Wielcy przedsiębiorcy, Łowcy głów itd. itp.

Forum do dyskusji o x-grach i problemach technicznych

Moderators: Alan Phipps, Moderatorzy polskiego forum

Mixer

Wielcy przedsiębiorcy, Łowcy głów itd. itp.

Post by Mixer »

Jakos nie widze , zeby ktos z was mial chec pochwalenia sie innym czego sie dorobil , czym sie zajmuje i jakie posiada fabryki ,statki , stan konta,stopnie itd. itp. ja dopiero zaczynam wiec nie powiem co mam bo nic narazie ciekawego nie mam :D . Ciekawie by bylo wiedziec co wy tam macie za fabryki i w jakich sektorach mozna by sie wtedy tam udac i wam troche namieszac :D no i dowiedzielibysmy sie kto jest najbogatszym czlowiekiem we wszechswiecie.
LongOne
x2

Post by LongOne »

Na chwalenie się jeszcze przyjdzie pora - większość z nas ma X2 od całkiem niedawna, a jeśli ktoś nie oszukuje (SETA), to dorobienie się zajmie mu dłuuugie godziny. Ja tam nie mam się czym chwalić: kilka statków, 2 fabryki, 3M kr....

A tak BTW: zapomniałeś się zarejestrować :)
Ludzie, którzy nie lubią kotów, w poprzednim wcieleniu musieli być myszami.
Mixer

Post by Mixer »

Wlasnie z ta rejestracja mam problem bo moj brat juz ta wersje zarejestrowal na tym forum i ja juz nie moge bo pisze ze key juz jest w uzyciu :x zreszta pytalem tu moderatora ale nie dostalem odpowiedzi
ergo
x3tc

Post by ergo »

ja jakos nie mam szczescia , ilekroc dorobie sie paru fabryk i paru mln to albo pada mi partycja albo zwali mi sie LiLo i z jakichs innych powodow musze sciagac partycje , i zawsze zapominam o "ulubionych" z IE i save'ach z x2 :(. Ale generalnie zaczynanie jest fajne, jest trudniej :)
korr23
x2

Post by korr23 »

@mixer
odpowiedz od moderatora powinna byc taka: gra jest brata i to on moze sie zarejestrowac

apropo chwalenia sie to tez mam niewiele, dopiero zaczynam, gram od 3 dni chyba: dicso, mako - max upgr., mercury, okolo 15 roznych pirackich statkow (zamienionych, lub w trakcie bycia zamienianymi na kase :) )
Sauron11
x3tc

Post by Sauron11 »

Mixer wrote:Wlasnie z ta rejestracja mam problem bo moj brat juz ta wersje zarejestrowal na tym forum i ja juz nie moge bo pisze ze key juz jest w uzyciu
"Mój brat" czyli kto - pod jakim nickiem zarejestrował? Jeśli chcesz być rozpoznawany jako legalny użytkownik musisz w takiej sytuacji korzystać z konta "brata".
IRAS
x4

Post by IRAS »

No dobra skoro tak to wole pisac na jego koncie i byc rozpoznawany jako legalny posiadacz gry :)
levisq
x3tc

Post by levisq »

Hhahaha ja nie wytrzymalem... kupilem synowi druga kopie fakt ze mozna grac na dwoch kompach jednoczesnie bo Gra potrzebuje plyty tylko przy uruchomieniu... ale szlag mnie trafial ze za kazdym razem musialem latac po plyte... poki co Redzik nie ma neta to nie bedzie sie rejestrowal:))
pozdro...
Ażeby po nas zostały jedynie Ślady na piasku i kręgi na wodzie...
mephir
x2

Post by mephir »

A czym tu się chwalić to dopiero początek grania .... mój majątek wart jest jakieś marne 200 mln. kredytów... (as pierwszego stopnia, profesjonalny przedsiębiorca... czy jakoś tak, nie pamiętam dokładnie jak tam się to nazywa), ale na początku nie szło mi za dobrze, pierwsze mozoooolnie zarobione 300 tyś. wydałem na kopalnie i 2 statki i ... przyszli obcy i już nie było statków i kopalni... wiec kiedy znowu zarobiłem trochę grosza coś ok. 600 tyś. (zarobione M5 i TS'em) to wyposażyłem TS'a w rozszerzenie handlowe MK3 i ... od tego momentu już było lepiej...
Lysoleq
x2

Post by Lysoleq »

200 mln :) heh dla mnie to narazie marzenia :)... Aktualnie mam:
- M5 Odkrywca - tym sobie latam i załawiam interesy gdzieś daleko bo jest szybki (400)
- TS Merkury - moje źródełko zysku - ładuje go rudą i wysyłam tam gdzie kosztuje min 177 :) ŁADOWNIA --> 1200
- TS Sęp - ten wydobywa i czeka z towarem w ładowni na Merkurego... ŁADOWNIA --> 1400

