Myszka do X2

Forum do dyskusji o x-grach i problemach technicznych

Moderators: Alan Phipps, Moderatorzy polskiego forum

BQB
x2

Myszka do X2

Post by BQB »

W chwili obecnej posiadam myszkę http://www.media-tech.pl/show_item.php?id=1044&lang=pl i wkurza mnie w niej to, że potrafi sama z siebie poruszyć kulką, co powoduje przełączenie celu, a w trakcie walki jest to bardzo denerwujące. Moglibyście podać mi nazwy swoich myszek na jakich gracie i nie ma z nimi problemów? Tylko nie jakieś kosmicznie drogie wynalazki typu Logitech MX lecz z ceną do góra 100 zł (60-80 by było idealnie).
Jones Abrahams
x2

Post by Jones Abrahams »

BQB myślę, że mocno sobie komplikujesz życie, chyba że istotnie masz zapotrzebowanie na silnie udziwnione myszy :roll:
Zawsze kupowałem TANIE, kulkowe szczury, A4-tech-i itp., ważne by była dość ciężka. Wprawdzie jak obecną skatuję to mam zamiar przesiąść się na optykę, ale kryteria chyba będą podobne.
Zaraz, zaraz, a może po prostu blat masz mało sztywny i w ferworze walki myszy harcują po nim? :wink:

Pozdrawiam
Pomagając borońskiej księżniczce wchodzisz w konflikt z PRAWEM!
ZUZANNO!!! Natychmiast wracaj do rodziców! Przestań wreszcie za mną chodzić!
GFU jest bronią niesportową!
Kiedyś pojadę do Dufftown...
Ja nawet nie wiem co to jest ICQ, ale też mam tam nr dresofonu...
BQB
x2

Post by BQB »

Jest to optyczna i chcę optyczną, tylko, żeby kulka lub rolka nie przełączała się sama.
Sauron11
x3tc

Post by Sauron11 »

Całe życie grałem i używałem klasycznych myszy kulkowych i nie miałem problemów. Precyzyjne i trwałe, jedyna niedogodność to konieczność okresowego czyszczenia wnętrza.
Potem jeden raz zapragnąłem coś nowoczesnego i kupiłem optyczną mysz chyba Samsunga ale nie pamiętam dobrze. To był największy błąd w mojej mysiej historii, mysz właśnie przełączała się sama, gdy nią ruszałem to co jakiś czas sama przeskakiwała na ekranie o kilka milimetrów, wzkaźnik często umykał w róg ekranu. I nikt w serwisie nie mógł dociec co jest tego przyczyną.
Wróciłem więc znowu do kulkowej myszki A4-Tech i z nią kulam się do dziś. Zero problemów.
Wszystkim optycznym bezkulkowcom mówię zdecydowanie NIE :roll:
I used to be a moderator like you, until I took an arrow to the knee.
Core i5-3570_3,4 GHz, 8GB 1600MHz, Asus GTX660TiOC 2GB, Audigy, Iiyama B2776HDS.
BQB
x2

Post by BQB »

Mi chodzi tylko o ruch kulki - moja myszka zamiast rolki ma kulkę i tylko z tym mam problem, nic innego nie przeskakuje.
BArt_X
x2

Post by BArt_X »

Ja tez mam myszkę A4Techa - najpierw miałem optyczną kabelkową, teraz mam bezprzewodową razem z ładowarką. Niestety ładowarka słabo ładuje, lub dawają słabe akumulatory, bo trzymią max dzień. Myszka jest niezła, dość cięzka, ale to nie przeszkadza. We wszystkie gry gra się dobrze. Nie jest to mysz extra wypas, ale w 100% do neta, gier i innych wystarcza.
BQB
x2

Post by BQB »

Podaj jaki to model.
Ghostek
x2

Re: Myszka do X2

Post by Ghostek »

