Demo vs. plná hra

Moderator: DJ Die

Peckoslav
x3ap

Demo vs. plná hra

Post by Peckoslav »

Ahoj všem na tomto fóru,

uvažuji vážně o zakoupení X2: the Threat, nicméně bych potřeboval poradit s následující záležitostí.

Stáhl jsem si ze stránek egosoftu hratelné demo a zjistil jsem že to není žádný "frčák" - mám AMD A64 3000+, 512 MB RAM, 128 MB FX5200 (nechtěl jsem do grafiky moc investovat :wink: ) a překvapilo mě, že v rozlišení 1024x768x16 při většině zapnutých grafických volbách (particles, antialiasing...) hra jede poměrně trhaně. Pokud jsem všechny tyto volby zrušil, tak to jelo poměrně slušně, ale stejně mám pocit že v určitých momentech dochází "k menším skokům".

To co by mě zajímalo je za
a) jestli někdo měl možnost porovnat demo vs. plná hra, můj PC zdaleka překračuje min.nároky na fungování hry a přesto demo neběželo nic moc...
b) jestli máte někdo zkušenosti/možnost tuto hru koupit (u nás v CZE jsem ji viděl cca za 1300,- Kč, tady na stránkách ji do ČR neposílají. :x Nevíte např. za kolik se prodává v U.K.? Už jsem tam zaúkoloval kámoše :wink:

Díky za vaše rady a poznatky
GiordannoG
x4

Post by GiordannoG »

Já mám P4 2.8 GHz, GeForce Ti 4200, 512 DDR RAM a na 1024x768, 32 bit, ovšem bez AA a shadows to jede plynule, tj. průměrně 35 fps...Už se ovšem chystám na GeForce 6800 Ultra a tam to bude i s AA, protože později ve hře by už moje grafika nemusela stačit... :twisted:
Mám dojem že demo mi jelo hůř... :?
Abras
x3

Post by Abras »

myslim ze me taky jela lip plna hra, jak demo, a ze ti nejedou nektere efekty, toho bych se nebal, behem hry budes mit jina starosti jako AA :wink:
v UK se ceny hry lisi obchod od obchodu, nejlevnejc se da sehnat pres internet, mne vysla v lete na nejakych 15 liber, kupoval sem ji z netu, ale ted jak sem se dival uz na tom servru ji nemaji, takze tam figuruje jenom maloobchodni cena-35 liber. Takze kdo hleda najde ji za slusnou cenu....
robacz][
x3tc

Post by robacz][ »

play.com prodává X2 hodně levně...

jinak já demo nikdy neměl, ale na AMD 2600 + FX5600 to jede jakžtakž, se vším kromě AA zapnutým. Když vypnu stíny, tak to jede úplně v pohodě.
I am invisible.
DJ Die
Moderator (České)
Moderator (České)
x4

Post by DJ Die »

heh ja musim mit vypnute vsechno i stiny jinak z toho mam tahovou strategii :(
Peckoslav
x3ap

Post by Peckoslav »

robacz][ wrote:play.com prodává X2 hodně levně...
jj všiml jsem si, jen myslím nedodává do CZE a nebo jsem si toho nevšiml :wink:
robacz][
x3tc

Post by robacz][ »

Jo už několikrá jsem se jim snažil vysvětlit, že ČR je v EU tak jim v tom nic nebrání, ale moc jsem nepochodil...
Dear Robert,

Thank you for your email.

Unfortunately due to Customs regulations and postal restrictions we are unable to accept orders from countries not specified on our website. A full list of the countries we do ship to can be found by following the link below:

http://www.play.com/play247.asp?page=delivery

Please accept our apologies for any inconvenience this may cause to you.

Kind regards

Play
Hlavně že "Customs regulations" :) ... někdy mám pocit že tyhle velký firmy emaily vůbec nečtou, jen copypastujou připravený odpovědi, jinka by mi nemohli napsat takovou kravinu...
I am invisible.
GiordannoG
x4

Post by GiordannoG »

Jj, jsme sice členy EU, jsme "srdcem" Evropy, ale ostatní "orgány" evropského "těla" to odmítají akceptovat... :lol:
Peckoslav
x3ap

Post by Peckoslav »

Tak nakonec jsem ukecal toho kámoše co je v UK, že mi to objedná na sebe, a pak pošle buď poštou (někde tady jsem četl, že poštovný do CZE je 2 libry, což jde), nebo mi to předá osobně, až přijede (cca 2-3 týdny).

