Zapewne slyszeliscie o HD remake'u jaki ma byc poczyniony z tego klasycznego i najbardziej epickiego rpg jaki sie ukazal. Premiera przewidywane jest na 30 listopada. Grafika w grze ma byc podrasowana, zas cala gra zoptymalizowana do dzisiejszych standardow. Oczywiscie lista zmian i poprawek jest dluzsza, mozna o nich poczytac tu, zas wiecej o grze tu.
W gre grac beda mogli posiadacze pecetow oraz ... tabletow z andkiem i iOS.
Bardzo sie ciesze z takiego obrotu spraw, ze coraz wiecej klasykow otrzymuje lifting, min. jutro premiera odswiezonego Doom III czyli Doom III BFG Edition. Nie pozostaje czekac na inne remastery w postaci kultowych rpg w rzucie izometrycznym takich jak: seria Fallout, Arcanum, Plansescape Torment, Icewind Dale.
Studio, ktore remasteruje BG pracuje rowniez nad sequelem czyli Baldurs Gate II. Wielu graczom, ten pomysl bardzo sie podoba, mnie on rowniez sie podoba i musze przyznac ze podwzgledem miodnosci takich gier Fallout, BG czy Neverwinter nie pobije zadna wspolczesna superprodukcja.
Nowy - stary Baldurs Gate, czyli Enchanced Edition
Moderators: Alan Phipps, Moderatorzy polskiego forum
-
Nowy - stary Baldurs Gate, czyli Enchanced Edition
Elite Dangerous| I survived the Dragon Incident ... then I took an arrow to the knee
We want the Boron back!
We want the Boron back!
-
Oj tak. Pamiętam te czasy
. Pamiętam również, że Baldur wyszedł w tedy w pełni spolszczony i moim zdaniem jest to jedna z najlepszych gier jakie ukazały się na PCta. Co zaś tyczy sie polonizacji, to przyznam się, że jest to jedna z najlepszych spolszczonych gier jakie widziałem. Sam dubbing nadaje niesamowitego klimatu tej grze.

-
Ta nowa edycja ma wyjść w wersji PL, z dodatkiem "Opowieści z Wybrzeża Mieczy". Podobno ma być poprawiony silnik, nowe questy - coś słyszałem że ma być wrzucony jakiś popularny mod (ale nie mogę znaleźć tej informacji). Znałem kiedyś dziewczynę która w tym siedziała (modowanie BG1). Wydali jeden z najlepszych polskich modów, do tego stopnia był dobry ze poszedł w świat.
Jeśli was interesują RPG w starym stylu to może was zainteresuje gra Obsidianu na Kickstarze. W ciągu 3 dni uzbierali 4,1 mln dolarów. Gra ma być wydana w 2014 roku. Zauważcie jakie były wpłaty. 5 osób wpłaciło min 10tys $.
http://www.kickstarter.com/projects/obs ... t-eternity
Jeśli was interesują RPG w starym stylu to może was zainteresuje gra Obsidianu na Kickstarze. W ciągu 3 dni uzbierali 4,1 mln dolarów. Gra ma być wydana w 2014 roku. Zauważcie jakie były wpłaty. 5 osób wpłaciło min 10tys $.
http://www.kickstarter.com/projects/obs ... t-eternity
-
Przeciez do dzis Baldurs obok Planescape Torment jest gra w ktorej uzyto najwiecej tekstu i zaangazowano najwieksza liczbe doskonalych aktorow, jesli chodzi o wersje polska.
@Kajdorf
Kumpel podeslal mi ten link wczoraj, gierka zapowiada sie bardzo obiecujaco. To nieslychanie udany kickstart, udalo im sie zgromadzic prawie 4 mln
, podobnie jak Brian Fargo (tworca Fallouta) przy tworzeniu Wastelands 2. Wielkosc datkow przeszla ich oczekiwania. Wastelands juz nabral rozpedu, prace trwaja zas ekipie juz udalo pozyskac sie dalszych inwestorow. Star Citizen Chrisa Robertsa wczoras trafil alternatywnie na kickstartera, pomimo ze zbiorka byla prowadzona juz na stronie projektu od jakiegos czasu. Jeden dzien minal i juz maja 16k. Bez problemu trukna te zakldane 500k w 31 dni.
Takie wlasnie produkcje sa nadzieja dla gier PC i wymagajacych graczy przyzwyczajonych do tresciwych gier, a nie zalewu chlamu z wielkich firm, o ktorych to grach zapominamy po 3 miesiacach.
@Kajdorf
Kumpel podeslal mi ten link wczoraj, gierka zapowiada sie bardzo obiecujaco. To nieslychanie udany kickstart, udalo im sie zgromadzic prawie 4 mln

Takie wlasnie produkcje sa nadzieja dla gier PC i wymagajacych graczy przyzwyczajonych do tresciwych gier, a nie zalewu chlamu z wielkich firm, o ktorych to grach zapominamy po 3 miesiacach.
Elite Dangerous| I survived the Dragon Incident ... then I took an arrow to the knee
We want the Boron back!
We want the Boron back!
-
Ja to zagrałbym sobie w Arcanum, tylko że bez limitu doświadczenia. Jest niby mod który odblokowuje powyżej 50, gdyż za szybko się go odblokowuje ale gdy osiągnąłem max lvl to gra mi się zawiesiła. Lubię wszędzie łazić, wszystkie questy rozwiązywać, poznawać świat i historię. Przydaje mi się to przy prowadzeniu RPG papierkowego, gdyż nie mam problemu z wymyślaniem własnej fabuły.