[X3] Właśnie zamówiłem X3 Reunion PL na www.play.com.pl

Forum do dyskusji o x-grach i problemach technicznych

Moderators: Alan Phipps, Moderatorzy polskiego forum

Sauron11
x3tc

Post by Sauron11 »

Pendrak - aby zaspokoić Twą ciekawość - tekstu jest z czterysta stron :wink: .

A tak na marginesie, zarówno Ty jak i sonen macie przewymiarowane avatary, przypominam że maksymalny rozmiar to 80x80 pikseli. Zajmijcie sie tym.
Last edited by Sauron11 on Fri, 26. May 06, 22:59, edited 1 time in total.
I used to be a moderator like you, until I took an arrow to the knee.
Core i5-3570_3,4 GHz, 8GB 1600MHz, Asus GTX660TiOC 2GB, Audigy, Iiyama B2776HDS.
sonen
x2

Post by sonen »

Sau: mówisz i masz :wink:
Sauron11
x3tc

Post by Sauron11 »

sonen: chodziło mi bardziej o zmianę wymiarów, niekoniecznie o usuwanie, ale jeśli tak wolisz.. :wink:
Avatara Pedraka sam zmieniłem, 3 minuty i jest 80x80 pix 8) .
Core i5-3570_3,4 GHz, 8GB 1600MHz, Asus GTX660TiOC 2GB, Audigy, Iiyama B2776HDS.
sonen
x2

Post by sonen »

Sauron11 wrote:sonen: chodziło mi bardziej o zmianę wymiarów, niekoniecznie o usuwanie, ale jeśli tak wolisz.. :wink:
Avatara Pedraka sam zmieniłem, 3 minuty i jest 80x80 pix 8) .
pomyślę nad czyms innym, ten mi się znudził, a Twoja uwaga stała się po prostu przysłowiowym gwoździem do trumny :wink:
hipperion
x4

Post by hipperion »

Polska wersja nie wyszla a mi juz sie X3 nudzi ...

Panowie ktorzy ta gre robili zupelnie nie potrafia uczyc sie na bledach. Myslalem ze moze w X3 nie bedzie trzeba sciagac dodatkowych skryptow zeby sie zwyczajnie dalo grać ... ale nieeee .. po co naprawiac oczywiste błędy ... Palneli kompleksy fabryk i mysla ze juz jest cacy ... ehhh... nie ma sie co podniecac tym tytułem. Wlasciwie to samo co X2 z lepsza grafa. Żałuje tych 29.99 funtów ... spodziewalem sie czegos lepszego :(

PS: Instrukcje i okladke płyty to bym lepiej na domowej drukarce wydrukowal ... ale to juz detale ;-)
LeWaR
x4

Post by LeWaR »

Chrzanić to, zamówiłem w Play 2 sztuki :)
Umowa to umowa, ceny nie mogą zmienić.....
Ja z kumplem czekamy, czas od października jakoś po woli leci, do premiery coraz bliżej. Nic tylko sie cieszyć :)

Pozdrawiam wszystkich.
Skrypty i spolszczenia do skryptów dla X3 Reunion, TC, Albion Prelude >> http://www.mamuthq.net.pl
C2Q 6600@2,4GHz | 8GB@1066MHz Ram | GForce GTX 460 1GB | Win7 64bit
XTC+XRM | Albion Prelude
Sauron11
x3tc

Post by Sauron11 »

hipperion wrote:PS: Instrukcje i okladke płyty to bym lepiej na domowej drukarce wydrukowal ... ale to juz detale ;-)
Napiszesz nieco bliżej co takiego złego jest w tych dwóch elementach? Wersja którą posiadam czyli X3 UK English ma profesjonalnej jakości manual i resztę, być może ta wersja X3 Europe ma jakieś niedoróbki. :gruebel:
hipperion
x4

Post by hipperion »

No kupowalem w londynie ... to pewnie tez UK mam. Juz pisze w czym rzecz:

- Tekst w manualu jest "nieostry" (rozmazany) sam manual przycięty nierówno jakby go ktos biurową gilotynka ciachał ...

