Mam problem ze statkiem TP w misjach wycieczkowych

Forum do dyskusji o x-grach i problemach technicznych

Moderators: Alan Phipps, Moderatorzy polskiego forum

Andrzej Girsa
x2

Mam problem ze statkiem TP w misjach wycieczkowych

Post by Andrzej Girsa »

Na początek: WITAM!
Mam małe pytanko: czy komuś z Was przydarzyło się, że miał problem z "przepełnieniem" statku pasażerskiego, chociaż ten był pusty? :evil:
Zaczynam się wściekać, kiedy jedną wycieczkę dowiozę do domciu, a kolejnej wziąć nie mogę bo dostaję wiadomość, że statek jest pełen :? i nowi turyści siedzieliby jak śledzie w beczce! :( Jak narazie jedynym sposobem jest przesiadanie się na inny statek (np.: TS) a później powrót do TP. :?

Z góry dziękuję za odpowiedż!

PS: Wiadomość brzmi: "Nie wyobrażam sobie jak możesz ppoprowadzić wycieczkę gdy twój statek jes już prawie pełny. Sugeruję, abyś wrócił, gdy będziesz miał wystarczająco wolnego miejsca.
Last edited by Andrzej Girsa on Wed, 14. Jul 04, 00:09, edited 1 time in total.
Blaster X
x2

Post by Blaster X »

Jestes pewien ze poprzedni pasazerowie wysiedli? :lol:
Nie jestem pewny ale chyba zapelnienie ladowni nie ma wplywu na ilosc zabieranych pasazerów? :roll: (nie mam zbyt wielkiego doswiadczenia w statkach klasy TP :oops: )
Jesli sie myle niech ktos mnie poprawi. :P
Marcybiskup
x3ap

Post by Marcybiskup »

Witaj Andrzej!
Przede wszystkim - jakim TP latasz? Bo odpowiedz na Twoj problem moze byc bardzo prosta - ilosc pasazerow w poszczegolnych misjach jest rozna, raz jest ich wiecej, raz mniej. I nie kazdy TP (maja rozna ladownosc) jest w stanie zabrac wszystkich chetnych. Wbrew pozorom "rolexy" zajmuja sporo miejsca w ladowni :D sprawdz sam!
Gdy latalem Iguana, nie moglem zaakceptowac zadnej misji pasazerskiej. Gdy latalem Ekspresem, udalo mi sie to raz, ale musialem sprzedac duze tarcze (sic!)
Zareczam Ci jednak, ze gdy przesiadzesz sie na Mante, wezmiesz kazda misje :D A pasazerowie bede jak zwykle zachwyceni ;)

Nie wiedzialem natomiast, ze przesiadka do TS, a pozniej z powrotem do TP cos daje. Mozesz cos na ten temat napisac? ;)
Deady
x2

taaa

Post by Deady »

a to bedzie ciekawe. bo mnie sie ten dowcip nie udal nigdy. Za kazdym razem dostawalem ochrzan - ze ich opuszczam.
Ciekawe jestem zatem odpowiedzi :)
Pozdrawiam
Uprasza sie wszystkich - o przejscie pod ten adres: http://www.xudb.pl/ jesli chca uczestniczyc w forumowch dywagacjach.
Micu
x2

Post by Micu »

Miałem podobnie. Iguana (uzbrojona, z osłonami, reszta ładowni pusta) u mnie zawsze do takich misji była za mała. Naprawdę szkoda. Z Hermesem podobnie - nie udało się do tej pory upchnąć pasażerów. W Mancie się zmieszczą, ale wiadomo, nie ta szybkość...
Ciekawi mnie też, czy jeśli pasażerowie wsiądą do Manty, a Manta znajdzie się na pokładzie TL (szybszego od TP) to wycieczka będzie "zaliczona" ?
"Ludzie dzielą się na 10 rodzajów - na tych, którzy znają system binarny i tych, którzy go nie znają."
Tomcio
x2

Wyjasnienie

Post by Tomcio »

