Problem z misją w X2 [Spoiler]

Forum do dyskusji o x-grach i problemach technicznych

Moderators: Alan Phipps, Moderatorzy polskiego forum

ederlezi
x2

Problem z misją w X2 [Spoiler]

Post by ederlezi »

Witam,

gram w X2 1.4 z dodatkiem X All in one bonus package. Wykonywalem misje w sektorze Omnicon costam , chodzilo o dostanie sie na wyznaczone miejsce na statku matce ( statku Khaakow ) , trzeba bylo uwazac na lasery , potem trzeba bylo cos zniszczyc itd.... Problem polegal na tym , ze non stop dostawalem po ogonie wiec postanowilem poleciec po polisy ubezpieczeniowe. Wykonalem jeden wielki skok do swiatyni Gonerow , po czym dostalem maila ze jestem bardzo potrzebny na miejscu i musze walczyc. Kupilem polisy , kupilem energie i znowu skok na miejsce walki. Zadokowalem w jakiejs fabryce ( chyba przekaznikow satelitarnych ) , po czym wyruszylem na boje majac polisy ubezpieczeniowe.

I tu zaczyna sie problem. Nie jestem w stanie wyladawac na wyznaczonej pozycji , gdyz lasery odrazu sciagaja mi cala tarcze jak sie tylko zblize. W koncu wykombinowalem , ze moge uzyc Fusion Injector i bede lecial dwa razy szybciej. Po paru probach udawalo mi sie wyladowac na wyznaczonej pozycji , ale nic sie nie dzialo. Po prostu po paru sekundach lasery mnie stracaly.

Nie chce mi sie zaczynac od poprzedniego zrobionego SAVE ( nie autosave , bo po prostu nie mam ) , gdyz jest on sprzed 7 godzin. Czy ma ktos jakis pomysl jak obejsc moj problem ? Moze jakies kody , a moze jest jakis innty sposob na wykonanie tej misji.

Pozdrawiam
BQB
x2

Post by BQB »

Może mniejszy statek? Perseusz jest mały.
ederlezi
x2

Post by ederlezi »

BQB wrote:Może mniejszy statek? Perseusz jest mały.
Nie da rady. We wczesniejszym poscie napisalem , ze bylem w swiatyni gonerow po polisy , potem po energie i skok na pole walki, wczytalem save z elektrowni gdzie kupowalem energie , stamtad szybki skok do Paranidianskiego Piera po Perseusza , kupuje , wychodze w przestrzen i natychmiast dostaje wiadomosc ze wszyscy zgineli ( zostali starci w proch )
Stalovy
x2

Post by Stalovy »

Nie da rady. We wczesniejszym poscie napisalem , ze bylem w swiatyni gonerow po polisy , potem po energie i skok na pole walki, wczytalem save z elektrowni gdzie kupowalem energie , stamtad szybki skok do Paranidianskiego Piera po Perseusza , kupuje , wychodze w przestrzen i natychmiast dostaje wiadomosc ze wszyscy zgineli ( zostali starci w proch )
Dobrze myślę? -> skoczyłeś po polisy w trakcie misji, dostałeś maila z nakazem powrotu, zadokowałeś u Gonnerów, potem zadokowałeś do elektorwni, potem skoczyłeś do Paranid Prime (zgadza się?), gdzie kupiłeś Persa, następnie skok do OL, gdzie czeka na ciebie komunikat o porażce...
Według mnie, po otrzymaniu maila z nakazem powrotu nie można skakać do innego sektora niż OL, bo gra uzna to rezygnację z wykonywania misji i nada komunikat o porażce.

