[SCRIPT] Remove Rocks from Universe *UPDATED*

The place to discuss scripting and game modifications for X³: Terran Conflict and X³: Albion Prelude.

Moderators: Moderators for English X Forum, Scripting / Modding Moderators

User avatar
Graxster
Posts: 815
Joined: Sat, 14. Oct 06, 01:01
x3tc

[SCRIPT] Remove Rocks from Universe *UPDATED*

Post by Graxster » Tue, 21. Oct 08, 19:36

This script will remove all rocks/debris from the universe, leaving only the asteroids large enough to place an ore/silicon mine on. Clears up flight lanes and reduces graphics load on your machine. Instructions included. Thanks to Bunny for the original script for X3R! Note that this is probably not something you want to do if you are into mobile mining. Enjoy!

-Grax

Image

*EDIT* The reason the readme.txt file suggests that you not be in the sector you're running this script on is that there's some kind of bug with the way X3TC executes the script. If you're in a sector that has rocks, most but not all of the small rocks will be destroyed in your current sector.

UPDATE
New file(s), now removes all rocks in the Universe instead of a single sector. For those who already downloaded it, just overwrite the old script.
Last edited by Graxster on Mon, 27. Oct 08, 10:05, edited 3 times in total.

fud
Posts: 6989
Joined: Wed, 25. Jan 06, 15:26
x3

Post by fud » Tue, 21. Oct 08, 20:52

Does this have the same option as the other one to do the whole universe in one shot as well?

User avatar
Graxster
Posts: 815
Joined: Sat, 14. Oct 06, 01:01
x3tc

Post by Graxster » Tue, 21. Oct 08, 21:03

No, you can only do 1 sector at a time.

-Grax

Edit: With the new update, you can remove all rocks from the entire universe.
Last edited by Graxster on Mon, 16. Apr 12, 02:13, edited 2 times in total.

fud
Posts: 6989
Joined: Wed, 25. Jan 06, 15:26
x3

Post by fud » Tue, 21. Oct 08, 21:15

Bummer. :)

But then, not *all* sectors need them. Not a big deal, I'm just lazy. ;)

tommo8893
Posts: 30
Joined: Tue, 14. Dec 04, 10:22
x3tc

Post by tommo8893 » Wed, 22. Oct 08, 12:49

Just what i was looking for, for that mess i'v made :D thanks very much.

fud
Posts: 6989
Joined: Wed, 25. Jan 06, 15:26
x3

Post by fud » Wed, 22. Oct 08, 22:38

Hah!

Bunny's old one *does* work (with a bit of editing) to remove them from the entire universe.


I was going to make a hotkey to go with Grax's, so you could just hit it and get rid of them sector to sector (without having to go through the menus/selecting), but the universe-wide cleaning of the old script did it.

Seraji
Posts: 8
Joined: Sat, 5. May 07, 10:25

Post by Seraji » Thu, 23. Oct 08, 03:50

Fud would you be so good as to post that modified script for people to use? Or do you need permission to post it edited from original author?

fud
Posts: 6989
Joined: Wed, 25. Jan 06, 15:26
x3

Post by fud » Thu, 23. Oct 08, 04:10

Well, first:

I need to make sure it's ok with Bunny.

Second, I need to make sure what I did actually works and wasn't a fluke (start a new game, etc).


I'll check the second and send a PM to the first.

Seraji
Posts: 8
Joined: Sat, 5. May 07, 10:25

Post by Seraji » Thu, 23. Oct 08, 05:53

Sounds good to me, thanks very much :)

Coruskane
Posts: 796
Joined: Fri, 13. Jun 08, 13:14
x3tc

Post by Coruskane » Thu, 23. Oct 08, 19:45

thanks :)

does what it says on the tin, now I just need something to sort out the very laggy stations and I am sorted :)

User avatar
Graxster
Posts: 815
Joined: Sat, 14. Oct 06, 01:01
x3tc

Post by Graxster » Fri, 24. Oct 08, 19:05

Rewrote the script and made a .lib file, now removes all rocks in the universe. Enjoy!

-Grax

lv9pv
Posts: 57
Joined: Thu, 3. Jan 08, 06:51
xr

Post by lv9pv » Fri, 24. Oct 08, 23:40

I'm no scriptwriter. Can this script be hot keyed and have the galaxy map pop up for the input the script need ?

fud
Posts: 6989
Joined: Wed, 25. Jan 06, 15:26
x3

Post by fud » Sat, 25. Oct 08, 00:14

He could make another version that ran as a plugin as well, one that will automatically run when you launch the game/load a save.

If he was willing to do so that is. ;)

lv9pv
Posts: 57
Joined: Thu, 3. Jan 08, 06:51
xr

Post by lv9pv » Sat, 25. Oct 08, 01:50

hehe I'm sure he could. I'm just not comfortable using the script tool to run scripts from. Usually ends with me messing up everything :/

User avatar
Lordaeron
Posts: 496
Joined: Tue, 17. Jul 07, 16:51
x4

Post by Lordaeron » Sat, 25. Oct 08, 02:19

does this script work with the german version?

Post Reply

Return to “X³: Terran Conflict / Albion Prelude - Scripts and Modding”