Po prawie 4 latach odgrzewam wątek

.
Żeby się dowiedzieć, co też JA miał na myśli pisząc w tym wątku, postanowiłem skierować działa na Boronów i dokonać na nich inwazji

. Oczywiście już w X3 XTM, a nie X2 vanilla, ale idea ta sama.
Zostałem sprowokowany do wojny z Boronami przez nich samych, przez incydent ze stacją w pirackim sektorze Bala Gi's Joy, w którym mam swą bazę i rozległe włości. Jest tam stacja (piracka ale dziwnym trafem także borońska), której nie idzie zniszczyć, więc pewnie występuje w fabule. Tak więc stacja ta pewnego razu poczerwieniała gdy nie było mnie w sektorze, być może uciekający do niej statek piracki został ostrzelany przez moje dwa sektorowe patrolowce Q i ich piguły trafiły stację. Dość że trasa patrolu Q nadal wypada obok stacji (nie przesuwałem jej celowo, to wszak mój sektor

), więc przelatując zawsze trochę ją "poczęstują". I za każdym razem, nawet gdy jestem na drugim końcu wszechświata, spada mi reputacja u Boronów. Obecnie spadła z przyjaciela królowej na Wroga Menelaus i wszyscy Boroni świecą się na czerwono i puszczają w eter groźne gadki.
To oznacza arcyciekawą walkę na trzy fronty, z Paranidianami, Boronami i Xenonami

.
I used to be a moderator like you, until I took an arrow to the knee.
Core i5-3570_3,4 GHz, 8GB 1600MHz, Asus GTX660TiOC 2GB, Audigy, Iiyama B2776HDS.