Kosmiczna mucha?

Forum do dyskusji o x-grach i problemach technicznych

Moderators: Alan Phipps, Moderatorzy polskiego forum

BQB
x2

Kosmiczna mucha?

Post by BQB »

Dzisiaj przelecialem sobie moim delfinem z kingstomend (tak to sie pisze?) do Drift cos tam i wlaczylem seta i mi przerwalo i cos malego zaczelo mi latac kolo kadluba nie widoczne na grawidarze. Podejrzewam, ze to kosmiczna mucha, swiecila troche na zolto i brzeczala. Ale mnie takie cos zaskoczylo. Jest wiecej tego typu niespodzianek?
Indoctrine
x3tc

Post by Indoctrine »

Tak, mi w Rhonkar Clouds pojawił się tuż przed nosem asteroid :lol:
Pewnie się akurat zrespawnował, ale to dziwne, że akurat tak przed dziobem statku...
:boron: W następnym wcieleniu będę Borońską Księżniczką :P :boron:
Porucznik ekspedycji karnej przeciwko Splitom.
Sauron11
x3tc

Re: Kosmiczna mucha?

Post by Sauron11 »

BQB wrote:Podejrzewam, ze to kosmiczna mucha, swiecila troche na zolto i brzeczala. Ale mnie takie cos zaskoczylo. Jest wiecej tego typu niespodzianek?
Kingdom End, much jest więcej a ogłuszone strumieniem jonów stają się widoczne na gravidarze :) Choć z drugiej strony takie działania są zabronione w cywilizowanych sektorach :P
I used to be a moderator like you, until I took an arrow to the knee.
Core i5-3570_3,4 GHz, 8GB 1600MHz, Asus GTX660TiOC 2GB, Audigy, Iiyama B2776HDS.
LongOne
x2

Re: Kosmiczna mucha?

Post by LongOne »

No wiesz Sau... Tak wprowadzać w błąd? Strzelanie do much z jonów nie jest wcale zabronione! Zabronione jest natomiast (nie wiedzieć czemu) umieszczanie tych ogłuszonych much w ładowni, celem odsprzedaży na wolnym rynku. A jedna taka mucha to 3000 kr.

BTW: czemu karalne jest wprowadzanie much w obieg handlowy, a ich masowe zabijanie przez przelatujące statki nie jest?
Ludzie, którzy nie lubią kotów, w poprzednim wcieleniu musieli być myszami.
Pavlo
x3tc

Post by Pavlo »

Mam pytanko - kto skupuje muszki? Spilici czy Paranidianie?
X3 TC: 200 mln kr. Boreas, Deimos, Hyperion, Vidar, 2xSpringblossom, HCP, Centaur Naprawczy, 6 UT, 4 fabryki, kompleks alkoholowy :) i trochę drobnicy...
Jago
x2

Post by Jago »

Pavlo76 wrote:Mam pytanko - kto skupuje muszki? Spilici czy Paranidianie?
A wiesz, wielu jest chętnych do kupna tego paskudztwa :D - Splici i każda szanująca się Baza Piracka.
<<< KHAAK to WARIACI >>>
[ external image ]
Pavlo
x3tc

Post by Pavlo »

Poniewaz nigdy nie polowałem na muchy :D prosilbym i kilka wyjasnien :D
Podlatuje do chmary much - wale jonami i do ladowni tak?
Czy to zolte latajace cos to jest jedna mucha czy wiecej :D?
I jak sie mierzy ich objetosc w ladowni :D
X3 TC: 200 mln kr. Boreas, Deimos, Hyperion, Vidar, 2xSpringblossom, HCP, Centaur Naprawczy, 6 UT, 4 fabryki, kompleks alkoholowy :) i trochę drobnicy...
LongOne
x2

Post by LongOne »

Tych much jest na ogół kilka - jak przypieczesz jonami to zobaczysz całe stadko na grawie. Tylko że one szybko odzyskują przytomność i trzeba właściwie cały czas omiatać przestrzeń jonami, bo pouciekają. Dodatkowym kłopotem jest to, że ładownia zamyka się po załadowaniu czegokolowiek i trzeba potem czekać kilka sekund aż znowu będzie ją można otworzyć. A w tym czasie muchy wieją... Niemożność latania ze stale otwartą ładownią to jeden z największych (a przecież nielicznych) idiotyzmów w grze.

Mucha zajmuje 5 jednostek towarowych.
Pavlo
x3tc

Post by Pavlo »

Dzieki za odpowiedz. Skoro Splici je kupuja to znaczy ze u nich muszki nie sa nielegalne? Czyli najlepiej jest zlapac pare muszek i skakac od razu do Splitow tak?
LongOne
x2

Post by LongOne »

Niekoniecznie :) Można je szybko przekazać urządzeniem transportowym na inny własny statek, pilotowany przez AI. Komputer chyba w ogóle nie skanuje twoich statków o ile sam ich nie pilotujesz :twisted: Ja zbieram muchy do ładowni Manty zaparkowanej na pokładzie mojego TL.
Pavlo
x3tc

Post by Pavlo »

Fajnie tylko ze nie mam jeszcze TL :D
Ale moze za jakis czas...
LongOne
x2

Post by LongOne »

Nie musisz mieć TL :) Wystarczy że masz drugi statek i każesz mu lecieć za sobą (komenda "Podążaj za mną", czy jakoś tak...).

Return to “Polskie / Polish X-Forum”