Xtended-Mod Public Beta 0.7a Phase I "Revelations"
Moderator: DJ Die
-
Tak nevím jsem z toho dost rozpačitej.:plynak wrote:To by asi neslo. Ale existuje X3-X3 konverter, ktery tvoje lode a zakladny prevede to scriptu, ktery lze pak nacist do nove hry v XTM.
1) Všechny komplexy to rozebralo na jednotlivé stanice.
2) Některé moje staré lodě nemají štíty tím pádem jsou snadným terčem
3) Všechny sektory, které jsem obsadil jsem zase ztratil - většinu komplexů jsem měl postavenou právě v obsazených v xenonských sektorech, které jsem vyčistil a obsadil(sector takeover) a nyní jsou opět plné Xenonů - jsem zvědav co se mi podaří ubránit
4) Vůbec se mi nepřenesla loděnice - to znamená ztráta všech plánů, které jsem měl a hlavně nevím jak jí teď vezmu
5) Lodě nemají žádnou výzbroj
Má někdo jinou zkušenost ?????
Kde teď vezmu Ústředí - Loděnici ????
-
- Moderator (České)
podle me je ztrata vybaveni zpusobena tim ze v XTM jsou lode zmenene a to se potom hre nelibi
a pokud jde o velitelstvi tak pokud jsi zacal novou hru s XTM tak by jsi mel byt schopny udelat znovu Bala Gi
jinak ale neni mozne HQ presunout bez ztraty planu ktere v nem mas(to nejde v zadnem scriptu)
a pokud jde o velitelstvi tak pokud jsi zacal novou hru s XTM tak by jsi mel byt schopny udelat znovu Bala Gi
jinak ale neni mozne HQ presunout bez ztraty planu ktere v nem mas(to nejde v zadnem scriptu)
Split now give you...AAARRRRGGGHH!
-
Změněné lodě - správně řečeno. Při převodu mi z průzkumníka z rychlostí cca 460 a 1M štíty udělal nějakou bitevní loď která má rychlost 160 a GJ štíty - buhužel nejdou do ní žádné zbraně jinak by to byla naprosto bezkonkurenční loď a podobných příkladů je tam víc.
Je nějaký script který by umožnil dát ty lodě do pořádku ??? To znamená zadat jim jaké mají mýt parametry : Rychlos, štíty, manevrování a zbraně.
A ještě jedna věc, některým lodím nejsem schopem přidělit štíty - nakoupím správné podle popisu, přesunu je do lodi, ale oni se nanainstalují, jsou pouze v nákl. prostoru. Musí se štíty pod XTM nějak instalovat na nějaké stanici ???
Je nějaký script který by umožnil dát ty lodě do pořádku ??? To znamená zadat jim jaké mají mýt parametry : Rychlos, štíty, manevrování a zbraně.
A ještě jedna věc, některým lodím nejsem schopem přidělit štíty - nakoupím správné podle popisu, přesunu je do lodi, ale oni se nanainstalují, jsou pouze v nákl. prostoru. Musí se štíty pod XTM nějak instalovat na nějaké stanici ???
-
Hmm, tak to ten prevodnik asi neni uplne stopro. Ty rozpojene komplexy jsou normalni, daji se normalne zase pospojovat zpatky (nikdy jsem to nezkousel, jenom cetl v te diskusi k tomu konvertotu).
Ty lode jsou asi jasne, jedine je pred konvertovanim prodat a pak zase koupit. No a HQ by mne osobne netrapilo, nikdy jsem ho na nic nepouzival a v XTM ho ani nemam (proc tu lod dlouze stavet, kdyz si ji muz koupit a jeste tim zlepsit reputaci u dane rasy).
A co se stitu v XTM tyce, tak ty funguji uplne normalne. Jsi si jisty, ze nedavas treba military 25MJ do lodi, co umi jen normalni 25MJ?
Ty lode jsou asi jasne, jedine je pred konvertovanim prodat a pak zase koupit. No a HQ by mne osobne netrapilo, nikdy jsem ho na nic nepouzival a v XTM ho ani nemam (proc tu lod dlouze stavet, kdyz si ji muz koupit a jeste tim zlepsit reputaci u dane rasy).
A co se stitu v XTM tyce, tak ty funguji uplne normalne. Jsi si jisty, ze nedavas treba military 25MJ do lodi, co umi jen normalni 25MJ?
Intel Core i5 4590, 2 x 8GB DDR3 1600, MSI GTX 1060 Armor, Asus H97 Pro, Asus Xonar DG, Crucial MX100 128GB SSD + 1TB WD Caviar Blue, Seasonic S12G 550W, Corsair 550D, 22'' LG
-
-
- Moderator (České)
no ten je myslim taky predelany na strance XTM je XLS seznam lodi i s parametry vcetne zbrani to by sis mel stahnout me se to hodnekrat hodilo ale ted jsem ve skole takze ti nemuzu dat link nemuzu to najit 
tak uz jsem to nasel:
http://downloads.thexuniverse.com/XLS/S ... 0.7_v1.xls

