Skrypty i inne ot;)
Moderators: Alan Phipps, Moderatorzy polskiego forum
-
BQB

Skrypty i inne ot;)
Gdzie w sieci znajde przynajmiej opisy po polsku roznorakich skryptow, bo angielski bardzo slabo znam. Jakie sa najciekawsze w/g was i gdzie mozna je znalesc? Jakis w miare bezposredni link bym prosil, bo slabo znam angielski (jak widze strone po angielsku, to rozumiem ogolny sens, ale nie przetlumacze sobie szczegolow - ciezko by mi bylo czytac teksty w x2, gdyby byly tylko po angielsku - wielkie dzieki SAURON11 (hmm a dlaczego 11?)).
-
Sauron11

Re: Skrypty
No problemo amigoBQB wrote: ciezko by mi bylo czytac teksty w x2, gdyby byly tylko po angielsku - wielkie dzieki SAURON11 (hmm a dlaczego 11?)).
I used to be a moderator like you, until I took an arrow to the knee.
Core i5-3570_3,4 GHz, 8GB 1600MHz, Asus GTX660TiOC 2GB, Audigy, Iiyama B2776HDS.
Core i5-3570_3,4 GHz, 8GB 1600MHz, Asus GTX660TiOC 2GB, Audigy, Iiyama B2776HDS.
-
BQB

To szybko zaczales przygode z netem, ja 1 rok pozniej w wakacje, jak kumpel przywiozl modem z anglii i porzyczyl, to przez 3 tygodnie nabilem starym rachunek na jakies 250 zl surfujac i ircujac na mojej ukochanej amisi (wtedy jeszcze na siebie nie zarabialem i uczylem sie pilnie hehe
. Glownie siedzialem w nocy jak starzy spali, a wtedy w TPSA nie bylo taryfy ulgowej. Ale to OT.
Pomozesz cos ze skryptami?
Pomozesz cos ze skryptami?
-
Indoctrine

-
adam00

-
werner78

-
Jones Abrahams

-
Indoctrine

Na pieca Frontier też chyba mieścił się na 1 dyskietce, fakt, że 1.44 a nie 880kb 
Tylko nie było tam takiej muzy! Ahh, ten Wagner albo Strauss

Mój kompletny system operacyjny zajmuje około 15 mega.... A divx odtwarzam na procku 210Mhz, bez karty graficznej i przy 32 Ramu
Tylko nie było tam takiej muzy! Ahh, ten Wagner albo Strauss
Hmm, ja do dziś potrafię czasami zaszokować na swojej 1200A pamiętacie szok pececiarzy?
Mój kompletny system operacyjny zajmuje około 15 mega.... A divx odtwarzam na procku 210Mhz, bez karty graficznej i przy 32 Ramu
Porucznik ekspedycji karnej przeciwko Splitom.
-
Jones Abrahams

A pewnie, ale chyba tylko dlatego, że uprzednio napisano go na MiśkęIndoctrine wrote:Na pieca Frontier też chyba mieścił się na 1 dyskietce, fakt, że 1.44 a nie 880kb
Na pececie wychodzono wszak z założenia, że "po co pisać coś na jedną dyskietkę, gdy można na 30?"
Ale pc miały już twarde...
A Twojej 1200 Ci zazdroszczę, sam czasem staram się grać w stare Amigowe gierki, ale... to nie to samo, ech, Gunship...
Btw, zanim ktoś nas pogoni za pisanie nie na temat, gdzieś po mózgownicy pałęta mi się kwestia ustrojstwa usuwającego wątek fabularny, czy jakoś tak.
Przydałoby się to to do patcha 1.4.
Prawda to?
Pozdrawiam
-
Radzik

Pecetowy Frontier miał za to jakieś śmieszne tekstury na wektorach, więc to mogłoby tłumaczyć większą dyskietkę
Choć ja osobiście wolałem wersję amigową - jakaś taka bardziej klimatyczna i muzola chyba jednak lepsza. Mi osobiście najbardziej podobają się Grieg i Mussorgski z całego zestawu 
Szkoda, że tak słabo następcy Frontiera się na nim wzorowali pod kątem różnorodności typów misji - nigdy po Frontierze nie spotkałem się z tyloma rodzajami zadań - już wykończenie gościa to było jakieś wyzwanie, bo trzeba było mieć ustrojstwo do przebadania "chmury poskokowej"
i potem zdybać gościa w odpowiednim systemie, a filmowanie instalacji na powierzchniach planet powtórzyło się bodajże tylko w jednej misji w Wing Commander 3 czy 4. Ech... to se ne wrati... ;-(
Szkoda, że tak słabo następcy Frontiera się na nim wzorowali pod kątem różnorodności typów misji - nigdy po Frontierze nie spotkałem się z tyloma rodzajami zadań - już wykończenie gościa to było jakieś wyzwanie, bo trzeba było mieć ustrojstwo do przebadania "chmury poskokowej"
-
Jones Abrahams

