Witam,
Ponieważ zawsze lubię poustawiać sobie w każdym programie wszystkie opcje po swojemu chciałem to samo zrobić z moim X3, jednak natrafiłem na kilka opcji których działania nie znam, a w instrukcji nie są niestety opisane. Jeżeli ktoś ma doświadczenie co te parametry zmieniają to był bym wdzięczny za pomoc:
1) Grafika -> Szybka kontrola menu?
2) Rozgrywka -> Zaawansowane ustawiania gry -> Pokazuj tunel podprzestrzenny?
3) Rozgrywka -> Zaawansowane ustawiania gry -> Ukryj pasek boczny (po zmianie pasek boczny wcale się nie ukrywa)?
Pozdrawiam.
[X3 TC] Pytanie odnośnie ustawień
Moderators: Alan Phipps, Moderatorzy polskiego forum
-
Skoro lubisz zmieniać ustawienia, to czemu nie pozmieniasz i sam sprawdzisz?
2. Podczas przelotu przez bramę lub wykonywania skoku przy uzyciu Napędu Skokowego włącza się najpierw animacja pokazująca lot Twojego statku przez tunel podprzestrzenny. Fajny bajer, komuś tego brakowało w X3 więc ma. Ale na dłuższa metę nudne i wydłuża niepotrzebnie skok.
3. Mnie ukrywa. Działa tylko na ręcznym sterowaniu (SPACJA).
2. Podczas przelotu przez bramę lub wykonywania skoku przy uzyciu Napędu Skokowego włącza się najpierw animacja pokazująca lot Twojego statku przez tunel podprzestrzenny. Fajny bajer, komuś tego brakowało w X3 więc ma. Ale na dłuższa metę nudne i wydłuża niepotrzebnie skok.
3. Mnie ukrywa. Działa tylko na ręcznym sterowaniu (SPACJA).
X3:AP 3.1+XRM 1.30d+MSP 1.7+LoCo 2.01+IR 2.0
Zapraszamy wszystkich chętnych na forum XUDB, gdzie znajdziesz FAQ, opisy skryptów, modów i fabuł, oraz Mamut HQ.
[ external image ]
Zapraszamy wszystkich chętnych na forum XUDB, gdzie znajdziesz FAQ, opisy skryptów, modów i fabuł, oraz Mamut HQ.
[ external image ]
-
-
Ziemianie nie mają bram skokowych tylko akceleratory transorbitalne, dlatego nie było widać tunelu podprzestrzennego.
X3:AP 3.1+XRM 1.30d+MSP 1.7+LoCo 2.01+IR 2.0
[ external image ]
[ external image ]