Kosmiczna mucha?
Moderators: Alan Phipps, Moderatorzy polskiego forum
-
Kosmiczna mucha?
Dzisiaj przelecialem sobie moim delfinem z kingstomend (tak to sie pisze?) do Drift cos tam i wlaczylem seta i mi przerwalo i cos malego zaczelo mi latac kolo kadluba nie widoczne na grawidarze. Podejrzewam, ze to kosmiczna mucha, swiecila troche na zolto i brzeczala. Ale mnie takie cos zaskoczylo. Jest wiecej tego typu niespodzianek?
-
-
Re: Kosmiczna mucha?
Kingdom End, much jest więcej a ogłuszone strumieniem jonów stają się widoczne na gravidarzeBQB wrote:Podejrzewam, ze to kosmiczna mucha, swiecila troche na zolto i brzeczala. Ale mnie takie cos zaskoczylo. Jest wiecej tego typu niespodzianek?

I used to be a moderator like you, until I took an arrow to the knee.
Core i5-3570_3,4 GHz, 8GB 1600MHz, Asus GTX660TiOC 2GB, Audigy, Iiyama B2776HDS.
Core i5-3570_3,4 GHz, 8GB 1600MHz, Asus GTX660TiOC 2GB, Audigy, Iiyama B2776HDS.
-
Re: Kosmiczna mucha?
No wiesz Sau... Tak wprowadzać w błąd? Strzelanie do much z jonów nie jest wcale zabronione! Zabronione jest natomiast (nie wiedzieć czemu) umieszczanie tych ogłuszonych much w ładowni, celem odsprzedaży na wolnym rynku. A jedna taka mucha to 3000 kr.
BTW: czemu karalne jest wprowadzanie much w obieg handlowy, a ich masowe zabijanie przez przelatujące statki nie jest?
BTW: czemu karalne jest wprowadzanie much w obieg handlowy, a ich masowe zabijanie przez przelatujące statki nie jest?
Ludzie, którzy nie lubią kotów, w poprzednim wcieleniu musieli być myszami.
-
-
Poniewaz nigdy nie polowałem na muchy
prosilbym i kilka wyjasnien 
Podlatuje do chmary much - wale jonami i do ladowni tak?
Czy to zolte latajace cos to jest jedna mucha czy wiecej
?
I jak sie mierzy ich objetosc w ladowni

Podlatuje do chmary much - wale jonami i do ladowni tak?
Czy to zolte latajace cos to jest jedna mucha czy wiecej

I jak sie mierzy ich objetosc w ladowni

X3 TC: 200 mln kr. Boreas, Deimos, Hyperion, Vidar, 2xSpringblossom, HCP, Centaur Naprawczy, 6 UT, 4 fabryki, kompleks alkoholowy
i trochę drobnicy...

-
Tych much jest na ogół kilka - jak przypieczesz jonami to zobaczysz całe stadko na grawie. Tylko że one szybko odzyskują przytomność i trzeba właściwie cały czas omiatać przestrzeń jonami, bo pouciekają. Dodatkowym kłopotem jest to, że ładownia zamyka się po załadowaniu czegokolowiek i trzeba potem czekać kilka sekund aż znowu będzie ją można otworzyć. A w tym czasie muchy wieją... Niemożność latania ze stale otwartą ładownią to jeden z największych (a przecież nielicznych) idiotyzmów w grze.
Mucha zajmuje 5 jednostek towarowych.
Mucha zajmuje 5 jednostek towarowych.
-
Dzieki za odpowiedz. Skoro Splici je kupuja to znaczy ze u nich muszki nie sa nielegalne? Czyli najlepiej jest zlapac pare muszek i skakac od razu do Splitow tak?
X3 TC: 200 mln kr. Boreas, Deimos, Hyperion, Vidar, 2xSpringblossom, HCP, Centaur Naprawczy, 6 UT, 4 fabryki, kompleks alkoholowy
i trochę drobnicy...

-
Niekoniecznie
Można je szybko przekazać urządzeniem transportowym na inny własny statek, pilotowany przez AI. Komputer chyba w ogóle nie skanuje twoich statków o ile sam ich nie pilotujesz
Ja zbieram muchy do ładowni Manty zaparkowanej na pokładzie mojego TL.

-
-