Skrypty i inne ot;)

Forum do dyskusji o x-grach i problemach technicznych

Moderators: Alan Phipps, Moderatorzy polskiego forum

BQB
x2

Skrypty i inne ot;)

Post by BQB »

Gdzie w sieci znajde przynajmiej opisy po polsku roznorakich skryptow, bo angielski bardzo slabo znam. Jakie sa najciekawsze w/g was i gdzie mozna je znalesc? Jakis w miare bezposredni link bym prosil, bo slabo znam angielski (jak widze strone po angielsku, to rozumiem ogolny sens, ale nie przetlumacze sobie szczegolow - ciezko by mi bylo czytac teksty w x2, gdyby byly tylko po angielsku - wielkie dzieki SAURON11 (hmm a dlaczego 11?)).
Sauron11
x3tc

Re: Skrypty

Post by Sauron11 »

BQB wrote: ciezko by mi bylo czytac teksty w x2, gdyby byly tylko po angielsku - wielkie dzieki SAURON11 (hmm a dlaczego 11?)).
No problemo amigo :) "11" bo 10 lat temu przy rejestracji na yahoo inne były już zajęte :wink:
I used to be a moderator like you, until I took an arrow to the knee.
Core i5-3570_3,4 GHz, 8GB 1600MHz, Asus GTX660TiOC 2GB, Audigy, Iiyama B2776HDS.
BQB
x2

Post by BQB »

To szybko zaczales przygode z netem, ja 1 rok pozniej w wakacje, jak kumpel przywiozl modem z anglii i porzyczyl, to przez 3 tygodnie nabilem starym rachunek na jakies 250 zl surfujac i ircujac na mojej ukochanej amisi (wtedy jeszcze na siebie nie zarabialem i uczylem sie pilnie hehe ;-). Glownie siedzialem w nocy jak starzy spali, a wtedy w TPSA nie bylo taryfy ulgowej. Ale to OT.
Pomozesz cos ze skryptami?
Indoctrine
x3tc

Post by Indoctrine »

Przepraszam za OT, ale jak ktoś wspomniał o Amisi to muszę :)
Cudowny komputer, a jak miło grało się we Frontiera!(to tak, by Sauron nie przyczepił się za OTa
:P )
:boron: W następnym wcieleniu będę Borońską Księżniczką :P :boron:
Porucznik ekspedycji karnej przeciwko Splitom.
adam00
x4

Post by adam00 »

Ja też z "amisiowego" klubu :D

Muzyka we Frontierze to było to, po prostu czuło się kosmos wokół :D
werner78
x2

Post by werner78 »

frontier to było coś na amisie 1 dyskietka i muza ah ta muza ja też nie wiem za bardzo o co chodzi ze skryptami ale czekam na patha 1.4
Jones Abrahams
x2

Post by Jones Abrahams »

A pamiętacie szok pececiarzy?
Taka gra na jednej dyskietce :?: :!: :?: :?: :!: :!: :?:
Indoctrine
x3tc

Post by Indoctrine »

Na pieca Frontier też chyba mieścił się na 1 dyskietce, fakt, że 1.44 a nie 880kb :)
Tylko nie było tam takiej muzy! Ahh, ten Wagner albo Strauss :D
A pamiętacie szok pececiarzy?
Hmm, ja do dziś potrafię czasami zaszokować na swojej 1200 :D
Mój kompletny system operacyjny zajmuje około 15 mega.... A divx odtwarzam na procku 210Mhz, bez karty graficznej i przy 32 Ramu :lol:
Jones Abrahams
x2

Post by Jones Abrahams »

Indoctrine wrote:Na pieca Frontier też chyba mieścił się na 1 dyskietce, fakt, że 1.44 a nie 880kb :)
A pewnie, ale chyba tylko dlatego, że uprzednio napisano go na Miśkę :)
Na pececie wychodzono wszak z założenia, że "po co pisać coś na jedną dyskietkę, gdy można na 30?" :wink:
Ale pc miały już twarde...
A Twojej 1200 Ci zazdroszczę, sam czasem staram się grać w stare Amigowe gierki, ale... to nie to samo, ech, Gunship...
Btw, zanim ktoś nas pogoni za pisanie nie na temat, gdzieś po mózgownicy pałęta mi się kwestia ustrojstwa usuwającego wątek fabularny, czy jakoś tak.
Przydałoby się to to do patcha 1.4.
Prawda to?

