[X3] Kiedy X3 w polskiej wersji?
Moderators: Alan Phipps, Moderatorzy polskiego forum
-
Swoją drogą - fajny ten oficjalny tekst na stronie TopWare. nie ściemniają, że wszystko jest ok. Mnie zastrzeliło przy premierze Obliviona na stronie Cenegi, że w pewnym momencie data wydania została zmieniona o tydzień czasu i nie było absolutnie żadnego wytłumaczenia dlaczego (ani tego, że się zmieniła), po prostu zmienili datę w newsie i już. A ja jak gupi biegałem do empiku.
-
A przepraszam jak było w przypadku Topware? Spójrz na datę newsa. Trzeba na niego było czekać rok, bo wcześniej ani słowa o stadium lokalizacji nie byli uprzejmi uronić.flymar wrote:Swoją drogą - fajny ten oficjalny tekst na stronie TopWare. nie ściemniają, że wszystko jest ok. Mnie zastrzeliło przy premierze Obliviona na stronie Cenegi, że w pewnym momencie data wydania została zmieniona o tydzień czasu i nie było absolutnie żadnego wytłumaczenia dlaczego (ani tego, że się zmieniła), po prostu zmienili datę w newsie i już. A ja jak gupi biegałem do empiku.
Dla mnie to identyczna sprawa. Równie dobrze mogliby napisać rok po wprowadzeniu gry do sprzedaży, że zapraszają do sklepów lol
-
RAFIO wrote:Ja raczej popukałbym się po czole, za ich talent do pajowania kasy w tak przyziemne rzrczyWiencek14 wrote:A ja zazdroszcze im forsy
Dodatkowo uważam za idiotyczne ulepszanie kompa w taki sposob gdzie poprawa wydajnosci jest znikoma. To uważam za lekka chorobe ale co tam wolny kraj nie?

Stary opis:P4 2,4 GHz czasami @2700MHz;1024 DDR 400MHz, ale ze względu na FSB 533MHz chodzą na 333MHz; ATI HIS PLATINIUM RADEON 9800 128MB,czasem taktuje na PRO;WinXP PRO SP2
Nowy:
C2DUO E6750;HD 3870 512MB;2GB DDR2 800MHz
Notebook: Toshiba A300-20P: C2D T6400; 2GHz, 4 GB DDR 2 800MHz;HD3650 512MB
Nowy:
C2DUO E6750;HD 3870 512MB;2GB DDR2 800MHz
Notebook: Toshiba A300-20P: C2D T6400; 2GHz, 4 GB DDR 2 800MHz;HD3650 512MB
-
-
Po pierwsze Rafio i galthar dobierajcie lepiej słowa to że ktoś lubi rozbudowywać sobie komputer w taki sposób jak ja to nie znaczy że jest idiotą.Czy ja piszę że mam zamiar kupić to co wymieniłem w najbliższym czasie-poczekam aż stanieje i wciągnę sobie na Allegro od gostka od którego już kupowałem i jako stały klient dostanę pewnie upust.Po ki ch.. mam wydawać pieniądze na jedną drogą kartę graf. jak mogę dokupić sobie drugą w czasie gdy będzie ona już dużo tańsza.Nie jest prawdą że taka rozbudowa kompa daje znikomą wydajność po:
-pierwsze procek 4400+ma więcej pamięci podręcznej co 3800+ co daje teoretycznie o około 10%-15% wydajności więcej bez OC
-drugie procesory z rodziny X2 bardzo dobrze się kręcą np 3800+(2Ghz)da się podkręcić do 3Ghz-na co pozwala coolerek Scythe Ninja który jest tylko o 1 lub 2 stopnie mniej wydajny od chłodzenia wodnego i potrafi utrzymać temperaturę w stresie porównywalną w stanie spoczynku do niepodkręconego procesora na boxowym chłodzeniu
-trzecie druga karta graficzna to kolejny wzrost wydajności 60-80%-po wymianie układu SMD zmianie chłodzenia również można je podkręcać
-czwarte jeżeli ma się w komputerze kartę muzyczną która zajmowała 20% wydajności procesora przy włączonym EAX to zainstalowanie karty która nie zajmuje aż tak zasobów procesora też powinno wpłynąć na jego wydajność.
-piąte i najważniejsze wszystko to co wyżej wymieniłem da się zrobić w oparciu o tą samą płytę główną
-pierwsze procek 4400+ma więcej pamięci podręcznej co 3800+ co daje teoretycznie o około 10%-15% wydajności więcej bez OC
-drugie procesory z rodziny X2 bardzo dobrze się kręcą np 3800+(2Ghz)da się podkręcić do 3Ghz-na co pozwala coolerek Scythe Ninja który jest tylko o 1 lub 2 stopnie mniej wydajny od chłodzenia wodnego i potrafi utrzymać temperaturę w stresie porównywalną w stanie spoczynku do niepodkręconego procesora na boxowym chłodzeniu
-trzecie druga karta graficzna to kolejny wzrost wydajności 60-80%-po wymianie układu SMD zmianie chłodzenia również można je podkręcać
-czwarte jeżeli ma się w komputerze kartę muzyczną która zajmowała 20% wydajności procesora przy włączonym EAX to zainstalowanie karty która nie zajmuje aż tak zasobów procesora też powinno wpłynąć na jego wydajność.
-piąte i najważniejsze wszystko to co wyżej wymieniłem da się zrobić w oparciu o tą samą płytę główną
Last edited by hanss on Fri, 9. Nov 12, 14:23, edited 1 time in total.
Gra o ufoludkach: http://online.freeware.info.pl/moonstars.html
-
Hmm 2 Karta w trybie SLI/Crossfire nie daje wzrostu 80%
. Chyba, ze pokazesz testy, to wtedy uwierze ...
A ja tam mam neutralne zdanie o tym. Jezeli ktos ma kase, chce ja wydac na kompa, niech wydaje, jego sprawa
. Ja tak z zasady nie wychodze (jak kupuje od poczatku kompa) poza prog 2.5 tys zl. Za taka kwote, mozna kupic nowy i bardzo szybki komputer, ktory popracuje spokojnie przez 3 lata...

