X3R - Neznámý objekt
Moderator: DJ Die
-
X3R - Neznámý objekt
Zdravim, chtel bych se zeptat, jestli nekdo neco nevite o neznamem objektu v X3R.
Tento „objekt” jsem zatim ziskal 3x ze znicenych piratskych lodi v Teladskych sektorech a to jsem tam byl jak se rika „jenom na otocku”. Zatim jsem o tom objektu zjistil ze je velikosti M, jeho objem je 1 a v servisnim doku ho lze strelit za 80k, takze se zrejme jedna o nejakou zbran nebo strelu.

-
Ahoj, tohle bude nejspíš Hammerhead Missile - výkonější ekvivalent Firestorm Torpeda. Je to hodně silná rachejtle, kterou se vyplatí prodávat (později i používat na velké cíle - má poškození 1 250 000, dosah exploze něco přes 1 km, takže je dobrý nezdržovat se u ní při explozi
).
Jméno týhle rakety se bude zobrazovat až teprve tehdy, až si koupíš khaakské specifikace (budou se zobrazovat i názvy jejich zbraní a lodí). K tomu je ale potřeba získat trochu lepší reputaci u nějaké rasy a nějaký ty penízky (myslím, že je to něco okolo 100 000 cr.)

Jméno týhle rakety se bude zobrazovat až teprve tehdy, až si koupíš khaakské specifikace (budou se zobrazovat i názvy jejich zbraní a lodí). K tomu je ale potřeba získat trochu lepší reputaci u nějaké rasy a nějaký ty penízky (myslím, že je to něco okolo 100 000 cr.)
Be Quiet! E9 400W, GA-H97-D3H, i7-4790, 2x8GB 1600 DDR3, Zotac GTX1060 6GB, Transcend MTS800 256GiB SSD M2, Seagate 7400.14 2GiB, Dell U2415
-
-
celkem casto pada jako lot z velkych piratskych lodi , jestly se pamatuju, a koupit se nyslim neda (ale tady uz si to nepamatuju na 100%)
tusim ze pouzit se da od M3, ale jen nektere.
M6 je myslim dokazi odpalovat vsechny.
nejlepsi je strilet s nimi na M1 a M2. 2-3 staci na cokoliv. jen dej pozor, aby si strilel primo ze predu mezi oci a nebo ze zadu, protoze jsou to ludry pomaly. takze pokud vystrelis z boku, tak netrefis, protoze nemaji aktivni navadeni. kam vystrelis-tam poleti. po vystreleni uz nelze zmenit zamereni
na mensi lode nez M1/2 je to plytvani a tudiž vozit jich vic jak 3-4 je zbytecne. ale muze se stat, ze je sestreli protiraketova obrana lodi na kterou utocis
a az budes mit co do cineni s M1 a M2, tak uz asi budes mit vlastni M1+ M2 a tim je ani nebudes potrebovat.
tusim ze pouzit se da od M3, ale jen nektere.
M6 je myslim dokazi odpalovat vsechny.
nejlepsi je strilet s nimi na M1 a M2. 2-3 staci na cokoliv. jen dej pozor, aby si strilel primo ze predu mezi oci a nebo ze zadu, protoze jsou to ludry pomaly. takze pokud vystrelis z boku, tak netrefis, protoze nemaji aktivni navadeni. kam vystrelis-tam poleti. po vystreleni uz nelze zmenit zamereni
na mensi lode nez M1/2 je to plytvani a tudiž vozit jich vic jak 3-4 je zbytecne. ale muze se stat, ze je sestreli protiraketova obrana lodi na kterou utocis
a az budes mit co do cineni s M1 a M2, tak uz asi budes mit vlastni M1+ M2 a tim je ani nebudes potrebovat.
-
-
Mira CZ napsal:
Moje doporučení - odpalovat je na cíl ve chvíli, kdy jsi mimo dostřel cíle. Pak je pravděpodobnost zásahu vysoká. Dále, před dopadem střely navázat na sebe nepřátelskou palbu, aby střela nebyla zničena předčasně. Taky velký pozor na vlastní věžičky - velmi nebezpečné je odpalovat tuto střelu, když věžičky střílí, hlavně u lodí třídy M3+.
Jinak mají dolet přes 100 km, takže je lze použít i na poměrně velkou vzdálenost. Opravdu je nelze vyrábět, ani nikde není továrna na jejich výrobu, takže sehnat je lze opravdu pouze dropnutím ze sestřelených lodí.
S tím, že jsou pomalé souhlasím - jsou však o něco rychlejší, než Firestorm torpeda, navíc o trošku výkonější, takže použitelnější. A MAJÍ aktivní navádění (jsou to řízené střely), i když mají poměrně velký poloměr obratu, takže se vyplatí Mirovo rada - odpalovat čelem k cíli. Pozor ovšem na nepřátelskou palbu, která je často sestřelí - vše v okruhu cca 1 - 1,5km je na prachnejlepsi je strilet s nimi na M1 a M2. 2-3 staci na cokoliv. jen dej pozor, aby si strilel primo ze predu mezi oci a nebo ze zadu, protoze jsou to ludry pomaly. takze pokud vystrelis z boku, tak netrefis, protoze nemaji aktivni navadeni. kam vystrelis-tam poleti. po vystreleni uz nelze zmenit zamereni

