Projekt - LOKALIZACJA MWM PL
Moderators: Alan Phipps, Moderatorzy polskiego forum
-
Projekt - LOKALIZACJA MWM PL
No to jest - miejsce do dyskusji i twórczej pracy przy lokalizacji MWM 

Last edited by Sauron11 on Thu, 11. Aug 05, 09:23, edited 1 time in total.
I used to be a moderator like you, until I took an arrow to the knee.
Core i5-3570_3,4 GHz, 8GB 1600MHz, Asus GTX660TiOC 2GB, Audigy, Iiyama B2776HDS.
Core i5-3570_3,4 GHz, 8GB 1600MHz, Asus GTX660TiOC 2GB, Audigy, Iiyama B2776HDS.
-
Oto lista sektorów, które z różnych przyczyn nie mają swoich opisów w WMW, wybierajcie i opisujcie
:
- Distant Shore
- The Pool
- High Tide
- Profit Margin
- Home of Wealth
- Sweet Water
- Bluish Sea
- Queen's Bath
- Low Tide
- Teladi Dividend's
- Venture Capital
- Preacher's Domain
- Well of Joy
- Bishop's Realm
- Good Faith
- Bishop's Covenant
- New Mecca
- Rabi's Realm
- Babyface's Base
- Xenon Sector 900
- Danna's Choice
- Asteroid Alley
- Egosoft's Escape
- Silent Witness
- Xenoński Sektor 742
- Xenoński Sektor 452
- Xenoński Sektor 666
- Gateway
- Wrex's Escape
- Family Wrex
- Giskard Shoot \n\n Poligon Strzelecki Boronów</t>
- Bay of Doubt
- Lost Hope
- Suicide Lane
- Xenoński Sektor 608
- Logical Chimps Domain
- Realm of Xai
- Endless Despair
- Xenoński Sektor 431
- Lucky Goose
- Dragonslayer's Conquest
- Pirate Paradise
- Unclear Horizon
- Xenoński Sektor 700
To czy częsć sektorów może mieć nazwy polskie, pozostaje sprawą otwartą..

- Distant Shore
- The Pool
- High Tide
- Profit Margin
- Home of Wealth
- Sweet Water
- Bluish Sea
- Queen's Bath
- Low Tide
- Teladi Dividend's
- Venture Capital
- Preacher's Domain
- Well of Joy
- Bishop's Realm
- Good Faith
- Bishop's Covenant
- New Mecca
- Rabi's Realm
- Babyface's Base
- Xenon Sector 900
- Danna's Choice
- Asteroid Alley
- Egosoft's Escape
- Silent Witness
- Xenoński Sektor 742
- Xenoński Sektor 452
- Xenoński Sektor 666
- Gateway
- Wrex's Escape
- Family Wrex
- Giskard Shoot \n\n Poligon Strzelecki Boronów</t>

- Bay of Doubt
- Lost Hope
- Suicide Lane
- Xenoński Sektor 608
- Logical Chimps Domain
- Realm of Xai
- Endless Despair
- Xenoński Sektor 431
- Lucky Goose
- Dragonslayer's Conquest
- Pirate Paradise
- Unclear Horizon
- Xenoński Sektor 700
To czy częsć sektorów może mieć nazwy polskie, pozostaje sprawą otwartą..
-
Rozumiem, że to taki nagłówek wprowadzający do Twojego opisu i właściwą treść zapodasz trochę później?BQB wrote:...ale do sektora 666 proponuję opis: Chcesz się dowiedzieć, jak wygląda piekło? Wleć tylko do tego sektora

