Jest wśród nas pewnie przynajmniej paru dobrych programistów, więc może jakiś "nasz człowiek" się w Ego zatrudni?

Moderators: Alan Phipps, Moderatorzy polskiego forum
Czyli krótko mówiąc Ego poszukuje osób "od wszystkiego", a wiec do niczegoEgosoft wrote:EGOSOFT poszukuje kilku programistów do prac nad następną generacją technologi x-gier.
Wymagania:
Duże doświadczenie w programowaniu objektowym i C/C++, znajomość matematyki środowisk trójwymiarowych i umiejętność pisania przejżystego i łatwego w dalszym zarządzaniu kodu. Zrozumienie liniowej i "angular" (pojecia nie mam, nigdy sie nie spotkałem) dynamiki, matematyki wektorowej, różniczkowania (chyba), i mechaniki Newtonowskiej.
Zdolność do aktywnego przekładania nowych informacji od reszty zespołu na poprawę grywalności.
Pasja do stworzenia nowej technologii.
Zdolność pracy w zespole z projektantami, artystami i animatorami tworząc prototypy, imlementując je, i dopracowując rozgrywkę i możliwości interface'u..
... I: Zamiłowanie do SciFi i kosmosu
Jedna lub więcej specjalizacji:
Doświadczenie w tworzeniu grafiki na konsole PS3 / Xbox360
Programowanie na Handheldy / DoubleScreeny
Narzędzia i umiejętność tworzenia dynamicznych stron internetowych za pomocą AJAX'u, Javascript'u, PHP i C#
Programowanie dźwięku wraz z wcześniejszymi doświadczeniami z prac nad system dźwiękowym i chędź pchnięcia go w grę.
Skupiony na rozszerzaniu rozgrywki i UI gry
Zalety:
Doświadczenie w programowaniu shaderów
Doświadczenie w towrzeniu multiplatformowym
Oczekiwana znajomość 3D Studio
O liniowej łatwo znaleźć opis, ale o kątowej niespecjalnie. Nie jestem z tematem na tyle obeznany by zajmować się przeszukiwaniem tego w googlach. Może ktoś zapoda jakiś konkretny link z wyjaśnieniem o co chodzi w dynamice kątowej?RAFIO wrote:Zrozumienie liniowej i "angular" (pojecia nie mam, nigdy sie nie spotkałem) dynamiki,
Myślę, że nie. Oni wychodzą z założenia, że dobry pracownik potrafi zrobić dobrze wiele różnych rzeczy. Gdy tworzy się grę - aby mógł ją programować, obrabiać muzykę itp. Gdy gra jest ukończona i zbiera owoce - by także miał co robić z czasem, projektować stronę www, pracować nad grą na inne platformy, kreować nowe pomysły. Słowem, żeby w wolnym czasie poza programowaniem umiał zająć się inną twórczą pracą. Rozumiem ten punkt widzenia, w swojej pracy też robiłem mnóstwo różnych rzeczy i we wszystkich starałem się być maksymalnie wydajny i mieć najlepsze wyniki. To nie jest tak, że trzeba się w życiu wyspecjalizować w jednej dziedzinie, a w pozostałych jest się nogą, trzeba umieć jak najwięcej, tacy pracownicy sa najbardziej cenieni na rynkuRAFIO wrote:Czyli krótko mówiąc Ego poszukuje osób "od wszystkiego", a wiec do niczego![]()
Ładne animacje. I to wszystko. Tyle że aby to zrozumieć trzeba poświęcić parę miesięcy na naukę (niestety, ale to wozry, przekształcenia, implementacja, czego jest koszmarnie dużo)Sauron11 wrote:O liniowej łatwo znaleźć opis, ale o kątowej niespecjalnie.RAFIO wrote:Zrozumienie liniowej i "angular" (pojecia nie mam, nigdy sie nie spotkałem) dynamiki,
Tacy pracownicy kończą potem pisząc potworki, które mozna pozniej kupić w supermarkecie za 10 zł.Sauron11 wrote:trzeba umieć jak najwięcej, tacy pracownicy sa najbardziej cenieni na rynku.
Cholera ich tam wieSauron11 wrote:Może Ego chce się od tego schematu pracownika odżegnać i zapoczątkować nową erę pracowników do wszystkiego także w gierkowej dziedzinie?
Sauron11 wrote:A może ktoś chce dorobić jako stażysta-tester gier w naszym Play.com.pl.
Moja wiedza o tej branży jest wystarczająco szeroka. Na pewno masz świadomość, że znam Play, TopWare (no i Egosoft) z różnych stron na pewno lepiej niż ktokolwiek na naszym forumRAFIO wrote:Jaki staż? Czy ty maż jakąś pozaegosoftową wiedzę o tej branży?(...) Nie istnieje też takie coś jak "staż w testowaniu gier", bo po co? to nie jest robota z której można wyżyć.