[X3 2.02 Xtended0.7a] Problem

Forum do dyskusji o x-grach i problemach technicznych

Moderators: Alan Phipps, Moderatorzy polskiego forum

Doe_PL

Post by Doe_PL »

Hmm..., mi dziś odparowały/zniknęły osłony (5x25MJ) z Demeter Superfrachtowca. Najlepsze jest to, że nawet powrót do wcześniejszych autosave-ów nic nie zmienił; zniknęły i już.
Kupiłem nowe, zainstalowałem i wszystko jest ok.
hanss
x3tc

Post by hanss »

A ja zostałem zniszczony nawet nie wiem za co i od kogo dostałem :?
SoBeK
x3tc

Post by SoBeK »

Ja zauwazylem, ze kazdy statek, ktory jest kierowany komenda i przelatuje przez sektor PTNI, rozwala sie o stocznie. Nie wiem jakim cudem to sie dzieje, ale probowalem wyslac M5 i TS i za kazdym razem to samo.
Szymciu
x3tc

Post by Szymciu »

oooo :? tego jeszcze nie czytałem... xD to śmieszna opcja bo moje MkIII zarabiają aż huczy. i tylko rozwalają się o piratów bo latają przez ten pasek sektorów pirackich ;/ nie pamiętam nazwy. to spróbuj przeinstalowac X i extended a jeśli nie pomoże to masz zwalonego savea
(\__/)
(O.o )
(> < ) This is Bunny. Copy Bunny into your signature to help him on his way to world domination.
SoBeK
x3tc

Post by SoBeK »

Ktos napisal, ze mod 0.7 jest juz zgrany z dodatkiem 2.0.2. Problem w tym, ze NIE DA SIE przetransportowac M7 do stoczni w jednej z misji. Po drodze jest kilkaset statkow piratow (w pierwotnej wersji gry podczas wykonywania misji ich ilosc drastycznie zmalala przec co dalo sie ja wykonac) i wala jak sie da. Nie udalo mi sie nawet doleciec do Maelstrom nie wspominajac dalszej drogi. Moze mnie ktos poinformowac czy ta misja jest mozliwa do wykonania? Czy komus sie to udalo?
Occulto

Post by Occulto »

Nie wiem czy to bug czy nie ale gram jako "Skromny Kupiec" i jak doleciałem do systemów ziemskich to Ziemianie są do mnie wrogo nastawieni i mnie atakują. Druga sprawa to to, że nie pojawiła mi się żadna ranga jaką u nich mam. Nic, tak jakbym ich w ogóle nie spotkał.
Kolejna rzecz, która już w sumie żadnym bugiem nie jest ale wnerwia mnie to to, że Jowisz nie ma żadnych pasów na powierzchni planety ani czerwonej plamy. Podobnie sytuacja przedstawia się z Neptunem. Gdzie jest największy huragan w systemie słonecznym, jaki szaleje na powierzchni tej planety? Natomiast po doleceniu do Plutona, wielkość słońca jest taka sam jak np. przy Merkurym. Przecież widok Słońca z Plutona jest zbliżony wielkością do gwiazd jakie my widzimy z Ziemi. Autorzy gry chyba w ogóle nie brali pod uwagę odległości astronomicznych ani właściwości kosmosu :evil:
SoBeK
x3tc

Post by SoBeK »

U mnie jest numer przy znalezieniu porzuconych statkow. Nie moge zwinac nic powyzej M4. Podlatujac do M6 nie mam ikony ze przywlaszczaniem statku mimo, ze ten jest niczyj. Moze ktos mial podobne klopoty i sobie z tym poradzil?

I jeszcze pytanko co do dziwnego znaleziska. W sektorze
Spoiler
Show
Rhy's Crusade znalazlem "UNKNOW M6"
Ma taka sile ognia (i bron jakiej jeszcze nie widzialem), ze jego 2 strzaly zdejmuja mojego kochanego Otas Elite. Jak ubic (a najlepiej zdobyc) tego drania?
Szymciu
x3tc

Post by Szymciu »

to jest pewnie sohnen mantis :D potrzeba emmmm....... M0 żeby to rozwalić? :D to ma koło 3'000'000 osłon i dużo kadłuba nie pamiętam.
polatałem sobie tym troche (latam dalej) niestety zdobyłem go cheatem... ;/
(\__/)
(O.o )
(> < ) This is Bunny. Copy Bunny into your signature to help him on his way to world domination.
SoBeK
x3tc

Post by SoBeK »

Ten chyba nie ma 3 mln w oslonach. Poszla w niego rakieta za 80 k do niszczenia stacji (nie pamietam nazwy) i zdjalem mu ok 30% oslon.
hanss
x3tc

Post by hanss »

Kafar :D
Mani_
x2

Post by Mani_ »

No to jak kafar zdjął mu tylko 30% osłon, to to musi być niezły statek :|.