-
Proponowany dalszy opis sektora 666
Sektor ten niedawno odkryty przez argońskie siły wywiadowcze. Jedynym powodem dla którego udało sie zyskać inforamacje o tym sektorze jest to że został wysłany oddział bojowy a nie zwiadowczy. 1 statek klasy M1 i jego eskorta. Kiedy przybyły zaczeło sie piekło. Xenoni zniszczyli M1 w ciągu paru sekund niedając żadnych szans na obrone. Jedynym ocalałym statkiem był szybki M5 któremu udało się uciec z tego piekła i przed pogoniąi. Do tej pory do tego sektora niepolciał żaden statek zwiadowczy ani bojowy.
=]
Sektor ten niedawno odkryty przez argońskie siły wywiadowcze. Jedynym powodem dla którego udało sie zyskać inforamacje o tym sektorze jest to że został wysłany oddział bojowy a nie zwiadowczy. 1 statek klasy M1 i jego eskorta. Kiedy przybyły zaczeło sie piekło. Xenoni zniszczyli M1 w ciągu paru sekund niedając żadnych szans na obrone. Jedynym ocalałym statkiem był szybki M5 któremu udało się uciec z tego piekła i przed pogoniąi. Do tej pory do tego sektora niepolciał żaden statek zwiadowczy ani bojowy.
=]
-
-
Nawet nie wiesz, jak bardzo sie NIE MYLISZ!BQB wrote: Chcesz się dowiedzieć, jak wygląda piekło? Wleć tylko do tego sektora

Wczoraj wpadlem tam na chwile i natychmiast pozalowalem, choc bylem w Plaszczce. To cos, czego jeszcze nie widzieliscie w sektorach X. Na temat 666 warto zalozyc oddzielny watek

-
-
Chyba zainstaluje sobie tego moda, tylko kto mi udzieli kredytu na czasMarcybiskup wrote:Nawet nie wiesz, jak bardzo sie NIE MYLISZ!BQB wrote: Chcesz się dowiedzieć, jak wygląda piekło? Wleć tylko do tego sektora![]()
Wczoraj wpadlem tam na chwile i natychmiast pozalowalem, choc bylem w Plaszczce. To cos, czego jeszcze nie widzieliscie w sektorach X. Na temat 666 warto zalozyc oddzielny watek

-
Dobre początki ale nieco niespójnefOX_a wrote:Proponowany dalszy opis sektora 666
Sektor ten niedawno odkryty przez argońskie siły wywiadowcze. Jedynym powodem dla którego udało sie zyskać inforamacje o tym sektorze jest to że został wysłany oddział bojowy a nie zwiadowczy. 1 statek klasy M1 i jego eskorta. Kiedy przybyły zaczeło sie piekło. Xenoni zniszczyli M1 w ciągu paru sekund niedając żadnych szans na obrone. Jedynym ocalałym statkiem był szybki M5 któremu udało się uciec z tego piekła i przed pogoniąi. Do tej pory do tego sektora niepolciał żaden statek zwiadowczy ani bojowy.=]

Imho twórczy sens mają tylko takie opisy, które powstają na podstawie wrażeń z rzeczywistego pobytu autora w danym sektorze

-
A imho lepsze opisy są tworzone przez pilotów, którzy tylko słyszeli o danym sektorze... (wiesz, "Teoria Plotki" [Gossip Theory] - każda niepotwierdzona nowina dotycząca czegoś/kogoś znanego/publicznego [w znaczeniu: dostępne dla każdego] zostaje ubarwiona i przekazana dalej. Efekt finalny jest o tyle nieprawdziwy, co interesujący. Jest to promotorem [trudne słowo] nastepnego takiego cyklu, aż do momentu pojawienia się 100% potwierdzonego, aksjomatycznego [jeszcze trudniejsze słowo] zaprzeczenia/sprostowania. W innym przypadku plotka krąży w nieskończoność [vide "straszne opowieści" opowiadane nocą wśród dzieci {i nie tylko} np. na biwakach, strychach, ogniskach, itd.].).Sau wrote:Imho twórczy sens mają tylko takie opisy, które powstają na podstawie wrażeń z rzeczywistego pobytu autora w danym sektorze![]()

