Pytania starego wyjadacza ze skleroza

Forum do dyskusji o x-grach i problemach technicznych

Moderators: Alan Phipps, Moderatorzy polskiego forum

SzaYbuS
x2

Pytania starego wyjadacza ze skleroza

Post by SzaYbuS »

Mam pare pytanek do was. Dawno niegralem a ostatnio wróciłem do x2

Mam obecnie zainstalowany x2 1.4 PL z dodatkiem Artaficial Life (czy jakos tak) i nic wiecej.

1. W argonskich stacjach pojawilo sie cos za 50 mln tylko ze nie odczytuje nazwy (readtext-xxxx). To chyba aegis? Jak to poprawić?

2. Jak do królewny niezabudki dorwac zaloge artyleryjską? (koncze zbierac na m2). Nigdzie nie widze tych transporterow oznaczonych MT

3. Dlaczego no-cd patch ze stronki ego krzaczy gre? Jest jakis polski?

4. Gdzie trzeba bylo leciec po nyana? Zgubilem watek fabularny :(

5. Jak doinstalowac dodatki z bonus backa (macie jakies spolszczenie?)

6. Jaki jest najlepszy m2?

Podajcie chocby linki do postów bo szukalem ale nie moge znalezc nic konkretnego. Z góry dzięki!
Kolejne starcie z wrogiem, szpachelka w dłoń. Po <cenzura> im ten fioletowy lakier.
- - -
Athlon64 2800+ Newcastle
Asus K8V SE Deluxe
512 MB DDR 400 Kingston
Asus GeForce FX5700 128MB
Windows XP + Service Pack 2
- - -
Jeśli na tym nie chodzi płynnie to znaczy, że masz epilepsje.
RAFIO
x3ap

Post by RAFIO »

1. musisz podmienić pliki.

2.Patrzaj za transporterami Tp, lądującymi na stacjach. gdy jakiś obczajisz, leć za nim.

3.no idea

4.standardowo, bogadaj z Banem, powinien ci zlecić misję w Ore Belt, albo jeśli nie to, to spróbój szczęścia w terracorp i kingdom end (szukaj mi tona)

6.Odyseusz :D
SzaYbuS
x2

Post by SzaYbuS »

1. To to ja też wiem ale które? :)
3. Z menu glownego robi sie kasza z readtextami, w grze to samo.
Kolejne starcie z wrogiem, szpachelka w dłoń. Po <cenzura> im ten fioletowy lakier.
- - -
Athlon64 2800+ Newcastle
Asus K8V SE Deluxe
512 MB DDR 400 Kingston
- - -
Wiencek14
x3ap

Post by Wiencek14 »

W 1., 3. i 5.(instalujesz wszystko) przypadku podmienia sie nazwę plików w katalogu t który znajduje się w katalogu z grą a oto co masz zrobić

1.zmień nazwe plików z rozszerzeniem .xml z pierwszych dwóch cyfer na 48
2.wchodzisz w pliki i zmieniasz liczbę w "language id" na 48 i zapisujesz, i po kłopocie

swoją drogą miałem ten sam problem. :D :D :D
nie ma spolszczenia do bonus packa :(
X3 2.5 + BP 3.1.07 + XTM 0.7.3 + Salvage Claim Software + Bail Signal Extension
Gra od nowa: Bankrut zabójca
Latam: Xen. P (pierwsze 15 min. gry ?!)
Jeden kompleksik produkujący Osłony 1MJ i Krzem... (od czegoś trzeba zacząć :) )
Pavlo
x3tc

Post by Pavlo »

1 i 5. - zainstaluj polską wersje bonus packa (z nizszym numerkiem) - jest chyba jeszcze dostępna w downloadzie Ego
2. Bodajże na Stacjach handlowych - ale tu moge się mylić...
3. Zaznacz we właściwościach pliku x2.exe zgodność z win98
4. Sprawdź z dzienniku :D
6. Ile osób - tyle opinii :D
X3 TC: 200 mln kr. Boreas, Deimos, Hyperion, Vidar, 2xSpringblossom, HCP, Centaur Naprawczy, 6 UT, 4 fabryki, kompleks alkoholowy :) i trochę drobnicy...
RAFIO
x3ap

Post by RAFIO »

Pavlo:Co masz na myśli dot. 6 ?
Wiencek14
x3ap

Post by Wiencek14 »

Chyba ma na myśli ankiete. :D :D :D
X3 2.5 + BP 3.1.07 + XTM 0.7.3 + Salvage Claim Software + Bail Signal Extension
Gra od nowa: Bankrut zabójca
Latam: Xen. P (pierwsze 15 min. gry ?!)
Jeden kompleksik produkujący Osłony 1MJ i Krzem... (od czegoś trzeba zacząć :) )
Sauron11
x3tc

Post by Sauron11 »

Pavlo wrote:1 i 5. - zainstaluj polską wersje bonus packa (z nizszym numerkiem) - jest chyba jeszcze dostępna w downloadzie Ego
Byłoby git gdyby tak było.
Właśnie w tej chwili próbuję wywalczyć to od Ego, aby przywrócili tego naszego bp w downloadzie, bo jest tylko ten nowy, antypolski :wink:
I used to be a moderator like you, until I took an arrow to the knee.
Core i5-3570_3,4 GHz, 8GB 1600MHz, Asus GTX660TiOC 2GB, Audigy, Iiyama B2776HDS.
RAFIO
x3ap

Post by RAFIO »

Chodziło mi o to jaki M2 jest najlepszy jego zdaniem :D

Sau: A niemożna by było umieścić ten bonuspack na XuDB? Albo chociaż rozesłać chętnym na maila?
Marcybiskup
x3ap

Post by Marcybiskup »

Moge w kazdej chwili przeslac chetnym Bonus Pack PL, jesli tylko znam ich adresy mailowe (mam go w pracy na takie okazje). W chwili obecnej mozemy jedynie polegac na sobie, bo na stronie Ego juz tego dawno nie ma.

