SPP ustawienia
Moderators: Alan Phipps, Moderatorzy polskiego forum
-
SPP ustawienia
Mam SPP i przypisane do niej dwa Expresy jeden ma polecenie sprzedaj towar za najlepszą cenę a drugi kup.... i ten co ma kupowac kryształy nie chce latać czemu? Zauważyłem że przy cenie kryszałów jest ustawione skoki na zero jak to zmienić i czy to od tego zależy że nie wylatuje z SPP? 

-
Liczba skoków oznacza przez ile sektorów tp może przelecieć w poszukiwaniu towarów 0 znaczy że trade odbywa się tylko w tym sektorze [chyba niejestem do końca pewien =P ]
EDIT: Zpomniał bym. Witam po przerwie spowodowanej zgubieniem cd-keya =] Kiedy ego wydało patch'a sprubowałem i teraz gierka znowu śmiga =]
EDIT: Zpomniał bym. Witam po przerwie spowodowanej zgubieniem cd-keya =] Kiedy ego wydało patch'a sprubowałem i teraz gierka znowu śmiga =]
-
może banał, ale czy przelałeś kassse na konto fabryczki??
X3, ponad 40 "baniek" na koncie i 15 x M3 ,15 universe traderów, 4xM6,1x TL 5xM7,troche zdobycznego śmiecia, ok 20 szpiegowskich m5 w różnych stoczniach, osiadłem w Rhy's Desire, zbieram na M2
[ external image ]
[ external image ]
-
werner78, jest dokładnie tak jak pisał fOX_a ilość skoków 0 oznacza, że pilot szuka towarów tylko w sektorze macierzystym. W bazie ustawiasz takie parametry jak ilość skoków i ceny min i max po jakich Twoje statki mają sprzedawać/kupować towar. W przypadku kryształów nie ma sensu ustawiać ceny zakupu poniżej średniej (wówczas kupujesz również w stacjach handlowych). Zapomniałem o czymś?
Pozdrawiam

Pozdrawiam
Pomagając borońskiej księżniczce wchodzisz w konflikt z PRAWEM!
ZUZANNO!!! Natychmiast wracaj do rodziców! Przestań wreszcie za mną chodzić!
GFU jest bronią niesportową!
Kiedyś pojadę do Dufftown...
Ja nawet nie wiem co to jest ICQ, ale też mam tam nr dresofonu...
-
-
-
-
To "zero" jest w nawiasie? Jeśli tak, to oznacza, że w odległości 9 bram skokowych nie ma dostępnych kryształów w zaprogramowanej przez ciebie cenie. Przejrzyj też forum - jest tu bardzo dużo wątków z odpowiedziami na temat stacji (szczególnie o SPP, bo to chyba pierwsza fabryka, jaką się kupuje).
سمَـَّوُوُحخ ̷̴̐خ ̷̴̐خ ̷̴̐خ امارتيخ ̷̴̐خ
-
-
Nie pamiętam, ale czy kryształy nie są przypadkiem XL, bo wtedy Expres ich nie zabierze(ostatnio nie buduje fabryk więc nie pamiętamwerner78 wrote:Źle to może ujołem liczbe skoków mam ustawioną na 9 i kredyty też są -a przy cenie zakupów kryształów mimo to jes liczba skoków na 0 i przy poleceniu kup za naj... nie lata expres po kryształy muszę ręcznie ustawiać kup i cel???? wie ktoś czemu ?

Spróbój podnieść cene zakupu kryształó i poobserwój, może cóś się "przycięło"

A... liczbę skoków, to bym raczej zmienił na mniej, tak 3-4.
Po co mają tak daleko latać, kiedy na pewno bliżej znajdą kupców na swój towar

Jak na początku miałem taką wysoką liczbe skoków, to idioci latali na maksymalne dystanse olewając po drodze bliższe lokację, i traciłem mase stateczków(zawsze się któryś wpakował w jakieś zadymy po drodze, one wprost "uwielbiają" latać przez niebezpieczne sektory

Pozdoffki
X3, ponad 40 "baniek" na koncie i 15 x M3 ,15 universe traderów, 4xM6,1x TL 5xM7,troche zdobycznego śmiecia, ok 20 szpiegowskich m5 w różnych stoczniach, osiadłem w Rhy's Desire, zbieram na M2
[ external image ]
[ external image ]
-
Właśnie koniecznie sprawdź stacje handlowe! To co pisał Stalovy to chyba prawda (a nie jest przypadkiem to liczba sektorów o jakie oddalona jest stacja, w której można kupić po zadanej cenie?), ale stacje handlowe nie są uwzględniane w tym wykazie i pomimo że może sie wydawać iż nie ma gdzie kupić kryształków, Twój espresso je przywiezie
Pozdrawiam

Pozdrawiam
Pomagając borońskiej księżniczce wchodzisz w konflikt z PRAWEM!
-
-
Bardzo pomocna przy rozmieszczaniu fabryk może być dokładna mapka.
Ambitni robią ją sobie sami a lenie tacy jak ja korzystają np. z tej Widać tam gdzie są jakie fabryki i na jaką liczbę skoków najlepiej ustawić.
Niestety nie każda stacja handlowa ma w ofercie kryształki więc trzeba je przeglądać każdą z osobna.
Ambitni robią ją sobie sami a lenie tacy jak ja korzystają np. z tej Widać tam gdzie są jakie fabryki i na jaką liczbę skoków najlepiej ustawić.
Niestety nie każda stacja handlowa ma w ofercie kryształki więc trzeba je przeglądać każdą z osobna.
In the grim darkness of the far future, there is only war...
-
-
Jeszcze jedno.Przecież
Przynajmniej gdy grałem jeszcze w oryginalną wersję, właśnie tam się rozbudowywałem. Fakt nie kończyłem scenariusza, ale tak samo gdzieś już o tym pisano na forum
A na tej mapce zagrożenie jest dość wysokie 
Spoiler
Show
Końcówka Prezydenta po ataku "Kaczek" zaczyna być patrolowana przez połączone siły Argońsko-Borońskie, i robi się cicho i spokojnie- nic wrogiego tam raczej długo nie polata

[ external image ]
[ external image ]
-
-
Ale to właśnie dlatego tam jest w/g mnie bardzo bezpiecznie i to "za friko"Stalovy wrote:A jak myślisz, dlaczego teSpoilerShowpatrole tam ciągle latają?

[ external image ]
[ external image ]
-
-