spoiler -mapa x-universum

Forum do dyskusji o x-grach i problemach technicznych

Moderators: Alan Phipps, Moderatorzy polskiego forum

ergo
x3tc

spoiler -mapa x-universum

Post by ergo »

Indoctrine
x3tc

Post by Indoctrine »

Hmm, ciekawe :D ]

Wielu z tych sektorów się nie dopatrzyłem jeszcze...
Trzeba wskoczyć do M5 i trochę się poszlajać po wszechświecie...
:boron: W następnym wcieleniu będę Borońską Księżniczką :P :boron:
Porucznik ekspedycji karnej przeciwko Splitom.
christos
x2

Post by christos »

Ja sobie polatałem w M-5 po wszystkich sektorach i rozrysowałem mapkę na (bagatela) 5 kartkach A5. Jest tego sporo. Każdy sektor zajmuje na kartce 1.5 cm a odległość między jednym a drugim wynosi 1 cm. Gdy grałem w XBTF wszystkie sektory zmieściły się na 2 stronach A5. Pozdrowienia dla Tych, którzy odwiedzą wszystkie sektory :)
Piqu¶
x2

Post by Piqu¶ »

Wiesz, lepiej zarejestruj swoją kopię (chyba, ze masz pirata), bo inaczej długo tu miejsca nie zagrzejesz. Nie zrozum mnie źle, ale moderator może Cię baaardzo szybko stąd usunąć... :)

-Pozdrawiam,
-Piquś
Przeżyłem Incydent Smoka! :D
X2 1.4 + Bonus-Pack PL + MWM (standardowa mapa)
27 Stacji, jakieś 50 TS'ów, 1xM6, 3xM3, 1xM4, 4xM5 i kilka innych badziewi. :)
christos
x2

Post by christos »

Gdzie jeszcze zarejestrować mam grę? Kupiłem orginał w Play-u (wysyłkowo), wszedłem na stronę www.egosoft.com/x2/register/pl i zarejestrowałem grę. Czy trzeba rejestrować grę na tym forum czy co?
Piqu¶
x2

Post by Piqu¶ »

christos wrote:Gdzie jeszcze zarejestrować mam grę? Kupiłem orginał w Play-u (wysyłkowo), wszedłem na stronę www.egosoft.com/x2/register/pl i zarejestrowałem grę. Czy trzeba rejestrować grę na tym forum czy co?
Ano, w Twoim forumowskim profilu musisz wpisać kod Twojej kopii. Jeśli wpiszesz poprawnie, pola wpisu kodu zmienią się w ikonkę płytki z zielonym haczykiem (taką samą, jaka jest pod nickiem wszystkich zarejestrowanych użytkowników). Pod Twoim nickiem też powinna się takowa ikonka pojawić. :)

-Pozdro,
-Piquś
christos
x2

Post by christos »

Zrobiłem tak (po raz 4-ty) odwiedzając to forum i dopiero teraz wskoczyło. A zawsze uważnie przepisywalem każdą literkę i liczbę. Czemu dopiero za 4-tym razem? Tego nie wiem.
Piqu¶
x2

Post by Piqu¶ »

christos wrote:Zrobiłem tak (po raz 4-ty) odwiedzając to forum i dopiero teraz wskoczyło. A zawsze uważnie przepisywalem każdą literkę i liczbę. Czemu dopiero za 4-tym razem? Tego nie wiem.
Coż, na to pytanie też nie znam odpowiedzi ale dobrze, że już wszystko jest ok. Czuj się oficjalnie powitany na foum X2 :lol:

-Pozdro,
-Piquś

P.S. I koniec tego off topica! :D
christos
x2

Post by christos »

Do Piquś: Tak apropo to zmień datę w swoim komputerze, gdyż figuruje u ciebie 8 czerwiec. :wink: Pozdrawiam.
Pavlo
x3tc

Post by Pavlo »

Zarejestrował się 8 czerwca - w czym problem?
X3 TC: 200 mln kr. Boreas, Deimos, Hyperion, Vidar, 2xSpringblossom, HCP, Centaur Naprawczy, 6 UT, 4 fabryki, kompleks alkoholowy :) i trochę drobnicy...
Sauron11
x3tc

Post by Sauron11 »

christos wrote:Do Piquś: Tak apropo to zmień datę w swoim komputerze, gdyż figuruje u ciebie 8 czerwiec. :wink: Pozdrawiam.
Dobre :D .
Zakładam, że Ty będziesz swoją datę zmieniał odtąd codziennie? No bo masz wszak 23 czerwca a jest 24 :wink:
Pavlo
x3tc

Post by Pavlo »

Pewnie sie bedzie codziennie rejestrował na nowo :lol: :lol:
X3 TC: 200 mln kr. Boreas, Deimos, Hyperion, Vidar, 2xSpringblossom, HCP, Centaur Naprawczy, 6 UT, 4 fabryki, kompleks alkoholowy :) i trochę drobnicy...
Piqu¶
x2

Post by Piqu¶ »

No comment... :lol:

-Pzd,
-Piquś
BQB
x2

Post by BQB »

Z tego, co widze, to moja nova byla juz we wszystkich mozliwych sektorach :(
A myslalem, ze jeszcze cos znajde :cry:
christos
x2

Post by christos »

CZy nikt nie widzi tej emotikonki na zakończeniu zdania? :wink: Ślepota spowodowana zbyt długim wpatrywaniem się w monitor? :o A Wy zamiast wyjaśnić, to się śmiejecie. Jak długo jeszcze pozostaniecie dziećmi? :P
:arrow: mimo wszystko pozdrawiam, mam nadzieję, że nie dzieci...
X-TREME
ergo
x3tc

Post by ergo »

christos wrote: Jak długo jeszcze pozostaniecie dziećmi? :P
ja mam nadzieje ze przynajmniej jeszcze przez kolejne 2,5 dekady :wink:
MariuszDW
x3tc

Post by MariuszDW »

Na Argonopedii jest mapa sektorów. Wyświetlana w kilku trybach - polityczny, ryzyka i coś-tam-jeszcze. Chyba niewiele mi zostało - odwidziłem 108.
Jak się wydobywa Nvidium? Mam nadzieję, że nie Szerszeniem... Odkryłem sobie Nieznany Sektor (nie ma go w Argonopedii) i jest tam parę asteriodów. Nie mogę znaleźć do tego kopalni.
christos
x2

Post by christos »

MariuszDW wrote:Na Argonopedii jest mapa sektorów. Wyświetlana w kilku trybach - polityczny, ryzyka i coś-tam-jeszcze. Chyba niewiele mi zostało - odwidziłem 108.
Jak się wydobywa Nvidium? Mam nadzieję, że nie Szerszeniem... Odkryłem sobie Nieznany Sektor (nie ma go w Argonopedii) i jest tam parę asteriodów. Nie mogę znaleźć do tego kopalni.

Ale adres kolego odkrywco, jaki jest adres strony? Lub gdzie dokładnie jest ta Argonopedia?
X-TREME
MariuszDW
x3tc

Post by MariuszDW »

MariuszDW
x3tc

Post by MariuszDW »

Kiepsko się handluje tym Nividium. Nie dość, ze wydobycie ręczne, to jeszcze mało miejsc gdzie można sprzedać i max. 2 sztuki można opchnąć na stacji.

Return to “Polskie / Polish X-Forum”