Oprava lodi

Moderator: DJ Die

Jafff

Oprava lodi

Post by Jafff »

Mám takový problém/nejasnost. Při několika bojích utrpěla má loďka pár škrábanců. Zkrátka trup je na 48 procentech. Takže jsem zaletěl do Argon Prime, zaparkoval v loděnici a našel v trade možnost opravit loď. Řádek s tou položkou svítí zeleně, dole je modrý obdelník s nápisem step 1. Ale ať na to klikám, jak chci, nedokážu dosáhnout žádného výsledku. Peníze na opravu mám, jiný problém by taky neměl být, ale oprava neprobíhá. Nevíte někdo, čím by to mohlo být? Dík za rady, už jsem z toho kapku zoufalý :evil:
Peckoslav
x3ap

Post by Peckoslav »

jestli se to od dob X2 nezměnilo, tak by to mělo fungovat jako nakupování komodit, tj. šipkama vpravo a vlevo nastavíš kolik % chceš nechat opravit...
ale X3 zatím nemám, tak nevím jestli se to nějak nezměnilo.
Jafff

Post by Jafff »

Já už zkoušel klikat na veškeré klávesy, co jich klávesnice má. Šipky doleva, doprava... a nic. Skoro mi to přijde jako bug, ale mám to opatchované na 1.4.0.2, tak mi to přijde nepravděpodobné.
George Wills
xr

Post by George Wills »

Opravit loď šlo i v základní instalaci bez patche a je to úplně stejné jako nákup zboží. Prostě si kupuješ opravu po jednotlivých procentech. Jestli ti jde koupit jakékoliv jiné zboží, zkus stejný postup na koupení opravy.
Takže nejlépe šipkou doprava vybíráš, kolik procent chceš opravit a nakonec to potvrdíš entrem. Teda doufám, že nekecám, mám to všechno namapované na joysticku, takže vlastně ani nevidím, jaké klávesy to emuluje. Na klávesnici jsem v X3 nemusel sáhnout už hodně dlouho.

Mimochodem, čím větší loď tím dražší bude i oprava jednoho procenta. Celé M5 opravíš obvykle za pár desítek tisíc, ale na opravu TL nebo M1/M2 si připrav částku v desítkách milionů.
Jafff

Post by Jafff »

No jasně, zkoušel jsem stejný postup jako u nákupů, ale ten modrý obdélník se zkrátka nehne. Nechápu proč, mám tu úplně první loď, na kontě zhruba tři tisíce, tak přece není možné, že bych si nemohl dovolit opravit ani jedno procento. Kromě toho u nákupů, na které nemám, mi počítač ohlásí, že mám málo kreditů. Takže v tom problém nebude. Taky jsem uvažoval, že bych byl málo oblíbený u Argonianů, ale v tom to taky nebude, protože oprava lodi žádný požadavek oblíbenosti nemá. Asi to bude bug, nebo něco takového. Ale zas mě zaráží, že nakupovat můžu, ale opravovat ne... Ještě mě napadlo, jestli neexistuje nějaká jiná argonianská loděnice, kde bych to vyzkoušel.
Radek
x3

Post by Radek »

Podle me máš skutečně málo peněz, zaleží jak je ta loď poškozena. Jedno procento může stát třeba 4 tisíce. Nevím, ale s třema tisícovkama bych u žadnýho doku ani stanice nekotvil :wink:
------------------------------------------------------------------
[ external image ]
gomecz
x3

Post by gomecz »

taky se priklanim k nedostatku prostredku. ostatne cena za jednotku (1%) je tam take uvedena, na svem miste. a mene nez 1% opravit nelze.
Jafff

Post by Jafff »

No jo, jenže ona je tam taky cena zhruba čtyři tisíce (asi za celou opravu, nevím) a dole u toho modrého pole pak zhruba sedmnáct set. A na to zaručeně mám. Kromě toho, jak jsem psal, je tu ta věc, že u nákupu mi to ohlásí, že nemám dost peněz, kdežto tady to prostě nedělá vůbec NIC :-( Ale dejme tomu, že by to mohlo být tím... nepamatujete si někdo, kolik tak řádově stála oprava té první lodi, kterou jste měli? Je to úplně na začátku příběhu, k poškození došlo v bitce s piráty, kdy jsem získával od jakéhosi Dona jakýsi kámen :-)
FVZ

Post by FVZ »

