Akeela's Beacon - serce wszechswiata X

Forum do dyskusji o x-grach i problemach technicznych

Moderators: Alan Phipps, Moderatorzy polskiego forum

Marcybiskup
x3ap

Akeela's Beacon - serce wszechswiata X

Post by Marcybiskup »

Po prostu nie moglem sie powstrzymac, musialem o tym napisac. Wreszcie rzucilo mnie do dalszego wszechswiata i trafilem do najpiekniejszego sektora we wszechswiecie. Przystanalem, zaczalem sie rozgladac... kontemplowalem i marzylem... i znow uswiadomilem sobie, czemu kocham wszechswiat - nie tylko ten z X.

Troche zwlekalem z tym postem, myslalem, ze moze znajde cos ladniejszego. Ale nie. Jestem wzruszony wygladem, opisem i cala filozofia stojaca za tym miejscem. I chyba postawie tam mala fabryczke, taka malusia elektrownie, przeciez tak tam jasno ;) . To bedzie moja willa nad brzegiem raju. Nie moge wiecej pisac... zruszenie odbiera czucie mym palcom...
levisq
x3tc

Post by levisq »

Wezwac lekarza? :D
Ażeby po nas zostały jedynie Ślady na piasku i kręgi na wodzie...
Randor
x3

????

Post by Randor »

Takie małe pytanko co do jasności sektora !
Czy ilość Światła ma coś wspólnego z elektrownią
Bo moja Produkuje 275 jednostek energii z 1 kryształka w ciągu około 2 minut czasu X
Hardware:
Proc: Core T2350 x2
Grafa: GeForce Go 7300 512 MB
Pamięć: Asus 512 MB x2
Software: Windows XP Pro SP 3

P.S.
To właśnie dla tego nie gram w X-series :D
[ external image ]
HamP
x2

Post by HamP »

Im więcej światła,tym szybsza produkacja - przynajmniej z tego co mi wiadomo.
Sauron11
x3tc

Re: ????

Post by Sauron11 »

Randor wrote:Czy ilość Światła ma coś wspólnego z elektrownią
Bo moja Produkuje 275 jednostek energii z 1 kryształka w ciągu około 2 minut czasu X
Jak nazwa podaje jest to Elektrownia Słoneczna :wink: W normalnych warunkach tzn. janość 150 % produkcja tej samej ilości u mnie pobiera 2 kryształy za cykl i trwa mniej więcej tyle samo.
I used to be a moderator like you, until I took an arrow to the knee.
Core i5-3570_3,4 GHz, 8GB 1600MHz, Asus GTX660TiOC 2GB, Audigy, Iiyama B2776HDS.
Indoctrine
x3tc

Post by Indoctrine »

W tym pięknym systemie elektrownie pracują w cyklu 1:30. Czyli ciut szbciej :)

Mam już 3, oraz 2 fabryki kryształów(zbieram na 3 :D).
(a miałem latać Dragonem, ehh, ta chęć zysku, a nie mam przecież w żyłach Teladiańskiej krwi :D )

Ale jak na willę jest tam stanowczo za duży ruch, te ciągłe konwoje ogniw energetycznych.. Nie, ja muszę znaleźć sobie jakiś spokojny sektor z wodną planetą, gdzie stworzę mały raj w stylu Borońskim :roll:
:boron: W następnym wcieleniu będę Borońską Księżniczką :P :boron:
Porucznik ekspedycji karnej przeciwko Splitom.
LeWaR
x4

Post by LeWaR »

z gromadką żab :lol:

Sorry, ale nie mogłem sie powstrzymać :D
Skrypty i spolszczenia do skryptów dla X3 Reunion, TC, Albion Prelude >> http://www.mamuthq.net.pl
C2Q 6600@2,4GHz | 8GB@1066MHz Ram | GForce GTX 460 1GB | Win7 64bit
XTC+XRM | Albion Prelude
LongOne
x2

Post by LongOne »

...a potem żyli długo i szczęśliwie i mieli wiele kijanek :boron:
Ludzie, którzy nie lubią kotów, w poprzednim wcieleniu musieli być myszami.
LeWaR
x4

Post by LeWaR »

Tylko tam trzeba mieć potężne okulary przeciwsłoneczne.... 4 x grubsze niż normalnie. Ale za to błotko ciepłe, skrzynka piwa w wodzie,... hmmm....
Skrypty i spolszczenia do skryptów dla X3 Reunion, TC, Albion Prelude >> http://www.mamuthq.net.pl
C2Q 6600@2,4GHz | 8GB@1066MHz Ram | GForce GTX 460 1GB | Win7 64bit
XTC+XRM | Albion Prelude
Indoctrine
x3tc

Post by Indoctrine »

Kurcze, ludzie, co Wy macie do Boronów? :)
To najsympatyczniejsza rasa Obcych, wcale nie spokrewniona z żabami :)
DYoda
x2

Post by DYoda »

Co najwyżej z ropuchami :D
levisq
x3tc

Post by levisq »

Bardziej z ośmiornicami... tylko dziobów im brakuje... :D

ale sympatyczne istoty...
Jago
x2

Post by Jago »

levisq wrote:Bardziej z ośmiornicami... tylko dziobów im brakuje... :D

ale sympatyczne istoty...
Tjaaa... Szczególnie, gdy masowo wyskakują ze swoich Statków Pirackich :twisted: Te ciołki nadają się na "pfiratów" jak ... (wstawić obraźliwy epitet - im bardziej obraźliwy tym lepiej :P )
<<< KHAAK to WARIACI >>>
[ external image ]
Marcybiskup
x3ap

Post by Marcybiskup »

