[X2] X2+1.4pl+bonuspack+MWM

Forum do dyskusji o x-grach i problemach technicznych

Moderators: Alan Phipps, Moderatorzy polskiego forum

Jones Abrahams
x2

Post by Jones Abrahams »

Marcybiskup wrote:...Bylo tam sporo wiadomosci o uchodzcach argonsko-boronskich, ktorzy unikneli masakry podczas najazdu Splitow w czasie pierwszego Konfliktu Boronskiego... i teraz ci dzielni kolonisci rosli w sile pod przywodztwem wiadomo kogo ;) gotujac sie do akcji odbicia utraconych sektorow...
Rozumiecie, ile frajdy daje taki wlasny opis :D
Nie, nie! Sau apeluję do Ciebie jako pomysłodawcy aby takie kłamstwa, wierutne nawet, nie znalazły poklasku! Opisy powinny być chyba rzetelne a nie tendencyjne! Bo potem się okaże, że jak Splici najechali na sektor to była to "niczym nie sprowokowana agresja", a jak banda ziemno-wodna (zwana smakołykami), to była to "wojna obronna", w dodatku "w słusznej sprawie", a sektor zaanektowany został "wyzwolony".
Nie dopuśćmy do takiego wypaczania historii!!! :P

Pozdrawiam
Pomagając borońskiej księżniczce wchodzisz w konflikt z PRAWEM!
ZUZANNO!!! Natychmiast wracaj do rodziców! Przestań wreszcie za mną chodzić!
GFU jest bronią niesportową!
Kiedyś pojadę do Dufftown...
Ja nawet nie wiem co to jest ICQ, ale też mam tam nr dresofonu...
DRACOOL
x3tc

Post by DRACOOL »

panowie, (i ewentualnie panie), proszze, nie kłóćcie ssssię, takie zachowanie zawsze, ale to zawwszę szkodzi interessom.
napewno dojdziemy do konssenssussu.
Pozdrawiam :D
X3, ponad 40 "baniek" na koncie i 15 x M3 ,15 universe traderów, 4xM6,1x TL 5xM7,troche zdobycznego śmiecia, ok 20 szpiegowskich m5 w różnych stoczniach, osiadłem w Rhy's Desire, zbieram na M2
[ external image ]
Sauron11
x3tc

Post by Sauron11 »

Niech Marcy zapoda ten opis. Jak to zwykle bywa każda nacja cytuje historię jej najlepiej znaną albo lepiej własną :wink: , więc jeśli będzie alternatywny opis do tego samego sektora, to każdy będzie mógł sobie wybrać, z którą wersją historii bardziej się identyfikuje :wink: Po Marcy'm Ty Jonesie możesz zrobić kontr opis do tego sektora i zobaczymy który lepszy i prawdziwszy :D

Marcy, chyba nie musisz przepisywać ze screena, a raczej przekopiować. Ten tekst powinien byc w pliku xml dla MWM, tym co ma jakieś 30 kb. :)
I used to be a moderator like you, until I took an arrow to the knee.
Core i5-3570_3,4 GHz, 8GB 1600MHz, Asus GTX660TiOC 2GB, Audigy, Iiyama B2776HDS.
Marcybiskup
x3ap

Post by Marcybiskup »

Sauron11 wrote:Marcy, chyba nie musisz przepisywać ze screena, a raczej przekopiować. Ten tekst powinien byc w pliku xml dla MWM, tym co ma jakieś 30 kb. :)
Niestety, reinstalowalem gre od tego czasu (eksperymenty z Terradine itp) i moglem skasowac screeny. Jedyna nadzieja w tym, ze zbackupowalem sobie gdzies tego screena na pamiatke. Ale nie ma problemu, chetnie go odtworze :twisted:
Jones Abrahams
x2

Post by Jones Abrahams »

Dziś po raz pierwszy spotkałem Khaaków :lol: Nawet jednego malucha przejąłem, ale się popsuł, skubany. Znaczy trochę mnie poniosło...
Wpadłem również moim Bajamonkiem na 2 Orinoko i Pirata. Oczywiście, jakby to jakiś Boron powiedział, niczym nie sprowokowani rzucili się na mnie jako te piranie :D . Bez ECM, rakiet, gonerskich wynalazków itp. niesportowego badziewia (wyłączając GFU) za chyba 10-tym razem wróciłem z tarczą... oraz jednym Orinoko. No sieją tymi rakietami jak głupi! Nic to, ważne że umiejętności powoli wracają.
Potem jeszcze były dwa Xenony L i ze 6 M, ale to już w Orinoko, jakoś tak bezpieczniej...
W każdym razie robi się coraz ciekawiej, coraz bardziej czerwono :D
Sektory już nie wydają się takie puste.

Pozdrawiam
Black-Templar
x2

Post by Black-Templar »

A ja wczoraj spotakłem statek widmo :D . Niedaleko centrali terracorp stał sobie jak gdyby nigdy nic merkury , bez pilota , bez ładunku ale za to z pełnymi osłonami. :o . Spotykałem już wcześniej wraki które mogłem naprawiać za pomocą dron ale były bez osłon. Poleciałem po dronki do Argon Prime , wracam a tu go nie ma :evil: . Wyparował czy co?
In the grim darkness of the far future, there is only war...
Stalovy
x2

Post by Stalovy »

Koleś zaparkował na uboczu, bo poczuł potrzebę, a ty mu chciałeś brykę w międzyczasie chapnąć?? Nieładnie... ;)
سمَـَّوُوُحخ ̷̴̐خ ̷̴̐خ ̷̴̐خ امارتيخ ̷̴̐خ
Jones Abrahams
x2

Post by Jones Abrahams »

Stalovy wrote:Koleś zaparkował na uboczu, bo poczuł potrzebę, a ty mu chciałeś brykę w międzyczasie chapnąć?? Nieładnie... ;)
I jeszcze po łom poleciał :wink: i tak bezwstydnie to rozpowiada...
DRACOOL
x3tc

Post by DRACOOL »

Stalovy wrote:Koleś zaparkował na uboczu, bo poczuł potrzebę, a ty mu chciałeś brykę w międzyczasie chapnąć?? Nieładnie... ;)
Ja się kiedyś naoglądałem "intra" i próbowałem ten sam manewr powtórzyć z którymś z zaparkowanych w stacji statków :D :D .
jedyne co osiągnąłem to mase "bluzgów" od pilota (w końcu zdesperowany chciałem go z "byka" wziąść), po czym gostek "przeleciał przez ścianę stacii i tyle go widziałem :lol:
X3, ponad 40 "baniek" na koncie i 15 x M3 ,15 universe traderów, 4xM6,1x TL 5xM7,troche zdobycznego śmiecia, ok 20 szpiegowskich m5 w różnych stoczniach, osiadłem w Rhy's Desire, zbieram na M2
[ external image ]
Stalovy
x2

Post by Stalovy »

DRACOOL wrote:Ja się kiedyś naoglądałem "intra" i próbowałem ten sam manewr powtórzyć z którymś z zaparkowanych w stacji statków :D :D .
O! Ciekawe: wewnątrz stacji broń jest nieaktywna, więc nie mogą cię ostrzelać. Może więc da się zbić osłony jakiemuś delikwentowi poprzez właśnie "branie go bykiem"? A jak wiadomo:
Spoiler
Show
"80% kadłuba = szansa na porzucenie statku przez pilota" :twisted: (na wszelki duch dałem w spoiler).
Hehe, dokąd on by w tej stacji poleciał, po ewakuowaniu się ze statku? Na posterunek, ze skargą? :D
سمَـَّوُوُحخ ̷̴̐خ ̷̴̐خ ̷̴̐خ امارتيخ ̷̴̐خ
fOX_a
x4

Post by fOX_a »

Każdy kto powie że boroni są pokojowo nastastawieni to sie myli =]
Ostatnio robiłem sobie interesy w Paramid Prime. Postawiłem sobie tam SPP.
Troche czasu pużniej wpadłen do sektora looknąć jak tam handel idzie i co widze? Do sektoru weszły 2 płaszczki i 2 hydry [sick!]. I co zaczeły robić? Oczywiście zaczeły pruć do wszystkiego co się rusza. Boroni sucks ! =]
Black-Templar
x2

