[X2] X2+1.4pl+bonuspack+MWM

Forum do dyskusji o x-grach i problemach technicznych

Moderators: Alan Phipps, Moderatorzy polskiego forum

hanss
x3tc

Post by hanss »

Wczoraj dostałem po zadokowaniu taką wiadomość : ReadText9952-5011 Nadawca:nieznany -coś mi się wydaje że chyba nie zainstalowałem poprawnie moda.
Znowu dostałem tą wiadomość.
Stalovy
x2

Post by Stalovy »

Wygląda na to, że któryś z plików .xml w podkatalogu "t" jest źle "upolszczony". Niestety, z tego opisu nie potrafię go zidentyfikować...
سمَـَّوُوُحخ ̷̴̐خ ̷̴̐خ ̷̴̐خ امارتيخ ̷̴̐خ
hanss
x3tc

Post by hanss »

A może to jest Goner którego uratowałem?Czy to nie jest przypadkiem tan plik?

<t id="5011">[author]\033RNotruf\033X[/author]Hallo,\nwir die %01s benötigen sofort ihre Hilfe!\nWir wurden von einer %02s %03s Flotte überrascht.\n \nWir halten nicht mehr lange durch. \nKommen sie bitte schnell in den Sektor \033Y%04s\033X. \n \nHilfeeee...... Arrrrgh...kooooommmmeeennnn.........sieeeeee......schneeeeeeeellll...... \n \nSignatur von %05s</t>

Tak sobie gdybam.
Last edited by hanss on Fri, 9. Nov 12, 14:05, edited 1 time in total.
General Tatarin
x4

Post by General Tatarin »

nie jestem pewien, ale to chyba to, zdziwiła mnie jedna rzecz:
Wir
czyli "my", a goner jest jeden.... może jednak to coś innego... mógłbyś to przetłumaczyć....

ps
in den Sektor
a tu jeszcze jakiś sektor... chyba to jednak coś innego....
:)
DRACOOL
x3tc

Post by DRACOOL »

\nKommen sie bitte schnell in den Sektor \033Y%04s\033X. \n \nHilfeeee...... Arrrrgh...kooooommmmeeennnn.........sieeeeee......schneeeeeeeellll..
Takie wiadomości czasmi dostaje sie jako wezwanie do obrony sektora, np przed zmasowanym atakiem pirackim.
Zwłaszcza ta końcówka jest charakterystyczna..
tylko czemy txt idzie po niemiecku?
X3, ponad 40 "baniek" na koncie i 15 x M3 ,15 universe traderów, 4xM6,1x TL 5xM7,troche zdobycznego śmiecia, ok 20 szpiegowskich m5 w różnych stoczniach, osiadłem w Rhy's Desire, zbieram na M2
[ external image ]
hanss
x3tc

Post by hanss »

Dostałem kolejną wiadomość tym razem z końcówką ......5012.
Dracool tą komendę wygrzebałem z pliku w grze się ona nie ukazywała-próbuję dojść co ta wiadomość może oznaczać i przeglądam co jest w plikach .xml
DRACOOL
x3tc

Post by DRACOOL »

jakbyś podał maila, to bym ci wysłał zawartość mojego katalogu "T", tego przecież dużo nie ma. swój na ten czas byś sobie skopiował w bezpieczne miejsce :wink:
Może by ci pomogło, a napewno dało jakiś obraz sytuacji... :roll:
EDIT Tak naprawde aktualnie mam zainstalowane coś na wzór Marcy-Mixa :D :D , a nie to co w opisie... 8)
X3, ponad 40 "baniek" na koncie i 15 x M3 ,15 universe traderów, 4xM6,1x TL 5xM7,troche zdobycznego śmiecia, ok 20 szpiegowskich m5 w różnych stoczniach, osiadłem w Rhy's Desire, zbieram na M2
[ external image ]
hanss
x3tc

Post by hanss »

maddog77@interia.pl Czekam z niecierpliwością :D
DRACOOL
x3tc

Post by DRACOOL »

poszło...:)
[ external image ]
BArt_X
x2

Post by BArt_X »

Czy na mapie Regular są też te dodatkowe sektory, czy tylko na Massive?
hanss
x3tc

