Ja uzywam Netscape Navigatora 8.01

Jest wszystkim tym czego brakowalo mi w IE (oprocz Download managera choc dolaczone sciaganie plikow nie jest zle - opcja wznawiania). No i magiczna funkcja zazwyczaj otwiera strony enginem FireFoxa, ale jakby cos bylo nie tak (ew. strona jest pewna) mozna przelaczyc sie na engine IE.
Ma tylko kilka wad:
1. Nie wspolpracuje z Symantec Norton Systemworks - czyszczenie zbednych cookies i historii
2. Wlasne czyszczenie cookies i historii da sie ustawic na trzymanie az do wygasniecia waznosci, co czasem powoduje koniecznosc wpisywania loginu i hasla znowu

3. Na sile chce zmieniac domyslna przegladarke dla wszystkich uzytkownikow
4. Problemy z wpisywaniem polskich liter - na niektorych stronach, jak np. Tu, zamiast polskich wlacza sie zintegrowane szukanie (kombinowanie z sposobem kodowania pomoglo kiedys, ale cos sie znow pokrecilo)
5. Jest po Angielsku (ale osobiscie malo mi to przeszkadza - ten jezyk obcy akurat znam w wystarczajacym stopniu)
Jak ktos uwaza ze jak na idealna przegladarke duzo napisalem - byc moze, ale robilem to szczerze, bez gloryfikacji.
PS: Ma ktos pomysl co zaradzic na problem polskich liter??? Bo niestety jak czytam o kodowaniu stron to w pewnym momencie zamienia sie to w straszliwy belkot. Gdyby ktos znal latwe rozwiazanie to bym prosil