EDIT: Drobne gramatyczne i stylistyczne poprawki.
Last edited by Stalovy on Wed, 8. Jun 05, 11:18, edited 2 times in total.
سمَـَّوُوُحخ ̷̴̐خ ̷̴̐خ ̷̴̐خ امارتيخ ̷̴̐خ
-
Stalovy wrote:A imho lepsze opisy są tworzone przez pilotów, którzy tylko słyszeli o danym sektorze... (wiesz, "Teoria Plotki" [Gossip Theory] - każda niepotwierdzona nowina dotycząca czegoś/kogoś znanego/publicznego [w znaczeniu: dostępne dla każdego] zostaje ubarwiona i przekazana dalej. Efekt finalny jest o tyle nieprawdziwy, co interesujący. Jest to promotorem [trudne słowo] to nastepny taki cykl, aż do momentu pojawienia się 100% potwierdzonego, aksjomatycznego [jeszcze trudniejsze słowo] zaprzeczenia/sprostowania. W innym przypadku plotka krąży w nieskończoność [vide "straszne opowieści" opowiadane nocą wśród dzieci np. na biwakach, strychach, ogniskach, itd.].).Sau wrote:Imho twórczy sens mają tylko takie opisy, które powstają na podstawie wrażeń z rzeczywistego pobytu autora w danym sektorze![]()
klik...klik klik ...kliikklklill..
- co mi pan tu NAPISAŁ

KO..py...t..KO

X3, ponad 40 "baniek" na koncie i 15 x M3 ,15 universe traderów, 4xM6,1x TL 5xM7,troche zdobycznego śmiecia, ok 20 szpiegowskich m5 w różnych stoczniach, osiadłem w Rhy's Desire, zbieram na M2
[ external image ]
[ external image ]
-
Sprostowanie: M1 przewoził myśliwce każdej klasy =]Sauron11 wrote:Dobre początki ale nieco niespójnefOX_a wrote:Proponowany dalszy opis sektora 666
Sektor ten niedawno odkryty przez argońskie siły wywiadowcze. Jedynym powodem dla którego udało sie zyskać inforamacje o tym sektorze jest to że został wysłany oddział bojowy a nie zwiadowczy. 1 statek klasy M1 i jego eskorta. Kiedy przybyły zaczeło sie piekło. Xenoni zniszczyli M1 w ciągu paru sekund niedając żadnych szans na obrone. Jedynym ocalałym statkiem był szybki M5 któremu udało się uciec z tego piekła i przed pogoniąi. Do tej pory do tego sektora niepolciał żaden statek zwiadowczy ani bojowy.=]Fragment, który opisuje, że "został wysłany oddział bojowy a nie zwiadowczy" - ale uratował się "szybki M5". Przecież M5 to klasa zwiadowcza. Zakładam, że bojówki powinny używać mocniejszych jednostek
Rozwiń tę myśl i spróbuj napisać coś więcej, rozbuduj swój opis np. o kwieciste określenia czy odniesienia do rzeczywistych lokacji. Zakładam, że przed opisaniem odwiedziłeś ten sektor?
![]()
Imho twórczy sens mają tylko takie opisy, które powstają na podstawie wrażeń z rzeczywistego pobytu autora w danym sektorze
No ale dobra tylko przereinstaluje x2 bo mam teraz innego moda wrzuconego i mam gdzieś chyba jakiegoś sava z MWM z tytanem więc polookam po sektorach. ^_^
EDIT: Po co reinstalacja? Teldine Mod .... Btw teladine wie ktoś jak dodać niektóre efekty [wybuchy błyski] z teladine do mvm?
-
Imho takich opisów jest mnóstwo dla "starych" sektorów - w oryginalnych tekstach, tłumaczonych raczej dosłownie.Stalovy wrote:A imho lepsze opisy są tworzone przez pilotów, którzy tylko słyszeli o danym sektorze...
Z WMW jest możliwość realnego odniesienia do bieżącej sytuacji, jaką widzimy

