[X3] pytanie o mod XTM

Forum do dyskusji o x-grach i problemach technicznych

Moderators: Alan Phipps, Moderatorzy polskiego forum

reni18

[X3] pytanie o mod XTM

Post by reni18 »

Mam mod xtm 7a czy coś takiego X3 REUNION
1podobno są tu nowe sektory ale gdzie dokładnie czy np. przy rasie argonów są jakieś
2gdzie można zakupić te dodatkowe statki
3czy to prawda że jest nasz układ słoneczny ale gdzie dokładnie
4jest problem z rakiety typu świetlik w ogóle nie są podpisane oraz nie ma na nich obrazka czy to błąd czy niedokończenie moda
RAFIO
x3ap

Re: pytanie o mod

Post by RAFIO »

reni18 wrote:Mam mod xtm 7a czy coś takiego X3 REUNION
Zauważyłem ze jeszcze raz to robisz. Gra ma być napisana w nazwie tematu, nie w treści tegoż.
reni18

Post by reni18 »

jest jakaś osoba która może odp na te pyt
czy są zbyt trudne jak na te forum
RAFIO
x3ap

Post by RAFIO »

reni18 wrote:jest jakaś osoba która może odp na te pyt
czy są zbyt trudne jak na te forum
Wybacz mi, ale nie jesteśmy małymi dziećmi. Obrażając nas, tylko pomniejszasz swoje szanse na uzyskanie odpowiedzi na tym forum.
reni18

Post by reni18 »

To co mam zrobić aby uzyskać odp!!!!!!!!!!!!!
SoBeK
x3tc

Post by SoBeK »

Dobrze zadac pytanie. Proste.
RAFIO
x3ap

Post by RAFIO »

reni18 wrote:To co mam zrobić aby uzyskać odp!!!!!!!!!!!!!
No więc pokolei:

To nie jest twój help-line, tylko forum fanowskie. Jesteśmy tu, bo kochamy X'y, nie dlatego bo musimy.

Pozatym, to (jak już mówiłem) forum internetowe. Pisząc temat zawszę jest możliwe, że nikt w nim nie odpisze. Albo się z tym pogodzisz, albo będziesz dalej nasz obrażać.

No właśnie. Teraz gdy już nam wszystkim naubliżałeś, szansa że ktoś ci odpisze jest bliska zeru. Najlepiej uspokój się, prześpij z tym, a jutro przeproś.

Mimo że słynę ze swego czepialstwa i cietego jezyka (podobno), nie piszę tego aby ci nakopać, tylko wskazać rozsądne wyjście z tejże sytuacji.

A teraz w temacie:

(zastrzegam się że w tegoż moda nie grałem)

1. Tak, są nowe sektory, ale nie wiem gdzie i podejżewam, że dużo radości przyniese ci ich samodzielne odkrycie ;)

2. Z tego co mi wiadomo, w paru sektorach powinny sie pojawić nowe stocznie, oferujące te statki.

3. nie wiem.

4. Zapewne błąd w tłumaczeniu

Pozdrawiam, Rafio
Stalovy
x2

Post by Stalovy »

Rafio, przerażasz mnie... :)
سمَـَّوُوُحخ ̷̴̐خ ̷̴̐خ ̷̴̐خ امارتيخ ̷̴̐خ
Sauron11
x3tc

Off-topic

Post by Sauron11 »

RAFIO wrote:
reni18 wrote:To co mam zrobić aby uzyskać odp!!!!!!!!!!!!!
Pozatym, to (jak już mówiłem) forum internetowe. Pisząc temat zawszę jest możliwe, że nikt w nim nie odpisze. Albo się z tym pogodzisz, albo będziesz dalej nasz obrażać.

No właśnie. Teraz gdy już nam wszystkim naubliżałeś, szansa że ktoś ci odpisze jest bliska zeru. Najlepiej uspokój się, prześpij z tym, a jutro przeproś.

Mimo że słynę ze swego czepialstwa i cietego jezyka (podobno), nie piszę tego aby ci nakopać, tylko wskazać rozsądne wyjście z tejże sytuacji.

A teraz w temacie:(...)
Najpierw do Reni18: po pierwsze nie używaj tylu wykrzykników, a najlepiej nie używaj ich wcale, chyba że są rzeczywiście niezbędne, po wtóre zaś jak zadajesz jakieś pytania, nie wymagaj natychmiastowej odpowiedzi. Jak być może zauważyłeś tematyka moda XTM była na forum szeroko dyskutowana, jest wiele postów na ten temat, wiele linków do różnych materiałów. Czy przejrzałeś je wszystkie przed zadaniem pytań? Polecam przekopanie zasobów tematycznych, a na pewno znajdziesz przynajmniej kilka ciekawych rozwiązań problemów, o których napisałeś. Jeśli nie, spytaj znów, w nadziei, że jakaś dobra dusza zechce się podzielić swoją wiedzą.

