Co sie Podoba a co nie w X2PL
Moderators: Alan Phipps, Moderatorzy polskiego forum
-
Co sie Podoba a co nie w X2PL
Mnie troche mecza te napisy w tym malym oknie podczas rozmow ciezko sie polapac jak zmienia sie nastepna linia tekstu.
Last edited by IRAS on Fri, 21. May 04, 16:15, edited 2 times in total.
-
Takie same by?y w angielskiej
Co do t?umaczenia powiem, ?e jest ca?kiem fajne, znalaz?em kilka bardzo ma?o istotnych niedoróbek, jak ?le postawiony przecinek albo w jednym miejsce brak spacji mi?dzy dwoma wyrazami(a mo?e engine gry by? za to odpowedzialny a nie t?umacz?).
W ka?dym razie gra si? bardzo mi?o, nie mam powodów do narzekania, poza oczywi?cie tym, i? mój sprz?t móg?by by? lepszy

Co do t?umaczenia powiem, ?e jest ca?kiem fajne, znalaz?em kilka bardzo ma?o istotnych niedoróbek, jak ?le postawiony przecinek albo w jednym miejsce brak spacji mi?dzy dwoma wyrazami(a mo?e engine gry by? za to odpowedzialny a nie t?umacz?).
W ka?dym razie gra si? bardzo mi?o, nie mam powodów do narzekania, poza oczywi?cie tym, i? mój sprz?t móg?by by? lepszy

-
Polska wersja jest całkiem dobra - i thx. God, że "filmowa", bo i obcy język człowiek podszkoli. Trochę co prawda bawią niektóre, zbyt dosłowne, a tym samym lekko naiwne tłumaczenia, ale trudno to uznać za błąd. Ogólnie też cięzko mieć zastrzeżenia do efektu działalności twórców polskiej lokalizacji. Niemniej, do samej gry kilka haczyczyków się znajdzie:
1) Tekstury - jakby o pół klasy gorsze niż w "komiksowej" X-tension - choć kolory to kwestia gustu;-)
2) Stylistyka - wszystkie obiekty zbyt baryłkowate, statki i stacje, jak posklejane bobki - też krok w tył jesli chodzi o X-tension.
3) Zbyt dużo dubli z X-tension - niby "jazury" minęły, ale rdzeń galaktycznej infrastruktury pozostał niezmienny - w tych samych miejscach pirackie bazy, a poza tym niektóre questy - "wiecznie chora na brak używek" księżniczka Boronka;-)
4) Zbyt mało nowych systemów
Ale to i tak w sumie czepianie się świetnej fantazji. Choć fenomenu Frontiera już nic nie zdoła przebić ...mhm...

1) Tekstury - jakby o pół klasy gorsze niż w "komiksowej" X-tension - choć kolory to kwestia gustu;-)
2) Stylistyka - wszystkie obiekty zbyt baryłkowate, statki i stacje, jak posklejane bobki - też krok w tył jesli chodzi o X-tension.
3) Zbyt dużo dubli z X-tension - niby "jazury" minęły, ale rdzeń galaktycznej infrastruktury pozostał niezmienny - w tych samych miejscach pirackie bazy, a poza tym niektóre questy - "wiecznie chora na brak używek" księżniczka Boronka;-)
4) Zbyt mało nowych systemów
Ale to i tak w sumie czepianie się świetnej fantazji. Choć fenomenu Frontiera już nic nie zdoła przebić ...mhm...

-
-
-
-
-
Ustawialem pierwsze satelity - i niestety pojawiaja sie one daleko, raz 4 km, drugi raz 2,5 km za mna i to w jakis przypadkowy sposob. Nie mozna juz wiec zaplanowac, ze bezpiecznie umiescisz satelity np. w zalamkach stacji. W zwiazku z tym w Ore Belt satelita zostal blyskawicznie zniszczony przez Nieznany Wrogi Statek. 

-
Witam
Nie wiem - to moze jest jakis blad u mnie ale deneruje mnie jedna rzecz:
Sterujac statkiem w ktoras strone po wroceniu joyem do centralnej pozycji statek momentalnie przestaje skrecac - brak jest bezwladnosci. Moze to cos u mnie jest zle bo specjalnie do x2 kupilem nowego joya
A i jeszcze jedno. Nazywajac statek po swojemu i dajac duza litere z przodu bardzo czesto wyskakuje i duza i mala. Trzeba bardzo krotko wciskac przycisk aby nie zalapalo 2 razy. Ale to w sumie drobiazg...
Nie wiem - to moze jest jakis blad u mnie ale deneruje mnie jedna rzecz:
Sterujac statkiem w ktoras strone po wroceniu joyem do centralnej pozycji statek momentalnie przestaje skrecac - brak jest bezwladnosci. Moze to cos u mnie jest zle bo specjalnie do x2 kupilem nowego joya

A i jeszcze jedno. Nazywajac statek po swojemu i dajac duza litere z przodu bardzo czesto wyskakuje i duza i mala. Trzeba bardzo krotko wciskac przycisk aby nie zalapalo 2 razy. Ale to w sumie drobiazg...
-
-
-
Z tym błyskawicznym "stopem" joya to chyba tak juz ma być, choć może najnowsze forcefeedy działają inaczej. Niemniej w X-tension był ów krótki moment bezwładności po skręcie i dało sie go wyczuć na SWP 2.
Pytanie z innej beczki - czy udało się komuś przejąć jakiś piracki statek podczas walki ? <w X-ten. to było moje główne źródło dochodów,a tu za cholerę piloci nie chcą się katapultować
>
Pytanie z innej beczki - czy udało się komuś przejąć jakiś piracki statek podczas walki ? <w X-ten. to było moje główne źródło dochodów,a tu za cholerę piloci nie chcą się katapultować

-
-
Tu trzeba uwazac. Czy wypelniles ktoras z takich misji? Dostales nagrode, czy moze odjelo Ci kase? Czytalem na angielskim forum o "negatywnych" nagrodach za niektore misje - taki blad, ktory mial byc poprawiony, ale nie wiem czy w patchu 3, czy w dopiero nastepnym. Czy nasi testerzy cos wiedza o tych dziwnych nagrodach?LongOne wrote:Zauważy3em coś zabawnego: w opisach misji z Biuletynu pojawiają się tu i ówdzie angielskie s3owa (co mi tam nie przeszkadza), a czasami np. zamiast kwoty wynagrodzenia pojawia się coś jakby zmienna w stylu "$DEFAULTMONEY" czy jakoś tak...
-
Juz mi sie udalo, w M5 - patrz "Przezyc X TREME". Sa na to sposoby, ale jest trudniej, bo transporty nie sa juz bezbronne.Angellord wrote:Pytanie z innej beczki - czy uda3o się komuś przejąć jakiś piracki statek podczas walki ? <w X-ten. to by3o moje g3ówne źród3o dochodów,a tu za cholerę piloci nie chcą się katapultować>

-
uzyj WASP missles / (lub po Polsku os) , 7 wystarczy na statek piracki tylko musza byc odpalone jedna za druga . Czasem trzeba 8 - roznie. w 30% przypadkow piloci wyskakuja. Z moich obserwacji wynika ze najczesciej wyskakuja boroni ...Angellord wrote: Pytanie z innej beczki - czy udało się komuś przejąć jakiś piracki statek podczas walki ? <w X-ten. to było moje główne źródło dochodów,a tu za cholerę piloci nie chcą się katapultować>

-
To ja jeszcze dodam, że czasami gdy gra włącza się, w okienku startowym zamiast normalnych napisów właśnie widzę takie $TEXTCOŚTAM01
Gdy włączę wtedy grę, wszystkie teksty i w niej są takie:D:D
Ale wystarczy wtedy nie włączać gry, lecz uruchomić jeszcze raz.
Gdy włączę wtedy grę, wszystkie teksty i w niej są takie:D:D
Ale wystarczy wtedy nie włączać gry, lecz uruchomić jeszcze raz.

Porucznik ekspedycji karnej przeciwko Splitom.
-
-