Post by Black-Templar »

Spoiler
Show
87%
Wpadłem na lekko sadystyczny pomysł... Czy ktoś już próbował walk bokserskich w kosmosie? Pomagamy dla komputerowego pilota opuścić statek po czym stajemy na trasie jego lotu do najbliższej stacji i opuszczamy nasz. Ciekawe czy metodą zderzeń skafader o skafander da się zginąć bądź też zabić przeciwnika (bo o rozłożeniu go na deski to tu raczej ciężko mówić :lol: ) ?
In the grim darkness of the far future, there is only war...
DRACOOL
x3tc

Post by DRACOOL »

Stalovy wrote:
DRACOOL wrote:Ja się kiedyś naoglądałem "intra" i próbowałem ten sam manewr powtórzyć z którymś z zaparkowanych w stacji statków :D :D .
O! Ciekawe: wewnątrz stacji broń jest nieaktywna, więc nie mogą cię ostrzelać. Może więc da się zbić osłony jakiemuś delikwentowi poprzez właśnie "branie go bykiem"? A jak wiadomo:
Spoiler
Show
"80% kadłuba = szansa na porzucenie statku przez pilota" :twisted: (na wszelki duch dałem w spoiler).
Hehe, dokąd on by w tej stacji poleciał, po ewakuowaniu się ze statku? Na posterunek, ze skargą? :D
Eeee, to raczej nie wypali :( u mnie po pierwszym, czy drugim "miśku" gostek mnie "zbluzgał" i sie całym statkiem teleportnął przez ściane na zewnątrz stacji.Nie chciało mi się wylatywać za nim i sprawdzać co się dalej dzieje :D
[ external image ]
Jones Abrahams
x2

Post by Jones Abrahams »

Black-Templar wrote:Wpadłem na lekko sadystyczny pomysł... Czy ktoś już próbował walk bokserskich w kosmosie? Pomagamy dla komputerowego pilota opuścić statek po czym stajemy na trasie jego lotu do najbliższej stacji i opuszczamy nasz. Ciekawe czy metodą zderzeń skafader o skafander da się zginąć bądź też zabić przeciwnika (bo o rozłożeniu go na deski to tu raczej ciężko mówić :lol: ) ?
Jak dla mnie rewelacja :lol: . Musze dzis spróbować :twisted:

Pozdrawiam
Marcybiskup
x3ap

Post by Marcybiskup »

DRACOOL wrote:w zamian za zmuszanie komputera do wysyłania nam SMS o transportach wojskowych można naprawić niedopatrzenie MMW i przy pomocy prostego skryptu "DODAĆ" zapomniane stacje do stoczni.
w ten sposób ,kiedy już będzie nas na to stać to je kupimy :D
DRACOOL, mam do Ciebie wielka prosbe!
Napisz mi dokladnie i przejrzyscie, uzywajac prostych slow zamiast terminow, krok po kroku, jak dziecku, co kompa na oczy nie widzialo, jak dodac stacje handlowa lub/i dok do stoczni. Moze na razie na priva, zeby nie macic ludziom w glowach.

Chce wyprobowac u siebie. Jesli zadziala i nic sie nie popsuje, to moze faktycznie trzeba bedzie napisac do tego czytelna instrukcje i bedziemy mogli miec full wypas 1.4 + MWM.

Obawiam sie tylko, ze wtedy X3 faktycznie moze wypasc blado na tle naszego starego mixu :P Oj, beda sie musieli chlopcy z Ego postarac...
DRACOOL
x3tc

Post by DRACOOL »

DRACOOL, mam do Ciebie wielka prosbe!
Napisz mi dokladnie i przejrzyscie, uzywajac prostych slow zamiast terminow, krok po kroku, jak dziecku, co kompa na oczy nie widzialo, jak dodac stacje handlowa lub/i dok do stoczni. Moze na razie na priva, zeby nie macic ludziom w glowach.

