Kłopoty, kłopoty, kłopoty...

Forum do dyskusji o x-grach i problemach technicznych

Moderators: Alan Phipps, Moderatorzy polskiego forum

Przemek 153
x2

Kłopoty, kłopoty, kłopoty...

Post by Przemek 153 »

Po pierwsze mam problem ze stosunkiem :D innych ras do mnie. Od czasu do czasu samoistnie spadają mi stosunki z Argonami i Paranidianami.Mam około 20 fabryk i zróżnicowaną flotę w jednym z nieznanych sektorów.Raczej nikt się tam nie zapuszcza oprócz Teladiańskich handlarzy i nie widzę powodu dla którego stosunki mogły by mi spadać nawet o 90%.
Druga sprawa to najmowanie ochrony do fabryk.Czy istnieje taka możliwość? Jeśli tak to w jaki sposób?
Trzecia sprawa może wydać się błaha ale zastanawiam się jak działa turbo w statkach. Czy jest tylko chwilowym przyspieszeniem? To nie fair w XBTF można było latać na dopalaczach a w XBTT...a może robie coś nie tak? I jeszcze jedno.Przeczytałem że ktoś rozpędził się statkiem do ponad 1000.W jaki sposób?
<Przemek 153>
POZDROWIONKA
Indoctrine
x3tc

Post by Indoctrine »

Jak bardzo długo nic nie robisz to stosunek może spadać. Wiesz, trzeba pielęgnować przyjaźnie :)

Fabryki możesz chronić laserowymi działkami (strata kasy) albo myśliwcami.

Cóż, przyspieszenie działa jak działa... Lepsze to niż nic. A 1000 to w paranidzkim M5 da się uzyskać :D
:boron: W następnym wcieleniu będę Borońską Księżniczką :P :boron:
Porucznik ekspedycji karnej przeciwko Splitom.
Przemek 153
x2

Post by Przemek 153 »

Znalazłem!!
W spadku relacji ras niestety dopomógł mi pewien bug. Czasami po wejściu w brame statki z drugiej strony walą nosami w obręcz. Zdarzyło wam się to kiedyś? Walą tak długo aż im się życie nie znudzi albo tarcze nie skruszeją. Niestety reakcja rasy na coś takiego jest jednoznaczna z utratą popularności.
Zacząłem się bawić skryptami zresztą dzięki Indoctrine. Wielkie THANXY !!! I mam pytanie do piszących. Czy podczas kreowania stacji istnieje możliwość automatycznego przypisywania produktu i odpowiednich surowców do rodzaju stacji czy trzeba to robić ręcznie wpisując po kolei wszystkie ustawienia? A może ktoś ma jakiś przykładowy skrypt? No tak jużby chciał iść na łatwizne :oops:
Marcybiskup
x3ap

Post by Marcybiskup »

Indoctrine wrote:Jak bardzo d3ugo nic nie robisz to stosunek może spadać.
:lol: To bardzo gleboka prawda! Jak sie nic nie robi, trudno o dobry stosunek. Jak nie ma sie z nikim dobrego kontaktu, to wszystko spada i nic nie chce rosnac... :lol: Wiadomo, zeby miec dobre stosunki, trzeba sie troche postarac. I nie chodzi tu tylko o mile slowka, prezenty czy prymitywne zaczepianie i pytanie o droge :lol: Czasem trzeba wziac udzial w bojce w imie idealow... I wtedy problemy ze stosunkami zaczynaja znikac... :lol:
ergo
x3tc

Post by ergo »

hehe , marcy , szklanka zimnej wody ;) i to nie "przed", nie "po" , tylko "zamiast" :D , 4 twojego posta pod rzad czytam i wszystkie maja "delikatny podtekst" , heh :lol:
levisq
x3tc

Post by levisq »

ergo wrote:hehe , marcy , szklanka zimnej wody ;) i to nie "przed", nie "po" , tylko "zamiast" :D , 4 twojego posta pod rzad czytam i wszystkie maja "delikatny podtekst" , heh :lol:
Chyba mu dziewczyna wyjechala...

Marcy znajdz sobie cos zastepczego :fg:
Ażeby po nas zostały jedynie Ślady na piasku i kręgi na wodzie...
Marcybiskup
x3ap

Post by Marcybiskup »

:lol: wszystko przez boronski zen-szen

Return to “Polskie / Polish X-Forum”