Ciekawostka, a moze bug ?

Forum do dyskusji o x-grach i problemach technicznych

Moderators: Alan Phipps, Moderatorzy polskiego forum

Dayhemous
x3

Ciekawostka, a moze bug ?

Post by Dayhemous »

Witam,

Wczoraj oto zdarzyla mi sie nastepujaca przygoda:

Zamowilem transport mojej 2giej SPP z Aragon Prime do Red Light.
Zakupilem fabryczke, zaladowalem do transportowca i wydalem rozkaz dolecenia do sektora RL.

W miedzyczasie stwierdzilem iz dokonam juz zakupow statkow na obsluge tejze fabryczki.
Zakupilem, dolecialem do RL i grzecznie czekam az transportowiec z moja fabryczka doczlapie sie do RL.
(10 minut czlapania)
Wyszedl z bramy... i nagle dostaje informacje z transportowca, iz nie stac mnie juz wiecej na jego uslugi. koniec komunikatu.

Szybko spojrzalem na stan konta - rzeczywiscie, poprzez zakup statkow do obslugi, wyczyscilem sie z finansow...
Natychmiast przerzucilem czesc srodkow z fabryki, na statek i dawaj, gonie transportowca....

Zlapalem go zaraz za brama, lacze sie z kapitanem, a ten mi standardowa formulke: "W czym moge sluzyc?"
- no jak to w czym ?, sie pytam, lec z moja fabryka na miejsce ! :evil:
- Jaka fabryka ? :twisted: , odpowiedzial ...

... fabryka przepadla... tak wiec, koledzy i koleznaki kapitalisci, startujacy w x2 - majac wynajety statek z fabryczka na pokladzie -
pamietajcie o zabezpieczeniu srodkow na transport, bo i wasze fabryczki przepadna w czelusciach hangarow wynajmowanych statkow transportowych...

PS.
Mysle, ze to moze wlasnie jakis maly bug w grze,
- czy nie powinna fabryka jednak pozostac na statku ?
i w momencie "dozbierania" srodkow, mielibysmy mozliwosc kontynuowania transportu ?

Pozdrawiam
Marcybiskup
x3ap

Post by Marcybiskup »

:D
To nie bug, to twarde zasady kapitalizu X! Wszyscy kapitanowie TLow sa tacy sami. Tez mi si to zdarzylo i niestety tez kapitan mial racje. No money, no work! Mozna sie wsciekac, ale lepiej miec te kilka tysiecy na skoki przez brame. U Argonow i tak sa niskie ceny. Gdy bedziesz mogl juz budowac u Paranidow, na poczatku zaspiewaja Ci ponad trzy razy wyzsza cene za przekroczenie bramy! Badz gotow!
korr23
x2

Post by korr23 »

z tego co zauwazylem (moge sie mylic)
ceny u TL zaleza od twojej opini u danej rasy, od samej rasy raczej nie zaleza
Dayhemous
x3

Post by Dayhemous »

korr23 wrote:z tego co zauwazylem (moge sie mylic)
ceny u TL zaleza od twojej opini u danej rasy, od samej rasy raczej nie zaleza
Zgadza sie - zaleza od reputacji jak masz u danej rasy

Marcy --> Ja juz troche gram :), moge budowac u Paranidow, po prostu nie zwrocilem uwagi na fundusze w czasie transportu i sie lekko zdziwilem.
Zgadzam sie iz jak nie ma kasy, sorry no work :), ale nadal sie upieram iz fabryczki (nasze w koncu) zacumowane w ich hangarach nie powinny przepadac bez sladu ... :)

Pozdrawiam
LongOne
x2

Post by LongOne »

A jest na to wszystko prosta rada: kupić sobie własnego TL :D
Ludzie, którzy nie lubią kotów, w poprzednim wcieleniu musieli być myszami.
mephir
x2

Post by mephir »

Miałem dokładnie to samo :evil: , teraz robię save'a przed każdymi zakupami fabryki... kilka razy bardzo się już przydało.
Marcybiskup
x3ap

Post by Marcybiskup »

Nie przesadzajcie ze zloscia, przeciez wiadomo, ze nie mozna sie splukac do zera, kapitan TLa tego nie ukrywa. Inna sprawa, ze moze trzeba sprobowac sila odebrac swoje? :twisted:
LongOne
x2

Post by LongOne »

Marcy! Bój się macki! Skąd u ciebie takie myśli o przemocy i niemalże piractwie??? A co z twoją zadumaną i przyjazną światu borońską naturą?
ergo
x3tc

Post by ergo »

Marcybiskup wrote:Nie przesadzajcie ze zloscia, przeciez wiadomo, ze nie mozna sie splukac do zera, kapitan TLa tego nie ukrywa. Inna sprawa, ze moze trzeba sprobowac sila odebrac swoje? :twisted:
:fg: , a ja caly czas zaluje ze nie mozna przeprowadzic abordazu na TL. Powinna byc taka mozliwosc :

wywabic Mamuta z Argon Prime necac go 3000K a potem ... mwuhahaha , przeciagnac zaloge pod kilem, bez skafandrow :twisted:
Marcybiskup
x3ap

Post by Marcybiskup »

A czemu nie mozna? Tzn. probowales? W ogole jestem ciekaw, czy okrety flagowe sie poddaja... i ile "skafandrow" z nich wyskakuje :D Ten trick tez trzeba wyprobowac. Tylko trzeba to zrobic w jakims neutralnym sektorze!
ergo
x3tc

Post by ergo »

Marcybiskup wrote:A czemu nie mozna? Tzn. probowales? W ogole jestem ciekaw, czy okrety flagowe sie poddaja... i ile "skafandrow" z nich wyskakuje :D Ten trick tez trzeba wyprobowac. Tylko trzeba to zrobic w jakims neutralnym sektorze!
nie probowalem , commander jemerson twierdzil ze wszystko powyzej m3 jest nielapalne , z wyjatkiem Xenonow z misji BBS ... ponoc chodzilo o pewna rownowage, zeby nie dochodzilo do sytuacji ze ktos w m3/m4 zmusza do poddania sie zaloge korwety czy tez krazownika - a jak wiadomo m6/m1/m2 mozna - posiadajac pewna wprawe- wykonczyc takim np perseuszem :) .

