy
Spoiler
Show
Boronów
- prawie zawsze opuszcza on statek jak osłony zejdą i kadłub tak różnie - od 1-60%.( Swoją drogą ciężko takie cholerstwo przetransportować do doku by go sprzedać lub naprawić... te prędkości )
Z moich bardzo skromnych obserwacji nigdy statku nie upuścił Paranidianin ( może są zbyt dumni i wolą zginąć )
Albo kupujesz polise i jak ci się nie uda za pierwszym razem - dajesz load do bólu i tak po mniej więcej godzinie zdobyłem w końcu piracką nowę ściagacza
Łatwo nie było gdyż miałem tylko pogromcę a piracka nova miała obstawę - 4 myszołowów, ale jak się uprzesz to w końcu ci się uda
No to chyba masz innych Boronów
Albo moi są pijani Gwiezdą Wódką bo najczęściej z okrzykiem "Za Królestwo" jak szaleni Kamikaze rzucają się w moją stronę.
Najwięcej statków zdobyłem na Piratach z rasy Teledian i Paranid.
X3:AP 3.1+XRM 1.30d+MSP 1.7+LoCo 2.01+IR 2.0
Zapraszamy wszystkich chętnych na forum XUDB, gdzie znajdziesz FAQ, opisy skryptów, modów i fabuł, oraz Mamut HQ. [ external image ]
Tak myślałem że to losowe kiedy opuszczają. :/ ehh myślałem że chociażcoś ma na to wpływ.
Stary opis:P4 2,4 GHz czasami @2700MHz;1024 DDR 400MHz, ale ze względu na FSB 533MHz chodzą na 333MHz; ATI HIS PLATINIUM RADEON 9800 128MB,czasem taktuje na PRO;WinXP PRO SP2
Nowy:
C2DUO E6750;HD 3870 512MB;2GB DDR2 800MHz
Nie do końca losowe. W moim przypadku piraci wysiadają jeżeli uszkodzę im uzbrojenie. Jako że mam obecnie mocne działka to rozwalam uzbrojenie wraz ze statkiem .
JA zacząłem grać handlowcem. I teraz walcze o względy u Argonów aby kupić NOVE... latam biednym M4 busterem z jakimiś 4 działkami alfa. I za chiny nie moge nikogo zmusić. Jaka broń powoduje najczęściej uszkodzenia na tyle poważne aby zmusić do ewakuacji?? Bo aby się dorobić na początku z samego handlu to bym musiał grać z miesiąc i latać w kółko z wciśniętym J.
Stary opis:P4 2,4 GHz czasami @2700MHz;1024 DDR 400MHz, ale ze względu na FSB 533MHz chodzą na 333MHz; ATI HIS PLATINIUM RADEON 9800 128MB,czasem taktuje na PRO;WinXP PRO SP2
Nowy:
Spróbuj na sokołach U mnie często wyskakiwali, nieważne jakiej rasy. A na Bustera (Pogromcę) nie dam złego słowa powiedzieć. Przy odrobinie szczęścia upolowałem nim Piracką Nove Raider...
Skrypty i spolszczenia do skryptów dla X3 Reunion, TC, Albion Prelude >> http://www.mamuthq.net.pl
C2Q 6600@2,4GHz | 8GB@1066MHz Ram | GForce GTX 460 1GB | Win7 64bit
XTC+XRM | Albion Prelude
Ja to wogóle mam problem żeby w Argońskich sektorach znaleźć jakiegoś wroga. Dodatkowo falconów i harrierów kilka udało mi się zdobyć ale to sporadyczne przypadki. ... Czasami ta gra jest że tak powiem irracjonalna. Tak jakby twórcy zrobili zlepek możliwości a gra sama się zrobiła.
Nowy:
NO niby tak. Ale w moim przypadku. Split fire latają tam KHAAK lotniskowiec i niszczyciel. Pustki totalne. A z górnego sektora nic nie nadlatuje. Czasami tylko w president ends khaaki się pojawią. No i w ORE BELT jest baza piracka ale nic z niej nie wylatuje... Masarka mówie wam. Nie wiem czy nie zakończyć tę kampanię handlowca puki czas i nie robić interesów na grze z fabułą. Gdzie o względy łatwiej z racji wykonywania questów.
Nowy: