Fabryki

Forum do dyskusji o x-grach i problemach technicznych

Moderators: Alan Phipps, Moderatorzy polskiego forum

Indoctrine
x3tc

Fabryki

Post by Indoctrine »

Ano w?a?nie, jak w temacie.

Wiem, ?e ogniwka energetyczne s? tutaj panaceum na wszystkie problemy z kas?, ale ja lubi? ró?norodno??:)

Czy op?aca si? jednak stawia? kopalnie?
Mam na razie jedn?, rudy, na asteroidzie o parametrze 26(lepszej nie znalaz?em) i wydobywanie idzie ?rednio:) Ledwo wychodz? na plus:D

Ale poniewa? lubi? wydobycie jako takie, to moim celem jest uprzemys?owi? ca?y Ore Belt

:lol:
Sauron11
x3tc

Re: Fabryki

Post by Sauron11 »

Indoctrine wrote:Czy op?aca si? jednak stawia? kopalnie?
Imho oplaca sie, a pomysl z Ore Belt jest ciekawy. Warto jednak wyeliminowac konkurencje z sasiednich systemow .. :wink:
Marcybiskup
x3ap

Post by Marcybiskup »

Wydobycie mineralow to jest to, co tygrysy lubia najbardziej. Jesli nic sie nie zmienilo od X1 i asteroidy sa na swoich miejscach jak dawniej, to w Ore Belt sa na pewno dwa megawypasione zrodla krzemu i rudy. Niekoniecznie w przestrzeni wewnatrz bram ;) pozdro
Indoctrine
x3tc

Post by Indoctrine »

Marcybiskup wrote:Wydobycie mineralow to jest to, co tygrysy lubia najbardziej. Jesli nic sie nie zmienilo od X1 i asteroidy sa na swoich miejscach jak dawniej, to w Ore Belt sa na pewno dwa megawypasione zrodla krzemu i rudy. Niekoniecznie w przestrzeni wewnatrz bram ;) pozdro
Hmm, czyli sugerujesz polata? daleko poza zwyk?ym terytorium? Ale jak tak daleko ustawi? kopalni? to d?ugo b?d? moje Merkury lata?y...

A swoj? drog? to inwestowanie w tym Ore Belt mnie nie wysz?o na dobre:D
Pojawi?a si? ca?a banda tych paskudnych Unknowów i zrobi?a mi sieczk? z transporterami :evil:
Marcybiskup
x3ap

Post by Marcybiskup »

Wszystko racja. Nikt nie powiedzal, ze bedzie latwo. W X1 nie bylo Khaakow, ale piraci tez czesto atakowali kopalnie. Ale mi sie to zawsze oplacalo. Ore Belt byl jednym z glownych zrodel mojego dochodu - i teraz tez sprobuje tam inwestowac.
Indoctrine
x3tc

Post by Indoctrine »

Piraci to ma?e piwo:D
W sumie niewiele robi?...
Ale Khaaki sa paskudne, na razie nie mam czym ich rozwala?...
Mo?e jak dorobi? si? na przyzwoite M3 to wtedy:) (Tak sobie my?l? tylko, Nova czy Perseusz....).

Aha, czy kto? mo?e si? wypowiedzie? o skuteczno?ci tych stacjonarnych laserów? Czy nadaj? si? do obrony baz?
Sauron11
x3tc

Post by Sauron11 »

Marcybiskup wrote:Wszystko racja. Nikt nie powiedzal, ze bedzie latwo. W X1 nie bylo Khaakow, ale piraci tez czesto atakowali kopalnie.
Marcyś, Ty Piracie, czemuś jeszcze nie zarejestrował swojej kopii X2 ? :P
Marcybiskup
x3ap

Post by Marcybiskup »

Sau - juz!
Indoctrine - a wiec kupilem Skaner Mineralow i przelecialem Ore Belt. Znalazlem krzem i rude, oba maja okolo 60. Ale nie powiem gdzie, sami szukajcie :P Obawiam sie, ze Ore Belt jest baaaardzo niebezpiecznym miejscem do robienia interesow. Gdy stamtad wylatywalem, roilo sie od czerwonych punktow. Roznego rodzaju.
Indoctrine
x3tc

Post by Indoctrine »

Hmm, po 60 mówisz?
Trzeba dokładnie będzie posprawdzać:D(założę się, że to gdzieś niedaleko bazy pirackie by za łatwo nie było:)

Co do samego sektora to w sumie Merkury czy jakikolwiek inny wolny statek nie ma szans na dłuższą metę...
Ja mam teraz kilka M5 za max silnikami i nic ich nie dogania( a ponieważ są szybki i mam ich kilka to ogniwka w sumie dość szybko się zbierają), a towar kupują po prostu zwykli klienci, dłużej tylko trochę czekam.
:boron: W następnym wcieleniu będę Borońską Księżniczką :P :boron:
Porucznik ekspedycji karnej przeciwko Splitom.

Return to “Polskie / Polish X-Forum”