[X2] X2+1.4pl+bonuspack+MWM

Forum do dyskusji o x-grach i problemach technicznych

Moderators: Alan Phipps, Moderatorzy polskiego forum

Kerrick
x2

Post by Kerrick »

wynik z ekonomicznym nachyleniem, nawet w przedszkolnych zakładach dzieccka. Wy teraz możecie przedłużać przyjemność od stopniowej budowli

:lol:

ten fragment podoba mi sie najbardziej, spadlem z fotela...
Ghostek
x2

Post by Ghostek »

A co do MWM - mi znikło kilka "dodatków" z 1.4 - np. nie można kupić w stoczni doku zaopatrzeniowego czy stacji handlowej. Nie wie ktoś, czemu tak się dzieje? :(
DRACOOL
x3tc

Post by DRACOOL »

Ghostek wrote:A co do MWM - mi znikło kilka "dodatków" z 1.4 - np. nie można kupić w stoczni doku zaopatrzeniowego czy stacji handlowej. Nie wie ktoś, czemu tak się dzieje? :(
no cóż, musisz sobie "wyedytować" mapę do MWM.
Mod powstał przed patchem 1,4, i nie pozwala na zakup przez gracza doków i stacji...po prostu nie są one dodane jako produkty w stoczniach... :D
strasznie żmudna praca, dodatkowo, działa (ta poprawiona mapa) tylko z nowym "sejwem", więc sobie darowałem...Mam chyba gdzieś jeszcze mapę z poprawionym w ten sposób Argon Prime...chyba...
X3, ponad 40 "baniek" na koncie i 15 x M3 ,15 universe traderów, 4xM6,1x TL 5xM7,troche zdobycznego śmiecia, ok 20 szpiegowskich m5 w różnych stoczniach, osiadłem w Rhy's Desire, zbieram na M2
[ external image ]
hanss
x3tc

Post by hanss »

Ktoś wie jak uruchomić urządzenie maskujące-lub jak działa?
Jones Abrahams
x2

Post by Jones Abrahams »

Urzędzenie maskujące uruchamiasz z komendy poleceń. A działa tak, że czerwoni zaczynają traktować Cię jak swego (z odległości ok 10km.). Ich statki przestają być czerwone.

Pozdrawiam
Pomagając borońskiej księżniczce wchodzisz w konflikt z PRAWEM!
ZUZANNO!!! Natychmiast wracaj do rodziców! Przestań wreszcie za mną chodzić!
GFU jest bronią niesportową!
Kiedyś pojadę do Dufftown...
Ja nawet nie wiem co to jest ICQ, ale też mam tam nr dresofonu...
hanss
x3tc

Post by hanss »

Mam nowy problem nie mam na mapie galaktyki nazw sektorów-tych dodatkowych.
DRACOOL
x3tc

Post by DRACOOL »

hanss wrote:Mam nowy problem nie mam na mapie galaktyki nazw sektorów-tych dodatkowych.
To nie problem, tylko atrakcja.... 8)
A tak na poważnie, to niestety problem wszystkich grających w ten mod... :cry:
Możliwe, że jest to jeden ze starszych modów do X, i w związku z tym nie jest dostosowany do nowszych wersji gry i z czymś się "gryzie", albo coś w modzie jest pokopane...nie wiem.
Sama mapa działa, bo sprawdzałem ją w Terradine i tam wyświetlana jest właściwie. Potrzebny byłby ktoś, kto się trochę chociaż na tym zna i poprawi... 8)
X3, ponad 40 "baniek" na koncie i 15 x M3 ,15 universe traderów, 4xM6,1x TL 5xM7,troche zdobycznego śmiecia, ok 20 szpiegowskich m5 w różnych stoczniach, osiadłem w Rhy's Desire, zbieram na M2
[ external image ]
hanss
x3tc

Post by hanss »

