[X3 XTM] - mody/skrypty wersje PL - Update 26-04-2008

Forum do dyskusji o x-grach i problemach technicznych

Moderators: Alan Phipps, Moderatorzy polskiego forum

sonen
x2

Post by sonen »

bufi: czekam i trzymam za słowo

pozdr
Skrypty_PL

Post by Skrypty_PL »

Witam,
dodałem dziś ciekawy skrypt wprowadzający nowe misje do gry. Skrypt jest troszkę podobny do misji z
BalaGi Research. Też pojawia się w grze korporacja dla której będziemy wykonywać trudne misje...
No może nie ąz tak trudne ponieważ dostaniemy od firmy na własność na maxa wypakowanego Eclipse!

Wszystko co trzeba zrobić to polecieć na rozmowę
kwalifikacyjną do Presidents End gdzie BenCo Industries ma swoją siedzibę...

Linki:
BenCo Industries - Operative
BenCo Industries - pracownik

ps. testujcie i meldujcie o nieprawidłowościach.

Pozdrawiam
bufi
Darek78
x2

Post by Darek78 »

Witam
mam wersje 2.0.0.2 i tego eclipse widzi mi jako niezidentyfikowany i nie mogę na niego wsiąść a jak wydam mu jakąś komendę to zaczyna ja wykonywać i po kilku sekundach zatrzymuje sie i ma komendę pozostań tam :( poza tym mam poinstalowane większość modów i skryptów i do tej pory działało wszystko w miarę dobrze :)
sonen
x2

Post by sonen »

bufi: po których świętach miał być zrobiony skrypt Capital Ship Crews, bo zapomnaiłem... :wink:
pozdr
Last edited by sonen on Thu, 17. May 07, 13:18, edited 1 time in total.
Mani_
x2

Post by Mani_ »

Dam linki do skryptu umożliwiającego dokowanie statków TS i TP do TL
A także teoretycznie do M1.

Nie sprawdzałem tego jeszcze, właśnie będę ten skrypt isntalował.

Daje link do skryptu:
http://circleofatlantis.com/games/X3/x3 ... ock_v1.spk

Do jego instalacji potrzebny jest program Cycrow Script Plugigin Manager:
http://arcana75.googlepages.com/XScript ... _Setup.exe

Mam nadzieję, że nasi poloniści znajdą w tych skryptach jakieś kwestie do przetłumaczenia :P. Jeśli nie, to niech tu będzie już w tym temacie, tu najwięcej graczy spragnionych skryptów zagląda.

Pozdrawiam

//EDIT
Skrypt na razie nie chce się instalować. Muszę się rozejrzeć i popytać ludzi, by dali mi działający link.
http://forum.xudb.pl/index.php - ciekawskich zapraszam
koniczynka

Post by koniczynka »

Mani: Daj znac jak to sie skonczylo i czy warto :D
Mani_
x2

Post by Mani_ »

Aaaaa już ściągnąłem nowsza wersjęskryptu. Powinien działać, choć sam nie testowałem jeszcze.

Daje wam link do tego wątku:
http://forum.egosoft.com/viewtopic.php? ... c&start=75
bufi
x4

Post by bufi »

sonen wrote:bufi: po których świętach miał być zrobiony skrypt Capital Ship Crews, bo zapomnaiłem... :wink:
pozdr
Hej, no tłumaczę go powoli testując go jednocześnie.
Ale imho żadna rewelacja to nie jest.

Wady:
1. właściwie to nie zauważyłem jakichś kolosalnych zmian
w zachowaniu statku( testowane na M6 Smok)
2. straszne koszty utrzymania załogi, miałem
1 head chiefa i 1 suregona chiefa i co godzinę
( w grze, nie w czasie rzeczywistym) z mojego konta
szło ponad 50 tyś. kredytów na wypłaty.
Zwolniłem ich bo szkoda mi było kasy.

Cikawostka: skrypt tworzy we wszechświecie stocznie
remontowe gdzie można za mniejszą opłatą remontować uszkodzone statki kosztem czasu.
W sensie, statek znika na czas remontu.
M6 afair remontował się 16 mizur.

Nie wiem czy go tłumaczyć dalej, bo ja go chyba wywalę. Jest wiele innych ciekawszych, skryptółw.

pozdro
bufi
x4

Post by bufi »

bufi wrote: 2. straszne koszty utrzymania załogi,
Właśnie zauważyłem, że wypłaty można wyłączyć
w opcjach SI. Może dam jeszcze jedną szansę skryptowi i go potestuje jeszcze.

Pozdro
koniczynka

Post by koniczynka »

Nadal testuje Leweling IQ dla pilotow mysliwskich. Skrypcik odrobine dziwny :/. Piloci awansuja wolniutko (co nie jest zle) ale od czego to zalezy ? to juz problem. Testowalem na inwazjach Xenonskich i czyszczeniu sektoriw Pirackich. O ile mysliwcy awansowali do stopnia major to dowodca nieszczyciela nadal pozostal podporucznikiem. Nastepna sprawa - kupcy ktorzy zetkneli sie z atakiem pirackim otrzymali range podporucznika :). Plusem jest to ze za kazdego zestrzelonego w sektorach pozapirackich otrzymujemy spora kase - hm, moze nawet zbyt duza. Na razie tyle.

