[X3] Pilnie potrzebny sejw z X3 PL + 2.0.02 ENG!

Forum do dyskusji o x-grach i problemach technicznych

Moderators: Alan Phipps, Moderatorzy polskiego forum

Sauron11
x3tc

[X3] Pilnie potrzebny sejw z X3 PL + 2.0.02 ENG!

Post by Sauron11 »

Potrzebny mi sejw z X3 w wersji polskiej 1.4.03 z nakładką 2.0.02 w wersji angielskiej (bez tego patcha z nieoficjalnym tłumaczeniem) i koniecznie BEZ innych dodatkowych skryptów, modów (np. XTM) i bonus packów.
Jeśli ktoś gra na takiej właśnie "czystej" wersji 2.0.02 ENG nałożonej na 1.4.03 PL, i (tu też konieczny warunek) ma już w swoim posiadaniu Kwaterę Główną - to mam prośbę o przesłanie mi sejwa mailem (sauron11@yahoo.com) lub wrzutkę na jakiś serwer, żebym mógł ściągnąć.

Bez tego nie jestem w stanie przetestować oficjalnego patch Bala Gi w zakresie poleceń obsługi KG, a nie mam teraz tyle czasu, aby przechodzić misję Bala Gi od początku :( .

Aha, dobrze też, jesli ten sejw nie będzie zawierał specjalnych konfigów joysticka.

Mam nadzieję, że ktoś ma potrzebny sejw :) .
Last edited by Sauron11 on Sat, 21. Jul 07, 14:50, edited 1 time in total.
I used to be a moderator like you, until I took an arrow to the knee.
Core i5-3570_3,4 GHz, 8GB 1600MHz, Asus GTX660TiOC 2GB, Audigy, Iiyama B2776HDS.
RAFIO
x3ap

Post by RAFIO »

Ehhh. Mądrzy twórcy gier komputerowych, gdy pierwszy raz znależli sie w podobnej sytuacji, wymyślili.... kody. A wiec ściągnij sobie jakiś skrypt na 999 mln$, kup odysa i zrob tą misję.
marcin.L.
x2

Post by marcin.L. »

Takie małe głupie pytanie gdzie w X3 są save zapisywane :roll: bo kupuje laptopa a nie chce zaczynać od nowa na nim :evil: tylko z instrukcja jak dla idiotów :wink:

A tak na marginesie witam wszystkich zawsze byłem tylko widzem (nie miałem potrzeby pisać wszystko co potrzebowałem było wyjaśnione :D ) ale teraz i ja potrzebuje pomocy :oops:
X2 i X3 rządzą a sguni.pl górą nad ogame
boto
x3tc

Post by boto »

save są zapisywane w "moje dokumenty/egosoft/x3/save" ;)
lucas788
x4

Post by lucas788 »

Witam

mam save gdzie do wykonania jest transport stacji handlowej i pozniej nvidium tuby i costam jeszcze + kredyty na to wszystko. Ale niestety z ostatnim bonuspackiem (z koncowka 06)i nieoficjalnym tłumaczeniem.
MARMUR243
x2

Post by MARMUR243 »

Ja mam taki czyściutki sejw bez dodatków i z ukończoną główną misją , jeżeli interesuje Ciebie jeszcze ten temat , to proszę o kontakt. Momencik resztę byś musiał sam wgrać.
Sauron11
x3tc

Post by Sauron11 »

MARMUR: jeśli ten sejw odpowiada wymogom z pierwszego posta to bardzo bym się ucieszył i byłbym wdzięczny :) .
RAFIO: Jak pisałem, nie mam czasu na przechodzenie misji ani zabawy skryptami dodającymi kasę, nawet nie mam obecnie zbyt wiele czasu na testowanie tego patcha :( .
Ale jeśli będę miał gotowy sejw, to parę godzin na to znajdę.