Jinak mají dolet přes 100 km, takže je lze použít i na poměrně velkou vzdálenost. Opravdu je nelze vyrábět, ani nikde není továrna na jejich výrobu, takže sehnat je lze opravdu pouze dropnutím ze sestřelených lodí.
Be Quiet! E9 400W, GA-H97-D3H, i7-4790, 2x8GB 1600 DDR3, Zotac GTX1060 6GB, Transcend MTS800 256GiB SSD M2, Seagate 7400.14 2GiB, Dell U2415
-
-
-
jdi rovnou do M3+
Yaki vubec nekupuj, pokud se ti podasri ukoristit piratskou M3+ tak mas vyhrano (ted si nevzpomenu na jeji nazev-Tusim XL? nebo LX).
a pokud mas zaple Terrany tak jednoznacne Terransky Thor.
ale jestly mas i nainstalovany XTended tak je nejlepsi M3 ve hre Sohnensky Oriax- jeden jediny se da zajmout v sektoru Melstrom u vychodni brany - nesmis ale zacit plnit ten ukol, co ti zada
Yaki vubec nekupuj, pokud se ti podasri ukoristit piratskou M3+ tak mas vyhrano (ted si nevzpomenu na jeji nazev-Tusim XL? nebo LX).
a pokud mas zaple Terrany tak jednoznacne Terransky Thor.
ale jestly mas i nainstalovany XTended tak je nejlepsi M3 ve hre Sohnensky Oriax- jeden jediny se da zajmout v sektoru Melstrom u vychodni brany - nesmis ale zacit plnit ten ukol, co ti zada
-
xTended nemam. Terrani jsou i v ciste verzi X3R ne? Oni se museji zapnout nekde v nastaveni zivota? Jinak to LX je myslim xenonska lod. Nasel jsem Mambu Raider, tak zatim pouziju ji a az si nasetrim tak si kupim nejakou tu M3+. Jeste bych se chtel zeptat jestli ma cenu kupovat korvetu? Nekde tu na foru jsem cetl ze ty korvety jsou v X3 zpackane, toz nevim.
-
-
-
-
-
Terrany si zapneš pokud máš nainstalovaný XTM (rozšíření přidá několik Terranských sektorů, lodí, pojmenuje neznámé objekty, nové lasery, štíty, taktéž piratské sektory, lodě, vybavení, xenon a khaak též + sposutu nových začátků, je možné aplikovat na rozehranou hru a vesele pokračovat - v mém případě fungovalo))
k M3 v XTM používám často Mambu (ta co se nalézá v piratském sektoru...)
Podle příběhu vypadá to ž ejsi nejspíše někde na začátku?
pokud ano čti dál, pokud ne, tak to přeskoč (ikdyž asi to hodím do spoileru)
Hodně štěstí a kreditů a málo sporů s piráty/policií
k M3 v XTM používám často Mambu (ta co se nalézá v piratském sektoru...)
Podle příběhu vypadá to ž ejsi nejspíše někde na začátku?
pokud ano čti dál, pokud ne, tak to přeskoč (ikdyž asi to hodím do spoileru)
Spoiler
Show
Pokud začínáš v X3R (X3R-XTM)
doporučuji si najít na internetu seznam opuštěných lodí (cca 10 lodí?) co se najít dá (XTm jich pár dalších přidává)
prolítej si sektory s opuštěnými lodmi a zabav je, nejen že si odhalíš sposuty sektorů, taktéž něco málo přivyděláš - podle zabíjení pirátů atd... ale získáš i silnější štíty, zbraně, a nějaké vybavení z daných lodí...
V mém případě vždy začínám zabíráním názvy sektorů fakt přesně už nevím, takže je možný že je plácnu)
Severní část mapy:
(Menelausina hranice) Tucana - prodám, štíty a vybavení si nechám
(Rodina Tkr) Leguan utočník - používám na manuální obchodování při cestování
Možno 2x Buster sentinel - používám jako wingmany na ochranu. (Omikron lyrae a hned vedle, tuším Pokladnice)
když se dostaneš k Split sektorům je tam opuštený tuším harrier (může skokový pohon, je docela rychlý) sním prolítám xenon sektoru nad GetsuFune a v neznámém sektoru zabrakuji Sokola ochránce)
Jih mapy:
Na název sektoru nevzpomenu, je to jadro od Boronu, tam je mako
V parahnidksé části (prakticky ve středu dole na mapě) v jednom neznámém sektoru se "válí" tuším Perikles a je to pěkný "brouček" na pruzkum)
Střed:
Pod Skvostným ziskem (tuším) se přes dva piratské sektory dá dostat k neznámým sektorům (v X3RXTM jsou hned vedle Sohneni) je tam opuštěná Nova