- Tylna okladka plyty tez nieostro wydrukowana. Do tego stopnia ze wlasciwie niektorych linijek nie da sie odczytac.

Ogolne wrazenie estetyczne porownywalne z "oryginalnymi" płytami z bazarku :/

Sam manual zawiera baaardzo mało konkretów. Chociazby opisy broni. Czlowiek nie majacy wczesniej stycznosci ze swiatem X na bank bedzie miał ciezka przeprawę ... W sumie dziwna sprawa skoro na tym forum tyle ciekawych informacji mozna znaleźć. Na podstawie samego forum mozna by zrobić wypasioną instrukcje (bez zadnych spoilerów)
Reel Mixer
x2

Post by Reel Mixer »

O ile wiem, to taka ideę twórcy mają, żeby nie wszystko było podstawione pod nos, zeby samemu szukać. Ja sam zadawałem głupioproste pytania na forum na początku, a potem siedziałem nad notatkami - spisałem z Argonopedii wszystkie statki z najważniejszymi danymi technicznymi (trzeba oczy oszczędzać, nie sprawdzać ciągle w necie jak pamięć zawodzi). Mamy sami do wszystkiego dochodzić, choć instrukcja do X3 jest chyba i tak bogatsza, niż do X2 (gdzies ktoś chyba pisał, co w niej jest?). Sporo rzeczy do X2 jest w FAQ.
[ external image ] X3 - gram legalnie.
[ external image ]
Błękitny Grom znów na posterunku :).
flymar
x4

Post by flymar »

Czy X3 PL wyjdzie szybciej niż X4? To taka mała złośliwość. Właściwie z jednej strony to dobrze, może zdążę upgrejdnąć kompa:)
Koci
x3tc

Post by Koci »

SAURON i zainteresowani (ewentualnie :-)

Wiec bylem w EMPiKU i **** blada, oni sciagaja wylacznie z jakiegos niemieckiego sklepu via www i nie sa pewni, czy to co mogliby mi zamowic nie bedzie w wersji niemieckiej, nawet sprawdzic nie mogli, ale na 90% wlasnie wersje niemiecka by mi sciagneli. Nie mam nic przeciwko Silent Hunter 3 po niemiecku, ale przy X3 to nie to samo :-)
Trudno, i tak sie zastanawiam, czy nie powrocic do Freelancera i poczekac
na wersje PL, zobacze............

Koci
Labovsky

Post by Labovsky »

W Empiku nie warto kupować, po raz kolejny się przekonuję. Kompletny brak kompetencji i chęci pomocy... :x

Choć kpiłem, to i ja zamówiłem w Play X3 :roll:
Sauron11
x3tc

Post by Sauron11 »

Koci wrote:(...) oni sciagaja wylacznie z jakiegos niemieckiego sklepu via www i nie sa pewni, czy to co mogliby mi zamowic nie bedzie w wersji niemieckiej (...)
Musiałeś trafić na jakiegoś mało kompetentnego pracownika. Przecież skądś mają te gry w wersjach angielskojęzycznych, np. widziałem przedwczoraj na półce w Wawie (Sadyba Best Mall) oryginalnego Quake 4 za 249 zł.
Wydaje mi się, że trzeba im podać dokładnie jakiej wersji szukasz, np. X3: Reunion 1.0 English, dane producenta/wydawcy i znajdą.

ja sobie chwalę zakupy w Empiku. Choć nie jest tanio, to jest całkiem spory wybór, są okazje, np. starsze gierki w niskiej cenie, ciekawe filmy dvd za 20 czy 30 zł, spora kolekcja japońskiej mangi z polskim napisami.
Koci
x3tc

Post by Koci »

Sauron --> moze mialem pecha, sprawdze raz jeszcze.
Jakbys widzial w "Sadyba Best Mall" X3 po angielsku to daj prosze znac,
z pracy mam 20 minut :-)

Pozdrawiam

Koci
Sauron11
x3tc

Post by Sauron11 »

Niestety X3 nie widziałem w Sadybie.

Return to “Polskie / Polish X-Forum”