[X3] Surowce fabryk

Forum do dyskusji o x-grach i problemach technicznych

Moderators: Alan Phipps, Moderatorzy polskiego forum

_RA
x4

[X3] Surowce fabryk

Post by _RA »

Witam Mam takie dziwne pytanie.

Zastanawia mnie jedna rzecz. Czym się różnią zasoby podstawowe od drugorzędnych. Najpierw zauważyłem że stawiając fabryki, moje nie wymagały tych drugorzędnych tylko podstawowe, ale gdy postawiłem elektrownie to mnie zatkało, bo widzę że kryształy są wszędzie drugorzędnym zasobem a w mojej elektrowni jest to podstawowy składnik.

Dlaczego tak to jest :?:
Last edited by _RA on Tue, 25. Sep 07, 16:11, edited 2 times in total.
LeWaR
x4

Post by LeWaR »

Żeby było ciekawiej. :) W instrukcji masz piramide produkcji ładnie rozrysowaną. Surowce drugorzędne jedynie przyspieszają produkcję i dlatego nie są wliczane ani pokazywane w fabrykach gracza. Nawet nie są ujmowane we wszelkiej maści kalkulatorach do budowy kompkleksów, bo fabryki gracza po prostu nie przewidują przyspieszania produkcji. Czas produkcji każdego towaru jest wyliczony i przyspieszacze nie działąją...
Skrypty i spolszczenia do skryptów dla X3 Reunion, TC, Albion Prelude >> http://www.mamuthq.net.pl
C2Q 6600@2,4GHz | 8GB@1066MHz Ram | GForce GTX 460 1GB | Win7 64bit
XTC+XRM | Albion Prelude
Mani_
x2

Post by Mani_ »

_RA uzywasz FF ze słownikiem?

Proszę cię bardzo, staraj się, staraj! Bo już mi się kiełbasi w główce i z niepokojem sprawdzałem pisownie wyrazów "drugorzędne" i "różnią się" .......

A co do twojego pytania, to masz instrukcję, ba, nie tylko masz, ale ją też przeczytałeś?
Tam jest sporo odpowiedzi na podstawowe pytania :).
http://forum.xudb.pl/index.php - ciekawskich zapraszam
SoBeK
x3tc

Post by SoBeK »

Mani nie pytaj sie o takie rzeczy _RA. On jest TWARDY i zadna glupia instrukcja nie bedzie mu mowila co ma robic, a tym bardziej zasmarkany slownik w FF. Niestety, ale (bez urazy)
Spoiler
Show
drewniaka
nie nauczysz. Tyle razy juz byla zwracana uwaga i nie podzialalo. No coz... NEO ZYJE!!! (i niestety ma sie coraz lepiej)
Mani_
x2

Post by Mani_ »

Nie no, nie bądźmy tacy ostrzy. Można ładnie prosić, prosić. Ja mam cierpliwość :).

Czasem po prostu mogę nie odpowiedzieć na czyjeś pytanie (przyznaję się, olewam je), no ale cóż, ważne jest, by ktoś kto pisze, miał szacunek, dla tego, kto będzie czytał.
Oczywiście baaardzo rzadko mi się zdarza na coś nie odpowiedzieć, to już są sytuacje ekstremalne, ale także staram się nikogo nie obrażać. Jeżeli tak było, to przepraszam i proszę o zwrócenie uwagi przez osobę dotkniętą.

Dziękuję
http://forum.xudb.pl/index.php - ciekawskich zapraszam
SoBeK
x3tc

Post by SoBeK »

Mani moze masz racje. Troche mnie ponioslo, ale nie moge juz patrzec na tego goscia. Zadaje dziesiatki pytan na ktore sa odpowiedzi na pierwszych stronach instrukcji do gry. Robi w postach karygodne bledy ortograficzne i stylistyczne. Nie przestrzega zadnych zasad. I jak tu sie nie denerwowac? Chyba kazdemu moga kiedys puscic nerwy? Na pewno go za to nie przeprosze chyba, ze mnie do tego zmusi nasz kochany Sauron.
RAFIO
x3ap

Post by RAFIO »

SoBeK wrote:drewniaka
Jak to wtedy powiedziałeś? To są "zalety polskiego forum".

Brawo :thumb_up:
_RA
x4

Post by _RA »

Ok poprawiłem błędy i przepraszam bardzo za parę byków od razu obrażać, ehh natura człowieka – obrażanie innych.

Return to “Polskie / Polish X-Forum”