Pytanie uzbrojenie gfabryk

Forum do dyskusji o x-grach i problemach technicznych

Moderators: Alan Phipps, Moderatorzy polskiego forum

Raptorek
x2

Pytanie uzbrojenie gfabryk

Post by Raptorek »

Na wstępie chce zazaczyć ze jestem nowy pisze po raz 1 na jakimś forum a w X gram od 2 dni wiec jesli to mozliwe prosze o odpowiec

Czy można uzbrojć swoje fabryki żeby się broniły??
LongOne
x2

Post by LongOne »

No to witamy :)

Uzbrajać? Poniekąd. Otóż możesz postawić dookoła stacji wieże laserowe (do kupienia tu i ówdzie - stawiasz tak jak satelity) albo ulokować na pokładzie stacji kilka uzbrojonych po zęby myśliwców, którym w menu komend przypiszesz stację jako bazę. Wtedy w sytuacji zagrożenia będą automatycznie startować i walczyć z napastnikiem.
Ludzie, którzy nie lubią kotów, w poprzednim wcieleniu musieli być myszami.
ergo
x3tc

Post by ergo »

Laser towers nie wytrzymaja mocniejszego ataku :cry: . W bazie mozna trzymac kilka m3 ale za ta sama cene mozna miec m6 ktory bedzie swietnie bronil wszystkich baz w sektorze :)
Raptorek
x2

Post by Raptorek »

hmm to moze mi coś poradzicie jestem po 2 misji postawilem elektrownie ale nie funkcjonuje bo brak statkow
poluje na piratow ale w ore belt wykupiłem wrzystkie rakiety typu osa :)
i nie mozna ich kupić co robić ??
HamP
x2

Post by HamP »

Raptorek wrote: poluje na piratow ale w ore belt wykupiłem wrzystkie rakiety typu osa :)
i nie mozna ich kupić co robić ??
Walczyć, jak na prawdziwego asa kosmosu przystało - z działek :D (btw,moim zdaniem zniszczenie danego statku korzystając głównie z rakiet nie przynosi takiej satysfakcji,jak rozwalnie go tylko przy użyciu działek - oczywiście tu jeszcze kwestia jakości tych dział,ale np.zniszczenie,albo lepiej,bo przejęcie Orinoko za pomocą M4 - Mako uzbrojonego w standardowe 1xGIRE i 1xGPAC przynosi mi całkiem sporo satysfakcji :) )
Raptorek
x2

Post by Raptorek »

pomorzyc to sobie moge dopiero uruchomilem piersza elektrownie a latam tym czym dostalem narazie sam tyram za transpot w elektrowni :)
mam pytanie prewnie mnie objedziecie ale zapytam jak przydzielic transportowiec do tej elektrowni bo przeszukalem wszystkie menu i ni moge znaleść
HamP
x2

Post by HamP »

Bardzo prosto: wybierasz w menu transportowca opcję Baza i zaznaczasz swoją fabryczkę. Następnie aby taki transporcik mógł do czegoś się przydać,musisz mieć zainstalowane Trade Command MK1 (i MK2). No i nie należy zapominać o tym,że fabryczka musi mieć fundusze,więc trzeba na jej konto przelać odpowiednią sumkę i już jest cacy :D
Indoctrine
x3tc

Post by Indoctrine »

Co do uzbrojenia fabryk jeszcze. W sumie mnie to bardzo dziwi, że nie mają żadnych węzłów broni. Przy tak wydajnym reaktorze spokojnie można by zamontować kilka fotonówek..
:boron: W następnym wcieleniu będę Borońską Księżniczką :P :boron:
Porucznik ekspedycji karnej przeciwko Splitom.
Usul
x2

Post by Usul »

Indoctrine wrote:Co do uzbrojenia fabryk jeszcze. W sumie mnie to bardzo dziwi, że nie mają żadnych węzłów broni. Przy tak wydajnym reaktorze spokojnie można by zamontować kilka fotonówek..
Do tego jakiś silniczek, kilka eskadr M4, i mamy Gwiazdę Śmierci.
Indoctrine
x3tc

Post by Indoctrine »

To jak w ten sposób rozmyślamy to ja mam prostrze rozwiązanie :D
(nie moje, z Amigowej K240)
Uzbrajam asteroidę w silniki i lecę na bazę, fabrykę itp :D
Kto mnie zatrzyma? Statków z wiertłem górniczym jest malutko...
Chyba, że starczy szerszeń, ale nie sprawdzałem :)
:boron: W następnym wcieleniu będę Borońską Księżniczką :P :boron:
Porucznik ekspedycji karnej przeciwko Splitom.
LongOne
x2

Post by LongOne »

Owszem, szerszeń rozbija asteroidy - są nawet tacy, którzy uważają że to dobra i szybka metoda wydobycia. Błąd. Szybka ale nie dobra.
Ludzie, którzy nie lubią kotów, w poprzednim wcieleniu musieli być myszami.

Return to “Polskie / Polish X-Forum”