Jafff wrote:No jo, jenže ona je tam taky cena zhruba čtyři tisíce (asi za celou opravu, nevím) a dole u toho modrého pole pak zhruba sedmnáct set. A na to zaručeně mám. Kromě toho, jak jsem psal, je tu ta věc, že u nákupu mi to ohlásí, že nemám dost peněz, kdežto tady to prostě nedělá vůbec NIC :-( Ale dejme tomu, že by to mohlo být tím... nepamatujete si někdo, kolik tak řádově stála oprava té první lodi, kterou jste měli? Je to úplně na začátku příběhu, k poškození došlo v bitce s piráty, kdy jsem získával od jakéhosi Dona jakýsi kámen :-)
Ta cena nahoře je za jedno %
gomecz
x3

Post by gomecz »

Jafff wrote:No jo, jenže ona je tam taky cena zhruba čtyři tisíce (asi za celou opravu, nevím) a dole u toho modrého pole pak zhruba sedmnáct set. A na to zaručeně mám.
tak to '1700', jestli je to u toho modryho pole, tak to je:
vlevo od pole - pocet kusu na sklade
vpravo od pole - pocet kusu na lodi (u Tebe asi 0, pocitam)
gomecz
x3

Post by gomecz »

btw: cena se nijak dal nedeli. tz. pokud by cena za opravu 1% byla 1700, tak cena za kompletni opravu by byla celociselnym nasobkem 1700.
a to 4000 rozhodne neni.
FVZ

Post by FVZ »

gomecz wrote:btw: cena se nijak dal nedeli. tz. pokud by cena za opravu 1% byla 1700, tak cena za kompletni opravu by byla celociselnym nasobkem 1700.
a to 4000 rozhodne neni.
cen za opravu se zvyšuje z 9% na 10% zaplatíš 800 (příklad) ale z 80% na 81% 2000 (ty ceny si fakt nepamatuju)
Jafff

Post by Jafff »

To je vlastně pravda, s těmi celočíselnými násobky! Pokud je tedy cena v tom zeleně zbarveném řádku za jedno procento, pak je to jasné! A těch sedmnáct set je pak částka, která mi chybí na opravu jednoho procenta! To zní vážně docela pravděpodobně, jen tam tedy mohli dát stejné oznámení, jako u normálního obchodu - že zkrátka nemám prachy. Ale díky moc, jdu to vyzkoušet.
Jafff

Post by Jafff »

Tak jste měli pravdu, měl jsem málo peněz :oops: Díky. Ale těm sedmnácti stovkám stále nerozumím. Je to na pravé straně od pole, při 48 procentech poškození to bylo přesně 1708. Opravil jsem o jedno procento zhruba za 4000 a skočilo to na 1715. Opravil jsem o další procento a skočilo to na 1750. Nějak mi není jasné, co to má představovat.
souky

Post by souky »

já si myslim že to je cena za procento protože dyž koupíš tak je to dražší jako všechno v x universe
DJ Die
Moderator (České)
Moderator (České)
x4

Post by DJ Die »

ee cema % je vzdy stejna to je asi jedina polozka krome lodi a par dalsich vyjimek co nemeni cenu
Split now give you...AAARRRRGGGHH!
Jafff

Post by Jafff »

Kdepak, cena za procento je nahoře, v zeleném řádku. Bylo to kolem čtyř tisíc, takže jsem si převozem energetických článků asi půl hodiny reálného času vydělával peníze a pak jsem je rozházel za opravu dvou procent lodi 8)
souky

Post by souky »

tak teda **** nevim ale předpokládám že to je jedno :D
gomecz
x3

Post by gomecz »

Jafff wrote:Tak jste měli pravdu, měl jsem málo peněz :oops: Díky. Ale těm sedmnácti stovkám stále nerozumím. Je to na pravé straně od pole, při 48 procentech poškození to bylo přesně 1708. Opravil jsem o jedno procento zhruba za 4000 a skočilo to na 1715. Opravil jsem o další procento a skočilo to na 1750. Nějak mi není jasné, co to má představovat.
jak jsem psal, je to mnozstvi jednotek na strane/skladu stanice. u tehle specialnich veci jsou ty hodnoty trochu scestne, kdyz si poprve kupujes pojisteni u goneru, tak jich maji skladem jen 10, ale okamzite doplni zasoby na 500 :)
Jafff

Post by Jafff »

Ono je to vážně jedno, ale pokud by to byla zásoba skladem, tak by se to mělo mým nákupem spíš snižovat, ne? Kromě toho, co by to v tomhle konkrétním případě znamenalo? Že mi jsou schopni opravit ještě sedmnáct set procent lodi?

Return to “Česky / Czech X-Forum”