A do RAFIA: znów zdajesz się wyręczać moderatorów w upominaniu jak należy pisać posty. Trochę przesadzasz, biorąc zbytnio do siebie prostą uwagę, po czym nazywasz małe rzeczy wielkimi, tzn. piszesz o obrazie, naubliżaniu (z niewiadomych względów występując w imieniu wszystkich na forum), potrzebie przeprosin. Trochę za dużo tu niepotrzebnego zamieszania. Z jednej strony piszesz, że z powodu naubliżania użytkownik ma zerowe szanse, żeby otrzymać odpowiedź, że powinien najpierw przeprosić (niesłusznie - bo nie ma za co), a zaraz potem sam na te pytania odpowiadasz.
Piszesz, że słyniesz ze swego czepialstwa i ciętego języka. Nie wiem czy masz świadomość, ale te akurat cechy nie pracują dodatnio na Twój wizerunek tu na forum, a wręcz przeciwnie. Może warto nad nimi popracować, mniej się czepiać szczegółów, a więcej być nastawionym na pomoc i bardziej być wyrozumiałym dla błędów i potknięć innych, traktując je z dyskretną pobłażliwością (w rozumieniu bycia stanowczym, ale nastawionym neutralnie, bez brania do siebie cierpkich czy krytycznych uwag).

Edit: Ok, co do obrażania/przeprosin - rozumiem, że chodziło o ten drugi wątek, w którym reni rzeczywiście obraził osoby na forum. Dopiero teraz przeczytałem tamten. Na drugi raz napisz dokładniej odnośnik, żeby było wiadomo o co chodzi bez zagłębiania się w inne wątki :) .
I used to be a moderator like you, until I took an arrow to the knee.
Core i5-3570_3,4 GHz, 8GB 1600MHz, Asus GTX660TiOC 2GB, Audigy, Iiyama B2776HDS.
RAFIO
x3ap

Re: Off-topic

Post by RAFIO »

Sauron11 wrote:Trochę przesadzasz, biorąc zbytnio do siebie prostą uwagę, po czym nazywasz małe rzeczy wielkimi, tzn. piszesz o obrazie, naubliżaniu (z niewiadomych względów występując w imieniu wszystkich na forum), potrzebie przeprosin.
No więc po kolei. Uwagi tej do siebie nie wziąłem, bo jestem człowiekiem naprawdę anielskiej cierpliwości pod tym względem. Poza tym nie wiem jak ty, ale ja osobiście uważam że jeśli ktoś używa słownictwa pokroju "tempak", "banda kopiowanych klonów z rozumem żaby", to to jednak jest obrażanie. A jeśli do tego ten ktoś nie wskazuje bezpośrednio, do kogo kieruje swe słowa, to z kontekstu wywnioskowałem że kieruje je wobec całemu forum, a więc również mnie.

Według mnie jak się "narozrabia", to o ile ma się kulturę osobistą na wysokim poziomie, przeprosi się. Wiem też że udzielenie pomocy w tymże poście było niekonsekwentne, ale to właśnie przez jej brak (między innymi) doszło do tej sytuacji.
Sauron11 wrote: Piszesz, że słyniesz ze swego czepialstwa i ciętego języka. Nie wiem czy masz świadomość, ale te akurat cechy nie pracują dodatnio na Twój wizerunek tu na forum, a wręcz przeciwnie.
To był tzw. sarkazm. Mam świadomość że nie przysparza mi to tutaj przyjaciół
Stalovy
x2

Post by Stalovy »

Sau, sorki, ale bronisz kogoś, kto ci naubliżał... Na twoim miejscu pierwsze co bym zrobił, to publiczne upomnienie reni18 (w jednym poście). Potem ewentualnie (w innych postach lub w PW) pogroziłbym innym łamiregulaminatorom...
سمَـَّوُوُحخ ̷̴̐خ ̷̴̐خ ̷̴̐خ امارتيخ ̷̴̐خ
Sauron11
x3tc

Post by Sauron11 »

Odpisywałem w tym wątku zanim przeczytałem ten, w którym reni18 rzeczywiście naubliżał, więc dodałem tu powyżej edit. Nie bronię winowajcy. Oczywiście teraz wiem jaka jest ta wina, ale ponieważ pierwotnie w tym konkretnie wątku nie mogłem się tej winy doszukać, stąd taki, a nie inny mój post w odpowiedzi.
reni18 już dostał reprymendę, w wątku gdzie popełnił co popełnił.
I used to be a moderator like you, until I took an arrow to the knee.
Core i5-3570_3,4 GHz, 8GB 1600MHz, Asus GTX660TiOC 2GB, Audigy, Iiyama B2776HDS.

Return to “Polskie / Polish X-Forum”