XTM:
Opuštěný Original starý Kentaur Hl 4x WMP horní 2x dolní 2x, 2x125MW štít, tuším že se jedná o Xenon sektor 101, je zhruba ve středu. Zabrat se dá pouze z jiné M6 se softwarem na ovládnutí systému, ručně mi bohužel zabrat nešel
Někde jsem četl, že se prý "NĚKDE" v XTM v neznámých sektorech nebo nových přidaných sektorech (ne Terranských) dá objevit i nějaký poničený M1 od piratů ale takové štěstí jsem neměl
V daných lodích jsou lasery, štíty dá se z toho plně vybavit jedna M3/M3+ plus doprovod a obchodní loď
Yaki: od nich je pěkný Tenjiin, vždy musím mít jeden, je to luxus, ikdyž je velký, nemotorný, a oproti jiným M3+ má málo štítů...
jak Ti tu radí M3+
LX - skvělá volba, silné lasery, 125MW štíty (5x25MW) kromě hlavní má zadní i přední věž)
Piratská Kea - Luxus volba, 125MW štít, věž ve předu i vzadu 420nákladní prostor (menší pravděpodobnost zabrakování
ale dá se koupit - tedyv XTM cena cca 4mega
Opravdu doporučuji najít si na netu souřadky opuštěných lodí - nebo použít Scorpovu mapu, je to jednoduchý způsob jak se dostat k cca minimálně 15milionum kreditů jen z atrochu létání, já to tak robím vždy (v XTM je pár začátků se sposutou kreditů)
Je škoda, že je příběh hodně strohý, ze začátku se mi to hrozně líbí, když "MUSÍM" "komunikovat" prostě to do toho příběhu zatáhne více.
No získej ty loďky určo, prašule se hodí...
doporučuji si najít na internetu seznam opuštěných lodí (cca 10 lodí?) co se najít dá (XTm jich pár dalších přidává)
prolítej si sektory s opuštěnými lodmi a zabav je, nejen že si odhalíš sposuty sektorů, taktéž něco málo přivyděláš - podle zabíjení pirátů atd... ale získáš i silnější štíty, zbraně, a nějaké vybavení z daných lodí...
V mém případě vždy začínám zabíráním názvy sektorů fakt přesně už nevím, takže je možný že je plácnu)
Severní část mapy:
(Menelausina hranice) Tucana - prodám, štíty a vybavení si nechám
(Rodina Tkr) Leguan utočník - používám na manuální obchodování při cestování
Možno 2x Buster sentinel - používám jako wingmany na ochranu. (Omikron lyrae a hned vedle, tuším Pokladnice)
když se dostaneš k Split sektorům je tam opuštený tuším harrier (může skokový pohon, je docela rychlý) sním prolítám xenon sektoru nad GetsuFune a v neznámém sektoru zabrakuji Sokola ochránce)
Jih mapy:
Na název sektoru nevzpomenu, je to jadro od Boronu, tam je mako
V parahnidksé části (prakticky ve středu dole na mapě) v jednom neznámém sektoru se "válí" tuším Perikles a je to pěkný "brouček" na pruzkum)
Střed:
Pod Skvostným ziskem (tuším) se přes dva piratské sektory dá dostat k neznámým sektorům (v X3RXTM jsou hned vedle Sohneni) je tam opuštěná Nova
XTM:
Opuštěný Original starý Kentaur Hl 4x WMP horní 2x dolní 2x, 2x125MW štít, tuším že se jedná o Xenon sektor 101, je zhruba ve středu. Zabrat se dá pouze z jiné M6 se softwarem na ovládnutí systému, ručně mi bohužel zabrat nešel
Někde jsem četl, že se prý "NĚKDE" v XTM v neznámých sektorech nebo nových přidaných sektorech (ne Terranských) dá objevit i nějaký poničený M1 od piratů ale takové štěstí jsem neměl
V daných lodích jsou lasery, štíty dá se z toho plně vybavit jedna M3/M3+ plus doprovod a obchodní loď
Yaki: od nich je pěkný Tenjiin, vždy musím mít jeden, je to luxus, ikdyž je velký, nemotorný, a oproti jiným M3+ má málo štítů...
jak Ti tu radí M3+
LX - skvělá volba, silné lasery, 125MW štíty (5x25MW) kromě hlavní má zadní i přední věž)
Piratská Kea - Luxus volba, 125MW štít, věž ve předu i vzadu 420nákladní prostor (menší pravděpodobnost zabrakování