Jeszcze go nie spotkałem na swojej drodze, może to i dobrze :P
http://forum.xudb.pl/index.php - ciekawskich zapraszam
Sauron11
x3tc

Post by Sauron11 »

Jeśli Kafar zdjął 30% z osłon o mocy 3 mln, to czy nie powinien mieć ładunku 900.000 ? Rzeczywiście ma tyle? :)
I used to be a moderator like you, until I took an arrow to the knee.
Core i5-3570_3,4 GHz, 8GB 1600MHz, Asus GTX660TiOC 2GB, Audigy, Iiyama B2776HDS.
SoBeK
x3tc

Post by SoBeK »

Zalezy czym latasz. Ja mam 75 MJ Military oslon i 1 strzal tego pudelka to zostaje mi ich jakies 30%. 2 strzal i zostaje mi 30% kadluba. Przy spotkaniu z takim cackiem nawet nie zdazysz Jumpa wlacyc. Od 2 dni zastanawam sie jak go ubic/zdobyc i nic mi nie wychodzi. 20 sek, potyczki i... load. Chyba musze cos wiekszego kupic, ale czy wytrzyma?
Urban
x4

Post by Urban »

Czytalem w spisie jednostek, że jest jakiś nowy okręt do przejmowania.. Spróbuj nim.
hanss
x3tc

Post by hanss »

Chyba do zdobycia w bazie OTAS+Marines na pokładzie,o to chodziło?
SoBeK
x3tc

Post by SoBeK »

Owszem, ale najpierw trzeba do tego sprzetu podleciec na 5 km, co nie jest zbyt latwe, a raczej niemozliwe. Roztrzaska wszystko co jest w poblizu kilkoma strzalami. OTAS o ktorym wspominales kosztuje ok 50 mln.
DYoda
x2

Post by DYoda »

Wczoraj zapodałem 2GB ramu i stwierdzam że XTM chodzi coraz lepiej :D
Khaleed
x3tc

Post by Khaleed »

Sauron11 - jak Kafar zdejmuje 1/3 osłony to to ma raczej koło 3GJ.

Potwór. Podejrzewam że trzeba by jakimś M2 przyatakować i to ze wsparciem.

[edit] kłania się czytanie ze zrozumieniem :oops: , siła ładunku Kafara to podobno ok. 1000000 czyli obaj mamy rację :)
Last edited by Khaleed on Tue, 19. Jun 07, 12:30, edited 1 time in total.
Pozdrawiam. Wszystkich. Nawet robale (bzzzz).
SoBeK
x3tc

Post by SoBeK »

Tylko najpierw trzeba na takiego M2 miec :(. Mam tylko 26 mln i zbieram na Otas Custodian. Moze pozyczysz? :)

Edit:

1. Po probie ataku tego typka "Unknown M6" OTAS Custodianem na full wyposazonym udal mi sie zdjac z tego goscia jedna kreske. Z mojego sprzetu zostal... load. :/

2. Jego predkosc przekracza 150, a Kafar ma max. predkosc (chyba) 80 wiec moze go dopasc jedynie w momencie jesli tamten stoi i atakuje stacje. Nic innego nie przychodzi mi do glowy. Moze ktos z was ma jakis pomysl co zrobic zeby go dopasc?
Matiz

Post by Matiz »

A ja znalazłem w nieznanym sektorze tam gdzie powinien być Hyperion jednostkę ze Star Trek dokładnie Kule 'Borg' :D która utknęła między asteroidami. Czy można to przejąć na mapie ma ikonę wrogiego doku handlowego?
Intel Core 2 Duo 2.8GHz || 4GB RAM || GeForce 9600 GT (512 MB)|| SG 500GB.

Return to “Polskie / Polish X-Forum”