[X2] WIELU GRACZY, JEDEN SEJW - wspolna rozgrywka na bazie MWM

Forum do dyskusji o x-grach i problemach technicznych

Moderators: Alan Phipps, Moderatorzy polskiego forum

Black-Templar
x2

Post by Black-Templar »

Dawaj! :D
In the grim darkness of the far future, there is only war...
Rasalom
x2

Post by Rasalom »

Bracia z WK!
Rozumiem, że kolejka się obsunęła. Niestety ja też mam obsuwę - jutro z samego rana wyjeżdżam służbowo i wrócę dopiero w środę rano. Nie wiem jak przypada kolejka, ale dopiero w środę (popołudniu) mogę odebrać sejwa.
Please cross your legs, I have only one nail left...
Stalovy
x2

Post by Stalovy »

Ras, kolejka wygląda tak: dziś i jutro gra Black, potem ty, potem ja. Zaczynałbyś swoją turę w środę czy w czwartek? (rozumiem, że w środę możesz być zmęczony)

Black, zaraz przygotuję plik testowy i rozpoczynam wysyłanko. :D
سمَـَّوُوُحخ ̷̴̐خ ̷̴̐خ ̷̴̐خ امارتيخ ̷̴̐خ
Black-Templar
x2

Post by Black-Templar »

Cholercia! Skrzynkę na walla.com będę mógł sprawdzić dopiero w domu. Firmowy system zabezpieczeń blokuje mi tą stronę.
In the grim darkness of the far future, there is only war...
Stalovy
x2

Post by Stalovy »

Nie przejmuj się, nazwę maile odpowiednio do ich wagi ;) Jak któryś dojdzie bez załącznika, to będziemy mieć granicę objętości maila w walla.com
Sauron11
x3tc

Post by Sauron11 »

WFWK:

To kiedy będzie moja tura? :roll:
I used to be a moderator like you, until I took an arrow to the knee.
Core i5-3570_3,4 GHz, 8GB 1600MHz, Asus GTX660TiOC 2GB, Audigy, Iiyama B2776HDS.
Marcybiskup
x3ap

Post by Marcybiskup »

Dzis ;)
Gralem w sobote i niedziele (choc pracowalem przez caly weekend :( wiec tylko poznym wieczorem) wiec teraz Twoja kolej. Zaraz przesle Ci sejwa. Nie bede przedluzac swojej tury z powodu przepuszczonej kolejki. Jak znajde chwile, to jeszcze uzupelnie dziennik.
Stalovy
x2

Post by Stalovy »

Znam maksymalną wielkość maila na Walla.com - jest to 10 MB. Czyli O2.PL rządzi - za darmo dają 20 MB na jeden mail.
Reel Mixer
x2

Post by Reel Mixer »

Portal www.gazeta.pl - również maks. wielkość e-maila z załącznikami 20 MB.
[ external image ] X3 - gram legalnie.
[ external image ]
Błękitny Grom znów na posterunku :).
Rasalom
x2

Post by Rasalom »

Stalovy
Mogę zacząć w środę - czyli dzisiaj. Ewentualnie w czwartek (jutro). Jak Tobie pasuje?
Sauron11
x3tc

Post by Sauron11 »

WFWK - komu teraz przesłać wypasionego sejwa? 8)
Core i5-3570_3,4 GHz, 8GB 1600MHz, Asus GTX660TiOC 2GB, Audigy, Iiyama B2776HDS.
Jones Abrahams
x2

Post by Jones Abrahams »

Sauron11 wrote:WFWK - komu teraz przesłać wypasionego sejwa? 8)
Mi! Mnie! Mój! Dla Mnie! Ja chcę! Ja! JA!
Pomagając borońskiej księżniczce wchodzisz w konflikt z PRAWEM!
ZUZANNO!!! Natychmiast wracaj do rodziców! Przestań wreszcie za mną chodzić!
GFU jest bronią niesportową!
Kiedyś pojadę do Dufftown...
Ja nawet nie wiem co to jest ICQ, ale też mam tam nr dresofonu...
Stalovy
x2

Post by Stalovy »

Ras, bardziej pasowałoby mi, gdybyś zaczął jeszcze dziś i sejva wysłał do mnie w piątek rano (no, do 15:00). Później nie mam dostępu do netu...
Rasalom
x2

Post by Rasalom »

Stalovy
Spoko. Właśnie sięzorientowałem, że wysłałeś mi sejwa.
O godz. 7:41 - ranny z Ciebie ptaszek ;)
Stalovy
x2

Post by Stalovy »

To nie ja!! Nie obciążysz mnie tą odpowiedzialnością! ;)

PS. Pierwszy Brat Black był ostatnim powiernikiem Tajemnicy Sejva, więc to on musiał ci go podesłać.
PS2. Tak BTW: o 7h41 jestem już w pracy (wstaję o 6h00) :D .
PS3. Sarnet.pl - darmowe konto tylko 100MB, ale 1 mail ponoć do 50MB. Nie wiem, nie sprawdziłem (jeszcze).
Last edited by Stalovy on Wed, 23. Nov 05, 15:29, edited 1 time in total.
Rasalom
x2

Post by Rasalom »

Bracia z WK

Przepraszam za pomyłkę z TYM-KTÓRY-POSIADAŁ-TAJEMNICĘ-SEJWA ;)