Ostatnio też przytrafiło mi się dostać zlecenie z transportem: http://uslugi.nie-spamuj.eu/transport_i ... a,4,0.html do Teladańskiego Salonu Wystawowego-wlatuję do sektora-nie ma go w spisie stacji-to sobie pomyślałem że jest w głębi sektora latam,szukam-wiadomości ponaglające przychodzą jedna za drugą-nie ma amba zjadła :?
Last edited by hanss on Thu, 10. Apr 14, 15:44, edited 1 time in total.
Stalovy
x2

Post by Stalovy »

Pewnie jest gdzieś bardzo dobrze ukryty... Polataj jeszcze, może po prostu twoje skanery jeszcze go nie złapały w zasięg, dlatego nie ma go w spisie stacji.
سمَـَّوُوُحخ ̷̴̐خ ̷̴̐خ ̷̴̐خ امارتيخ ̷̴̐خ
hanss
x3tc

Post by hanss »

A czy istnieje taka możliwość że poprostu go nie ma?
Stalovy
x2

Post by Stalovy »

Nie wiem na pewno. Jeszcze nigdy takiej sytuacji nie miałem. Za to miałem sytuacyję odwrotną: w jednym z sektorów - oj, chyba nawet w Akeela's Beacon, o ile pamięć mnie nie zawodzi - są dwie, tak samo nazwane stacje (kopalnie); czasem dostawałem zlecenie przeskanowania asteroidów i nie wiedziałem, od której z nich...
سمَـَّوُوُحخ ̷̴̐خ ̷̴̐خ ̷̴̐خ امارتيخ ̷̴̐خ
Wou
x4

Post by Wou »

W zasadzie... Coś go mogło rozwalić. Co to za sektor? I czy powinien być w nim salon? Bazowy czy z moda?
Jeśli z bazowej, sprawdź w Argonopedi http://argonopedia.ppcis.org,
a jak z moda, to pewnie w jakimś arcygłupim miejscu stoi. Posprawdzaj czy jakiś statek nie ma bazy w nim, wtedy mógłbyś go śledzić. Chociaż nie jestem pewien, czy stocznie wysyłają statki.
Image
DRACOOL
x3tc

Post by DRACOOL »

Jak grasz na "dużej" mapie do massiwa, to masz bracie przechlapane...tam to sie można na śmierć zalatać a stacja pewnie za jakąś mgławicą albo za "głazikiem" siedzi.
to samo z bramami do niektórych sektorów- w jedną o mało nie przydzwoniłem a na radarze jej nie było :o
[ external image ]
hanss
x3tc

Post by hanss »

Wou wrote:W zasadzie... Coś go mogło rozwalić. Co to za sektor? I czy powinien być w nim salon? Bazowy czy z moda?
Bazowy-nazwy sektora nie pamiętam ale gdy grałem w X2+1.4 to kupiłem tam Rybołowa. :D
Wou
x4

Post by Wou »

W takim razie skoro grasz MWM, musiał przejechać sie po nim jakiś niszczyciel. Zdaża sie. Dziwne tylko, że gra nie zauważyła tego, i dała ci zadanie...
Image
General Tatarin
x4

Post by General Tatarin »

gra losowo wybiera spośród dostępnych stacji gdzie Cię wysłać, więc nie mógł być zniszczony
:)
Wou
x4

Post by Wou »

Chyba, że została zniszczona już po dodaniu misji do biuletynu. Albo jest na jakimś odludziu, może uda sie kupić mapę tego sektora?
Image
hanss
x3tc

Post by hanss »

Mam to było Ceo's Buckzoid-czyli chyba w orginale nie było tam Teladańskiego Salonu Wystawczego telewizora OLED. :?
Last edited by hanss on Fri, 9. Nov 12, 14:26, edited 1 time in total.
Ghostek
x2

Post by Ghostek »

Salon jest zadje się w Seizewell... Musiałeś mieć jakiś błąd w grze ;)
hanss
x3tc

Post by hanss »

Na jakiej stacji można dorwać Iguanę? latam między splickimi sektorami i narazie jej nie znalazłem. :cry:

Return to “Polskie / Polish X-Forum”