Oczywiście każdy może stworzyć w stylu jaki najbardziej mu odpowiada

-
Dobra narazie zaniecham opisu sektora 666 [bo jak widze na niego jest duży popyt
] Za to znalazłem sektor który się zwie EnterYouSectorNameHier [czy jakoś tak] Znajduje sie on niedaleko sektora 666 i jako rasa ma ustawione Julian [czyli gracz]. A wiec to jest nasz własny pełnoprawny sektor ....
Wchodząc do tago sektora w oddali widać ślady po wybuchu. Lecz nie to nas najbardziej zdiwiło.Bramy Skokowe które są w tym sektorze są nietknięte. Nasi naukowcy zdołali oreślić jak dawno ten wybuch nastąpił. Ustalono że wybuch ten nastąpił około 3.000 lat temu. To dało nam wiele do myslenia, bo oznaczało to że rasa która zbudowała Bramy Skokowe musiała zbudować je po tym wybuchu!! Może jeszcze kiedyś uda się z nimi nawiązać kontakt....
Edit: Drobne poprawki
Edit2: Co ciekawe niema tego sektora opisanego w plike 44XXX.xls w którym jest wiekszość nozw i opisów sektorów. Wie ktoś może dlaczego?
Edit3: Może ktoś przetłumaczyć nazwe sektora Silent Witness na polski bo mam pomysł na opis tylko, że niejestem pewien co do tłumaczenia.

Wchodząc do tago sektora w oddali widać ślady po wybuchu. Lecz nie to nas najbardziej zdiwiło.Bramy Skokowe które są w tym sektorze są nietknięte. Nasi naukowcy zdołali oreślić jak dawno ten wybuch nastąpił. Ustalono że wybuch ten nastąpił około 3.000 lat temu. To dało nam wiele do myslenia, bo oznaczało to że rasa która zbudowała Bramy Skokowe musiała zbudować je po tym wybuchu!! Może jeszcze kiedyś uda się z nimi nawiązać kontakt....
Edit: Drobne poprawki
Edit2: Co ciekawe niema tego sektora opisanego w plike 44XXX.xls w którym jest wiekszość nozw i opisów sektorów. Wie ktoś może dlaczego?
Edit3: Może ktoś przetłumaczyć nazwe sektora Silent Witness na polski bo mam pomysł na opis tylko, że niejestem pewien co do tłumaczenia.
-
-
Ok. Dzieki sonen =]
To wiec lecim =]
Kto by pomyslał że jeszcze niedawno ten sektor był jednym z najbardziej zaludnionych we wszechświecie. Lecz pewnego dnia to się zmieniło. Znikąd pojawiły się potężne siły, które starły w proch wszyskie statki i stacje które bły w tym sektorze. Niewiadomo dlaczego ta obca nieznana rasa napadła na ten sektor.Powstało wiele teorii a jedna z nich mówi o tym że naukowcy znależli tajemniczy artefakt starozytnej rasy i podczas badań nad nim uaktywnili go przywołując te wielkie siły. Masakre przeżyła tylko jedna osoba która w chwili inwazji była tyż przy bramie skokowej. Niestety po tym co zobaczył jusz nigdy się nieodezwał. Teraz w tym sektorze stoi tylko pare fabryk handlowców którzy postanowili zaryzykować. Często też ten sektor nawiedzany przez Piratów i Xenonów.
Edit: Drobna korekta
Edit2: Tak wogule to nie za wiele osób pali sie do jakichkolwiek prób opisania sektorów
To wiec lecim =]
Kto by pomyslał że jeszcze niedawno ten sektor był jednym z najbardziej zaludnionych we wszechświecie. Lecz pewnego dnia to się zmieniło. Znikąd pojawiły się potężne siły, które starły w proch wszyskie statki i stacje które bły w tym sektorze. Niewiadomo dlaczego ta obca nieznana rasa napadła na ten sektor.Powstało wiele teorii a jedna z nich mówi o tym że naukowcy znależli tajemniczy artefakt starozytnej rasy i podczas badań nad nim uaktywnili go przywołując te wielkie siły. Masakre przeżyła tylko jedna osoba która w chwili inwazji była tyż przy bramie skokowej. Niestety po tym co zobaczył jusz nigdy się nieodezwał. Teraz w tym sektorze stoi tylko pare fabryk handlowców którzy postanowili zaryzykować. Często też ten sektor nawiedzany przez Piratów i Xenonów.
Edit: Drobna korekta
Edit2: Tak wogule to nie za wiele osób pali sie do jakichkolwiek prób opisania sektorów

