popatrzcie!!!!!!!!!!!
Moderators: Alan Phipps, Moderatorzy polskiego forum
-
popatrzcie!!!!!!!!!!!
chodze sobie po stronach o x2 a ty taki sceren:
ze strony http://www.the-commander.com/xtension.htm
faaaaajne.... może ktoś przetłumaczyć co tam pisze?
(zakładka x2-the treat/more)
Edit S11: jeśli podajesz linka i ścieżkę dostępu do fotki - samej fotki nie ma potrzeby ładować na forum.
ze strony http://www.the-commander.com/xtension.htm
faaaaajne.... może ktoś przetłumaczyć co tam pisze?
(zakładka x2-the treat/more)
Edit S11: jeśli podajesz linka i ścieżkę dostępu do fotki - samej fotki nie ma potrzeby ładować na forum.

-
-
-
Prowadził do jednego i do drugiego (fotka + tekst, o który pytałeś). Fotka na forum niepotrzebna, trzeba mieć wzgląd na modemowcówKajtomatO wrote:sauron11 -> to nie był link do fotki tylko do strony![]()
![]()

I used to be a moderator like you, until I took an arrow to the knee.
Core i5-3570_3,4 GHz, 8GB 1600MHz, Asus GTX660TiOC 2GB, Audigy, Iiyama B2776HDS.
Core i5-3570_3,4 GHz, 8GB 1600MHz, Asus GTX660TiOC 2GB, Audigy, Iiyama B2776HDS.
-
Hehe, ta strona chyba dawno nie była uaktualniana, została na etapie kiedy X2 nawet nie było w ameryce 
a screen dziwny, przecie kokpity są zamknięte
ps. z tego co wyczytałem to zdjątko było zamieszczone w jakims magazynie i nie było przez samego komandora zrobione

a screen dziwny, przecie kokpity są zamknięte

ps. z tego co wyczytałem to zdjątko było zamieszczone w jakims magazynie i nie było przez samego komandora zrobione

<<<ROGUE SQUADRON LEADER>>>
Bilans:
Rogue One (lider): Split Dragon
Rogue Two, Three, Four and Five: Argon Nova
będąc piratem, nie jesteśmy rasistami. Zabijamy każda rase:

Bilans:

-
-
-
-
taaa i może jeszcze płacisz za każdą minute...KajtomatO wrote:jateż jestem modemowcem, mam neostrade... a ona łonczy się przez modem, jest tak samo tylko szbciej

X3 TC: 200 mln kr. Boreas, Deimos, Hyperion, Vidar, 2xSpringblossom, HCP, Centaur Naprawczy, 6 UT, 4 fabryki, kompleks alkoholowy
i trochę drobnicy...

-
Oj, zmieńmy temat. Zawsze mi się podnosi ciśnienie, gdy jest mowa o neostradzie (ach te reklamy
). Mieszkam na prowincji i cały czas słyszę standardowe "brak warunków technicznych", chociaż jestem podłączony do nowej centrali siemensa i wszędzie są położone światłowody. Szkopuł w tym, że im się poprostu nie opłaca, bo nie mogę zebrać klientów na osiem portów. Do tej pory jechałem na Pakiecie nocnym na rok - właśnie mi się skończył i chcieli mi wcisnąć 45h. Mam bulić 79zł za 56kbps, podczas gdy najtańsze neo jest 2x szybsze?
Wziąłem sobie 30h, bo mi potrzebny net w domu do pracy.

-
1)łącze się przez modemPavlo76 wrote:taaa i może jeszcze płacisz za każdą minute...KajtomatO wrote:jateż jestem modemowcem, mam neostrade... a ona łonczy się przez modem, jest tak samo tylko szbciej
2)czasami bywa tak że i po dziesięciu próbach się nie połączy
3)modem jest podłączony jak zwykły komputerowy modem-do lini telefonicznej
4)prędkość wysyłania informacji z komputera jest poniżej 3kb
5)program się brardzo łatwo wiesza
edit: ojć.. przepraszam.. troche mnie poniosło

Edit S11: ostrzegam przed używaniem niecenzuralnych słów.
Btw. Edytowanie polega na dodawaniu lub usuwaniu różnych elementów własnego postu, nauczcie się kolego poprawnie edytować

