Xtended-Mod Public Beta 0.7a Phase I "Revelations"

Moderator: DJ Die

souky

Post by souky »

tak nějak
honza-l
x3tc

Post by honza-l »

plynak wrote:To by asi neslo. Ale existuje X3-X3 konverter, ktery tvoje lode a zakladny prevede to scriptu, ktery lze pak nacist do nove hry v XTM.
Tak nevím jsem z toho dost rozpačitej.:
1) Všechny komplexy to rozebralo na jednotlivé stanice.
2) Některé moje staré lodě nemají štíty tím pádem jsou snadným terčem
3) Všechny sektory, které jsem obsadil jsem zase ztratil - většinu komplexů jsem měl postavenou právě v obsazených v xenonských sektorech, které jsem vyčistil a obsadil(sector takeover) a nyní jsou opět plné Xenonů - jsem zvědav co se mi podaří ubránit
4) Vůbec se mi nepřenesla loděnice - to znamená ztráta všech plánů, které jsem měl a hlavně nevím jak jí teď vezmu
5) Lodě nemají žádnou výzbroj
Má někdo jinou zkušenost ?????
Kde teď vezmu Ústředí - Loděnici ????
DJ Die
Moderator (České)
Moderator (České)
x4

Post by DJ Die »

podle me je ztrata vybaveni zpusobena tim ze v XTM jsou lode zmenene a to se potom hre nelibi
a pokud jde o velitelstvi tak pokud jsi zacal novou hru s XTM tak by jsi mel byt schopny udelat znovu Bala Gi
jinak ale neni mozne HQ presunout bez ztraty planu ktere v nem mas(to nejde v zadnem scriptu)
Split now give you...AAARRRRGGGHH!
honza-l
x3tc

Post by honza-l »

Změněné lodě - správně řečeno. Při převodu mi z průzkumníka z rychlostí cca 460 a 1M štíty udělal nějakou bitevní loď která má rychlost 160 a GJ štíty - buhužel nejdou do ní žádné zbraně jinak by to byla naprosto bezkonkurenční loď a podobných příkladů je tam víc.
Je nějaký script který by umožnil dát ty lodě do pořádku ??? To znamená zadat jim jaké mají mýt parametry : Rychlos, štíty, manevrování a zbraně.
A ještě jedna věc, některým lodím nejsem schopem přidělit štíty - nakoupím správné podle popisu, přesunu je do lodi, ale oni se nanainstalují, jsou pouze v nákl. prostoru. Musí se štíty pod XTM nějak instalovat na nějaké stanici ???
plynak
x3tc

Post by plynak »

Hmm, tak to ten prevodnik asi neni uplne stopro. Ty rozpojene komplexy jsou normalni, daji se normalne zase pospojovat zpatky (nikdy jsem to nezkousel, jenom cetl v te diskusi k tomu konvertotu).

Ty lode jsou asi jasne, jedine je pred konvertovanim prodat a pak zase koupit. No a HQ by mne osobne netrapilo, nikdy jsem ho na nic nepouzival a v XTM ho ani nemam (proc tu lod dlouze stavet, kdyz si ji muz koupit a jeste tim zlepsit reputaci u dane rasy).

A co se stitu v XTM tyce, tak ty funguji uplne normalne. Jsi si jisty, ze nedavas treba military 25MJ do lodi, co umi jen normalni 25MJ?
Intel Core i5 4590, 2 x 8GB DDR3 1600, MSI GTX 1060 Armor, Asus H97 Pro, Asus Xonar DG, Crucial MX100 128GB SSD + 1TB WD Caviar Blue, Seasonic S12G 550W, Corsair 550D, 22'' LG
honza-l
x3tc

Post by honza-l »

tak to je možné - to jsem si nevšiml že tam jsou military a normální. Jenom abych byl konkrétní tak mi hlavně jde o Hyperion (přestavěná ta Jachta kterou jsem našel při plnění tuším BalaGi mise) a ten má 3x 1GJ štíty
DJ Die
Moderator (České)
Moderator (České)
x4

Post by DJ Die »

no ten je myslim taky predelany na strance XTM je XLS seznam lodi i s parametry vcetne zbrani to by sis mel stahnout me se to hodnekrat hodilo ale ted jsem ve skole takze ti nemuzu dat link nemuzu to najit :wink:

tak uz jsem to nasel:
http://downloads.thexuniverse.com/XLS/S ... 0.7_v1.xls
Split now give you...AAARRRRGGGHH!
Vomit
x3

Sohnen story

Post by Vomit »

a je v 0.7.3 dokonceny pribeh Sohnenu?
honza-l
x3tc

Post by honza-l »

Tak jsem zkusil začít ještě jednou a na začátek jsem trochu fixloval pomocí scriptu Cheat Scripts 1.4 http://forum.egosoft.com/viewtopic.php? ... ight=cheat kterým jsem si vytvořil dostatek laserových věží, které jsem rozestavil tak, aby po importu uložené pozice ( přes X3-X3 konverter ) chránily moje továrny a neozbrojené lodě. Tím že jsem si lodě takhle ochránil, jsem objevil, že o ústředí jsem nepřišel :wink:, ale že je uložené v jedné z lodí (kterou mi při prvním pokusu zničily). Jedinou chybkou je, že jsem přišel o všechny věci, které v ústředí byly - plány lodí, suroviny a i zakotvené lodě.
Takže pokud se někdo rozhodne použít "X3-X3 konverter", tak doporučuji všechny lodě nastrkat do jednoho sektoru a postarat se dobrou obranu.