Sprawa jest niezbyt skąplikowana.
Turyści zajmują 2 jednostki ładunku za osobe. Czasami wsiada ich np. 350 wiec potrzebujesz 700 wolnego miejsca a do tego Ekspres juz niewystarczy , no chyba ze goły ale bez napędu skokowego i ogniw elektrycznych niema co latać.
A props wycieczek, jak już jakąś weżniesz to przeleć się z nią po sektorach pirackich , xeon-skich i khak-ów , dostaniesz bonusy ( niemusisz w nich długo przebywać wystarczy skok i ... znowu skok )
:)
Poland
Micu
x2

Post by Micu »

Hmm, a ja czytałem, że za "skakanie" po sektorach dostaje się mniejszą wypłatę niż za loty bez "jumpdrive"...
Czyżby wizyta w mniej bezpiecznych sektorach "zmiękczała" pasażerów na tyle, żeby płacili ekstra za jak najszybszy powrót w pewniejsze rejony? :wink:
"Ludzie dzielą się na 10 rodzajów - na tych, którzy znają system binarny i tych, którzy go nie znają."
Black-Templar
x2

Post by Black-Templar »

podobno za użycie jumpa dostaje się jedynie 10% obiecanej kaski niezależnie od przebytych sektorów
Andrzej Girsa
x2

Post by Andrzej Girsa »

Też zaczynam podejrzewać, że mam za mały statek- ot typowy Express, ale te małe kłopoty zaczeły się od pewnej misji, w której miałem szybko dostarczyć - w 42 mizury- paru bodajże techników na inną stację kilka sektorów dalej. Szczerze mówiąc nie zawracałbym sobie tym głowy, gdyby nie przypadek: musiałem wziąć Merkurego by przetransportować większy ładunek, a po wykonaniu tej misji wróciłem do Expressa. Nie wiem, może misja uległa zmianie chociaż nadawca był ten sam, zapłata ta sama i cała reszta też :x . Tak czy siak misja doszła do skutku i jak do tej pory tylko jedna misja tego typu opiera się mi. Wszystkie inne załatwiłem w ten sposób z tą różnicą, że TS nie wykonywałem żadnej misji czy handlu.

Co do Manty - skoro, Marcybiskupie polecasz mi ją - to już zaczynam na nią polować :D .

PS: Dzięki za odzew!
Tomcio
x2

Co do wycieczek c.d.

Post by Tomcio »

( pisze bez polskich znakow bo u niektorych tego niewidac tylko krzaki )

niezauwazylem zadnych ciec w kasie za uzycie Napedu Skokowego , chociaz kto wie.
W kazdym razie za misje gdzie placa np. 50.000 po przelocie po sektorach pirackich , xeno-skich i ewentualnie khak-ow dostajemy ponad 100.000 a nawet wiecej.
No coz , bez Napedu skokowego niewiele z nich bysmy odwiedzili w np. 30 mizur.
Ale wybor nalezy do was.
Dajcie znac jakby co.
A ja oczyszczam narazie sektor xeonow na polnoc od Black hole sun , zostalo mi tylko 2 k i 1 j do rozwalenia .
Pozdrawiam.
Poland
DerryFH
x2

Re: Co do wycieczek c.d.

Post by DerryFH »

Tomcio wrote: No coz , bez Napedu skokowego niewiele z nich bysmy odwiedzili w np. 30 mizur.
Ale wybor nalezy do was.
Pozdrawiam.
Well.. boronska Manta.. misja na 31 mizur.. po 50k za sektor.. bez uzywania JD po wykonaniu przyniosla ponad 250k - odwiedzilem 4 sektory.

Jesli za JD dostaje tylko 10% to 50k * 10% = 5k czyli 50 sektorow aby wyciagnac 250k ?? Chyba by sie to nie oplacalo ze wzgledow na zuzycie paliwa.

Co o tym sadzicie ?
DerryFH
Marcybiskup
x3ap

Post by Marcybiskup »

Ale z JD mozesz odwiedzic sektory Khaakow i Xenonow, jesli juz je znasz. Jestem pewien, ze za takie atrakcje turysci zaplaca wiecej niz 10%, nawet z napedem skokowym ;)

Return to “Polskie / Polish X-Forum”