[X?] Mocniejszy myśliwiec

Forum do dyskusji o x-grach i problemach technicznych

Moderators: Alan Phipps, Moderatorzy polskiego forum

wiesiek

[X?] Mocniejszy myśliwiec

Post by wiesiek »

Jak kupić mocniejsza furę od MACO, bo taki statek maksymalnie mogę narazie mieć?
wiesiek
LeWaR
x4

Post by LeWaR »

A kupowałeś już cokolwiek? To podstawa w grze.
Statki kupujesz w stoczniach, ale to można w instrukcji wyczytać... jeśli się ją ma...
Skrypty i spolszczenia do skryptów dla X3 Reunion, TC, Albion Prelude >> http://www.mamuthq.net.pl
C2Q 6600@2,4GHz | 8GB@1066MHz Ram | GForce GTX 460 1GB | Win7 64bit
XTC+XRM | Albion Prelude
SoBeK
x3tc

Post by SoBeK »

@LeWaR poprzednie pytanie tego goscia polaczone z tym udowadnia, ze instrukcji (czyt. oryginalu) nie ma lub nie potrafi czytac. Druga opcja jest raczej watpliwa, bo potrafi pisac (posty).
wiesiek

Post by wiesiek »

oczywiście że kupowałem, w powietrzu już lata 8 Delfinów superfrachtowców, kiedy w takim razie można bedzie coś kupić większego, a w myśliwcach , coś mocniejszego
wiesiek
SoBeK
x3tc

Post by SoBeK »

To ciekawe, ze 8 delfinow oznacza, ze kupiles oryginal. Przynajmniej z twojego posta tak wynika. Trzecie pytanie udowodnilo moje stwierdzenie. Wypad z forum jak nie masz oryginalu.
Sauron11
x3tc

Post by Sauron11 »

Hejże koledzy, nie zauważyłem, żeby wiesiek gdziekolwiek przyznał się do używania nielegalnej wersji gry. Dopóki tego nie zrobi zakładamy, że ma oryginała.
Dla nowych użytkowników stosujemy większa dozę wyrozumiałości. Jeśli podejrzewacie, że ktoś używa nielegalnej wersji gry - zgłoście swoje podejrzenia moderatorom, którzy zajmą się sprawą.

Poza wszystkim forum służy do dyskusji, nie ma nic złego w tym, że ktoś zapyta o to co juz tu nieraz padło. Wystarczy kolegę odesłać do stosownego wątku, pouczyć i po sprawie. Dzięki pytaniom są odpowiedzi i forum żyje :) .
I used to be a moderator like you, until I took an arrow to the knee.
Core i5-3570_3,4 GHz, 8GB 1600MHz, Asus GTX660TiOC 2GB, Audigy, Iiyama B2776HDS.
SoBeK
x3tc

Post by SoBeK »

Owszem, forum zyje, ale dlaczego ktos zadaje pytania na ktore sa odpowiedzi w instrukcji gry? W tym momencie zakladanie, ze ma oryginal mija sie z rzeczywistocia.

@wiesiek odpowiedz na twoje pierwsze pytanie znajduje sie na 75 stronie instrukcji, a dokladniej pytanie nr 3 w temacie Zarzadzanie statkiem.
Last edited by SoBeK on Mon, 5. Feb 07, 22:18, edited 1 time in total.
Mani_
x2

Post by Mani_ »

Tia, ja np swoja instrukcje pozyczylem bratu :|.

A co do pytania kolegi, to ubijaj piratow, handluj z dana rasa, a ranga autmatycznie i w miare szybko sie podniesie (przynajmniej do poziomu, umozliwiajacego zakup M3).

Poza tym, polecam czytac forum :).
http://forum.xudb.pl/index.php - ciekawskich zapraszam
mcjanu
x2

Post by mcjanu »

Wiesiek posłuchaj Mani_Hc. Poluj na piratów w sektorach rasy u której chcesz podreperować reputację. Przy okazji może Ci się uda przejąc kilka statków. A to darmowa kasa :)

@SoBeK Przeczytaj jeszcze raz post Surona
LeWaR
x4

Post by LeWaR »

Poszukaj informacji o darmowych statkach transportowych. Możesz je sprzedać bądź zaprząc do roboty.

