[X3] Polecenia handlowe - pytania poczatkujacego

Forum do dyskusji o x-grach i problemach technicznych

Moderators: Alan Phipps, Moderatorzy polskiego forum

egahen

[X3] Polecenia handlowe - pytania poczatkujacego

Post by egahen »

Witam serdecznie

Byc moze pytanie, ktore zaraz zadam juz sie pojawilo, ale na serio szukalem i na serio nic nie znalazlem. Staralem sie tez cos odkopac w intstrukcji i tez lipa.

Chodzi mi o polecenia handlowe MK1 i MK2. Otoz po ich zakupie, gdy wchodze do konsoli polecen statku i wybieram handlowe, wszystkie opcje sa zaszarzone w zwiazku z czym nie moge wybrac zadnej opcji. Wyjasni ktos co robie zle?

Pozdrawiam
Egahen
egahen

Post by egahen »

Jeszcze raz ja, przepraszam:) Jak rozumiem do tego zeby statek sam latal i handlowal, bede potrzebowal PH Mk3? Mk 1 i 2 do niczego sie nie nadaja?

Pzdr
Egahen

Ps. Tak BTW, jest moze jakis poradnik ogolny (nie faq jak przejsc gre) do X3? Niby wszystko jest jasne, instrukcja i forum ale jak tak sie wnika w ta giere i instaluje kolejne patche i bonusy to gra sie poszerza i robi coraz "glebsza", przez co taki poradnik bylby bardzo na miejscu. Ah, i jak najbradziej moze byc po angielsku.
Adrian_Wir
x3tc

Post by Adrian_Wir »

Aby statek sam handlował potrzebuje poleceń MK3, ale wymagane są także MK1 i MK2. Bez tego ani rusz.

A jeżeli chodzi o poradnik, jest taki na forum... tylko trochę porozrzucany:)
Polecam na początek przejżeć wszystkie wątki typu "pytania nooba", "kilka pytań", "pytania początkującego", itd., a także te, których tematy Cię zainteresują. Wiem, trochę to czasu zanmie, ale opłaca się ;)

P.S. Sorki za błędy (jeżeli jakieś są), ale musiałem z Opery skorzystać :(
Arbid

Post by Arbid »

Polecenia handlowe MK1 i MK2 będą aktywne, jeżeli przypiszesz statek do bazy (własna stacja). Będzie można wtedy wydać polecenie zakupu surowca do tej stacji lub sprzedaży produktów tej stacji.
Dzięki posiadaniu poleceń handlowych MK1 i MK2 + zdalny system kupiecki , możesz wysyłać statek do obcych stacji i wykonywać "handel ze stacją".
Jeśli chodzi o polecenia handlowe MK3, to na początku gry nie będzie łatwo je znaleźć.
egahen

Post by egahen »

Polecenia handlowe MK1 i MK2 będą aktywne, jeżeli przypiszesz statek do bazy (własna stacja).
Oki doki, to jeszcze sie spytam jak przypisywac statek do bazy? I drugi problem, czy mozna wysiasc ze statku bedac zadokowanym do stacji (w celu np. sprzedania)?

Pzdr
Egahen
Adrian_Wir
x3tc

Post by Adrian_Wir »

W rozkazach statku masz kolejno: polecenia (nawigacyjne, bojowe, itd.), niżej dodatkowe polecenia, a pod nimi konfiguracje. W konfiguracji masz opcję: "baza". Jednak statek możesz przypisać tylko do swojej stacji.

Co do wysiadania ze statku, mając zadokowane w jednej stacji 2 statki możesz się między mini przesiadać (Osobiste -> zmień statek). Ale wysiąść ze statku, będąc zadokowanym nie możesz.

Return to “Polskie / Polish X-Forum”