-
-
ja za to mam stałke, 40 miesiecznie za całodobowy dostęp do internetu
(ach te seci osiedlowe) tylko że po odjęciu dni z awariami to mam ten 10 miesięcy 
64kbit/s na kartce, 28 w praktyce

64kbit/s na kartce, 28 w praktyce

<<<ROGUE SQUADRON LEADER>>>
Bilans:

Bilans:

-
Marcy, zdecydowanie stałka, jeśli masz taką możliwość. Neostrada jest tak naprawdę przerośniętym (szybszym) połączeniem modemowym po tych samych liniach telefonicznych!!!! W Warszawie na Pradze Pd. są jeszcze aluminiowe kable, pod Warszawą też je znajdziesz. Jakość połączenia zależy w dużej mierze od ilości użytkowników okupujących w danej chwili łącza. Poza tym, znając indolencję tepsy, nie zdziwiłbym się gdyby zaraz kompletnie zapchały im się łącza. Cisną straszne ilości modemów a założę się o wszystkie pieniądze, że nie zabezpieczyli zaplecza i znów okaże się, że nie przewidzieli takiego zainteresowania.
Zresztą mam porównanie; w domu stałka, w pracy (bardzo) teoretycznie dwa razy szybsza Neostrada. Czasem mam wrażenie, że znów jest tam modem... i to niekoniecznie 56k.
Zresztą mam porównanie; w domu stałka, w pracy (bardzo) teoretycznie dwa razy szybsza Neostrada. Czasem mam wrażenie, że znów jest tam modem... i to niekoniecznie 56k.

Pomagając borońskiej księżniczce wchodzisz w konflikt z PRAWEM!
ZUZANNO!!! Natychmiast wracaj do rodziców! Przestań wreszcie za mną chodzić!
GFU jest bronią niesportową!
Kiedyś pojadę do Dufftown...
Ja nawet nie wiem co to jest ICQ, ale też mam tam nr dresofonu...
ZUZANNO!!! Natychmiast wracaj do rodziców! Przestań wreszcie za mną chodzić!
GFU jest bronią niesportową!
Kiedyś pojadę do Dufftown...
Ja nawet nie wiem co to jest ICQ, ale też mam tam nr dresofonu...
-
No co wy, ludzie?? Ja lecę na Neostradzie 320 (tańsza wersja - 320kbit/s za ok.92zł) i u mnie jest wszystko ok. Jedyny minus to ograniczenie ściągania do 5GB/miech., ale na sam net wystarczy w zupełności (przez cały czerwiec wykorzystałem ok 1.5GB i to na dwa kompy). Full przesył uzyskuję też bez problemu. Może w Warszawie jest inaczej, ale u mnie (Chorzów) jest wszystko ok. 
-Pozdrawiam,
-Piquś

-Pozdrawiam,
-Piquś
Przeżyłem Incydent Smoka! 
X2 1.4 + Bonus-Pack PL + MWM (standardowa mapa)
27 Stacji, jakieś 50 TS'ów, 1xM6, 3xM3, 1xM4, 4xM5 i kilka innych badziewi.

X2 1.4 + Bonus-Pack PL + MWM (standardowa mapa)
27 Stacji, jakieś 50 TS'ów, 1xM6, 3xM3, 1xM4, 4xM5 i kilka innych badziewi.

-
Kajtomato ---->
1. Miałem net z kablówki (Aster) i tez się łączyłem przez modem - kurde dziwne...
2. nie spotkałem sie z tym u nikogo z moich znajomych co mają Neo
3. A gdzie ma być podłączony?? do gazu??
4. Jaka masz Neostrade? Który abonament?
5. A może to wina system lub źle skonfigurowanego kompa a nie programu?
Nie jestem wielbicielem TP i nie mam Neostrady (aby nie było wątpliwości)ale mam zamiar założyć - oczywiście jak się uda
. Jest to dla mnie niestety jedyne wyjście - mieszkam od niedawna w małej wiosce
a tam zadnych kablówek nie ma niestety...
1. Miałem net z kablówki (Aster) i tez się łączyłem przez modem - kurde dziwne...
2. nie spotkałem sie z tym u nikogo z moich znajomych co mają Neo
3. A gdzie ma być podłączony?? do gazu??
4. Jaka masz Neostrade? Który abonament?
5. A może to wina system lub źle skonfigurowanego kompa a nie programu?
Nie jestem wielbicielem TP i nie mam Neostrady (aby nie było wątpliwości)ale mam zamiar założyć - oczywiście jak się uda

X3 TC: 200 mln kr. Boreas, Deimos, Hyperion, Vidar, 2xSpringblossom, HCP, Centaur Naprawczy, 6 UT, 4 fabryki, kompleks alkoholowy
i trochę drobnicy...