SzaYbuS - zainstalowanie polskiej wersji bonus packa rozwiaze chyba wszystkie Twoje problemy.

Nie wiem tylko czemu patch no-cd ma Ci cos chrzanic w grze. On nie ma wersji jezykowej, podmienia tylko plik .exe na taki, ktory nie wymaga sprawdzenia zabezpieczen, wiec nie powinien nic zmieniac. U mnie dziala idealnie. Czy jestes pewien, ze to on powoduje bledy?

Co do Transportow Wojskowych - musisz sledzic te transporty wlasnoocznie (lub wlasnosatelitnie) dopoty, dopoki nie kupisz wlasnego doku zaopatrzeniowego. Wtedy bedziesz mogl w zaawansowych poleceniach stacji wybrac opcje raportu o transportach, w ktorym bardzo mily oficer Marynarki Wojennej Argonow wskaze Ci miejsca przelotow transportow.
RAFIO
x3ap

Post by RAFIO »

ja chcę bonus packa, wtedy wrzucę go na XuDB, by więcej ludzi mogłoby go sobie pobrać: rafio.xudb@gmail.com
Marcybiskup
x3ap

Post by Marcybiskup »

Puscilem. Wieszaj :)
RAFIO
x3ap

Post by RAFIO »

ok jak dojdzie to wrzucę do dwnloadu

EDIT:

Jeszcze nie doszło :/ napewno wysłałeś pod właściwy mail?

rafio.xudb@gmail.com
Gamer77
Moderator (Polski)
Moderator (Polski)
x3tc

Post by Gamer77 »

Bonus Pack zalicza sie do materialow przeznaczonych wylacznie do downloadu przez osoby, ktore zarejestrowaly swoj egzemplarz X2. Umieszczenie go na innych stronach niz Egosoftu zaliczaloby sie do dzialan nielegalnych. Tez juz kiedys sie staralem by moc umiescic go na swojej stronie, ale nie otrzymalem konkretnej odpowiedzi.
MiG13
x3

Post by MiG13 »

Hehe, Gamer jak zawsze rzetelny + służbista ;)

A nie dało by sie zrobić tak żeby wykorzystywać rejestrację na forum Egosotu do ściągania tego bonus packa na stronce Rafia?

Albo można by zmienić troszkę strukturę tego bonus packa (np, zmiana prędkości tytana o 0.00000001 m/s) i podpisać mianem : XuDB ;)
RAFIO
x3ap

Post by RAFIO »

no i ponownie traktuje się ns jak klientów drugiej kategorii :/
MiG13
x3

Post by MiG13 »

Trzeba sie przyzwyczaic, moze za te 20 lat jak juz aktualny rzad zdechnie w agonii i bolu, to moze posadza tam kogos kompetentnego i wiarygodnego.

(Tu mam tez na mysli aktualnych wydawcow itd...)

BTW, ma byc wprowadzona ustawa zabraniajaca lekarzom strajkowac ;)
Wiadomo co to oznacza na najblizsza przyszlosc...

Ponownie klientela 2-giej kategorii :|
Pavlo
x3tc

Post by Pavlo »

Gamer --> czy to dotyczy materiałów dostępnych w downloadzie Ego czy wszystkich kiedykolwiek wypuszczonych? Skoro nie ma go już do ściągniecia to Ego się chyba nie przyczepi...

Co do m2 --> nie mam zdania - wole mniejszymi latac... :D
X3 TC: 200 mln kr. Boreas, Deimos, Hyperion, Vidar, 2xSpringblossom, HCP, Centaur Naprawczy, 6 UT, 4 fabryki, kompleks alkoholowy :) i trochę drobnicy...
SzaYbuS
x2

Post by SzaYbuS »

Zainstalowalem ang bonus packa i po sprawie. Fakt faktem ze za personelem trzeba sie nalatac.
Co do no-cd patch to jestem pewien bo zrobilem kopie zapasowa execa (cos mnie tknęło). Uruchamiam po spatchowaniu a w menu zamiast napisow - readtextxxx-xxxx. No to wyrzucilem spatchowanego i wstawilem swojego - wszystko ok. Moze wy macie cos czego ja nie mam. A jak sie zdenerwuje to sobie zrzuce cdka na (tu sam wycinam dosyc znana metode, bo po co opisywac). Tak w ogóle dzieki za wielki odzew który przerosl moje oczekiwania :) Wlasnie wrocilem z nocnej zmiany i ide się przespać. Jutro wyprawa na koszt szkoly do Poznania (konkurs inform. TEBit 2006 - trzymajcie kciuki) Jak ktos mieszka blisko to moze jakies złote z pianką?

BTW: Tytan wymiata ale narazie kiepsko uzbrojony (plazma, gfu, jony, fotony - wszystko co odgrzebalem na TL'u) no i wiezyczki bez zalogi daja ciala :(

<< SYSTEM HALTED >>
- - -
Athlon64 2800+ Newcastle
Asus K8V SE Deluxe
512 MB DDR 400 Kingston
- - -
Reel Mixer
x2

Post by Reel Mixer »

Hej, a czy ustawiłeś zgodność z Win 98 we właściwościach tego nowego pliku .exe? Z no-cd patchem tak trzeba zrobić (nic o tym nie piszesz).
[ external image ] X3 - gram legalnie.
[ external image ]
Błękitny Grom znów na posterunku :).

Return to “Polskie / Polish X-Forum”