Opravdu doporučuji najít si na netu souřadky opuštěných lodí - nebo použít Scorpovu mapu, je to jednoduchý způsob jak se dostat k cca minimálně 15milionum kreditů jen z atrochu létání, já to tak robím vždy (v XTM je pár začátků se sposutou kreditů)
Je škoda, že je příběh hodně strohý, ze začátku se mi to hrozně líbí, když "MUSÍM" "komunikovat" prostě to do toho příběhu zatáhne více.
No získej ty loďky určo, prašule se hodí...
-
Jo su docela na zacatku, delam 8.misi kde s Miriou hledam ty dva ostatni kristaly. Taky pouzivam tu mambu co ty, pokud mluvime o te stejne. Jinak dneska jsem si postavil prvni tovarnu, ale nejak neni odber i presto ze to prodavam za pakatel a obchodovani s ostatnimi rasami je zapnuto. A ten XTM je oficialni od Egosoftu?
P.S. Nejsu v X vesmiru uplny zabar, jen me dela problemy prechod z X2 na X3.
P.S. Nejsu v X vesmiru uplny zabar, jen me dela problemy prechod z X2 na X3.

-
XTended doporucuju vrele stahnout a zacit znovu (bohuzel) ale jak to jednou udelas, uz to bez nej hrat nikdy nebudes. vylepsuje hru o 1000%.
a da se v nem v sektoru Maelstrom u vychodni brany zajmout M3 Oriax (sohnen). a je to nejlepsi M3 ve hre. vzdy kdyz zacinam, tak prvni co udelam je, ze si pro nej zaletim.
9 zbrani do predu, 4 do zadu (2x horni, 2x dolni )
podle ucinnosti by asi mela byt klasifikace M3++
NASTAVENI ZIVOTA :
options
game settings
artifical game settings (posledni radek)
Add Terran to non-plot game
da se tam nastavit i par jinych veci, ale doporucuji NEZAPINAT vybuchy lodi. protoze te dokazi znicit, pokud jses dost blizko
a da se v nem v sektoru Maelstrom u vychodni brany zajmout M3 Oriax (sohnen). a je to nejlepsi M3 ve hre. vzdy kdyz zacinam, tak prvni co udelam je, ze si pro nej zaletim.
9 zbrani do predu, 4 do zadu (2x horni, 2x dolni )
podle ucinnosti by asi mela byt klasifikace M3++
NASTAVENI ZIVOTA :
options
game settings
artifical game settings (posledni radek)
Add Terran to non-plot game
da se tam nastavit i par jinych veci, ale doporucuji NEZAPINAT vybuchy lodi. protoze te dokazi znicit, pokud jses dost blizko
-
Mne uz se znova zacinat moc nechce
, kdyz uz jsem si obstaral LX, ale treba to v budoucnu vyzkousim. 
Jestli se muzu jeste zeptat, jestli se da u Paranidu po utoku Khaaku zlepsit reputace? Zatim se me to nedari i kdyz treba splnim misi z kratkych zprav a objevi se me, ze jsem si zlepsil reputaci, tak je porad stejna.
EDIT: Problem s Paranidy vyresen.

