AS.Cashier v1.00

Forum do dyskusji o x-grach i problemach technicznych

Moderators: Alan Phipps, Moderatorzy polskiego forum

adam00
x4

AS.Cashier v1.00

Post by adam00 »

Na http://www.x2source.com/ w menu X2 Scripts/Trading jest dostępny mój pierwszy (udostępniony :) ) skrypt. To taki stateczek-kasjer do zarządzania funduszami w fabrykach. Może kogoś zaiteresuje :D
Scorpio_pl
x2

Post by Scorpio_pl »

Fajnie by bylo gdyby nie ten komunikat - " nie mozna znalezc serwera ..." :wink:
Sauron11
x3tc

Post by Sauron11 »

Scorpio_pl wrote:Fajnie by bylo gdyby nie ten komunikat - " nie mozna znalezc serwera ..." :wink:
U mnie działa bez problemu.
I used to be a moderator like you, until I took an arrow to the knee.
Core i5-3570_3,4 GHz, 8GB 1600MHz, Asus GTX660TiOC 2GB, Audigy, Iiyama B2776HDS.
LongOne
x2

Post by LongOne »

U mnie też hula...

adam00 --> Skoro bawisz się skryptami, to może byś wygłosił na ich temat mały wykład dla niekumatych?
Ludzie, którzy nie lubią kotów, w poprzednim wcieleniu musieli być myszami.
adam00
x4

Post by adam00 »

Na wykłady trzeba mieć czas i wene :D Z resztą są już takie wykłady tyle, że po angielsku.
Chętnie odpowiem na w miarę konkretne pytania, oczywiście w miarę moich skromnych możliwości :)

PS. Właśnie wrzuciłem kolejny skrypt z mojej kolekcji, powinien być dostępny jutro po południu, dam znać na forum. A wkrótce opublikuję następne.
Indoctrine
x3tc

Post by Indoctrine »

Aha, jako specjalistę od skryptów się zapytam :)
Czy ja robię coś źle czy jeden ze skryptów z tamtej strony nie działa z wersją PL. Konkretnie chodzi mi o BuyResourceBest. Jak wydaję komendę(wyświetla się jako TEXT*&%(@#$( :lol: ) to statek staje w miejscu, a pownien zasuwać so moich fabryk zbierać surowce..
:boron: W następnym wcieleniu będę Borońską Księżniczką :P :boron:
Porucznik ekspedycji karnej przeciwko Splitom.
adam00
x4

Post by adam00 »

Z tym złym podpisem, czy 440026.xml został umieszczony w katalogu "t", nie jestem pewien ale angielska wersja powinna działać jako default jeżeli nie ma właściwego języka... ale mogę się mylić i tak to nie działa... wtedy można zrobić wersję polską pliku 440026.xml. Powinien się nazywać 480026.xml, i w środku zawierać wpis: language id="48", można przetłumaczyć teksty z: page id="2010", mała uwaga, najprościej nie używać polskich znaków, bo powinny być w kodowaniu UTF-8, są edytory np. HTML które umożliwiają wpisywanie takich znaków, teoretycznie w XMLu można podać kodowanie np. "windows-1250" lub "iso-8859-2" ale czy będzie działać zależy od konkretnego parsera.
W sprawie samego działania komendy, nie sprawdzałem w praktyce ale wygląda OK, jest kilka rzeczy, które mogą ją przyblokować, dokładnie tak jak normalną komendę zakupu po najlepszej cenie, np. ilość skoków, pieniądze w homebase, limity cen sprzedaży i zakupu.
Tyle mogę powiedzieć po szybkim przejrzeniu tego skryptu.

PS. niedługo opublikuję następne moje skrypty, między innymi komendy do obsługi kompleksów fabryk, można bardzo zredukować koszty "transportu" :D
Bolek
x3tc

Post by Bolek »

Kasjer jest super i na prawdę bardzo ułatwia zycie. CZekam na inne skrypty z niecierpliwością
Jones Abrahams
x2

Post by Jones Abrahams »

Dzięki Adam!
Kasjera ściągnąłem i dziś wypróbóję.

Mam jeszcze pytanko:
Czy istnieje jakiś skrypt, działający w wersji PL, rozszerzający działanie handlowego Mk 3?
Konkretnie chodzi o to, by statek latał nie w jednym tylko sektorze, ale by można mu było ustalić obszar działania na kilka skoków (jak w stacji)?
Pomagając borońskiej księżniczce wchodzisz w konflikt z PRAWEM!
ZUZANNO!!! Natychmiast wracaj do rodziców! Przestań wreszcie za mną chodzić!
GFU jest bronią niesportową!
Kiedyś pojadę do Dufftown...
Ja nawet nie wiem co to jest ICQ, ale też mam tam nr dresofonu...
ergo
x3tc

Post by ergo »

Jones Abrahams wrote:Mam jeszcze pytanko:
Czy istnieje jakiś skrypt, działający w wersji PL, rozszerzający działanie handlowego Mk 3?
Konkretnie chodzi o to, by statek latał nie w jednym tylko sektorze, ale by można mu było ustalić obszar działania na kilka skoków (jak w stacji)?
jest cos co sie nazywa "teladi mk3 trade" , jest to soft ktory w zasadzie nie potrzebuje nawet mk1 czy mk2 ,ustawiasz mu sektor startowy i ilosc skokow. Z moich obserwacji wynika ze zarabia jak w miare dobrze ulokowane SPP , zdecydowanie lepiej niz mk3 ale tez bardziej widocznie obciaza gre i czasem zdaza mu sie przewozic w ladowniach nie do konca sprzedane towary (normalnie sobie handluje, z tym ze wozi w ladowni zawieruszone gdzies 120 jednostek krzemu, przez co pozostaje mu np niewiele miejsca w ladowni) ... oczywiscie - jesli chcesz potraktowac to jak rozszerzenie mk3 i byc bardziej , hmmm... "fair"? mozesz uzywac go po kupieniu mk3 :)
Jones Abrahams
x2

Post by Jones Abrahams »

Dzięki!
Mk3 mam - będę bardziej "fair".
Pomagając borońskiej księżniczce wchodzisz w konflikt z PRAWEM!
ZUZANNO!!! Natychmiast wracaj do rodziców! Przestań wreszcie za mną chodzić!
GFU jest bronią niesportową!
Kiedyś pojadę do Dufftown...
Ja nawet nie wiem co to jest ICQ, ale też mam tam nr dresofonu...

Return to “Polskie / Polish X-Forum”