I přes všechny problémy, které jsem z přechodem na mód XTM měl ho všem vřele doporučuji. Myslím, že "X3-X3 konverter" je dobrá odpověď pro všechny, kterým se nechce přejít na tento (nebo i jiný mód) protože nechtějí přijít o svoje továrny a lodě. Jediné o co se nedá rychle napravit jsou plány lodí a reputace, ostatní mi trvalo cca 3 hodiny
syk

Post by syk »

existuje nejakyj script, kterej ti lode rozebere rychle, jak se jmenuje uz nevim, ale bud bude vedet nekdo jinej, nebo hledej :D
Athlon 64X2 5000+ BE o/c 3.2GHz, 2x1GB DDR2 800, Asus 8800GTS 512MB, Ageia PhysX, cca 2TB in SATA2 HDD's, SBAudigy2, Thermaltake 450W
honza-l
x3tc

Post by honza-l »

Už jsem na to někde narazil, ale to zas nepovažuju za nutné. Ten čas rozebírání není tak hroznej.
syk

Post by syk »

ze neni? uz si zkousel rozebrat M2? trva to treba 30hodin herniho casu, to je pro spoustu lidi mesic realneho casu
Athlon 64X2 5000+ BE o/c 3.2GHz, 2x1GB DDR2 800, Asus 8800GTS 512MB, Ageia PhysX, cca 2TB in SATA2 HDD's, SBAudigy2, Thermaltake 450W
honza-l
x3tc

Post by honza-l »

tak to jsem ještě nezkoušel asi největší co jsem rozebírel by Slon
Last edited by honza-l on Mon, 8. Oct 07, 16:40, edited 1 time in total.
honza-l
x3tc

Problém s ovládáním

Post by honza-l »

Po nainstalování XTM se mi stává, že mi "zamrzá" myš - nemůžu se normálně otáčet, loď se točí strašně pomalu. Když se otočím pomocí šipek(což jede v pohode normální rychlostí), tak to většinou pomůže. Většinou se to stane pokud jsem v nějakém sektoru kde je málo lodí. Dělá to taky někomu ???
syk

Post by syk »

nedela
honza-l
x3tc

Post by honza-l »

A ještě mám jednu (snad poslední) chybu)
Při každém nahrání pozice se mi zobrazí následující zpráva :
"You are trying to use The Xtended Mod, unfortunetly not all of the required text files have been detected. The missing text files are: ARRAY (7213) ....."
Překladn je docela jasný ale co mu chybí za soubor to vážně netuším. CO S TÍM ????
Vomit
x3

xtm--cestina read text

Post by Vomit »

uz jsem se na to tady ptal a bez odpovedi :? (protoze vetsina lidi maji anglickou verzi :) .Urcite mas ceskou verzi hry ,jedina vec ,ktera mi byla doporucena a pomohla , je takova,ze tam nainstalujes vsechno v anglictine a budes to hrat v AJ.je tam nejaky konflict..
ted se mi stalo .ze delam misi pro Otas HQ a po nalezeni kosmonauta to generuje stanici kam mas priletet pro dalsi informace.Kdyz mi to napsalo jet do Emperors ridge.Priletim na stanici a zprava prisla v READ TEXT-(zadne info..),zkusil jsem znova a dalo mi to jinou stanici a uz nevyjel zadny read text..(a to mam vsecno v anglictine)-------resume je takove ,ze XTM se nekamaradi s X3CZ.
syk

Post by syk »

popravd se mi cas od casu nejake to read text taky objevi, a hraju eng
Dolfi
x3tc

Post by Dolfi »

honza-l wrote:A ještě mám jednu (snad poslední) chybu)
Při každém nahrání pozice se mi zobrazí následující zpráva :
"You are trying to use The Xtended Mod, unfortunetly not all of the required text files have been detected. The missing text files are: ARRAY (7213) ....."
Překladn je docela jasný ale co mu chybí za soubor to vážně netuším. CO S TÍM ????
Mě to hlásí taky, mám českou verzi a zatím jsem zjistil, že v textovém souboru 427213 jsou nějaké znaky, se kterými si česká verze neporadí. :cry:
Bohužel jsem je zatím nenašel všechny, ale hledám je.
Podobné problémy byly i u německé a ruské verze, to jsem se dočetl na anglickém fóru.

Edit: Problém bude v názvech ras, viz níže z problému u německé verze:

I fixed the Array(7213) bug .
Its is an translation issue , the setup.XTM.Main.xml calls

<tid="101">Argon</t>from the 497213.xml , but in the german version this :

$Argon = sprintf: fmt='%s', Argon, null, null, null, nullreturns "Argonen" which is slightly different . Well at least i tried to explain the problem .
For Those who didn't understand a thing just change this entries in the 497213.xml :

<tid="101">Argon</t>to

<tid="101">Argonen</t>this change is optional because it isn't checked by script , but to be tranlated correctly it should be changed .... i think .

<tid="151">Argon</t>to

<tid="151">Argonen</t>

Večer to prozkoumám a dám vědět, zda se oprava zdařila. Měly by tam být české názvy ras, aby to fachčilo v české verzi X3.
honza-l
x3tc

Post by honza-l »

Na to anglický forum jsem narazil taky, ale je mi divný, že by to byl náš případ, protože se vlastně nejedná o překlad - script instaler udělá kopii anglického souboru 447213, změní název a znění jazyk v prvním řádku. Ostatní by mělo být stejné. Ten probl0m y EN fora spočívá právě v tom, že názvy ras byly přeloženy do jiných jazyků a ten "script setup.XTM.Main.xml" hledal konkrétní EN výraz např v RU verzi je "Аргон" a on hlehá "Argon".

Return to “Česky / Czech X-Forum”