Jestli se muzu jeste zeptat, jestli se da u Paranidu po utoku Khaaku zlepsit reputace? Zatim se me to nedari i kdyz treba splnim misi z kratkych zprav a objevi se me, ze jsem si zlepsil reputaci, tak je porad stejna.
EDIT: Problem s Paranidy vyresen.
-
Mira CZ: můžeš prosím Tě ten sektor v "češtině" ? 
Vím že se otom tu někde psalo taky, tedy NĚKDE kde fakt nevím, já co poruznu lítal tak toto jsem fakt nikde nenašel... a u Sohnenu po ukolu (když jsou přátelští) tak v té sféře nic není (něco jako loděnice)
Mazuuur: ta Mamba u pirátů je obsypaná minama (ale asi myslíme tu stejnou)
XTm Ti přidá i pár starých lodí...
z nostalgie kupuji starého Orla, Kentaura, Hydru,
Drak a Nemesis se mi moc nelíbí a drak je prakticky nepoužitelný (no ikdyž nevím no)
takže jestli jsi měl oblíbenou loď v X2 tak pohoda...
Přidá i AP Gunner (jaho Earth Corvette) nebo nějak tak což zajímavá loďka, jen by mohla mít o dva kanony v hlavní navíc....
no opravdu jestli jsi teprve takto a máš první továrnu, tak zkus ten XTM
lodě s emi zdá zajímají rychleji, rychleji se obchoduje, s prodejem zabavených lodí se vážně během chvíle vrátíš tam kd ejsi byl - majetkem a příběhem též...
navíc (nemám odzkoušený) snad bude fungovat balaGiho mise s Hyperionem (ten mimochodem jde koupit za 40mega, jako Agamnenon a jiné M7 Panter/Tiger) (zajímalo by mne kde splašit to Whale ??? MIraCz nevíš kde? Estli to nebude po dokončení ukolu pro Boronskou královskou rodinu nebo či co to bylo)
Sektory jsou vážně hezčeji udělané a pozemské- --- lahoda pro oko, super hudba u Země (bych něco napsal o poučení, ale ...)
Terranské lodě a sektory Ti dají možnosti obchodu také (hlavně jestli znáš X3TC tak víš, že Terrani to maj obsypaný levnou energii a skoruo všude plné sklady - po příběhu super)
pak ty nové starty co jsem zmiňoval...
Jako vlétnout na ArgonePrime ve Valhale nebo Galeoně, to je mazec
Sakra jsem se namlsal, končím
jdu se rozmlsat...

Vím že se otom tu někde psalo taky, tedy NĚKDE kde fakt nevím, já co poruznu lítal tak toto jsem fakt nikde nenašel... a u Sohnenu po ukolu (když jsou přátelští) tak v té sféře nic není (něco jako loděnice)
Mazuuur: ta Mamba u pirátů je obsypaná minama (ale asi myslíme tu stejnou)
XTm Ti přidá i pár starých lodí...
z nostalgie kupuji starého Orla, Kentaura, Hydru,
Drak a Nemesis se mi moc nelíbí a drak je prakticky nepoužitelný (no ikdyž nevím no)
takže jestli jsi měl oblíbenou loď v X2 tak pohoda...
Přidá i AP Gunner (jaho Earth Corvette) nebo nějak tak což zajímavá loďka, jen by mohla mít o dva kanony v hlavní navíc....
no opravdu jestli jsi teprve takto a máš první továrnu, tak zkus ten XTM
lodě s emi zdá zajímají rychleji, rychleji se obchoduje, s prodejem zabavených lodí se vážně během chvíle vrátíš tam kd ejsi byl - majetkem a příběhem též...
navíc (nemám odzkoušený) snad bude fungovat balaGiho mise s Hyperionem (ten mimochodem jde koupit za 40mega, jako Agamnenon a jiné M7 Panter/Tiger) (zajímalo by mne kde splašit to Whale ??? MIraCz nevíš kde? Estli to nebude po dokončení ukolu pro Boronskou královskou rodinu nebo či co to bylo)
Sektory jsou vážně hezčeji udělané a pozemské- --- lahoda pro oko, super hudba u Země (bych něco napsal o poučení, ale ...)
Terranské lodě a sektory Ti dají možnosti obchodu také (hlavně jestli znáš X3TC tak víš, že Terrani to maj obsypaný levnou energii a skoruo všude plné sklady - po příběhu super)
pak ty nové starty co jsem zmiňoval...
Jako vlétnout na ArgonePrime ve Valhale nebo Galeoně, to je mazec

Sakra jsem se namlsal, končím

-
Sice vim ze ses ptal Miry, ale Maelstrom by mel byt Vodni Vir.
Vcera jsem si to XTM skoro uz stahnul, ale jak jsem si precetl ty upravy, tak me nejak presla chut. Na me je tam toho proste trochu moc. Takze to vypada, ze si vyzkousim ty Terrani zrejme az v TC, protoze stejne beru Reunion spis jako povinnost a abych vedel jak pokracuje pribeh i kdyz neni nejsilnejsi strankou hry.
Vcera jsem si to XTM skoro uz stahnul, ale jak jsem si precetl ty upravy, tak me nejak presla chut. Na me je tam toho proste trochu moc. Takze to vypada, ze si vyzkousim ty Terrani zrejme az v TC, protoze stejne beru Reunion spis jako povinnost a abych vedel jak pokracuje pribeh i kdyz neni nejsilnejsi strankou hry.