Dok zaopatrzeniowy

Forum do dyskusji o x-grach i problemach technicznych

Moderators: Alan Phipps, Moderatorzy polskiego forum

Algeroth
x3tc

Dok zaopatrzeniowy

Post by Algeroth »

Powiedzcie mi jakie tak naprawde sa korzysci z doku zaopatrzeniowego , ja nie widze roznicy miedzy dokiem a stacja handlowa no po za tym ze mozna dostac wiadomosc o personelu wojskowym a dok jest dwa razy drozszy od stacji handlowej
DRACOOL
x3tc

Re: Dok zaopatrzeniowy

Post by DRACOOL »

arkadiusz wrote:Powiedzcie mi jakie tak naprawde sa korzysci z doku zaopatrzeniowego , ja nie widze roznicy miedzy dokiem a stacja handlowa no po za tym ze mozna dostac wiadomosc o personelu wojskowym a dok jest dwa razy drozszy od stacji handlowej
Częściowo sam sobie odpowiedziałeś, a poza tym do doku zacumujesz M6, a do stacji nie :D . To chyba tyle jeśli chodzi o różnice..(a może sam się przy okazji dowiem czegoś nowego :) )
X3, ponad 40 "baniek" na koncie i 15 x M3 ,15 universe traderów, 4xM6,1x TL 5xM7,troche zdobycznego śmiecia, ok 20 szpiegowskich m5 w różnych stoczniach, osiadłem w Rhy's Desire, zbieram na M2
[ external image ]
RAFIO
x3ap

Post by RAFIO »

Zaopatrzeniówki nigdy nie miałem, ale tak sobie pryncypuję że chyba na zaopatrzeniówce upchasz broń, a na handlówce towary.
Algeroth
x3tc

Post by Algeroth »

RAFIO wrote:Zaopatrzeniówki nigdy nie miałem, ale tak sobie pryncypuję że chyba na zaopatrzeniówce upchasz broń, a na handlówce towary.
No wlasnie RAFIO na stacji handlowej tez mozna bron miec a mniemam ze chodzi ci ze ladniej by wygladalo miec bron w doku zaopatrzeniowym :D Ale wlasnie sek w tym ze dok jest prawie dwa razy drozszy niz stacja handlowa i czy jest sens ?, ja sobie wmawiam ze kupilem dla kolekcji :lol: ,ladnie wyglada w moim sektorze w sumie szkoda ze nie mozna zmienic w nim nazwy bo tam sa prawie same moje fabryki i jest ich sporo, :P
Marcybiskup
x3ap

Post by Marcybiskup »

Rafio, tez tak myslalem, ale to nie ma znaczenia. Bron i kazdy inny towar (takze niewolnikow i dragi) mozesz dodac zarowno do stacji, jak i doku.

Jedyna zauwazalna roznica - do doku mozesz dokowac korweta, co przydaje sie do uzbrajania i tankowania w ogniwa.

Druga istotna sprawa moga byc wzgledy artystyczne i/lub honorowe. Wyobraz sobie na przyklad, jak wielkie znaczenie symboliczne (i estetyczne) ma postawienie pieknej boronskiej stacji handlowej w glownym, swiezo podbitym sektorze splickim... :P
RAFIO
x3ap

Post by RAFIO »

no to nic, ale spróbój stuningować M6 w stacji handlowej

Return to “Polskie / Polish X-Forum”