Na wstępie chce zazaczyć ze jestem nowy pisze po raz 1 na jakimś forum a w X gram od 2 dni wiec jesli to mozliwe prosze o odpowiec
Czy można uzbrojć swoje fabryki żeby się broniły??
Pytanie uzbrojenie gfabryk
Moderators: Alan Phipps, Moderatorzy polskiego forum
-
No to witamy 
Uzbrajać? Poniekąd. Otóż możesz postawić dookoła stacji wieże laserowe (do kupienia tu i ówdzie - stawiasz tak jak satelity) albo ulokować na pokładzie stacji kilka uzbrojonych po zęby myśliwców, którym w menu komend przypiszesz stację jako bazę. Wtedy w sytuacji zagrożenia będą automatycznie startować i walczyć z napastnikiem.

Uzbrajać? Poniekąd. Otóż możesz postawić dookoła stacji wieże laserowe (do kupienia tu i ówdzie - stawiasz tak jak satelity) albo ulokować na pokładzie stacji kilka uzbrojonych po zęby myśliwców, którym w menu komend przypiszesz stację jako bazę. Wtedy w sytuacji zagrożenia będą automatycznie startować i walczyć z napastnikiem.
Ludzie, którzy nie lubią kotów, w poprzednim wcieleniu musieli być myszami.
-
-
-
Walczyć, jak na prawdziwego asa kosmosu przystało - z działekRaptorek wrote: poluje na piratow ale w ore belt wykupiłem wrzystkie rakiety typu osa
i nie mozna ich kupić co robić ??

-
-
Bardzo prosto: wybierasz w menu transportowca opcję Baza i zaznaczasz swoją fabryczkę. Następnie aby taki transporcik mógł do czegoś się przydać,musisz mieć zainstalowane Trade Command MK1 (i MK2). No i nie należy zapominać o tym,że fabryczka musi mieć fundusze,więc trzeba na jej konto przelać odpowiednią sumkę i już jest cacy 

-
-
-
To jak w ten sposób rozmyślamy to ja mam prostrze rozwiązanie 
(nie moje, z Amigowej K240)
Uzbrajam asteroidę w silniki i lecę na bazę, fabrykę itp
Kto mnie zatrzyma? Statków z wiertłem górniczym jest malutko...
Chyba, że starczy szerszeń, ale nie sprawdzałem

(nie moje, z Amigowej K240)
Uzbrajam asteroidę w silniki i lecę na bazę, fabrykę itp

Kto mnie zatrzyma? Statków z wiertłem górniczym jest malutko...
Chyba, że starczy szerszeń, ale nie sprawdzałem

Porucznik ekspedycji karnej przeciwko Splitom.
-