A ja tam mam neutralne zdanie o tym. Jezeli ktos ma kase, chce ja wydac na kompa, niech wydaje, jego sprawa

http://forum.xudb.pl/index.php - ciekawskich zapraszam
-
Z tym podkręcaniem to przesadzasz, chyba, że kupisz selekta już sprawdzonego, a jeśli nie, to zawsze jest loteria. Wierz mi, mam z tym spore doświadczenie. Pozatym to procesor dwu rdzeniowy, co oznacza, że jeden rdzeń kręci się lepiej, a drugi gorzej. Jeśli wyjdzie na to, że podkręciłeś i przetestowałeś pierwszy główny rdzeń, to wcale nie oznacza, że programy korzystające z dwóch rdzeni będą działać stabilnie.
-
A który program korzysta z dwóch rdzeni BQB też się trochę na tym znam kręcę od PII.Mani_Hc 80% da się wyciągnąć tylko po OC niestety pod linkiem gdzie to miałem jest-post nie istnieje tak że nie mogę tego potwierdzić.
http://forums.ocia.net/viewtopic.php?p= ... ebbd8aa169
http://forums.ocia.net/viewtopic.php?p= ... ebbd8aa169
-
Po OC, po OC to i mozna procki i karty graficzne podkrecic w zaleznosci od modelu i podatnosci na podkrecenie
.
Wiec wiesz, to taki sam chwyt (na reklame itp) jak pisanie ze Core Duo 2.6 GHZ ma niby 5.2 !!!!
Normalnie masakra ...
A sa ludzie, ktorzyu sie na to nabieraja....
To tak jak niby wzrost 100% a nawet 50% wydajnosci zlacza PCIe nad zlaczem AGP....

Wiec wiesz, to taki sam chwyt (na reklame itp) jak pisanie ze Core Duo 2.6 GHZ ma niby 5.2 !!!!

A sa ludzie, ktorzyu sie na to nabieraja....
To tak jak niby wzrost 100% a nawet 50% wydajnosci zlacza PCIe nad zlaczem AGP....
-
Mani_Hc przesiądziesz się na PCI sam zobaczysz-ja byłem posiadaczem tej samej płyty(niestety nie wytrzymała OC i upałów) którą ty masz i na niej PIV 3Ghz(Northwod-o ile się nie mylę)@3,6Ghz 1024 ramu Geila i GF6800GS HDCP 256MB i poczułem wyraźną poprawę po przejściu na PCI.X2 dawniej chodziło mi około 40FPS teraz jest 219FPS a na MWM 130FPS-nie wspomnę o tym jak teraz wygląda X2 z teksturami i cieniami.Innaczej to wygląda na papierze a innaczej na ekranie.A co do Core Duo to faktycznie bardzo wydajny procesor ale na ten chwyt mógł się nabrać tylko laik który o kompach ma raczej mgliste pojęcie.
Last edited by hanss on Fri, 9. Nov 12, 14:20, edited 1 time in total.
Gra o ufoludkach: http://online.freeware.info.pl/moonstars.html
-
-
Hanss, hm przeonac nie przekonam sie. Bo braciszkowi zlozylem nowego kompa z PCI Exp, ale tam ma Geforce 7600gt. No ale coz, jak tu mi bedzie mulic, to go wywale z jego kompa i tam sobie pogram w X3 :].
Wlasnie Sau, bo pytanie bylo chyba w innym topicu. Czy orientujesz sie, czy X3 10.10 bedzie dostepne przez net, czy takze juz w sklepach bedzie mozna je dostaC ?? A jak nie, to jaki zazwyczaj jest poslizg dostaw do sklepow ?
Wlasnie Sau, bo pytanie bylo chyba w innym topicu. Czy orientujesz sie, czy X3 10.10 bedzie dostepne przez net, czy takze juz w sklepach bedzie mozna je dostaC ?? A jak nie, to jaki zazwyczaj jest poslizg dostaw do sklepow ?