Narazie mam 100k kredytów... Z tym że statki te silnie ulepszam... Średnio w ten sposób mam 150k na 30 minut 8)
Pavlo
x3tc

Post by Pavlo »

Ja sie na razie rozwijam spokojnie... Po pierwszym zarobionym milionie kupilem SPP i postawilem ja w Kingdom End. Mercury zaopatruje ja w krysztaly a Express i Manta lataja z ogniwami. A ja latam sobie Mako i poluje na piratow i nabijam range. Po kolejnym milionie mam zamiar postawic kolejne SPP - tym razem chyba w Red Light. No i w planach mam zamiar zrobic z mojego Mako wersje FWW. A kasy mam aktualnie około 500.000.
X3 TC: 200 mln kr. Boreas, Deimos, Hyperion, Vidar, 2xSpringblossom, HCP, Centaur Naprawczy, 6 UT, 4 fabryki, kompleks alkoholowy :) i trochę drobnicy...
ergo
x3tc

Post by ergo »

ja mam na chwile obecna ok 20 fabryk w czym ok 7 SPP. Mam cos kolo 60+ statkow wiekszosc TP/TS, jednego Herkulesa, jedna nove(full wypas) i jednege perseusza (tez full wypas). Na koncie mam ok 11Mk i zastanawiam sie czy inwestowac w kolejne fabryki czy moze raczej skupic sie powoli na zabezpieczaniu tego co mam, bo khakowie zaczynaja robic sie niesforni :)
adam00
x4

Post by adam00 »

ergo wrote:ja mam na chwile obecna ok 20 fabryk w czym ok 7 SPP. Mam cos kolo 60+ statkow wiekszosc TP/TS, jednego Herkulesa, jedna nove(full wypas) i jednege perseusza (tez full wypas). Na koncie mam ok 11Mk i zastanawiam sie czy inwestowac w kolejne fabryki czy moze raczej skupic sie powoli na zabezpieczaniu tego co mam, bo khakowie zaczynaja robic sie niesforni :)
Straszna rozrzutność z tymi TP/TS.
A może chcesz przetestować moje skrypty do zarządzania transportem w fabrykach, są już nieźle dopieszczone. Np. można prawie cały loop bujnąć na jednym transpoterze (ja używam akurat Teladi Velture), coś jak: kopalnię, produkcję żywności (dwie fabryki) i np. fabrykę kryształów, i to wszystko kupując energię z zewnątrz, wystarzy mieć w TS napęd skokowy.
ergo
x3tc

Post by ergo »

adam00 wrote: A może chcesz przetestować moje skrypty do zarządzania transportem w fabrykach, są już nieźle dopieszczone. Np. można prawie cały loop bujnąć na jednym transpoterze (ja używam akurat Teladi Velture), coś jak: kopalnię, produkcję żywności (dwie fabryki) i np. fabrykę kryształów, i to wszystko kupując energię z zewnątrz, wystarzy mieć w TS napęd skokowy.
wow , niezle !! :) na pewno chetnie rzuce okiem ale na razie postanowilem przejsc ta konkretna gre (xtreme, a przejsc to znaczy rozbudowac konkretnie imperium , zniszczyc xenonow, khakow i osiagnac 3xXtreme czyli poziom xtreme + takie rangi handlowe i militarne) bez uzywania skryptow ... po prostu ten napis modified ... ech , nie mozna komus zapodac screena bo wyglada to cheatersko , no po prostu takie mam zasady :) . Uwazam ze powinien byc taki soft dostepny w grze , jak takie skrypty ale powinien kosztowac przynajmniej tyle co te kilkanascie statkow kursujacych w fabrykach, noi gra staje sie duzo prostsza ... statystycznie mniejsza szansa ze khakowie sprubuja rozwalic twoja flote jesli zamiast polowy statkow w sektorze jest tylko 1 :D

Tak samo uwazam ze powinien byc soft do TL automatyzujacy gornictwo i rozne podobne - moze podeslesz swoje pomysly na zachodnie forum , byc moze komus sie bardzo spodobaja i takie oprogramowanie , np jako trade MK5 zostanie dolaczone do 1.4 ? :):):)
LongOne
x2

Post by LongOne »

Hmm... Skrypt do automatyzacji górnictwa już jest - "Ore Collector" (wraz z opcją Autominer). Tylko trzeba go wypróbować...
Ludzie, którzy nie lubią kotów, w poprzednim wcieleniu musieli być myszami.

Return to “Polskie / Polish X-Forum”