Chce wyprobowac u siebie. Jesli zadziala i nic sie nie popsuje, to moze faktycznie trzeba bedzie napisac do tego czytelna instrukcje i bedziemy mogli miec full wypas 1.4 + MWM.

Obawiam sie tylko, ze wtedy X3 faktycznie moze wypasc blado na tle naszego starego mixu Oj, beda sie musieli chlopcy z Ego postarac...
Jasne nie ma sprawy, nie wiem jak mi to wyjdzie, bo jestem w pracy a w domu chwilowo nie grywam(z powodów "niezależnych od operatora") :D
[ external image ]
Sauron11
x3tc

Post by Sauron11 »

A ja wciąż kulam się po wszechświecie w Odkrywcy, czekając na okazję życia, czyli na sektor gdzie znajdę kilkadziesiąt porzuconych rakiet, za które kupię .. no właśnie, tego jeszcze nie wiem :wink: Najpierw musi byc kaska a potem będę rozmyślał co z nią zrobić...
W każdym razie na razie jestem wciąż biedny jak mysz kościelna, czasem zarobię kilkaset kredytek, czasem coś pozbieram, ale głównie to sobie eksploruję w poszukiwaniu okazji :D Moim wymarzonym następnym statkiem jest piracki transportowiec, do którego przejęcia będę usilnie dążył :twisted:
Trafiłem niedawno na latające szczątki statku (M3 Teladian), które na szczątki nie wygłądały i pilot nie chciał ze mną gadać. Leciał bez celu z prędkością 50. Sektor był całkowicie pusty, jedynie patrolowany przez grupę 3 lecących w szyku delta Rybołowów i jakiegoś samotnego Kondora.
I used to be a moderator like you, until I took an arrow to the knee.
Core i5-3570_3,4 GHz, 8GB 1600MHz, Asus GTX660TiOC 2GB, Audigy, Iiyama B2776HDS.
Jones Abrahams
x2

Post by Jones Abrahams »

Sauron11 wrote:A ja wciąż kulam się po wszechświecie w Odkrywcy, czekając na okazję życia, czyli na sektor gdzie znajdę kilkadziesiąt porzuconych rakiet...
Mogę spróbować Ci coś doradzić, czyli podzielić się obserwacjami.
Po pierwsze; gdy zobaczysz coś dużego nie na miejscu (np. Kolos w sektorze Paranidów, jak ja wczoraj) zostań tam, będzie dużo rakiet :twisted: .
Po drugie; kręć się w pobliżu środka sektora, to tam właśnie najczęściej psują się statki-prezenty (częściej w cywilizowanych sektorach :o ).
Po trzecie; nie pamiętam czy w Disco wchodzi, ale koniecznie kup skaner minerałów i kręć się po sektorach z kopalniami. Można dostać misję skanowania astaroidów (za jedną misję wziąłem 250 tys.).
I to chyba tyle. Jak odkryję jakieś ciekawe misje, podzielę się wiedzą. Powodzenia :)

Pozdrawiam
DRACOOL
x3tc

Post by DRACOOL »

właśnie, a taki Merkurek ze 100% kadłuba za darmo to już jest coś za czym warto polatać :D
[ external image ]
Marcybiskup
x3ap

Post by Marcybiskup »

Sauron11 wrote:A ja wciąż kulam się po wszechświecie w Odkrywcy, czekając na okazję życia, czyli na sektor gdzie znajdę kilkadziesiąt porzuconych rakiet, za które kupię .. no właśnie, tego jeszcze nie wiem :wink: Najpierw musi byc kaska a potem będę rozmyślał co z nią zrobić...
No jak to? Wujek Dobra Rada dawal przeciez cynk - Black Hole Sun. Duzo tam paczek w przestrzeni, a jak pomozesz lokalnym silom, to moze i xenonskiego M, a nawet L sobie zlapiesz. W czyms takim fajniej lapie sie pirackie statki...

EDIT:
Domyslam sie, o co chodzi. Prawdziwi bohaterowie krocza wlasna sciezka ;) Zostawmy wiec dobre rady dla lamerow. Powodzenia, Sau :thumb_up:

Return to “Polskie / Polish X-Forum”