BQB wrote:góra 100 zł (60-80 by było idealnie).
Ja bym dopłacił 40 zł i kupił jakiś joystick(choćby extreme 3D pro logitecha - niby tani, a świetnie się sprawdza) zamiast jakieś wypasionej myszy :wink:
BQB
x2

Post by BQB »

Joystick w dalszych planach, ale co mi da, jak kupię joystick, jak i tak myszka mi przełączy cel i nadal mnie będzie denerwować, a odłączać i podłaczać co chwilę, to nie dla mnie.
Stalovy
x2

Post by Stalovy »

parę lat temu kupiłem sobie optyczną mysz za 35 zł w jakimś markecie i nie narzekam. Fakt, w tańszych modelach występuje zjawisko samodzielnej indukcji sygnałów, powodujących drgania i przesuwanie kursora, ale wystarczy unieść mysz na chwilę, a "problem plam znika sam".
Polecam mysz optyczną ze względu na:
- możliwośc działania praktycznie na każdej powierzchni
- brak problemów z zabrudzeniami kulki
- o wiele rzadsze czyszczenie wnętrza gryzonia
- większą czułość
- brak problemów znanych ze szczurów (fajne określenie mychy, JA!) kulkowych, np. zacinanie się kursora
Nie polecam zaś myszy bezprzewodowych!
سمَـَّوُوُحخ ̷̴̐خ ̷̴̐خ ̷̴̐خ امارتيخ ̷̴̐خ
Black-Templar
x2

Post by Black-Templar »

Stalovy wrote: Nie polecam zaś myszy bezprzewodowych!
Popieram sam mam radiową i doprowadza mnie ona do pasji. Zasięg ok 1m . Mycha się tnie , jest niedokładna , że baterie szybciej niż ser.... ogólnie syf. Mój stary ma laserówkę i ma jeszcze gorzej.
In the grim darkness of the far future, there is only war...
Jones Abrahams
x2

Post by Jones Abrahams »

Tia, będę musiał się przesiąść na optyczną - niech ktoś spróbuje np. w GIMP-ie zwykłą myszą np. gumkować przy krawędzi detalu :D , ale bardziej przydałby mi się ploter jakiś... i monitor większy... i karta mocniejsza... i proc potężniejszy... i pamięci więcej...
Ogólnie trzebałoby upaść grzyba, ale... Zawsze jest jakieś "ale"...

Pozdrawiam
Pomagając borońskiej księżniczce wchodzisz w konflikt z PRAWEM!
ZUZANNO!!! Natychmiast wracaj do rodziców! Przestań wreszcie za mną chodzić!
GFU jest bronią niesportową!
Kiedyś pojadę do Dufftown...
Ja nawet nie wiem co to jest ICQ, ale też mam tam nr dresofonu...
Stalovy
x2

Post by Stalovy »

JA, jeżeli będziesz przesiadał się na optycznego szczura (sic!) to zwróć uwagę na jego precyzję. Kupuj minimum 800dpi!
سمَـَّوُوُحخ ̷̴̐خ ̷̴̐خ ̷̴̐خ امارتيخ ̷̴̐خ
Ghostek
x2

Post by Ghostek »

BQB wrote:Joystick w dalszych planach, ale co mi da, jak kupię joystick, jak i tak myszka mi przełączy cel i nadal mnie będzie denerwować, a odłączać i podłaczać co chwilę, to nie dla mnie.
Jeśli chcesz niedenerwującą mysz to skocz do sklepu komputerowego i kup za ok. 5zł pierwszą z brzegu :D Mysz nie musi kosztować 100 zł, zeby nie mieć zepsutej rolki.
BArt_X
x2

Post by BArt_X »

Model mojej myszki to OPTO-RADIO 418. Jesli macie wybór to raczej nie bierzcie bezprzewodowych. Przewodowe są tańsze i niewiele ustępują bezogonowym :)

Return to “Polskie / Polish X-Forum”