[X3 XTM] - mody/skrypty wersje PL - Update 26-04-2008
Moderators: Alan Phipps, Moderatorzy polskiego forum
-
-
-
-
Mam patch 2.0.2 i ok 15 skryptów zainstalowanych instalerem CYCROWA podanym w pierwszym poście. I wszystko śmiga jak należy.
Pociłem się ostatnio z Weapon Changerem, opcja znajduje się w rozkazach bojowych, a w opcjach trzeba hotkeya dopisać - wstawiłem pod klawisz 9.
Ten klawisz dopiero zmienia mi konfiguracje broni. No i muszę przyznać, że mnie zaskoczył swoim działaniem. Autor opisał jeden bug: nie zmieniają sie ikony broni podczas zmiany broni w slotach.
Pociłem się ostatnio z Weapon Changerem, opcja znajduje się w rozkazach bojowych, a w opcjach trzeba hotkeya dopisać - wstawiłem pod klawisz 9.
Ten klawisz dopiero zmienia mi konfiguracje broni. No i muszę przyznać, że mnie zaskoczył swoim działaniem. Autor opisał jeden bug: nie zmieniają sie ikony broni podczas zmiany broni w slotach.
Skrypty i spolszczenia do skryptów dla X3 Reunion, TC, Albion Prelude >> http://www.mamuthq.net.pl
C2Q 6600@2,4GHz | 8GB@1066MHz Ram | GForce GTX 460 1GB | Win7 64bit
XTC+XRM | Albion Prelude
XTC+XRM | Albion Prelude
-
Ano nie zmieniaja sie
Jak ktos pomoc po polsku przeczyta moze dojdzie do tego miejsca.. w sumie jest to info na samym koncu 
Ale sam skrypt - jest wg mnie Perfekcyjny. Czegoz mozna jeszcze chciec, niz za pomoca jednego klawisza.. zmienic kompletnie swoje uzbrojenie - głowne, wież. A to wszystko w czasie 1 sek;) Dodac nalezy ze mozna 3 rozne warianty sobie ustawic dla calosci..
Moze wiecej kolegow sie nim zainteresuje
A.. i jeszcze ta Pani ktora ma taki mily glos poinformuje.. o konfiguracji: A, B i C 

Ale sam skrypt - jest wg mnie Perfekcyjny. Czegoz mozna jeszcze chciec, niz za pomoca jednego klawisza.. zmienic kompletnie swoje uzbrojenie - głowne, wież. A to wszystko w czasie 1 sek;) Dodac nalezy ze mozna 3 rozne warianty sobie ustawic dla calosci..

-
-
-
Na którejś ze stron, nie pamiętam na której, trafilem na edytor XML.
Ale wolę osobiście JEdita niż ten edytor.
Ale wolę osobiście JEdita niż ten edytor.
Skrypty i spolszczenia do skryptów dla X3 Reunion, TC, Albion Prelude >> http://www.mamuthq.net.pl
XTC+XRM | Albion Prelude
XTC+XRM | Albion Prelude
-
-
W sumie, to faktycznie - jesli juz o programach do proby tlumaczenia tych skryptow piszemy, moze jest jakowys, ktory bedzie tak przejrzysty jak ten wlasnie Jedit, ale.. *nie znam sie wiec pisze tak* - ale zeby jednoczesnie sprawdzal poprawnosc wiersza (skladni), gdyz czasem omylnie, przypadkowo mozna wyciac jeden istotny znaczek, a co za tym idzie - szlag trafia caly skrypt ktory ktos mozolnie napisal. Nie zdarzylo mi sie cos podobnego jeszcze, ale wole stawac okoniem przyczynom niz skutkom.. wiec poprosze o wszelkie informacje 

-
Polecam vima. Vim to edytor textowy wykorzystywany przez programistów. Zaletę ma taką, że wszelkieDeady wrote:W sumie, to faktycznie - jesli juz o programach do proby tlumaczenia tych skryptow piszemy, moze jest jakowys, ktory bedzie tak przejrzysty jak ten wlasnie Jedit, ale.. *nie znam sie wiec pisze tak* - ale zeby jednoczesnie sprawdzal poprawnosc wiersza (skladni), gdyz czasem omylnie, przypadkowo mozna wyciac jeden istotny znaczek, a co za tym idzie - szlag trafia caly skrypt ktory ktos mozolnie napisal. Nie zdarzylo mi sie cos podobnego jeszcze, ale wole stawac okoniem przyczynom niz skutkom.. wiec poprosze o wszelkie informacje
języki programowania mają podświetlaną składnię,
w tym również XML. Naprawdę trudno o pomyłkę.
Ja co prawda używam go w Linuksie, ale wersja
windowsowa również jest.
www.vim.org
Pozdrawiam
-
-
JEdit też koloruje składnię, na dole w prawym rogu jest typ edytowanego tekstu. kliknij dwa razy i ustaw na XML. Zobacz w ustawieniach globalnych.
XTC+XRM | Albion Prelude
XTC+XRM | Albion Prelude
-
Wiecie co, ja przepraszam, że się nie znam, ale po co wam dodatkowe programy, skoro XML-e bez problemu otwierają sie i edytują w Notatniku? Taki zedytowany plik otwiera się później bez problemu w Firefoxie. Nie sprawdzałem, jak jest w jakieś grze, która z XML korzysta.
Jeśli czegoś nie wiem, to mnie oświećcie (...?)
Jeśli czegoś nie wiem, to mnie oświećcie (...?)
-
Ale te inne programy nie dodaj zbednego kodu, jak (SIC! START) frontpage (/SIC! END) ??
W sumie jak ja swego czasu pisalem stronki internetowe, to tylko i wylacznie w notatniku, bo nie znalazlem programu, co by czegos od siebie nie dodawal
.
W sumie jak ja swego czasu pisalem stronki internetowe, to tylko i wylacznie w notatniku, bo nie znalazlem programu, co by czegos od siebie nie dodawal

http://forum.xudb.pl/index.php - ciekawskich zapraszam