-
ta
Witam 
Oczywiscie nie ma co podwazac (a nawet herezja by to bylo) wyzszosci stalego sztywnego lacza na neo+.
Z tym ze chce sie podzielic z Wami swoimi wnioskami. W pracy mam lacze tyle co karta daje - - 10Mb, w domu za to korzystam z neo+ za te 149. (768Kb)*
Prawde mowiac- nie liczac samej ceny - nie ma co na rzekac. Chodzi gladko caly czas, nie ma problemow, zadnego limitu na GB.
Jak dla mnie to swietna alternatywa zwyklego modemu - co z tego ze drozszego. Ot... kilka piw mniej wypitych dzieki temu.
Odnosnie sieci kablowych - sa rozne wersje. Od kablowki (TV + net) po lacza rozparcelowane z 1 wiekszego dostepu. U mnie proponowali za jakies bodajze 50 zl "podlaczenie" do wspolnego sewerka w budynku. Predkosc cale: 10kB
Ilosc uzytkownikow - do 12 osob. Wiec tego ostatniego bym nie polecal.
To tak... w malutkiej jeno obronie neo.
Jak dla mnie jest wybawieniem od ciaglego notorycznego dzwieku laczenia przez modem 56kb, ze juz o czekaniu na samo zalogowanie przez czasami kilka godzin nie wspomne
Pozdrawiam. (Unia wchodzi moze za jakies 10 lat.. bedzie lepiej ?
* - Z jakichs przyczyn - po wykupieniu standardowego pakietu - zamiast 560/100 mialem 640/130 Kb. Teraz po jakichs tam poprawkach tpsa - mam 768/192. To tak gwoli wyjasnienia tych dziwnych cyferek.
Milego serfowania w odmetach sieci

Oczywiscie nie ma co podwazac (a nawet herezja by to bylo) wyzszosci stalego sztywnego lacza na neo+.
Z tym ze chce sie podzielic z Wami swoimi wnioskami. W pracy mam lacze tyle co karta daje - - 10Mb, w domu za to korzystam z neo+ za te 149. (768Kb)*
Prawde mowiac- nie liczac samej ceny - nie ma co na rzekac. Chodzi gladko caly czas, nie ma problemow, zadnego limitu na GB.
Jak dla mnie to swietna alternatywa zwyklego modemu - co z tego ze drozszego. Ot... kilka piw mniej wypitych dzieki temu.
Odnosnie sieci kablowych - sa rozne wersje. Od kablowki (TV + net) po lacza rozparcelowane z 1 wiekszego dostepu. U mnie proponowali za jakies bodajze 50 zl "podlaczenie" do wspolnego sewerka w budynku. Predkosc cale: 10kB

To tak... w malutkiej jeno obronie neo.
Jak dla mnie jest wybawieniem od ciaglego notorycznego dzwieku laczenia przez modem 56kb, ze juz o czekaniu na samo zalogowanie przez czasami kilka godzin nie wspomne

Pozdrawiam. (Unia wchodzi moze za jakies 10 lat.. bedzie lepiej ?

* - Z jakichs przyczyn - po wykupieniu standardowego pakietu - zamiast 560/100 mialem 640/130 Kb. Teraz po jakichs tam poprawkach tpsa - mam 768/192. To tak gwoli wyjasnienia tych dziwnych cyferek.
Milego serfowania w odmetach sieci

Uprasza sie wszystkich - o przejscie pod ten adres: http://www.xudb.pl/ jesli chca uczestniczyc w forumowch dywagacjach.
-
-
-
Kabel do modemu - potem do sieciówkiBlasterx wrote:Nie dalo sie podlaczyc przez karte sieciowa?Pavlo76 wrote:Kajtomato ---->
i trochę drobnicy...