[X3] Problem odnosnie sterowania. // OT
Moderators: Alan Phipps, Moderatorzy polskiego forum
[X3] Problem odnosnie sterowania. // OT
Jestem nowy w swiecie X3. Ostatnio wszedlem w posiadanie X3 english.
Zainstalowalem na moim nie za szybkim kompie dalem wszystko na low i smiga nie najgorzej, a grafa nadal zadziwia.
Ale do rzeczy. Mam problem taki ze nie nawidze sterowania jak w samolocie czyli myszka w dol lece do gory myszka w gore lece na dol. Nie jestem w stanie sie przyzwyczaic i za **** nie moge znalezc opcji typowej do rozwiazania tego problemu czyli INVERT MOUSE. Czy programisci pomysleli o tym ze nie wolno narzucac uzytkownikowi jak ma latac, czy tez stwierdzili ze kazdy musi to umiec inaczej se nie pogra?
Prosilbym o porade w tej sprawie.
Z gory dzieki i pozdrawiam.
Zainstalowalem na moim nie za szybkim kompie dalem wszystko na low i smiga nie najgorzej, a grafa nadal zadziwia.
Ale do rzeczy. Mam problem taki ze nie nawidze sterowania jak w samolocie czyli myszka w dol lece do gory myszka w gore lece na dol. Nie jestem w stanie sie przyzwyczaic i za **** nie moge znalezc opcji typowej do rozwiazania tego problemu czyli INVERT MOUSE. Czy programisci pomysleli o tym ze nie wolno narzucac uzytkownikowi jak ma latac, czy tez stwierdzili ze kazdy musi to umiec inaczej se nie pogra?
Prosilbym o porade w tej sprawie.
Z gory dzieki i pozdrawiam.
Dobra faktycznie awatar nie spelnial norm wielkosci. Poprawilem i se jutro wrzuce wersje mini. teraz to juz ide spac.
Na splash screenie nie mozna ustawic opcji o ktora pytam. A w trakcie gry jest tyle opcji konfiguracji przyciskow, myszki, joya ze poprostu ja tej opcji nie widze. Albo jestem slepy albo jej tam nie ma.
Ale dzieki za zainteresowanie
Na splash screenie nie mozna ustawic opcji o ktora pytam. A w trakcie gry jest tyle opcji konfiguracji przyciskow, myszki, joya ze poprostu ja tej opcji nie widze. Albo jestem slepy albo jej tam nie ma.
Ale dzieki za zainteresowanie

-
-
Saron sie pojawi niedlugo zapewne, po pracy
. Wiec ci odpowie. Badz cierpliwy 

http://forum.xudb.pl/index.php - ciekawskich zapraszam
-
Po pracy nie mógł, więc pisze z pracy
.
Ale widzę, że juz się znalazło rozwiązanie problemu parę postów wyżej
.

Ale widzę, że juz się znalazło rozwiązanie problemu parę postów wyżej

To juz nie jest wymagane na forum.MatrixPL wrote:zarejestrował swoją kopię X3
I used to be a moderator like you, until I took an arrow to the knee.
Core i5-3570_3,4 GHz, 8GB 1600MHz, Asus GTX660TiOC 2GB, Audigy, Iiyama B2776HDS.
Core i5-3570_3,4 GHz, 8GB 1600MHz, Asus GTX660TiOC 2GB, Audigy, Iiyama B2776HDS.
Dzieki chlopaki, ale mimo najszczerszych checi z waszej strony nie odpowiedzieliscie mi na pytanie o opcje INVERT MOUSE. Mi chodzilo o to ze jak daje Pitch UP to ma byc UP a nie DOWN(default) i to samo z Pitch Down. A wy mi piszecie o X i Y axis tam se moge zmienic ze ruszajac myszka na lewo i praw bede mial gora dol i na odwrot.
Ale i tak wielkie dzieki za starania.
A ta opcje juz sobie znalazlem. Wczoraj bylem zmeczony i chyba dlatego jej nie widzialem. Teraz siadlem na spokojnie powoli 3 rz przejrzalem opcje i znalazlem
Opcja nazywa sie Invert Mouse Pitch.
Jest w ESC/opcja Controls/zakladka Controls.
Znajduje sa nad ustawiniami Joystick Sensivity
Nad opcja od myszki jest opcja Invert Joystick Pitch/Yaw.
Dla klawiatury Pitch UP i DOWN mozna ustawic w zakladce Game. Odrazu pierwsze 2 opcje Pitch UP - Down(default), Pitch Down - UP (Default).
Jeszcze raz dzieki za szczere checi pomocy. Teraz moge latac
Ale i tak wielkie dzieki za starania.
A ta opcje juz sobie znalazlem. Wczoraj bylem zmeczony i chyba dlatego jej nie widzialem. Teraz siadlem na spokojnie powoli 3 rz przejrzalem opcje i znalazlem

Opcja nazywa sie Invert Mouse Pitch.
Jest w ESC/opcja Controls/zakladka Controls.
Znajduje sa nad ustawiniami Joystick Sensivity
Nad opcja od myszki jest opcja Invert Joystick Pitch/Yaw.
Dla klawiatury Pitch UP i DOWN mozna ustawic w zakladce Game. Odrazu pierwsze 2 opcje Pitch UP - Down(default), Pitch Down - UP (Default).
Jeszcze raz dzieki za szczere checi pomocy. Teraz moge latac

-
-
-
Tiaaa i tak se mysle, probowac to wam powiedziec rok temu lub 2 latat temu, to byscie zlinczowali i ukamienowali taka osobe .....
-
-
-
Ale Rafio, jak gosciu mial jakas sprawe/pytanie, to zadal je, otrzymal odpowiedz i powiedzmy nie chce dalej brac udzialu aktywnego na tym forum, to po kiego mialoby zasmiecac i robic zbedne statystyki jego konto ? Ja bardzo popieram takie dzialania, bo nawet nie wiesz, jak sie prowadzi forum i widnieje ci wiele "fikcyjnych" kont ...
-
A dla mnie nie ma to znaczenia. Jeden skasowany to kropla w morzu potrzebMani_Hc wrote:Ja bardzo popieram takie dzialania, bo nawet nie wiesz, jak sie prowadzi forum i widnieje ci wiele "fikcyjnych" kont ...

I used to be a moderator like you, until I took an arrow to the knee.
-