Ano!
A bombienie planet?
Ech, popracowałby człek jeszcze dla Cesarstwa (niewłaściwie: Imperium), coby plenić siewców demokracji
A propos, X2 ma ogromne możliwości w tym względzie;
- w centralnych stacjach argońskich (i innych ras) mógłby sobie siedzieć smutny kolo i pytać czy nie chciałbyś potyrać nieco dla Argonów (innych)? A bo to Xenoni, skomplikowana sytuacja ze Splitami, a i jaszczurki na pewno coś kombinują... etc.
Więc może mógłbyś na początek to może jakieś dokumenty przewieźć, a potem... jakieś zdjęcia nowej splickiej instalacji wojskowej, wysadzenie borońskiej stacji... przyjaciele przyjaciółmi, a wywiad...
Ale może w X3...
pozdrawiam
A bombienie planet?
Ech, popracowałby człek jeszcze dla Cesarstwa (niewłaściwie: Imperium), coby plenić siewców demokracji
A propos, X2 ma ogromne możliwości w tym względzie;
- w centralnych stacjach argońskich (i innych ras) mógłby sobie siedzieć smutny kolo i pytać czy nie chciałbyś potyrać nieco dla Argonów (innych)? A bo to Xenoni, skomplikowana sytuacja ze Splitami, a i jaszczurki na pewno coś kombinują... etc.
Więc może mógłbyś na początek to może jakieś dokumenty przewieźć, a potem... jakieś zdjęcia nowej splickiej instalacji wojskowej, wysadzenie borońskiej stacji... przyjaciele przyjaciółmi, a wywiad...
Ale może w X3...
pozdrawiam
-
Indoctrine

Byłem sługą Imperialnym, choć nie byłem wstanie tolerować ich statków, tylko Cobra MK3 była dla prawdziwej ELITY
Ale nie zgadzam się z tym, że zabójstwa dokonywać trzeba było po skoku, ja zaczajałem się w pobliżu stacji i jak ofiara w swoim Panther Clipperze czy innym Boa wylatywała, to ja na nią, ignorując federacyjną policję
No i fotka zaliczona na excelent... To na niektórych planetach z dużą grawitacją było częstokroć wyzwaniem!
I racja, na piecu były teksturki, szkoda, że na Ami nie, ale jednak feeling gry był lepszy, znacznie.
Jones, czemu chcesz usunąć wątek fabularny? On właściwie nie przeszkadza w niczym
Ale nie zgadzam się z tym, że zabójstwa dokonywać trzeba było po skoku, ja zaczajałem się w pobliżu stacji i jak ofiara w swoim Panther Clipperze czy innym Boa wylatywała, to ja na nią, ignorując federacyjną policję
No i fotka zaliczona na excelent... To na niektórych planetach z dużą grawitacją było częstokroć wyzwaniem!
I racja, na piecu były teksturki, szkoda, że na Ami nie, ale jednak feeling gry był lepszy, znacznie.
Jones, czemu chcesz usunąć wątek fabularny? On właściwie nie przeszkadza w niczym
Porucznik ekspedycji karnej przeciwko Splitom.
-
Jones Abrahams

Racja, nie przeszkadza, pytam dlatego, że nie wiem w sumie co będzie dalej i nie wiem czy będzie mi się chciało przechodzić przez to raz jeszczeIndoctrine wrote: Jones, czemu chcesz usunąć wątek fabularny? On właściwie nie przeszkadza w niczym
A jeśli będzie w grze to będę się czuł zobowiązany
Ale nie jest to jakiś poważny problem
Pozdrawiam
-
BQB

-
Sauron11

Niestety musialby zajac sie nimi profesjonalny tlumacz, a tacy przy X2 nie pracowaliBQB wrote:Wracajac do X2, szkoda, ze te opowiadania na plycie nie zostaly przetlumaczone
W kwestii Twojego pytanka o skrypty - sprawdz w innych watkach, temat byc już wcześniej dokładnie przewałkowany
-
Marcybiskup

-
LongOne

-
levisq

i caly urok w tym naszym forum wlasnie, 20 lat mialem 'ruki po szfam', precz z dyscyplina, niech zyje anarchia wolnosci luzzzz...Marcybiskup wrote:![]()
![]()
![]()
Ten topic mnie rozwalil, to po prostu mistrzostwo swiata w pisaniu out of topic! Tak po prostu: pierwszy post - i sru!!! Jak ja lubie to forum
ps. oczywiscie w pewnych granicach rozsadku
Ażeby po nas zostały jedynie Ślady na piasku i kręgi na wodzie...
-
Sauron11

Żeby uniknąć zamieszek zapdejtowałem temat i teraz już możnaMarcybiskup wrote:Ten topic mnie rozwalil, to po prostu mistrzostwo swiata w pisaniu out of topic! Tak po prostu: pierwszy post - i sru!!! Jak ja lubie to forum