BTW: czy ktos sprawdzal organoleptycznie czy Argon One da sie wogole zniszczyc ?
LongOne
x2

Post by LongOne »

Na X-Uniwerse zgodnie twierdzą, że Argon One to jeden z nielicznych absolutnie niezniszczalnych obiektów.

BTW: ergo - gratuluję sukcesów w nawracaniu Marcy'ego na piractwo :D Niedługo ujrzymy go jak będzie pędził przez przestrzeń z bojowym okrzykiem borońskich piratów: "For the Queen! No ship is worth a boron life!" :boron: :pirat:
Pavlo
x3tc

Post by Pavlo »

O własnie - nie sądzicie że to głupie jak pirat krzyczy "Paranid jest bliski zgody kapłana-księcia na otwarcie ognia" albo "Za Królową" :D

btw książe-kapłan Paranidów ciągle mi się kojarzy z Królem-Kapłanem z Dragonlance... (czytał ktos?)
X3 TC: 200 mln kr. Boreas, Deimos, Hyperion, Vidar, 2xSpringblossom, HCP, Centaur Naprawczy, 6 UT, 4 fabryki, kompleks alkoholowy :) i trochę drobnicy...
ergo
x3tc

Post by ergo »

Pavlo76 wrote: btw książe-kapłan Paranidów ciągle mi się kojarzy z Królem-Kapłanem z Dragonlance... (czytał ktos?)
moim ulubiencem w serii dragonlance byl Fizban (Rastlin w sumie tez) :wink:
Jones Abrahams
x2

Post by Jones Abrahams »

ergo wrote:
Pavlo76 wrote: btw książe-kapłan Paranidów ciągle mi się kojarzy z Królem-Kapłanem z Dragonlance... (czytał ktos?)
Tia... moim również Fizban, Rastlin był za to chyba jedynym prawdziwym czarodzejem jakiego spotkałem na kartach książek... kapitalna postać!
Marcybiskup
x3ap

Post by Marcybiskup »

LongOne wrote:BTW: ergo - gratuluję sukcesów w nawracaniu Marcy'ego na piractwo :D Nied3ugo ujrzymy go jak będzie pędzi3 przez przestrzeń z bojowym okrzykiem borońskich piratów: "For the Queen! No ship is worth a boron life!" :boron: :pirat:
Po pierwsze, zadne piractwo tylko smierc wrogom Krolestwa i piratom wlasnie! Po drugie, nie gratuluj tylko ergo, jeno wszystkim rasistom, ktorzy dogryzali na tym forum Boronom. Wasze splickie nazwiska i adresy fabryk sa znane redakcji. A procz boronskiej reakcji czekaja was jeszcze wyroki SOKM i WKA - patrz ponizej
:boron: :twisted: :boron:
ergo
x3tc

Post by ergo »

Marcybiskup wrote: Wasze splickie nazwiska i adresy fabryk sa znane redakcji. A procz boronskiej reakcji czekaja was jeszcze wyroki SOKM i WKA - patrz ponizej
:boron: :twisted: :boron:
moge powiedziec tylko jedno, :
- "split now give you death, permission to open fire to priest-prince enemy"
(tlum. pol. "Czekaj marcy, tez sostaniesz sprzedany boronie, jak tylko cie zlapie")
:lol:
Jones Abrahams
x2

Post by Jones Abrahams »

ergo wrote: - "split now give you death, permission to open fire to priest-prince enemy"
No, teraz to się wydałeś, Boronki pewnikiem skrzętnie to odnotowały specjalnie na tę okazję wypuszczonym, własnym atramentem :wink:
A do tej pory mśleli pewnie, że to Twoje pochodzenie to tylko takie gadanie...
I co teraz? Nie będą mieli problemów ze znalezieniem Ciebie. Przyjdą, wodą pochlapią... I na co Ci to? :D
Pavlo
x3tc

Post by Pavlo »

ergo wrote:
znałem takie zaklęcie... kula ognista... jak to szło... :D:D:D

racja - Fizban był niesamowity...
Ale takim prawdziwym czarodziejem to on jednak nie był :D
X3 TC: 200 mln kr. Boreas, Deimos, Hyperion, Vidar, 2xSpringblossom, HCP, Centaur Naprawczy, 6 UT, 4 fabryki, kompleks alkoholowy :) i trochę drobnicy...
Indoctrine
x3tc

Post by Indoctrine »

Nie OTujcie D&D, proszę :)
Wszędzie tylko te lochy i smoki, przez to omal nie zbrzydziłem sobie całego RPG :)

Co do kuli ognia, to wolę tę wersję :D

mroczniejszy od zmierzchu czerwieńszy od krwi, zaklinam cię, o Ty, który zatonąłeś w cieniu upływającego czasu... Każde zło które stanie na naszej drodze, połączonymi siłami zniszczymy! Dragon Slave!
:boron: W następnym wcieleniu będę Borońską Księżniczką :P :boron:
Porucznik ekspedycji karnej przeciwko Splitom.

Return to “Polskie / Polish X-Forum”