mam pytanie
obecnie nastawienie rasy splici jest u mnie na 99%, nazwy rangi nie pamietam. Czy jezeli zaczne porywac - przejmowac ich statki to:
a) ich status "przeskoczy" na wyzszy poziom rangi czy
b) juz gorszego stosunku z nimi nie moge miec i w zwiazku z tym moge porywac, mordowac do woli
Kojene pytanie czy jezeli bede mial z nimi baaardzo zle stosunki to beda mnie atakowac jak tylko mnie zobacza? (beda czerwoni na gravi radarze?)
negatywne nastawienie rasy
Moderators: Alan Phipps, Moderatorzy polskiego forum
-
Ciekawe pytanie ja nie wiem bo jak ja zabilem kilku piratow u nich to awansowalem na Podistote 1%
ale pozniej sie jakos zderzylem z jednym i wywiazala sie krwawa bitwa musialem go usunac z przestrzeni wiec mnie znowu degradowali na nieprzyjaciela ale jak ty ich bedziesz ciagle atakowal to w koncu pewnie na ciebie wydadza list gonczy a wtedy lowcy glow sie za ciebie wezma 

-
Atak na statki danej rasy obniża ranking u niej, procenty się zmiejszają aż ranga przeskakuje na niższy poziom i tak aż do dna
. O ile atak kończy się przejęciem to pół biedy, zabicie natomiast to duży ubytek, i nie ma tu znaczenienia gdzie się ataku dokona, czy w sektorze danej rasy czy innej. Na początku gry stosunki ze Splitami nie są aż takie tragiczne, do dna są jeszcze ze trzy rangi.
Moim zdaniem robienie sobie wrogów z jakiejś rasy zanim się zostanie "królem imperium" i już nic nam nie podskoczy to zły pomysł, zawsze znajdzie się coś czym warto pohandlować, a to jakiś fajny statek, a to jakaś fabryka, a to jakieś wyposarzenie do statków, wszystko to może być dostępne tylko u danej rasy.
PS. Jeszcze jedna uwaga, jak się wykonuje zlecenia zabójstw to warto unikać zabijania obstawy celu, obniża to rankingi u rasy, do której należą te statki tak jak atak na zwykłe statki.

Moim zdaniem robienie sobie wrogów z jakiejś rasy zanim się zostanie "królem imperium" i już nic nam nie podskoczy to zły pomysł, zawsze znajdzie się coś czym warto pohandlować, a to jakiś fajny statek, a to jakaś fabryka, a to jakieś wyposarzenie do statków, wszystko to może być dostępne tylko u danej rasy.
PS. Jeszcze jedna uwaga, jak się wykonuje zlecenia zabójstw to warto unikać zabijania obstawy celu, obniża to rankingi u rasy, do której należą te statki tak jak atak na zwykłe statki.