X3 Reunion pirat...
Moderators: Alan Phipps, Moderatorzy polskiego forum
-
X3 Reunion pirat...
Nie wytrzymałem... Ściągnąłem pirata X3 Reunion EN... Godzina walki ze StarForcem... Odpaliłem X3... Cieszę się... Czekam na polską wersję... Bo i tak kupię... 

-
-
-
-
- Moderator (Polski)
Re: X3 Reunion pirat...
Jak można tak beztrosko pisać? Nie czytałeś regulaminu?aurigia wrote:Ściągnąłem pirata X3 Reunion EN... Godzina walki ze StarForcem... Odpaliłem X3... Cieszę się...
klarix [ external image ]
-
Klarix
on wykorzystał pirata jako swoiste demo, o poprawności tego nie chciałbym się wypowiadać (w końcu sam tak kiedyś uczyniłem...) ale co innego jak ktoś zagra raz w pirata i kupi oryginalną grę, a co innego jak ktoś przejdzie pirata i twórców ma w d****, nie mniej jednak takich rozmów na forum nie powinno być (zbytnia pokusa "ciemnej strony mocy" )

-
- Moderator (Polski)
-
-
-
-
-
- Moderator (Polski)
Zadecydowano, że jeżeli będzie pewne, że kupił oryginała, to ban będzie zniesiony.General Tatarin wrote:[...]każdy się może nawrócić
klarix [ external image ]
-
-
-
He, Pavlo, niezłe... Jak to nazwać: "samoban"? 
EDIT: Mam małą prośbę. Proszę nie porównywać kradzieży dóbr umysłowych, czy intelektualnych, z kradzieżą dóbr fizycznych. To nielogiczne. Dlaczego? Bo oryginał NADAL leży na półce w sklepie, a ukradzionego samochódu nikt już nie zobaczy... Porównanie to miało by sens, gdyby złodziej samochodu skopiował auto i jeździł kopią, pozostawiając nietknięty oryginał...
Piracenie to piracenie, czyli krzywdzenie autora programu (tu: gry) tym, że nie płaci mu się za pracę. Skoro aurigia ma zamiar kupić X3, to nie widzę problemu. Oczywiście, jeśli faktycznie oryginał kupi...
Wiem też, że wydawca wolałby, aby taki ktoś, jak aurigia kupił najpierw angielską wersję, a potem ew. polską. Oznacza to podwójny zysk... Tylko, że ja nie za bardzo przepadam za pazernymi osobami... 

EDIT: Mam małą prośbę. Proszę nie porównywać kradzieży dóbr umysłowych, czy intelektualnych, z kradzieżą dóbr fizycznych. To nielogiczne. Dlaczego? Bo oryginał NADAL leży na półce w sklepie, a ukradzionego samochódu nikt już nie zobaczy... Porównanie to miało by sens, gdyby złodziej samochodu skopiował auto i jeździł kopią, pozostawiając nietknięty oryginał...
Piracenie to piracenie, czyli krzywdzenie autora programu (tu: gry) tym, że nie płaci mu się za pracę. Skoro aurigia ma zamiar kupić X3, to nie widzę problemu. Oczywiście, jeśli faktycznie oryginał kupi...

سمَـَّوُوُحخ ̷̴̐خ ̷̴̐خ ̷̴̐خ امارتيخ ̷̴̐خ
-
- Moderator (Polski)