Ale je fakt, že tyhle firmy píšou, že zasílaj do zemí EU a zřejmě si nevšimli toho, že naše malá zemička už do EU patří :x

edit: ještě mě napadlo, co vůbec získám tou plnou hrou navíc, oproti tomu, že bych si to nechal někde pirátsky vypálit? :wink: Zatím jsem zjistil, že si budu moct stáhnout manuál a patche, zapomněl jsem na něco?
robacz][
x3tc

Post by robacz][ »

Jo ještě dostaneš tuhle ikonku na fóru [ external image ] :D

btw patche jsou zdarma, pro registrovany jsou novy skripty.
I am invisible.
Peckoslav
x3ap

Post by Peckoslav »

robacz][ wrote:Jo ještě dostaneš tuhle ikonku na fóru [ external image ] :D

btw patche jsou zdarma, pro registrovany jsou novy skripty.
Hezká ikonka :lol:

k čemu jsou ty scripty? Ze série X jsem hrál jen X-BTF, kterážto mě velmi chytla, jen škoda, že to bylo dost krátké, ale o scriptech nevím, o co gou.. :?:
robacz][
x3tc

Post by robacz][ »

Nový příkazy pro tvý lodi, jako nezávislý obchodník obchodující po celé galaxii, inteligentní piloti zásobovacích lodí, rozvážka po tvých stanicích, posádka pro turrety u velkých lodí, patrolovací příkazy atd.
I am invisible.
Peckoslav
x3ap

Post by Peckoslav »

robacz][ wrote:Nový příkazy pro tvý lodi, jako nezávislý obchodník obchodující po celé galaxii, inteligentní piloti zásobovacích lodí, rozvážka po tvých stanicích, posádka pro turrety u velkých lodí, patrolovací příkazy atd.
Super, to zní hodně dobře, no už abych to měl u sebe 8)
jen doufám, že to nebude nějaká složitá instalace, že nad tím nestrávím 2 hodiny zkoumáním jak to zprovoznit :wink:
robacz][
x3tc

Post by robacz][ »

Pokud tam budeš mít oba CD klíče, je to v poho. A nezapomeň to hned opatchovat na 1.4.
I am invisible.
Peckoslav
x3ap

Post by Peckoslav »

robacz][ wrote:Pokud tam budeš mít oba CD klíče, je to v poho. A nezapomeň to hned opatchovat na 1.4.
Kámoš mi to objednal na sebe z play.com, tak doufám, že tam za těch 15 liber bude vše, co má bejt... :wink:
GiordannoG
x4

Post by GiordannoG »

Chlapi, je pravda, že evropská verze X2 obsahuje šílenost jménem StarForce??? Mám US a ta ji neobsahuje... :?
robacz][
x3tc

Post by robacz][ »

Jo v UK verzi ten huns opravdu je a bude i v UK verzi X3. :(
I am invisible.
Peckoslav
x3ap

Post by Peckoslav »

robacz][ wrote:Jo v UK verzi ten huns opravdu je a bude i v UK verzi X3. :(
Wo co Gou? Co to dělá? Budu mít taky UK verzi, tak abych věděl na co se mám připravit.. :?
robacz][
x3tc

Post by robacz][ »

StarForce je protipirátská ochrana kterou Deep Silver používá, jedná se o extrémně agresivní ochranu, která bez dovolení instaluje "core" ovladače hardware, znemožňuje chod jiných programů (jako třeba BlindWrite nebo Daemon Tools) a nelze ji odinstalovat spole se hrou.... Dokonce jsou hnutí za bojkot vydavatelů využívajích této "ochrany".
Nechci tě ale od koupě odrazovat, já bych sice asi radší šel do US verze, ale i přes to jak agresivní SF je, tak ti snad žádný problém nezpůsobí. Na druhou stranu spousta lidí tvrdí že jim to způsobilo problémy se software (vypalování, emulace CD/DVD machanik, hlavně starší verze) a koliduje to s některými ovladači hardware.
Pokud umíš anglicky, tady je o tom hodně informací, přečti si i navazující odkazy. O StarForce a jeho problémech psali i na SlashDotu, nicméně autoři SF problémy popírají.
http://www.digitaljesters.com/forums/sh ... php?t=4468
I am invisible.
Peckoslav
x3ap

Post by Peckoslav »

robacz][ wrote:
StarForce je protipirátská ochrana kterou Deep Silver používá, jedná se o extrémně agresivní ochranu, která bez dovolení instaluje "core" ovladače hardware, znemožňuje chod jiných programů (jako třeba BlindWrite nebo Daemon Tools) a nelze ji odinstalovat spole se hrou.... Dokonce jsou hnutí za bojkot vydavatelů využívajích této "ochrany".
Nechci tě ale od koupě odrazovat, já bych sice asi radší šel do US verze, ale i přes to jak agresivní SF je, tak ti snad žádný problém nezpůsobí. Na druhou stranu spousta lidí tvrdí že jim to způsobilo problémy se software (vypalování, emulace CD/DVD machanik, hlavně starší verze) a koliduje to s některými ovladači hardware.
Pokud umíš anglicky, tady je o tom hodně informací, přečti si i navazující odkazy. O StarForce a jeho problémech psali i na SlashDotu, nicméně autoři SF problémy popírají.

http://www.digitaljesters.com/forums/sh ... php?t=4468
Ok, dík za zajímavý link, budu doufat, že mi to neschodí komp :wink:
pokud jde o tu US verzi, tak ve Státech nikoho známého nemám, ale v UK jo, takže proto jdu do té UK verze. Kámoš se vrací kolem 17ého, tak už aby tu byl. :wink:

btw. jsem zvědav jak dlouho bude egosoftu trvat vydání X3, jestli jsem to pochopil správně, tak to bude Online, což by mohlo být (pokud udělají dobře vesmír a fungování ekonomiky) hoooodně dobré :twisted:

Return to “Česky / Czech X-Forum”