Stalovy
Ja wstaję o 7:30 i jestem w pracy o 8:15 :P
Sauron11
x3tc

Post by Sauron11 »

Jones:
Czy konto pracowe, z którego przesyłam, dobrze dostarcza Ci sejwy? To by znaczyło, że nie ma limitu i że znalazłem dobry sposób na obejście limitu Yahoo :D

Edit:
Czy Koledzy Bracia z konkurencyjnego teamu słyszeli juz nowinę o odnalezieniu Artefaktu Khaaków? Co o niej sądzą? :roll:
Czy uznają prezentowane niżej zdjęcie za fałszywe? :roll:
http://img504.imageshack.us/img504/4378 ... tef0ga.jpg
Jones Abrahams
x2

Post by Jones Abrahams »

Sau, konto pracowe zdaje egzamin.

A co do artefaktu; Nikt go nie widział, nie ma dowodu na jego istnienie. Faktem jest, że Teladianie zapłacili bajońską sumę niby za khacki M3. A za co tak naprawdę? I dlaczego Teladianie otrzymali domniemany artefakt? Czemu, jak na prawdziwego patriotę przystało, kolega Sau nie poszedł z tym do Argonów? I skąd te dziwne informacje, być może przewidujące przyszłość, o ataku Khaków na Końcówkę? Może takich informacji, nabytych w khackich sektorach, tkwi w głowie kolegi Saurona więcej? Może to za nie otrzymał od Teladian pieniądze? Pytania się mnożą 8) A wywiad nie śpi...
Pomagając borońskiej księżniczce wchodzisz w konflikt z PRAWEM!
ZUZANNO!!! Natychmiast wracaj do rodziców! Przestań wreszcie za mną chodzić!
GFU jest bronią niesportową!
Kiedyś pojadę do Dufftown...
Ja nawet nie wiem co to jest ICQ, ale też mam tam nr dresofonu...
Stalovy
x2

Post by Stalovy »

Dziwne i niepokojące jest to, co widzę na tym zdjęciu. Wygląda jak zwykła piramidka, tylko dlaczego Teladianie oferowaliby taką astronomiczną sumę za zwykły Khaacki M3? Co jest na pokładzie tego statku? I skąd plotki o planowanym ataku na Końcówkę? Obawiam się tak jak kolega JA, że pilot Sau coś ukrywa, bądź sam wszystkiego nie wie... może jest tzw. mandżurskim kandydatem sterowanym telepatycznie przez rasę khaacką? Kto wie...?
Marcybiskup
x3ap

Post by Marcybiskup »

WFWK - przeslalem Wam plug-in Bounty Hunter, o ktorym niedawno pisalem. Teraz mozemy zarabiac takze jako Lowcy Nagrod. Zainstalowanie plug-inu jest obowiazkowe ;) A teksty z katalogu "t", ktore wam wyslalem, zawieraja juz zamieniony na 48 tekst z tego plug-ina.
Nie wiem, czy nasi bracia ze Wszechswiata Rownoleglego juz z tego korzystaja, ale jakby co, to przetlumaczylem read me.

BOUNTY HUNTER

1. Idea
Plugin dodaje zlecenia dla Łowców Nagród. W przestrzeni pojawiają się statki, za przejęcie lub zniszczenie których jest wypłacana nagroda. Jeśli statki nie zostaną zniszczone, po pewnym czasie nagroda przestaje obowiązywać i pojawiają się nowe zlecenia (ale nigdzie nie jest napisane, czy statki znikają, czy nadal można na nie polować).

2. Licencja Łowcy Nagród (proponowana polska nazwa)
Aby dowiedzieć się, jakie są możliwości zarobku, najpierw trzeba wykupić Licencję Łowcy Nagród. Można to zrobić w dokach zaopatrzeniowych Splitów i Teladian. Gdy komunikator jest zainstalowany, należy cierpliwie czekać na odpowiednią wiadomość, w której zostaniemy skierowani do odpowiedniej stacji handlowej (tu już chodzi chyba o każdą rasę).
Po wylądowaniu na stacji otrzymamy listę Poszukiwanych Żywych Lub Martwych.

3. Poszukiwani Żywi Lub Martwi (proponowana polska nazwa)
Lista będzie zawierać imię pilota, rodzaj statku, PRAWDOPODOBNE miejsce pobytu i wysokość nagrody. Najczęściej nagroda składa się z dwóch sum. Pierwsza jest wypłacana za zlikwidowanie statku, druga za jego przechwycenie. Jednak może się zdarzyć, że nagroda będzie dotyczyć tylko przechwycenia lub tylko zlikwidowania.

3. Polowanie
Aby znaleźć statek, za który wyznaczona nagrodę, należy przeszukać sektor podany w liście Poszukiwanych Żywych Lub Martwych, a także wszystkie sąsiadujące z nim sektory. Np. jeśli prawdopodobnym miejscem pobytu jest Kingom End, należy sprawdzić także Rolk’s Drift i Three Worlds. Poszukiwane statki nie będą zaznaczone jako wrogie. Więc trzeba będzie uważać, by nie zginął nikt niewinny.

4. Nagroda
Gdy zlikwidujemy lub przechwycimy właściwy statek, otrzymamy wiadomość o przelewie.

Return to “Polskie / Polish X-Forum”