Wczoraj oto zdarzyla mi sie nastepujaca przygoda:
Zamowilem transport mojej 2giej SPP z Aragon Prime do Red Light.
Zakupilem fabryczke, zaladowalem do transportowca i wydalem rozkaz dolecenia do sektora RL.
W miedzyczasie stwierdzilem iz dokonam juz zakupow statkow na obsluge tejze fabryczki.
Zakupilem, dolecialem do RL i grzecznie czekam az transportowiec z moja fabryczka doczlapie sie do RL.
(10 minut czlapania)
Wyszedl z bramy... i nagle dostaje informacje z transportowca, iz nie stac mnie juz wiecej na jego uslugi. koniec komunikatu.
Szybko spojrzalem na stan konta - rzeczywiscie, poprzez zakup statkow do obslugi, wyczyscilem sie z finansow...
Natychmiast przerzucilem czesc srodkow z fabryki, na statek i dawaj, gonie transportowca....
Zlapalem go zaraz za brama, lacze sie z kapitanem, a ten mi standardowa formulke: "W czym moge sluzyc?"
- no jak to w czym ?, sie pytam, lec z moja fabryka na miejsce !

- Jaka fabryka ?

... fabryka przepadla... tak wiec, koledzy i koleznaki kapitalisci, startujacy w x2 - majac wynajety statek z fabryczka na pokladzie -
pamietajcie o zabezpieczeniu srodkow na transport, bo i wasze fabryczki przepadna w czelusciach hangarow wynajmowanych statkow transportowych...
PS.
Mysle, ze to moze wlasnie jakis maly bug w grze,
- czy nie powinna fabryka jednak pozostac na statku ?
i w momencie "dozbierania" srodkow, mielibysmy mozliwosc kontynuowania transportu ?
Pozdrawiam