Stargate lodě X3 reunion

Moderator: DJ Die

TinniT

Stargate lodě X3 reunion

Post by TinniT »

Mám takový problém. Už od začátku co tuhle hru hraju (X3 reunion) si říkám, že by to chtělo lodě ze stargate. Tak jsem začal googlit a zjistil sem, že pár lidí se opravdu činilo a měli stejný nápad. S nadšením jsem si stáhl vše potřebné z tohoto fóra (plugin: http://forum.egosoft.com/viewtopic.php?t=265915 a lodě: http://forum.egosoft.de/viewtopic.php?t ... sc&start=0 )a když jsem se snažil plugin nainstalovat tak mi to při rozpakování nahlásilo chybu, kterou sem nikdy před tím neviděl (Jakási směs písmen a číslic). Proto bych vás rád požádal, jestli máte někdo podobnou zkušenost, popřípadě odkud jste stáhli plugin vy, aby vám to fungovalo. Díky moc za odpověď:)

EDIT: Tak problém s pluginem se mi podařilo vyřešit, nakonec jsem jej našel někde jinde. Ale když do hry nainstaluju novou loď (Daedalus), tak se mi ve hře neukáže a nemám kde ji koupit. Měla by být u Argonů, ale nikde není. Nějaký tipy k tomuhle problému?
fanda serie X
x3tc

Post by fanda serie X »

Na lodě ti poradím ještě jednu stránku - blackpanthergroup.de, tam je lodí spousta. No, první řešení problému je: když instaluješ lodě, tak je ještě někde v Manageru (nevim kde, momentálně mi nejde pustit a hlásí mi nějakou chybu) takové malé tlačítko, kterým aktivuješ script (loď) i ve hře a pak se tam bude zobrazovat. Stejným tlačítkem pak můžeš používání i zakázat, kdyby ti to tam začalo překážet.
TinniT

Post by TinniT »

Myslíš tlačítko Enable/Disable? To mám daný, jako že chci, aby byli "viditelný", tak předpokládám, že to je správně. Jinak kdesi sem našel Stargate pack, ale u toho psali, že nejde na českou verzi hry, je možný, že by byl problém i v tomhle případě? (mám 2.5CZ)

Jinak nastavení manageru mám: Mode - Modified a Save game manager - enabled (což jestli jsem správně pochopil, tak by mi to mělo zpřístupnit ty lodě do už uložených her - což je můj záměr)

Jinak jak jsem se dočetl v návodu toho programu, tak hru spouštť, tak aby manager nebyl zaplej a nevybírat plugin manager jako modifikaci, že prý si to tam najde sám. (Ale zkoušel jsem to i tak, že jsem vybral PluginManagera jako modifikaci a taky nic)

Taky jsem tam zkusil nahrát víc druhů lodí (4), jestli není problém přímo v lodi, kterou tam chci nahrát a neukazuje se mi ani jedna.

Tu stránku, o které jsi psal jsem zkusil a vypadá dobře. Snad jen jedinej problém je, že neumím Německy a google mi to odmítá přeložit, ale už jsem se dostal do databáze XPS, takže už si ejn vybrat:) Dík moc
fanda serie X
x3tc

Post by fanda serie X »

Nemáš zač :) já si to teda přesně nepamatuju, co tam kde je, ale ještě musíš někde v nějaké z těch kolonek nahoře v liště vybrat herní mód, myslím, že tam jsou snad na výběr 2 nebo 3 a funguje to snad na vanilla části nebo jak to je, nebyl jsem tam asi tak rok a půl, takže už to nevím přesně, ale takhle nějak to bylo
TinniT

Post by TinniT »

Právě když tam dám to Vanilla, tak mi to napíše, že v tomto módu nemůžu používat upravené soubory a že ty co jsem ve hře už použil budou odstraněny. A když zkusím kliknout na to "Enabled", tak mi napíše, že ve Vanilla modu to nejde. Proto jsem tam měl to Modified u toho modu. Víc jich tam na výběr nemám.
fanda serie X
x3tc

Post by fanda serie X »

Tak to se obávám, že už asi víc nepomůžu, protože obvykle po tom, co jsem si s tím takhle trošku pohrál, tak mi všechno šlo
TinniT

Post by TinniT »

A můžu se zeptat jakou máš verzi, jazyk a jakou hru? Protože co sem četl, tak to může taky ovlivnit... Už začínám být zoufalej a stahuju anglickou verzi hry a TC, abych zjistil, jestli tam to fungovat bude:D Pokud ani je problém někde u mé verze (a možná i jazyku) pokud ne, tak je problém někde v nastavení manageru, hry nebo prostě jenom mám na něco kliknout a nevím na co:D
Mira CZ
x3tc

Post by Mira CZ »

vanila verze je CISTA hra bez modu
takze na vanila to prave nepojede
TinniT

Post by TinniT »

Mira: Mám tam právě ten Modified mode a taky nic.

A proto jsem se rozhodl, že tady napíšu všechno nastavení, který kde mám a který si myslím, že je pro spuštění těchto lodí zapotřebí. Snad někdo najde chybu, nebo chybějící článek a vše bude fungovat jak má.

Tedy... X3 reunion 2.5CZ (zkoušel jsem přenastavit v souboru "lang" i na jazyk 44 (anglicky) a taky nefungoval. Pravda... Menu jsem měl stále česky a hodně věcí ve hře bylo nečitelných)

V Plugin Manageru mám: Mode- Modified; Save game manager - enabled. Do "Advanced" jsem nijak nezasahoval. U všech lodí co jsem se pokoušel zprovoznit mám Enabled - yes a Signed - no.

V Package Creatoru jsem nastavil "Game Compability" na X3 Reunion, jinak jsem vše nechal tak jak bylo.

Hru jsem spuštěl se spuštěným Plugin managerem - přes tlačítko, které tento program nabízí - bezúspěšně. Poté i s vypnutým Pluginem. To jsem zkoušel zapnout i vypnout modifikaci hry - stále nic.

Hru nemám nainstalovanou v původní složce, ale do Pluginu jsem vybral správný "Current Dirrectory"

A snad poslední věc, mám nainstalovaný tyto lodě: Daedalus, Asgard BC O´Neill, Ancient Auroru a Terran Odin. Vše z výše uvedené adresy (první příspěvek v tomhel tématu)

Pokud tady někdo vidí onu mezeru ve funkčnosti tak vám budu velmi vděčný, pokud mi ji pomůžete zacelit :) :wink:

EDIT: Ještě možná důležitá věc, mám Plugin Manager 1.47 a snažím se to rozchodit v už rozehrané hře.

Return to “Česky / Czech X-Forum”