Może to śmiesznie tutaj zabrzmi, ale o istnieniu gier z serii "X" dowiedziałem się przypadkowo, przeglądając serwis "Gry-Online" jakiś miesiąc temu i po przeczytaniu opisu postanowiłem poszukać i zakupić na "Steamie" "X2 The Threat" , po czym tak mnie ta gra wciągnęła, że po tygodniu dokupiłem "X3 Reunion" i "Konflikt Terrański"

Teraz gram właśnie w tą ostatnią część i mam parę pytań, jeśli chodzi o nią i najnowszą część, czyli "X Rebirth", nad której zakupem ciągle się jeszcze zastanawiam.
Jeśli chodzi o "Konflikt Terrański", to czy istnieje jakiś skrypt, albo "mod" (nie wiem, które określenie tu będzie bardziej trafne???), który wyświetlałby od początku gry na mapie wszechświata wszystkie sektory, tzn., żeby od razu móc odpalić autopilota i przy jego pomocy wszędzie latać, bez konieczności osobistego latania najpierw wszędzie???
Przeglądając forum zauważyłem wzmianki, że w grze każda rasa ma swoją "giełdę", na której z tego co zrozumiałem można kupować akcje różnych firm. Jak uzyskać dostęp do tej giełdy danej rasy i co na niej dokładnie można kupować i sprzedawać, bo co ciekawe ani w instrukcji obsługi do gry, ani w poradniku "Gry-Online" o "giełdzie" nie ma ani słowa, chyba, że coś źle czytam???
Jak oceniacie w tej chwili grywalność "X Rebirth", bo jak czytałem jej recenzje, z czasów po wydaniu, to były bardzo negatywne, tzn. czy jest sens teraz ją kupować Waszym zdaniem???
Czy jest jakaś szansa na pojawienie się polskiej wersji "X Rebirth", tzn. nawet takiej nieoficjalnej, stworzonej przez graczy, bo mimo, że ja dosyć dobrze znam angielski, to jednak gry "X" są według mnie na tyle skomplikowane, że komfortowej gry w tym języku sobie nie wyobrażam, chyba, że ze słownikiem w ręku

To na razie tyle.
Przepraszam jeśli jakieś z moich pytań pokrywa się z zadanym już wcześniej, ale nie byłem w stanie przejrzeć całego forum

Z góry dziękuję za odzew