Pozdrawiam
Radzik
x2

Post by Radzik »

Pecetowy Frontier miał za to jakieś śmieszne tekstury na wektorach, więc to mogłoby tłumaczyć większą dyskietkę :) Choć ja osobiście wolałem wersję amigową - jakaś taka bardziej klimatyczna i muzola chyba jednak lepsza. Mi osobiście najbardziej podobają się Grieg i Mussorgski z całego zestawu :)
Szkoda, że tak słabo następcy Frontiera się na nim wzorowali pod kątem różnorodności typów misji - nigdy po Frontierze nie spotkałem się z tyloma rodzajami zadań - już wykończenie gościa to było jakieś wyzwanie, bo trzeba było mieć ustrojstwo do przebadania "chmury poskokowej" :) i potem zdybać gościa w odpowiednim systemie, a filmowanie instalacji na powierzchniach planet powtórzyło się bodajże tylko w jednej misji w Wing Commander 3 czy 4. Ech... to se ne wrati... ;-(
Jones Abrahams
x2

Post by Jones Abrahams »

Ano!
A bombienie planet?
Ech, popracowałby człek jeszcze dla Cesarstwa (niewłaściwie: Imperium), coby plenić siewców demokracji :wink:
A propos, X2 ma ogromne możliwości w tym względzie;
- w centralnych stacjach argońskich (i innych ras) mógłby sobie siedzieć smutny kolo i pytać czy nie chciałbyś potyrać nieco dla Argonów (innych)? A bo to Xenoni, skomplikowana sytuacja ze Splitami, a i jaszczurki na pewno coś kombinują... etc.
Więc może mógłbyś na początek to może jakieś dokumenty przewieźć, a potem... jakieś zdjęcia nowej splickiej instalacji wojskowej, wysadzenie borońskiej stacji... przyjaciele przyjaciółmi, a wywiad...
Ale może w X3...

pozdrawiam
Indoctrine
x3tc

Post by Indoctrine »

Byłem sługą Imperialnym, choć nie byłem wstanie tolerować ich statków, tylko Cobra MK3 była dla prawdziwej ELITY :D
Ale nie zgadzam się z tym, że zabójstwa dokonywać trzeba było po skoku, ja zaczajałem się w pobliżu stacji i jak ofiara w swoim Panther Clipperze czy innym Boa wylatywała, to ja na nią, ignorując federacyjną policję :D
No i fotka zaliczona na excelent... To na niektórych planetach z dużą grawitacją było częstokroć wyzwaniem!
I racja, na piecu były teksturki, szkoda, że na Ami nie, ale jednak feeling gry był lepszy, znacznie.

Jones, czemu chcesz usunąć wątek fabularny? On właściwie nie przeszkadza w niczym :)
Jones Abrahams
x2

Post by Jones Abrahams »

Indoctrine wrote: Jones, czemu chcesz usunąć wątek fabularny? On właściwie nie przeszkadza w niczym :)
Racja, nie przeszkadza, pytam dlatego, że nie wiem w sumie co będzie dalej i nie wiem czy będzie mi się chciało przechodzić przez to raz jeszcze :wink:
A jeśli będzie w grze to będę się czuł zobowiązany :D
Ale nie jest to jakiś poważny problem :)

Pozdrawiam
BQB
x2

Post by BQB »

A ja do dzisiaj mam oryginal frontiera na amige, oryginalne pudelko, mape (tyle, ze juz nie pamietam gdzie ja polozylem) i dwie ksiazeczki - nawet ciekawe do poczytania.

Wracajac do X2, szkoda, ze te opowiadania na plycie nie zostaly przetlumaczone :-(
Sauron11
x3tc

Post by Sauron11 »

BQB wrote:Wracajac do X2, szkoda, ze te opowiadania na plycie nie zostaly przetlumaczone :-(
Niestety musialby zajac sie nimi profesjonalny tlumacz, a tacy przy X2 nie pracowali :wink:
W kwestii Twojego pytanka o skrypty - sprawdz w innych watkach, temat byc już wcześniej dokładnie przewałkowany :)
Core i5-3570_3,4 GHz, 8GB 1600MHz, Asus GTX660TiOC 2GB, Audigy, Iiyama B2776HDS.
Marcybiskup
x3ap

Post by Marcybiskup »

:lol: :lol: :lol:
Ten topic mnie rozwalil, to po prostu mistrzostwo swiata w pisaniu out of topic! Tak po prostu: pierwszy post - i sru!!! Jak ja lubie to forum :D
LongOne
x2

Post by LongOne »

A pomyśl jak ten wątek czytało sie komuś, kto w dawnych czasach brał udział w świętej wojnie PC vs Amiga po stronie blaszaków... Czyli mi :twisted:
Ludzie, którzy nie lubią kotów, w poprzednim wcieleniu musieli być myszami.
levisq
x3tc

Post by levisq »

Marcybiskup wrote::lol: :lol: :lol:
Ten topic mnie rozwalil, to po prostu mistrzostwo swiata w pisaniu out of topic! Tak po prostu: pierwszy post - i sru!!! Jak ja lubie to forum :D
i caly urok w tym naszym forum wlasnie, 20 lat mialem 'ruki po szfam', precz z dyscyplina, niech zyje anarchia wolnosci luzzzz...

:)))

ps. oczywiscie w pewnych granicach rozsadku :lol:
Ażeby po nas zostały jedynie Ślady na piasku i kręgi na wodzie...
Sauron11
x3tc

Post by Sauron11 »

Marcybiskup wrote:Ten topic mnie rozwalil, to po prostu mistrzostwo swiata w pisaniu out of topic! Tak po prostu: pierwszy post - i sru!!! Jak ja lubie to forum :D
Żeby uniknąć zamieszek zapdejtowałem temat i teraz już można :wink:

Return to “Polskie / Polish X-Forum”