Fabrika

Moderator: DJ Die

solxiger
x4

Fabrika

Post by solxiger »

Mam Rudny dol z pribehu, priradil som mu lod na nej spustil obchodne zastupovanie, ale ona nic nerobi, len tam hlupo cuci. Co treba este nastavit??
PS: uz moze robit aj vesmirneho obchodnika.
AB.INSOMNI.NON.CVSTODITA.DRACONE.
http://www.databaze-her.cz/uzivatele/sxg/
Torgen
x3

Post by Torgen »

Tak nejdřív bych se mrkl na to, jestli máš nastaveno obchodování s ostatníma rasama. Potom taky na nastavení kolik sektorů od fabriky má obchodník lítat se zbožím a v neposlední řadě kolik zboží vůbec v té fabrice je. Tzn. pokud je prázdný sklad ( Ore ), čeká než se zaplní, ( i tady myslím existuje možnost nastavení kolik minimálně zboží má i po obchodování zůstat ve fabrice na skladě ), a pokud je zároveň fabrika plně zásobena energetickými články, tak tam bude fakt jenom čumět :D . Zkus to chvíli sledovat a pokud se to nezmění i po změně množství obou komodit na skladě, je to něco jiného. Víc mě nenapadá.
Last edited by Torgen on Thu, 15. Feb 07, 12:03, edited 2 times in total.
Sir_Thomas
x4

Re: Fabrika

Post by Sir_Thomas »

solxiger wrote:Mam Rudny dol z pribehu, priradil som mu lod na nej spustil obchodne zastupovanie, ale ona nic nerobi, len tam hlupo cuci. Co treba este nastavit??
A peníze jsi do té fabriky naládoval? Osobně jsem na tuto fabriku hodil bobek a časem ji někdo sejmul... :D
Sir_Thomas
x4

Post by Sir_Thomas »

Torgen wrote: jestli máš nastaveno obchodování s ostatníma rasama.
Tak tohle je pro mě novina. :o Kde se to nastavuje?
Torgen
x3

Post by Torgen »

Sir_Thomas wrote:
Torgen wrote: jestli máš nastaveno obchodování s ostatníma rasama.
Tak tohle je pro mě novina. :o Kde se to nastavuje?
Jestli mě paměť neklame, tak stejné menu, kde se nastavuje třeba cena produktu, a mělo by to být ve spodní části té tabulky. Ale z hlavy si to těžko vybavuju, i když sem na to čuměl dnes a deně. Poslední dobou už sem ale dlouho nebyl ve vesmíru :cry: :cry:
Sir_Thomas
x4

Post by Sir_Thomas »

Torgen wrote: Jestli mě paměť neklame, tak stejné menu, kde se nastavuje třeba cena produktu, a mělo by to být ve spodní části té tabulky. Ale z hlavy si to těžko vybavuju, i když sem na to čuměl dnes a deně. Poslední dobou už sem ale dlouho nebyl ve vesmíru :cry: :cry:
UF sorry, mě to hned nedošlo. Povolit obchodování přímo ve fabrice. :oops: Dnaska si sedím na vedení. :o
zichi

Post by zichi »

Měl bych dotaz. Je nějak omezený počet fabrik v sektoru? Postavil jsem si v jendom sektoru dul a elektrarnu a chci postavit jeste jeden dul a nejde to. Stavim v sektoru pod Argonama. Abych mohl stavet vic potrebuji mit svuj sektor?
gomecz
x3

Post by gomecz »

o zadnem limitu nevim, pokud snad nejaky bude, tak bude limitovan rozsahem nejake promenne (tz min. 256? ale spise 65535)

EDIT:
na foru jsou hraci, kteri se mohou pochlubit komlexi, citajicimi 20 a vice kousku tovaren. ja sam mam komplex se sedmi fabrikama.

co vlastne znamena "nejde mi to"?
Sir_Thomas
x4

Post by Sir_Thomas »

gomecz wrote:o zadnem limitu nevim, pokud snad nejaky bude, tak bude limitovan rozsahem nejake promenne (tz min. 256? ale spise 65535)

EDIT:
na foru jsou hraci, kteri se mohou pochlubit komlexi, citajicimi 20 a vice kousku tovaren. ja sam mam komplex se sedmi fabrikama.

co vlastne znamena "nejde mi to"?
:D Jsem rozežranej a mám v jedné obludě cca 150 fabrik. :D
Torgen
x3

Post by Torgen »

zichi wrote:Měl bych dotaz. Je nějak omezený počet fabrik v sektoru? Postavil jsem si v jendom sektoru dul a elektrarnu a chci postavit jeste jeden dul a nejde to. Stavim v sektoru pod Argonama. Abych mohl stavet vic potrebuji mit svuj sektor?
Možná to bude znít banálně, ale máš v tom sektoru volný asteroid na který ten důl umístit? na jednom asteroidu může být pouze jeden důl a samozřejmě i na asteroid s např. Ore nejde umístit jiný důl než na Ore. ( to samé platí pro silicon ) Nechci aby to vyznělo, že se tě snažím zhodit, ale někdy člověk přehlédne detajl, zvlášť na začátku hry....
gomecz
x3