BTW, jakim statkiem lecisz, zanim kupisz sobie Persa?
Spoiler
Show
Jeżeli naprawdę nie chce ci się wracać do poprzedniego sejva (sprzed 7 godzin) to "pocieszę" cię, że ta misja jest już ostatnią... potem latasz na własne konto. Pamiętaj - najlepsze loty na własne konto oferuje MRWM!!
سمَـَّوُوُحخ ̷̴̐خ ̷̴̐خ ̷̴̐خ امارتيخ ̷̴̐خ
ederlezi
x2

Post by ederlezi »

BTW, jakim statkiem lecisz, zanim kupisz sobie Persa?
Na wstepie - wiem ze na forum panuja pewne zasady dotyczace pisowni , ale ja na prawde nie mam polskich liter i nie mam mozliwosc ich wstawic jako ze pisze z pracy a nie z domu.

Lece argonska nova.

Jesli chodzi o wiadomosc , ze to juz jest ostatnia misja to...kurcze troche krotki ten watek przygodowy. Wydaje mi sie , ze dobrze wypasiona nova mozna skonczyc calosc , nie ma potrzeby kupowania wiekszych statkow , nie mowiac juz o budowaniu calej floty. Zdaje sobie sprawe , iz gra ma sporo zwolennikow i wielu lata po to by latac a nie poto , by konczyc watek przygodowy , kazdy stawia sobie wlasne cele , jednak ja naleze do tego waskiego grona ( a moze bardzo waskiego nawet ) ktore po skonczeniu watku przygodowego nie bawi sie dalej. Przyklad - Freelancer po skonczeniu watku przygodowego poszedl na polke , x - beyond the frontier tak samo , tak samo privateer 2 , privateer wraz z dodatkami rowniez.

Dlatego jednak zaczne od save sprzed 7 godzin i przejde ta ostatnia misje w sposob wyjatkowy majac flote skrzydlowych , wysoki stopien i sporo fabryk. Tak wiec bardzo dobrze , ze podpowiedziales mi , ze to juz ostatnia misja.
Sauron11
x3tc

Post by Sauron11 »

Wbrew pozorom to fabuła jest w X2 małym dodatkiem, a wszystko inne jest główną esencją gry. Dlatego jeśli ktos preferuje wyłącznie wątek fabularny, powinien grać tak aby misje z fabuły dozowac sobie raz na jakis czas. Po wykonaniu misji i przed podjęciem sie następnej upłynąć może dowolny czas na wykonywanie spraw pobocznych, z fabułą niezwiązanych. Takich jak eksploracja kosmosu, walki z wrogami, budowanie floty handlowej i bojowej, stawianie linii produkcyjnych, handel manualny, drylowanie asteroidów i wiele innych... :)
I used to be a moderator like you, until I took an arrow to the knee.
Core i5-3570_3,4 GHz, 8GB 1600MHz, Asus GTX660TiOC 2GB, Audigy, Iiyama B2776HDS.
Stalovy
x2

Post by Stalovy »

S11 wrote:(...) i wiele innych... :)
Na przykład dołączenie do multiplayerowej rozgrywki MMWM (bądź MRWM, którą mamy zamiar niedługo rozpocząć, czekamy tylko na zgłoszenia chętnych) :P .
سمَـَّوُوُحخ ̷̴̐خ ̷̴̐خ ̷̴̐خ امارتيخ ̷̴̐خ
Pavlo
x3tc

Post by Pavlo »

Ja tą misję (tzn tą końcówkę z ustawieniem się na pozycji) wykonałem M5 :D
Latałem tam wtedy Rybołowem - i nie mieściłem się w to miejsce... więc musiałem wskoczyć w M% - i udało sie bez problemów - nic we mnie nie strzelało. A może to nie strzały tylko obijasz się o ściany :D...
X3 TC: 200 mln kr. Boreas, Deimos, Hyperion, Vidar, 2xSpringblossom, HCP, Centaur Naprawczy, 6 UT, 4 fabryki, kompleks alkoholowy :) i trochę drobnicy...
BQB
x2

Post by BQB »

Też wtedy próbowałem rybołowem i był zbyt duży, za to perseusz, bez problemu się zmieścił. Ba rybołowem prawie zniszczyłem jedno z tych dużych laserów, co strzelało w matkę, zanim kazali mi się ustawić. To prawi oznacza, że i tarcze i kadłub zeszły do zera, lecz to coś nadal było. Przy kolejnym podejściu, również w ten sam sposób prawie zmniszczyłem ten M0.
Apokalipsa
x2