.../edit 29/05 mam problem ze sprzedaza slabo prosperujacej kopalni rudy (tej zwiazanej z watkiem fabuly) zaden ze skryptow dostepnych u mnie nie dziala :( (zarowno *.spk jak i zwykle kopiowane ). Po zainstalowaniu w poleceniach stacji mam [Read text] bodaj na 5tym miejscu macie jakas propozycje ?

Post by Deleted User »

Jeśli ci nie zależy na tej fabryce zniszcz ją po prostu :)
Mani_
x2

Post by Mani_ »

Tia, ta kopalnia po 9 godzinach gry zarobiła 1 (słownie: JEDEN) milion. Normalnie cud, miód i orzeszki w prównaniu z powiedzmy 20 milionami elektrowni słonecznej ...

Bonuspack dodaje chyba możliwość wyburzenia stacji za połowę jej ceny, spróbuj.

A jak masz Readtexty, to znaczy, że jakiś konflikt w skryptach. Instalowałeś jakiś angielskojęzyczny skrypt i nie zmieniłeś regionu z 44 na 48 ?
sonen
x2

Post by sonen »

koniczynka: szkolić pilotów na myśliwcach i pakować ich do niszczycieli

można tak?
koniczynka

Post by koniczynka »

enzo006
Jeśli ci nie zależy na tej fabryce zniszcz ją po prostu
Co do zniszczenia stacji to mozna zrobic to bezproblemowo ale nie lubie szczatkow walajacych sie po przestrzeni - zawsze mozna o nie zawadzic itp ;). Heh EGO moglo pomyslec by np te szczatki utylizowac poprzez Gornika a tak brak i ch na grawidarze a smieca przestrzen.
Mani:
Bonuspack dodaje chyba możliwość wyburzenia stacji za połowę jej ceny
Podejrzewam ze wlasnie tu mam ReadTexT - sprobuje moze jeszcze przeinstalowac Bonuspacka. Co do reszty ReadTextow to pewnikiem masz racje ale zabalaganilem sobie sobie juz do tego stopnia ze nie chce mi sie szukac (;) naiwny sadze ze jeden z kolejnych nadpisze ;) ). W perspektywie mam instalke 0.7 wiec .... za bardzo mi to nie przeszkadza bo zamierzam zainstalowac calosc na czysto i zaczac od poczatku ( z dotychczasowych dyskusji wynika ze save'ow nie da sie przeniesc.)

sonen: wlasnie to zamierzam zrobic ale czekam kiedy zaczna osiagac stopien pplk :)
Urban
x4

Post by Urban »

.... Stacje gracza po zniszczeniu i/lub autodestrukcji nie zostawiają szczątków.. to samo tyczy się fabryk AI po kopalni nie zostanie nawet asteroida z tego co pamiętam to jedynie pojawiają się szczątki jeśli tak było w fabule... No chyba że mówisz o modzie Xtended z którym na razie się nie zaznajomiłem więc nie wiem.
Mani_
x2

Post by Mani_ »

A właśnie co do Asteroid, to są jakieś skrypty dodające asteroidy do wszechświata z większymi niż zwykle pokładami surowców?

Bo jak na razie, wkurza mnie trochę to, że wszędzie stopień wydobycia jest 10-20 :/.
W tym przypadku głupio twórcy myśleli, a i kwestia też tego, że nie ma losowości asteroid (gdzie w kwestii losowości stacji) wydaje się trochę dziwne :roll:
koniczynka

Post by koniczynka »

Urban: Gram bez extended, ale u mnie (2 razy testowalem kedys) zostaja szczatki po moich fabryczkach (problem ten mialem jak postawilem za blisko przy kompleksie i "zawadzaly" o siebie) - bynajmniej tak mi sie wydaje bo dosc dawno juz to robilem ;).
Mani: :P tu jest wszystko ok ;) nie moze byc tak by te z procentami powyzej 50 walaly by sie po calym wszechswiecie jako wiekszosc. Ja to tlumacze w ten sposob: Te o wiekszych stopniach wydobycia zostaly zagospodarowane przez rasy w danych sektorach. W zwiazku z tym jak wkraczamy do gry to .... musimy mozolnie szukac tych powyzej 50. Wnerwialo mnie to do momentu skonczenia Bala - wtedy wyposazylem "Strzale", zadokowalem jako drugi do Hyperiona i w kazdym sektorze gdzie wpadne daje jej przeszukanie asteroid. Nawet w sektorach typu Ore robi to blyskawicznie. TUTAJ na pozycji 18 jest skrypcik ale ja osobiscie go nie testowalem :(.

PS:Reinstalacja BonusPacka nie przyniosla rezultatu :/
LeWaR
x4

Post by LeWaR »

OGŁOSZENIE

Pod adresem http://www.xudb.eu.org/resp/index.php uruchomiona została Polska Biblioteka Skryptów do X2 i X3. Zapraszam serdecznie do korzystania.
Skrypty i spolszczenia do skryptów dla X3 Reunion, TC, Albion Prelude >> http://www.mamuthq.net.pl
C2Q 6600@2,4GHz | 8GB@1066MHz Ram | GForce GTX 460 1GB | Win7 64bit
XTC+XRM | Albion Prelude
RAFIO
x3ap

Post by RAFIO »

Od siebie dodam, że to właśnie ten nowy projekt zespołu xudb ;)
koniczynka

Post by koniczynka »

:) ladne.

Return to “Polskie / Polish X-Forum”