-
Hmm, opisy
...brak czasu by je wszystkie szybko zrobic.
Na początek więc opis Stalovy'go, następne później.
Przerobiłem opis dla Xenońskiego sektora 666 i już u siebie wstawiłem
Złowieszcze są słowa wyryte na jednej z bram skokowych
w sektorze 666..."liberate tuteme ex infernis" co w wiernym
przekładzie brzmi "uwolnijcie się.. z piekła". Wysoce wiarygodny
przekaz podaje, że słowa te pochodzą z wiersza napisanego na
Ziemi, a odnalezionego przypadkiem w przepastnych wnętrzach
gonerskiego archiwum. Zostały wyryte na wrotach najprawdopodobniej
przez jednego z nielicznych ocalałych, którym udało się ujść z
pogromu, przez pilotów nazwanego Piekłem. Szczegóły tamtych
wydarzeń owiane są mrokiem ponurej tajemnicy. Aby ostrzec
potomnych przed zapuszczaniem sie w ten obszar, sektor nazwano
przydając mu cyfry z pradawnej legendy, opisującej czysty chaos,
pustoszący ludzkie dusze.

Na początek więc opis Stalovy'go, następne później.
Przerobiłem opis dla Xenońskiego sektora 666 i już u siebie wstawiłem

Złowieszcze są słowa wyryte na jednej z bram skokowych
w sektorze 666..."liberate tuteme ex infernis" co w wiernym
przekładzie brzmi "uwolnijcie się.. z piekła". Wysoce wiarygodny
przekaz podaje, że słowa te pochodzą z wiersza napisanego na
Ziemi, a odnalezionego przypadkiem w przepastnych wnętrzach
gonerskiego archiwum. Zostały wyryte na wrotach najprawdopodobniej
przez jednego z nielicznych ocalałych, którym udało się ujść z
pogromu, przez pilotów nazwanego Piekłem. Szczegóły tamtych
wydarzeń owiane są mrokiem ponurej tajemnicy. Aby ostrzec
potomnych przed zapuszczaniem sie w ten obszar, sektor nazwano
przydając mu cyfry z pradawnej legendy, opisującej czysty chaos,
pustoszący ludzkie dusze.

-
-
Chopaki, ja bym miałem takie prośbe; Stranslatujcie może teksty misji i inne komunikaty, bo goście coś kcom ode mnie, a borońskiego nie qmam
Domyślam się zazwyczaj co chcą, ale wolałbym mieć pewność. oki?
Pozdrawiam

Domyślam się zazwyczaj co chcą, ale wolałbym mieć pewność. oki?
Pozdrawiam
Pomagając borońskiej księżniczce wchodzisz w konflikt z PRAWEM!
ZUZANNO!!! Natychmiast wracaj do rodziców! Przestań wreszcie za mną chodzić!
GFU jest bronią niesportową!
Kiedyś pojadę do Dufftown...
Ja nawet nie wiem co to jest ICQ, ale też mam tam nr dresofonu...
ZUZANNO!!! Natychmiast wracaj do rodziców! Przestań wreszcie za mną chodzić!
GFU jest bronią niesportową!
Kiedyś pojadę do Dufftown...
Ja nawet nie wiem co to jest ICQ, ale też mam tam nr dresofonu...