Indoctrine wrote:muszę znaleźć sobie jakiś spokojny sektor z wodną planetą, gdzie stworzę ma3y raj w stylu Borońskim :roll:
Hmm, czy podrozowales juz na poludniowy zachod? Gdy przedrzesz sie przez owadzie i pirackie sektory, trafisz do nowych boronskich systemow. Ich stolica jest sektor Reservoir of Tranquility z pieknym niebieskim olbrzymem (naslonecznienie 200%). Obok nasycony pas asteroidow i niespodzianka...
A do Akeela wroc pozniej, gdy juz bedziesz na tyle silny, by wziac system w swoje posiadanie... o nie, znowu "czerwony diabel" sie we mnie odzywa :twisted:

fyi - "czerwony diabel" to potoczna nazwa tajemniczych zabojczych kalamarnic olbrzymich o inteligencji wiekszej niz u delfinow i ze zdolnosciami mysliwskimi wiekszymi niz u rekinow 8)
ergo
x3tc

Post by ergo »

Indoctrine wrote:Kurcze, ludzie, co Wy macie do Boronów? :)
To najsympatyczniejsza rasa Obcych, wcale nie spokrewniona z żabami :)
moze i sympatyczna, ale jakas taka ciapowata :wink:
Indoctrine
x3tc

Post by Indoctrine »

Marcybiskup wrote:Hmm, czy podrozowales juz na poludniowy zachod? Gdy przedrzesz sie przez owadzie i pirackie sektory, trafisz do nowych boronskich systemow. Ich stolica jest sektor Reservoir of Tranquility z pieknym niebieskim olbrzymem (naslonecznienie 200%). Obok nasycony pas asteroidow i niespodzianka...
A do Akeela wroc pozniej, gdy juz bedziesz na tyle silny, by wziac system w swoje posiadanie... o nie, znowu "czerwony diabel" sie we mnie odzywa :twisted:

fyi - "czerwony diabel" to potoczna nazwa tajemniczych zabojczych kalamarnic olbrzymich o inteligencji wiekszej niz u delfinow i ze zdolnosciami mysliwskimi wiekszymi niz u rekinow 8)
A byłem tam, byłem :) Bardzo ładne miejsce, dużo fabryk kryształów, niestety elektrowni też trochę :D
Ale niespodzianki nie znalazłem.. Cóż to takiego?

Co do Akeela to ja jednak oprę się pokusie podbicia sektora. Jak pewien mistrz Boroński mówił: "There is no emotions, there is a peace.."
:)
xor
x2

Post by xor »

Hehehe, czyzby ktos mi tu za plecami pogrywal w SW:KOTOR ? Boronski Jedi...
:lol: A uniesie toto miecz swietlny ?
Aha, zapomnialbym, 'do not underestimate the power of the FORCE' :wink:

Bylem w tym sektorze, al enie zapadl mi w pamiec - bylem zbyt zajety 'making profffit' jak by to powiedziala Pan Jaszczurek :wink:
To jest ten jedyny system z 450 punktami naslonecznienia ? Taa, analizowalem go - genialne miejsce na prod. EC dla wlasnych fabryk :) Ciekawe co za prezent tam jest... A tak nawiasem - latal ktos sobie w jaskiniach w tych najwiekszych asteroidach ? Moze w ktorejs cos jest ukryte :D Ja sie od czasu do czasu bawie w grotolaza (a raczej goto-lota :winkj: ) - jeszcze niczego nie znalazlem, ale sie nie poddaje - raz sie nawet zgubilem - cudem po dlugim bladzeniu w ciemnosciach udalo mi sie wydostac... :P
levisq
x3tc

Post by levisq »

xor wrote:Hehehe, czyzby ktos mi tu za plecami pogrywal w SW:KOTOR ? Boronski Jedi...

Bylem w tym sektorze, al enie zapadl mi w pamiec - bylem zbyt zajety 'making profffit' jak by to powiedziala Pan Jaszczurek :wink:
To jest ten jedyny system z 450 punktami naslonecznienia ? Taa, analizowalem go - genialne miejsce na prod. EC dla wlasnych fabryk :) Ciekawe co za prezent tam jest... A tak nawiasem - latal ktos sobie w jaskiniach w tych najwiekszych asteroidach ? Moze w ktorejs cos jest ukryte :D Ja sie od czasu do czasu bawie w grotolaza (a raczej goto-lota :winkj: ) - jeszcze niczego nie znalazlem, ale sie nie poddaje - raz sie nawet zgubilem - cudem po dlugim bladzeniu w ciemnosciach udalo mi sie wydostac... :P
jedynie muchy... jak lubisz lowic to mozna sie niezle oblowic:))

pozdrawiam
Indoctrine
x3tc

Post by Indoctrine »

xor wrote:Hehehe, czyzby ktos mi tu za plecami pogrywal w SW:KOTOR ? Boronski Jedi...
Oj dawno grałem.. Strasznie liniowa przygodówka, lecz niezła. Teraz czekam na drugą część :D (ale KOTOR to i tak nic w porównaniu z Jedi Academy....)
W każdym razie jak Yoda i jemu podobni machali mieczami to Boroni tym bardziej :)
Wyobrażam sobie ich raczej jako mistyków FORCE'a...
:)

Co do grotołażenia, to jeszcze nie, ale mam zamiar. Wyjdę w skafandrze i zwiedzę asteroidy :)
levisq
x3tc

Post by levisq »

Shiit mam Anielska cierpliwosc ale juz naprawde przeginacie... idzcie sobie o StarWarsach gadac na forum SW...

pozdrawiam

Return to “Polskie / Polish X-Forum”