Post by Apokalipsa »

:lol: a ja sobie tylko czytam czytam i sam z siebie nic z tego nie widzialem

dodam ze to dosc marna opowiastka (jest tylko pare wzglednych na forum ];-P) :lol: :lol:
klarix
Moderator (Polski)
Moderator (Polski)
x4

Post by klarix »

BQB wrote:Też wtedy próbowałem rybołowem i był zbyt duży, za to perseusz, bez problemu się zmieścił.
Ja zazwyczaj robiłem to borońskim M3 albo splitskim M4. Raz wziąłem argońskiego M6 - było ciasno, ale dało się też.
Ederlezi wrote:Na wstepie - wiem ze na forum panuja pewne zasady dotyczace pisowni , ale ja na prawde nie mam polskich liter i nie mam mozliwosc ich wstawic jako ze pisze z pracy a nie z domu.
Ja też piszę na sprzęcie bez polskich liter (za to mam niemieckie na klawiatórze ;-) ). Ale jak widzisz, da się zrobić wszystko. Po wpisaniu tekstu koryguję jeszcze raz i zamieniam poszczególne litery na HTML entity code w formacie "& # xxx ;" (bez przerw), gdzie xxx jest decymalnym odnośnikiem do polskich liter. Np 261 to ą, a 377 to Ź.
Jest to czasochłonne, ale należy do języka tego forum. [ external image ]

Pozdrawiam,
klarix [ external image ]
Apokalipsa
x2

Post by Apokalipsa »

fakt pozostaje faktem

język polski jest dość trudnym językiem dla samego Polaka a jak to odbierają inne narodowości

myślę, że jeszcze gorzej :thumb_down:

swoją droga Klarix ma ciekawa emotionke nie znajdującą się w spisie (ta z nożem ];->)
Sauron11
x3tc

Post by Sauron11 »

klarix wrote:[ external image ]
Ale fajna buźka :D . Za pozwoleniem skopiuję ją sobie i wrzucę do swojej sygnaturki (oczywiście z linkiem do mojego serwera) :roll:

A opinia klarixa powinna dać do słuchu wszystkim tym, którzy nie przykładają się do swojej polszczyzny. Zobaczcie jak trzeba się starać aby poprawnie pisać - przy tym co musi robić klarix sprawdzanie w wordzie to mały pikuś (pozdrowienia dla Piqusia). :roll:
I used to be a moderator like you, until I took an arrow to the knee.
Core i5-3570_3,4 GHz, 8GB 1600MHz, Asus GTX660TiOC 2GB, Audigy, Iiyama B2776HDS.
Wou
x4

Post by Wou »

Apokalipsa wrote: (ta z nożem ];->)
O ile sie nie myle to to jest dym a nie nóż...

Jak już zeszliśmy z tematu:
:pisa: co to jest?? Jakaś ukryta rasa kosmitów?
Image
Jones Abrahams
x2

Post by Jones Abrahams »

Wou wrote:... :pisa: co to jest?? Jakaś ukryta rasa kosmitów?
Są to niewątpliwie Kosmiczni Entowie :lol:
Pomagając borońskiej księżniczce wchodzisz w konflikt z PRAWEM!
ZUZANNO!!! Natychmiast wracaj do rodziców! Przestań wreszcie za mną chodzić!
GFU jest bronią niesportową!
Kiedyś pojadę do Dufftown...
Ja nawet nie wiem co to jest ICQ, ale też mam tam nr dresofonu...
Pavlo
x3tc

Post by Pavlo »

:gruebel: Kosmiczna Krzywa Wieża w Pizie ?
X3 TC: 200 mln kr. Boreas, Deimos, Hyperion, Vidar, 2xSpringblossom, HCP, Centaur Naprawczy, 6 UT, 4 fabryki, kompleks alkoholowy :) i trochę drobnicy...

Return to “Polskie / Polish X-Forum”