tak uz jsem to nasel:
http://downloads.thexuniverse.com/XLS/S ... 0.7_v1.xls
Split now give you...AAARRRRGGGHH!
-
Sohnen story
a je v 0.7.3 dokonceny pribeh Sohnenu?
-
Tak jsem zkusil začít ještě jednou a na začátek jsem trochu fixloval pomocí scriptu Cheat Scripts 1.4 http://forum.egosoft.com/viewtopic.php? ... ight=cheat kterým jsem si vytvořil dostatek laserových věží, které jsem rozestavil tak, aby po importu uložené pozice ( přes X3-X3 konverter ) chránily moje továrny a neozbrojené lodě. Tím že jsem si lodě takhle ochránil, jsem objevil, že o ústředí jsem nepřišel
, ale že je uložené v jedné z lodí (kterou mi při prvním pokusu zničily). Jedinou chybkou je, že jsem přišel o všechny věci, které v ústředí byly - plány lodí, suroviny a i zakotvené lodě.
Takže pokud se někdo rozhodne použít "X3-X3 konverter", tak doporučuji všechny lodě nastrkat do jednoho sektoru a postarat se dobrou obranu.
I přes všechny problémy, které jsem z přechodem na mód XTM měl ho všem vřele doporučuji. Myslím, že "X3-X3 konverter" je dobrá odpověď pro všechny, kterým se nechce přejít na tento (nebo i jiný mód) protože nechtějí přijít o svoje továrny a lodě. Jediné o co se nedá rychle napravit jsou plány lodí a reputace, ostatní mi trvalo cca 3 hodiny

Takže pokud se někdo rozhodne použít "X3-X3 konverter", tak doporučuji všechny lodě nastrkat do jednoho sektoru a postarat se dobrou obranu.
I přes všechny problémy, které jsem z přechodem na mód XTM měl ho všem vřele doporučuji. Myslím, že "X3-X3 konverter" je dobrá odpověď pro všechny, kterým se nechce přejít na tento (nebo i jiný mód) protože nechtějí přijít o svoje továrny a lodě. Jediné o co se nedá rychle napravit jsou plány lodí a reputace, ostatní mi trvalo cca 3 hodiny
-
-
-
-
-
Problém s ovládáním
Po nainstalování XTM se mi stává, že mi "zamrzá" myš - nemůžu se normálně otáčet, loď se točí strašně pomalu. Když se otočím pomocí šipek(což jede v pohode normální rychlostí), tak to většinou pomůže. Většinou se to stane pokud jsem v nějakém sektoru kde je málo lodí. Dělá to taky někomu ???
-
-
A ještě mám jednu (snad poslední) chybu)
Při každém nahrání pozice se mi zobrazí následující zpráva :
"You are trying to use The Xtended Mod, unfortunetly not all of the required text files have been detected. The missing text files are: ARRAY (7213) ....."
Překladn je docela jasný ale co mu chybí za soubor to vážně netuším. CO S TÍM ????
"You are trying to use The Xtended Mod, unfortunetly not all of the required text files have been detected. The missing text files are: ARRAY (7213) ....."
Překladn je docela jasný ale co mu chybí za soubor to vážně netuším. CO S TÍM ????
-
xtm--cestina read text
uz jsem se na to tady ptal a bez odpovedi
(protoze vetsina lidi maji anglickou verzi
.Urcite mas ceskou verzi hry ,jedina vec ,ktera mi byla doporucena a pomohla , je takova,ze tam nainstalujes vsechno v anglictine a budes to hrat v AJ.je tam nejaky konflict..
ted se mi stalo .ze delam misi pro Otas HQ a po nalezeni kosmonauta to generuje stanici kam mas priletet pro dalsi informace.Kdyz mi to napsalo jet do Emperors ridge.Priletim na stanici a zprava prisla v READ TEXT-(zadne info..),zkusil jsem znova a dalo mi to jinou stanici a uz nevyjel zadny read text..(a to mam vsecno v anglictine)-------resume je takove ,ze XTM se nekamaradi s X3CZ.

ted se mi stalo .ze delam misi pro Otas HQ a po nalezeni kosmonauta to generuje stanici kam mas priletet pro dalsi informace.Kdyz mi to napsalo jet do Emperors ridge.Priletim na stanici a zprava prisla v READ TEXT-(zadne info..),zkusil jsem znova a dalo mi to jinou stanici a uz nevyjel zadny read text..(a to mam vsecno v anglictine)-------resume je takove ,ze XTM se nekamaradi s X3CZ.
-
-
Mě to hlásí taky, mám českou verzi a zatím jsem zjistil, že v textovém souboru 427213 jsou nějaké znaky, se kterými si česká verze neporadí.honza-l wrote:A ještě mám jednu (snad poslední) chybu)

Bohužel jsem je zatím nenašel všechny, ale hledám je.
Podobné problémy byly i u německé a ruské verze, to jsem se dočetl na anglickém fóru.
Edit: Problém bude v názvech ras, viz níže z problému u německé verze:
I fixed the Array(7213) bug .
Its is an translation issue , the setup.XTM.Main.xml calls
<tid="101">Argon</t>from the 497213.xml , but in the german version this :
$Argon = sprintf: fmt='%s', Argon, null, null, null, nullreturns "Argonen" which is slightly different . Well at least i tried to explain the problem .
For Those who didn't understand a thing just change this entries in the 497213.xml :
<tid="101">Argon</t>to
<tid="101">Argonen</t>this change is optional because it isn't checked by script , but to be tranlated correctly it should be changed .... i think .
<tid="151">Argon</t>to
<tid="151">Argonen</t>
Večer to prozkoumám a dám vědět, zda se oprava zdařila. Měly by tam být české názvy ras, aby to fachčilo v české verzi X3.
-
Na to anglický forum jsem narazil taky, ale je mi divný, že by to byl náš případ, protože se vlastně nejedná o překlad - script instaler udělá kopii anglického souboru 447213, změní název a znění jazyk v prvním řádku. Ostatní by mělo být stejné. Ten probl0m y EN fora spočívá právě v tom, že názvy ras byly přeloženy do jiných jazyků a ten "script setup.XTM.Main.xml" hledal konkrétní EN výraz např v RU verzi je "Аргон" a on hlehá "Argon".