A teraz OT:
mcjanu wrote:@SoBeK Przeczytaj jeszcze raz post Saurona
Tu się z Tobą zgodzę, że jednak lepiej będzie pisać o tym na PM do moderatora niż walić wprost na forum.
Po pierwsze - nie zaśmieci się forum
Po drugie - poprawi się kultura wypowiedzi, jeśli pozbędziemy się emocji w odpowiedziach. Jak ktoś już napisał: jeśli chcemy to pomagamy, jeśli nie chcemy to nie pomagamy i piszemy PM do moderatora :)

Pozdrawiam i życzę max przyjemności z gry w X3.
Skrypty i spolszczenia do skryptów dla X3 Reunion, TC, Albion Prelude >> http://www.mamuthq.net.pl
XTC+XRM | Albion Prelude
SoBeK
x3tc

Post by SoBeK »

Niech ci bedzie, LeWaR.
stareprawo
x2

Post by stareprawo »

Trudno mi uwierzyć by sam zainteresowany przed szanownym forum zgłosił samokrytykę, że gra piratem. Na to potrzebne są dwie cechy różniące się znacznie wydźwiękiem społecznym. Cywilna odwaga i bezczelność.
Pozdrawiam
XTC core 2 duo E 7600 GeForce 280
rolnik_pl
x3tc

Post by rolnik_pl »

Pewnie zostanę zmieszany z pewną konsystencją :) ale zadać to pytanie muszę w tym temacie. Mam rangę "Finansista" . " Uzdolniony" oraz u Argonów "Zaufany Sojusznik" , a nie mogę zakupić M3 Nova. Moje pytanie jest następujące. Jaką rangę muszę osiągnąć aby była możliwość zakupienia tego myśliwca .

A co do pytania o legalności to wyprzedzam pytanie i odpowiadam że posiadam oryginały tak X2 jak i X3 tylko Klucz X2 nie chce zostać przyjęty. Mam wersje z " Złota Kolekcja" . Za odpowiedź z góry dziękuje.
SoBeK
x3tc

Post by SoBeK »

Jesli nazwe statku masz na czerwono tzn, ze nie masz jeszcze takiej rangi aby go kupic. Jesli chcesz sprawdzic jaka range musisz osiagnac, to w stoczni zaznacz go, a na dole pod spisem statkow pokaze ci sie ranga jaka musisz osiagnac aby go kupic.
DRACOOL
x3tc

Post by DRACOOL »

posiadane i wymagana do zakupu (czy to broni, czy statku) ranga jest wyświetlana pod "tabelką" z towarami/statkami...po lewej chyba twoja, po prawej wymagana (albo na odwrót 8) )
X3, ponad 40 "baniek" na koncie i 15 x M3 ,15 universe traderów, 4xM6,1x TL 5xM7,troche zdobycznego śmiecia, ok 20 szpiegowskich m5 w różnych stoczniach, osiadłem w Rhy's Desire, zbieram na M2
[ external image ]
rolnik_pl
x3tc

Post by rolnik_pl »

Dziękuje za podpowiedź :roll: Faktycznie tego nie wiedziałem . :oops:
wiesiek

Post by wiesiek »

to smieszne , ze ktoś zarzuca mi ze mam nielegala, to , że mam lenia co do czytania tej wcale nie małej lektury to op tym nie świadczy, ale z takim gronem nietoleracyjnych gości to się jeszcze nie spotkałęm, tyle mam do powiedzenia
wiesiek
LeWaR
x4

Post by LeWaR »

Naiwne pytania rodzą tu takie podejrzenia jak sam widzisz...
A niechęć do czytania budzi śmiech.

Informacje podstawowe zawarte są w instrukcji, a także tam znajdziesz sporo innych informacji, które dorzucił Sauron podczas tłumaczenia. Naprawdę powinieneś przeczytać instrukcję, a dodatkowo możesz przelecieć chociaż po tematach starsze posty. W końcu to nic nie kosztuje...
Pozdrawiam.
XTC+XRM | Albion Prelude
SoBeK
x3tc

Post by SoBeK »

Jesli masz oryginal to przepraszam cie za moje teksty. Jestem na tym forum od 3 lat i kilka razy zdazylo sie, ze gosciu zaczal pytac o podstawowe rzeczy w grze (podonie jak ty :D )a pozniej okazalo sie, ze ma pirata.
Mani_
x2

Post by Mani_ »

Eh, ale jak Sauron napisal, poki nie ma dowodow, poki sam sie nie przyzna, to ZAKLADAMY, ze ma oryginalna kopie gry. I tak ze wszystkimi nowymi uzytkownikami.
To tak jak w prawie, jest zasada domniemania niewinnosci, nie tak jak niektorzy chca (ojciec korektor), by ktos udowodnil, ze jest niewinny, jesli mu sie postawi zarzuty :x.
http://forum.xudb.pl/index.php - ciekawskich zapraszam

Return to “Polskie / Polish X-Forum”