MARMUR: Spróbuj mi przesłać majlem na sauron11@yahoo.com albo jeśli masz możliwość to wrzuć gdzieś na serwer (specjalnie nie mam pomysłu gdzie tu znależć miejsce które przyjmie te kilka mega, może ktoś ma propozycje?).
Core i5-3570_3,4 GHz, 8GB 1600MHz, Asus GTX660TiOC 2GB, Audigy, Iiyama B2776HDS.
boto
x3tc

Post by boto »

Sauron11 wrote:specjalnie nie mam pomysłu gdzie tu znależć miejsce które przyjmie te kilka mega, może ktoś ma propozycje?
http://chomikuj.pl/ :P
MARMUR243
x2

Post by MARMUR243 »

BOTO dzięki za tego chomika , to wspaniała skrzyneczka.
Namiary na pliczek już przekazałem do Naszego Kolegi.
:) :x3:
Sauron11
x3tc

Post by Sauron11 »

Dzięki, sprawdziłem, polatałem, niestety wciąż mam ten sam problem - w sejwie nie ma Kwatery Głównej na własność gracza, bo o to właśnie mi chodziło - abym mógł przetestować jej ustawienia, wyświetlanie tekstu. Ale nic to, bo zdaje się, że i tak jest za późno na testy, bo patch jest w stadium zaawansowanym. Trudno, będzie jak jest.

Ale w kwestii tego sejwa, pisałeś, że to taki czysty sejw bez dodatków, a tymczasem w statystykach było napisane "modified".
Druga sprawa to tam było coś dziwnego w ustawieniach statku, którym się poruszasz (Nova Ścigacz), otóż w opisie parametrów statku masz napisane, że "max. moc osłony: 2 x Osłona 25 MJ", a tymczasem w trzech slotach masz zainstalowane 3 x 25 MJ, jak to możliwe? :)
Z kolei w menu, w widoku ładowni - ogniwa energetyczne i osłony nie mają po prawej stronie żadnej opcji, np. usuń czy zainstaluj, a inne produkty tak. Tak jest normalnie czy to jakiś błąd (zaznaczam, że nie pamiętam jak to było u mnie bo juz jakiś czas nie grałem w podstawkę)?
MARMUR243
x2

Post by MARMUR243 »

Myślałem , że pomogłem , ale narobiłem kłopotów. Sejw jest czysty , a kłopoty z NOVĄ to stary problem , Nova jest zwiadowcza i dlatego ma 2 osłony 25. Pierwsze wydanie GRY , było z wadami i sam widzisz znikające fabryki , a gra ich nie odbudowywuje. Po w graniu dodatku i puszczeniu handlowców w ruch powinieneś w 2 dni dojść do posiadania kwatery. Nie mam czasu grać , bo napisał byś dokładnie , którą wersje BALA GI mam wgrać i w ciągu jednego dnia miał byś tą kwaterę. Jeżeli poczekasz to w poniedziałek mogę ten sejw poprawić.
Sauron11
x3tc

Post by Sauron11 »

Nie kłopocz się z sejwem i tak nie mam teraz czasu na testy tego patcha. Myślę, że powinien być dobrze przetłumaczony. :)
Wcale nie narobiłeś kłopotów, wręcz przeciwnie, pomogłeś mi przede wszystkim w tym, że zaoferowałeś pomoc, a to już znaczy dla mnie bardzo wiele. Dzięki :)
MARMUR243
x2

Post by MARMUR243 »

Rozbudował bym ten sejw , ale jest problem z znikającymi fabrykami , wierz mi straciłem przez to 2 wypasione statki do działań specjalnych. Czekam na ten spolszczony dodatek i dopiero rozbuduje grę. Jak będziesz potrzebował następny sejw to będziesz miał już gotowca z kwaterą.
Dagus
x4

Post by Dagus »

Mam nadzieję, że będę mógł pomóc...
Save z gry (a przynajmiej kilka z nich) przesyłam pocztą pod wskazany adres.

Niestety nie mogę określić napewno, czy są to pliki o które Ci chodzi bo niestety nie chcą się załadować gdyż mam poinstalowane (w chwili obecnej) późniejsze wersje BG i Xtended...

Wszystko jednak wskazuje na to, że to może być to.

Pozdrawiam
Dagus
x4

Post by Dagus »

Niestety... Sprawdziłem i jest napis **modified**

O ile pamiętam są zainstalowane rozszeżenia typu Yaki, BBS, Xenon Migration itp..

Wcześniejszych wersji nie posiadam... Tak czy inaczej chciałem być pomocny... :(
MARMUR243
x2

Post by MARMUR243 »

Jeszcze raz wtrące swoje 3 grosze , pamietam ze instalowałem moda z kokpitem i dlatego pokazuje Ci , że gra była modyfikowana.
Sauron11
x3tc

Post by Sauron11 »

Dzięki za dobre chęci. Każda pomoc się liczy :).
W tej chwili sejw już i tak niewiele by dał, bo nawet jeśli by coś się znalazło, to poprawek Ego juz nie przyjmie na tym etapie.

Return to “Polskie / Polish X-Forum”