Post by hanss »

DRACOOL wrote:poszło...:)
Dzięki,niestety było jak jest.
UPDATE:Od jakiegoś czasu otrzymuję komunikaty z prośbą o wsparcie przeciwko piratom-to chyba to. :)
Ghostek
x2

Post by Ghostek »

Właśnie zainstalowałem tego moda, i powiem jedno - MWM rządzi!
hanss
x3tc

Post by hanss »

Już działa-są to dwa komunikaty(po angielsku) jeden jest jakby zakłóconą wiadomością z prośbą o wsparcie przeciwko Piratom lub Xeno,a drugi to jakby jej potwierdzenie.
Wielkie dzięki Dracool !!!!
Last edited by hanss on Sun, 5. Feb 06, 12:41, edited 1 time in total.
DRACOOL
x3tc

Post by DRACOOL »

BArt_X wrote:Czy na mapie Regular są też te dodatkowe sektory, czy tylko na Massive?
Są, tyle, że mapa Massive różni się od Regular wielkością poszczególnych sektorów - (w przypadku mapy Regular sektory mają mniej więcej typową dla X2 wielkość, natomiast mapa Massive oferuje nam naprawdę wielkie przestrzenie)
Pozdro :D :D
[ external image ]
hanss
x3tc

Post by hanss »

A są jakieś nowe sektory-jeżeli tak to ile.
Ghostek
x2

Post by Ghostek »

Hej, czy znalazł by się jakiś dobry człowiek, który by mi wysłał zawartość swojego folderu "t"? Bo ja (jak zwykle :wink: ) musiałem coś namieszać, bo mi jakieś ReadText'y wyskakują :(
DRACOOL
x3tc

Post by DRACOOL »

Ghostek -> poszło... >:

Hans -> dodatkowych sektorów jest duuuuuuuużo :)
[ external image ]
Ghostek
x2

Post by Ghostek »

DRACOOL wrote:Ghostek -> poszło... >:
Dzięki! (zdaje się że ani jednego z tych plików tam nie miałem, coś musiałem skopać przy instalacji :wink: )

Heh, teraz to bardziej niż z olbrzymią mapą zmagam się z ustawieniami joy'a - były dostosowane do Rybołowa (duża czułość + duża "martwa strefa") i muszę je z powrotem dostosować do m5 (nie mogę robić delikatnych manewrów, a jak spróbuję skręcić mocniej to od razu 360 stopni :wink: )
hanss
x3tc

Post by hanss »

Nie wiedziałem gdzie to dać:
http://www.elite-games.ru/x2/mods.shtmlLwów
Last edited by hanss on Fri, 9. Nov 12, 14:18, edited 1 time in total.
Wou
x4

Post by Wou »

eeee?
Ja nie gawarisz, czy jak to tam zapisać....
Nawet użycie babelfisha niewiele mi pomogło.
Jest coś tam wartego przebijania się przez język bardzo mi obcy?

<po chwili>Użyłem najpierw babela, potem poltrana, i wynik jest tak piękny, że nie moge go nie zamieścić :roll:. Przepraszam za spam.

"Spokojny, spokojny (cisza; uciszać) trybów (moda) z *lethal* wynik... *kkh-m*..*prostite*.. z ekonomicznym nachyleniem, *rekomendovannyy* nawet w przedszkolnych zakładach dzieccka. Wy teraz możecie przedłużać przyjemność od stopniowej budowli i *bogateniya*, nie *zamorachivayas'* na dostawaniu każdego widok (uprzejmy) *muff* w kształcie (formularz) lekkich misji do zabójstwa, ochrona sektorów albo konfiskacji *ksenonskikh* *paps*. Dlaczego to wy, prawda (prawdziwy) amator (amatorski)? Tak nawet w ogólny, ledwie w was ci (to) będzie (wola) wychodzić (wyprowadzony; wyprowadził; wyszedł)..."

To co ten mod robi? :twisted:

Edit: Mod dodajacy AP Gunnera do kupienia? Ciekawe. Trzeba będzie to sprawdzić w wolnej chwili, zawsze chciałem sobie zabrać ten statek :]
Image

Return to “Polskie / Polish X-Forum”