Post by gomecz »

Torgen wrote:Možná to bude znít banálně, ale máš v tom sektoru volný asteroid na který ten důl umístit?
to ve me evokuje dalsi vsetecnou otazku, jsou ty asteroidy proskenovany?
zichi

Post by zichi »

Asteroidy jsem proskenoval a daval jsem rudný důl na ateroid s rudou, ale zkusil jsem to ještě jednou pro jistotu, najmout a umístit ale na ten asteroid mi to prostě nejde. Má bohatství 25, nakonec jsem ten dul umístil o půl sektoru níž na bohatství 21. Nevím čím to bylo ale nešlo to na něho dát. :?
zichi

Post by zichi »

Už jsem na to přišel proč to na něj nešlo umístit. Protože je velký asi jako moje pr.... :D Ale na mapě to tak nevypadalo :lol:
Cirrus CZ
x3

Post by Cirrus CZ »

Torgen wrote:tady myslím existuje možnost nastavení kolik minimálně zboží má i po obchodování zůstat ve fabrice na skladě
Torgene a tohle nastavení je kde? Na to jsem ještě nenarazil... a docela by se šiklo!

Cirrus
:: AMD Athlon 64 X2 5600+ (@3GHz) Windsor AM2, AC Freezer 64 Pro, 2x1GB + 2x512MB DDR2 667MHz A-Data, Asus M2R32-MVP PCI-E, Gigabyte Radeon HD4850 512MB GDDR3 + Accelero S1, 2x250GB Western Digital SataII 16MB, Xilence Power 600W ::
Torgen
x3

Post by Torgen »

Cirrus CZ wrote:
Torgen wrote:tady myslím existuje možnost nastavení kolik minimálně zboží má i po obchodování zůstat ve fabrice na skladě
Torgene a tohle nastavení je kde? Na to jsem ještě nenarazil... a docela by se šiklo!

Cirrus
Takhle vytrženo z kontextu je to možná trošku zavádějící, ale já měl na mysli nastavení "obchodního zástupce" nikoli fabriky :oops: To jenom tak pro upřesnění, jestli myslíme oba to samé. Ovšem ani u toho obchodního zástupce ti to momentálně nejsem schopen říct, protože místo po vesmíru se už nějaký ten pátek co je hezky radši ve svém volném čase proháním na svém ocelovém oři po našich "skvělých" silnicích a času je tudíž málo. Ale zkusím se na to mrknout a zítra to když tak doplním. :roll:
d.king

Post by d.king »

nechcem pisat od veci ale ja mam zase problem s tym ako funguje komoditny soft hladam to tu na fore ale nenasiel som to chcem aby moja tovaren na baterky zasobovala moju kremikovu tov baterkami a ked dam lodi prikaz komoditny soft spyta sa ma aby som zadal pocet ale coho to neviem :? a ked zadam nejake cislo tak prikaz akceptuje ale nerobi nic :evil: aku matersku tovaren mam priradit tej TS mam na nej vsetky softy mozno ze to neni take zlozite ale ja si asi stojim na kabli
d.king

Post by d.king »

nechcem pisat od veci ale ja mam zase problem s tym ako funguje komoditny soft hladam to tu na fore ale nenasiel som to chcem aby moja tovaren na baterky zasobovala moju kremikovu tov baterkami a ked dam lodi prikaz komoditny soft spyta sa ma aby som zadal pocet ale coho to neviem :? a ked zadam nejake cislo tak prikaz akceptuje ale nerobi nic :evil: aku matersku tovaren mam priradit tej TS mam na nej vsetky softy mozno ze to neni take zlozite ale ja si asi stojim na kabli
eqqe

Post by eqqe »

No ja mam taky problem, že postaval som Rudny dul v sectore Rudny pas...nastaviil som všetko a dal som do toho 100K cr lenže, treba tam tie energy cells a už to mam pekne dlho postavene a nic to nerob lebo to nema ec...co mam robit aby to niekto zasoboval a obchodoval mi stym?...sam si to nemozem zasobovat?
Mira CZ
x3tc

Post by Mira CZ »

tak bud nastav vysokou nakupni cenu EC a nebo lepe ,kup vlastni nakladak,prirad ho dolu jako domaci stanici a dej mu prikaz : nakoupit za nejlepsi cenu.Pozor,bude nakupovat jen do max ceny urcene pro dul.a druhyou lod kup a dej prikaz : prodej za nejlepsi cenu.
u obou lodi musis mit koupeny soft: navigacni ,specialni,obchodni 1 i 2 tusim ze i radara spon ten horsi.
po pravde ale obchodovat s ore neni dobry napad.moc to nenese.lepsi uz je silikonovy dul,ale asi nejlepsi pro zacatek je vyrabet prave a prodavat EC.
eqqe

Post by eqqe »

no ale tovaren na EC stoji 4M...je to moja prva tovaren zatial...postupne s toho daky komplex spravim :D a dik to ma nenapadlo, mam uz asi 4 mercury (posla) a jeden mercury tanker (za ten hram)

Return to “Česky / Czech X-Forum”